Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky BSG: Bohemiorum - 12. díl - Ázád Hind (6.2.2016)

BSG: Bohemiorum - 12. díl - Ázád Hind (6.2.2016)

Líbí se vám povídka?

Ano
0
Žádná hlasování
Spíše ano
0
Žádná hlasování
Nevím
0
Žádná hlasování
Spíše ne
0
Žádná hlasování
Ne
0
Žádná hlasování
Jeden by blil, velebnosti!
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 0

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Škoda, že Ti došli nápady. :( Síce si to ukončil krátkou časťou, ale výber bol len na Tebe. :wink:
Možno pre budúcnosť si napíš celú poviedku a pridávaj po častiach ako niektorí iní autori. :scratchanym: :yes:
Nakoľko to bolo krátke, tak nieje skoro čo komentovať. Nebolo to zlé, ale dve časti a kúsok je málo.
:thumright: :thumleft: :bye:

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak mě trochu nakopla můza a je tu malinké pokračování. :D A ano, použil jsem tam naschvál nespisovné výraziva. :) Snad se vám ten šílený zvrat bude líbit. :D

4 - Cesta do války

Kdesi v Říši mrtvých
Jirka se jenom poplašeně díval na dotyčnou osobu, připadala mu jako napůl anděl a napůl člověk, dohromady jedna záře.
„Já… já jsem zemřel?“
„Zemřela pouze tvá tělesná schránka, Same.“
„Proč mi vlastně říkáš Same?“
„Věříš v reinkarnaci?“
„Ani ne, že se ptáš.“
„Duše se umějí reinkarnovat, pokud to ten dotyčný chce, ale bohužel tím přijde o vzpomínky na dobu minulou a jenom pár lidí má občas pocity deja vu, čiže procitnutí na místě, kde prožili buďto něco dobrého nebo něco hodně zlého.“
„Takže jsem něco jako duch?“
„Pokud to takhle řeknu, tak ano.“
„Ale pořád si mi neodpověděla na moji předešlou otázku.“
„Ach tak, řeknu to zkráceně, po bitvě u cylonské Kolonie skočila těžce poškozená Galactica do soustavy, kde byla Země, kterou jsme hledali léta poté, co jsme byli vyhnáni z dvanácti kolonií Kobolu, bájná Země byla tou třináctou. Pak na nouzové volání do soustavy skočil zbytek flotily, bylo přijmuto rozhodnutí začít znova od začátku, prakticky bez ničeho. Flotila byla poslána rovnou do slunce a řídil jsi ji ty, jako hybrid. “
„Toho je nějak moc na mě.“
„Věřím, teď se podívej kolem a zkus schválně říci, kde vlastně jsi.“
Jeho pohled byl, dá-li se říci, k nezaplacení. Během rozhlížení si začínal vzpomínat na detaily, které prožil jako Sam přes mnoha tisíci lety.
„Že jsem v srdci Galacticy?“
„Přesně tak. A vylez z té vany, nemůžeš tu být věčně.“
„Ale já na sobě nemám nic, máš tu aspoň ručník?“

Beze slov mu podala modrý ručník, který tu byl z bůhvíjakého důvodu. Jakmile vylezl, tak okamžitě žuchl sebou na zem jako shnilá hruška a pojal ho strašlivý chlad.

„Kruci, tohle bylo poslední, co jsem potřeboval.“
„Tvá duše byla bez těla asi dva měsíce a navíc máš tělo, které jsi měl předtím a ještě ses s ním úplně nesžil, jsi na úplném začátku a budeš si muset zvyknout, že budeš mít dočasné motorické problémy.“
„Dva měsíce?! Božínku můj. A co se vlastně stalo s mými přáteli na těch lodích?“
„Umírají. Vlastně už je jenom otázkou času, kdy umře poslední.“
„Tak proč proti tomu nějak nezasáhneme?“
„Umírají na radiaci způsobenou výbuchem atomových bomb, blbci jste se navrtali rovnou do raketového sila. Nepustím tě tam.“
„Nechci se s tebou hádat…“

Došlo mu, že vlastně neví, jak se dotyčná jmenuje.

„Můžu se zeptat na tvé jméno?“
„Kara. Kara Thrace“
„Aha, tak už si vzpomínám. Jsi pěkně tvrdohlavá.“
„Vím, co chceš udělat. Vybavím tě znalostmi o řízení Galacticy, pustím tě za nimi, ale bude si to vyžadovat cenu.“
Nestihl ani pípnout a oslepilo ho bílé světlo, které ho přeneslo z říše mrtvých na Galacticu, která se teď houpala celá a v pořádku v napůl radiací zamořené soustavě. Koukal asi jako Evropan na Asiata. V jeho mysli se teď honily myšlenky a přišel na to, že ho nadopovala znalostmi hned poté, co skončil ve vaně. A dva dlouhé měsíce ho neprobudila. Jenom krmila jeho mysl vším možným.
Chtěl se už rozběhnout a hned na to upadl. Vyvstalo mu to, co mu říkala.
„Tvá duše byla bez těla asi dva měsíce a navíc máš tělo, které jsi měl předtím a ještě ses s ním úplně nesžil, jsi na úplném začátku a budeš si muset zvyknout, že budeš mít dočasné motorické problémy.“
Mezitím vstal a při chůzi se přidržoval panelů, došel k místu, kde měl dobrý výhled na DRADIS, neviděl tam však žádné body. Ani jeden. Jenom změť varování před asteroidy. Dlouho přemýšlel a došlo mu, že tohle je ta cena.

Asi bude nejlepší se vrátit domů.

Popošel k panelu ovládání FTL motorů a zadíval se na obrazovku.

No teď bych potřeboval pomoc s tímhle,aha, tak tady to máme.

Manuál FTL motorů nebyl zbytečný ani po mnoha set létech.

Takže jako první se zadává čtyřčíselný kód soustavy… mmph, kouknout se na DRADIS.

„1123,“ nahlas pomyslel a zadal první čísla.

Teď číslo vyjadřující délku mezi soustavou, kde je loď a soustavou, kam chce loď skočit. Hergot, kde to mám jako najít?

Napadla ho spásná myšlenka. Jenom co docupital za vydatné pomoci dalších panelů k DRADIS stanovišti, přepl na senzorický průzkum nejbližší soustavy.
4426, teď už jenom… výšku v soustavě? To jako vážně?

Mřížka na mimozemské verzi pozemského radaru ukazovala stupnice od -17.89 do +19.56.

Tak si to hodíme přímo nad Evropu, 1185. Teď už jenom modrý klíč.

Klíč ležel zapnutý trochu opodál na panelu rychlosti.

A letíme domů.

Orbita Země

Doskok proběhl v plném pořádku, ale nehrála mu tu spousta věcí. Na DRADISu měly být bodky oznamující přítomnost satelitů anebo neidentifikovatelné objekty. Nic z toho se však nedělo. Provedl restart systémů. Prázdno. Prodloužil okruh rozpoznávání až na povrch Země a začalo pípat několik desítek bodů. Vyžádal si rozpoznání typu, ale místo toho mu to vyhodilo tvar létající věci. Byl v úžasu. Věc na obrazovce mu připomínala TB-3, sovětský těžký bombardér z doby před druhou světovou válkou. Nechtěl si připustit, že by se objevil nějakým způsobem v minulosti. Radši se štípnul do kolena a opět resetoval mimozemský radar. Ani jedno z toho nezabralo a obraz byl stále stejný. Zamyšlen si sednul do křesla. Chtěl zjistit jak to ve skutečnosti je, takže se vydal k hangárům. K jeho překvapení byl plný stíhaček Viper mk. