Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate Genesis: S02E04 – Časy se mění

StarGate Genesis: S02E04 – Časy se mění

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Moc se těšim a to jsem vůbec netušil že v seriálu byl seznam Antiků. Respektive nějaký seznam tam byl ale mluvilo se jen o Merlinovi

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

vynikající díl :bravo:

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Moiki: bola to databáza Atlantis a v nej bol zoznam tých Antikov, ktorí sa vrátili na Zem pri evakuácii Atlantídy. Aspoň myslím... je to dávno, čo som to videl... :scratchanym:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

posedlík: Děkuji mockrááát :-)

Aiwendill a Moiki: Kus její databáze je tady: https://vignette1.wikia.nocookie.net/st ... 0716164756

Odtud částečně beru jejich jména :) A jelikož SG Genesis je převážně o Anticích, kteří v minulosti i současnosti bojují proti Engarům, tak budu muset těch jmén přidat a vymyslet poněkud více :lol:

A menší spojlerík do předu, abyste se měli na co těšit :write:
Toto je spoiler!!!:
Objeví se tam někdo, kdo se v seriálu, přesněji v SGA, objevil pouze jednou.
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

ha asi tuším koho myslíš ale nebudu prozrazovat a taky se možná mýlím

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkné Coolidge?

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Neprozradim, jak jsem řek možná se mýlím

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

to je můj odhad

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak jak jsem slibil :)

Predpokladam, ze moje neznalost tkvi jenom v tom, ze jsem necetl vsechny dily ale pouze tento posledni :D Ale presto me par veci napadlo.

Kdy doslo ke zniceni replikatora Weirove a jeji skupiny a jak naopak prezila Weirova jako takova? A nebyly vsechny aurory replikatoru sledovany tim sledovacim zarizenim, ktere na Atlantis ziskali? Tak jak se jim podarilo se oddelit? To existovala jeste nejaka jina frakce, ktera se vymkla kontrole a odnesla s sebou Weirovou?

Pote mi moc nesedla ta situace s volbami velkeho vsemocneho vudce. Pokud jsem se spravne dovtipil, tak by Zeme meka byt tak nejak sjednocena pod nejakou mezinarodni organizaci zastitujici mezihvezdne vztahy. Ale jak by ji mohl timto zpusobem velet pouze jeden clovek? A jeste aby ho volili jeho byvali a soucasni kolegove. To mi trosku nesedi. Stejne tak jako ze Marks daval "rozkazy" Rodneymu jako nevojenskemu personalu. A pokud uz by takoveto volby byly realne, mozna by stalo za to tam dosadit nekoho prekvapivejsiho :P Tu Carterovou jsem tsk nejak cekal od zacatku, ale ve skrytu duse jsem doufal, ze budu prekvapeny. Navic mi k ni moc nesedi, ze by kandidovala na takovy post. Je samozrejme mozne, ze charakter jeji postavy se v povidce zmenil.

Pak me zarazilo to povyšování vojaku, plukovniku a generalu. To mne prislo tsk trosku pritazene za vlasy. Jednak tim, ze se na tom dohodli tri lide a hned se vsichni museli povysit. Realne by to muselo projit mnoha instancemi a nebylo by to podle me tak snadne. Druhak, jak by Carterova pomohlo zvyseni vojenske hodnosti, kdyz v te chvili zastavala nejvyssi politickou funkci, ktera byla k dispozici. Tim byvh chapal i pravomoce davat rozkazy vojenskemu personálu.

No a jako posledni. Obcas tam jsou nejaka to kostrbata vyjadreni. Mozna je to nekdy záměrně, ale mozna by ta vetna skladba mohla byt v urcitych pripadech trosku lepe zvladnuta :)

Muj komentar asi vypada desne kriticky a negativne, ale opak je pravdou. Vyzdvihnul jsem pouze to, co mne utkvelo v pameti a na co bych upozornil. Myslim, ze takova subjektivni (avsak svym zpusobem samozrejme objektivni :D ) nemůže uskodit.

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

wow :shock:

takže to vezmu postupně:
Vše o Elizabeth bylo převážně ve 13. díle. Všechny Aurory nebyly sledovány, jelikož jestli si vzpomínáš, tak ve čtvrté sérii atlantis po ukončení bitvy se tam objevila další aurora, která nebyla sledována, nikdo o ní nevěděl. Tak jsem se rozhodla, že ještě ve vesmíru bude další frakce replikátorů, kteří taktéž nebyli sledováni. Navíc měli u sebe pravou elizabeth, kterou zkoumali. Postupem času se replikátoři opět začali množit ve velkém množství. To také znamená, že mají s sebou i vědomí replikátorů, které už dávno byli zničeni, takže je mohou vytvořit znovu se stejnými těly. Že bych vrátila Oberůtka :twisted: :hmmm:

Jednoduše řečeno, nade vším bude mít největší pravomoc Sam, po ní Steven. Jakmile bude Země opět v hezčím stavu, jednolité země se přesunou zpátky do svých oblastí, takže poté budou mít opět možnost volby svého prezidenta, který bude mít ale na starost pouze tu danou zemi.

Povýšení bylo automatika, sešlo se několik lidí, kteří mají nejvyšší hodnosti, což z přeživších byli samí plukovníci, takže po souhlasu všech udělali ze Sam Brigádního Generála, později Majora Generála. A jakož to nejvyšší s hodností mohla povýšit některý ostatní :hmmm: je to krapet komplikovaný na vysvětlování :roll: Její postava se změnila ve chvíli, kdy zemřel Jack. Jelikož byli manželé (měli utajenou svatbu, takže o tom skoro nikdo nevěděl) a když viděla, jak vypadá Země po útoku LA, tak vzala velení do svých rukou.

kostrbatosti jsou moje oblíbenost :D

já jsem ráda za každý komentář, hlavně se teď musím dokopat k pokračování :wall: :heat: :D :D snad jsem na nic nezapomněla :oops:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Takze ten sledovaci system, ktery nyni pouzili na sledovani auror je jina technologie, nez dostali od te odtrhnute frakce replikatoru? Prave jsem premyslel, jak se jim je najednou podarilo vystopovat, kdyz doposud byli skryti.
Na tu scenku s Weirovou, kde se objevila nad planetou jsem myslel. Ale nebyla to prave jiz replikatorka Weirova, ktera se potom s jejimi kolegy nahrala do subprostoru a nakonec byla zanechana na orbite zmrzla?

Ale jak rikam. Pokud rejpu a jsem uplne mimo, tak se omlouvam a bude to mou nedokonalou znalosti jak serialu, tak Genesis :D

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nechtěl by sis přečíst i moje povídky?

viewtopic.php?f=93&t=9558

viewtopic.php?f=93&t=9837

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Chtel jsem zacist neco cist, jako tskovou oddychovku, ale nevim, s cim mam zacit, protoze podle prvniho dilu clovek tezko odhadne, jak dobre to bude do budoucna. Tak jestli me nazhavis, tak bych to urcite alespon zkusil :)

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Jednoduše řečeno, oni byli skryti, ale při stavbě dalších Auror udělali tu chybu, že do všech také dali sledovací zařízení, takže na Queenmary jednoduše nechali asg. jádro si s tím pohrát a podle toho tak našli Repliky :D Jinak už to vysvětlit fakt neumím :D

Toto je spoiler!!!:
V minulosti už bylo, že Replici vytvořili lidskou kopii Elizabeth a všech ostatních z Atlantidy. Takže jsem to udělala tak, že pravou Elizabeth s aktivovanými nanity v krvi ukryli někam hodně daleko, aby nemohla ovlivňovat Repliky na Asuře, kteří mezitím vytvořili za ni náhradu, do které nahrál Oberoth i část své osobnosti. Choval se tak, jako by se chovala pravá Elizabeth. Jenže když se dostali do subprostoru, Elizabethino vědomí částečně dokázalo přemoci Oberothovu mysl... Neboj se, tohle teprve všechno má být dopodrobna vysvětleno v patnáctém a šestnáctém díle :pst:

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

SPeeDy píše:
Chtel jsem zacist neco cist, jako tskovou oddychovku, ale nevim, s cim mam zacit, protoze podle prvniho dilu clovek tezko odhadne, jak dobre to bude do budoucna. Tak jestli me nazhavis, tak bych to urcite alespon zkusil :)

Myslim si že tyto moje dvě povídky by tě určitě mohli zaujmout.

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky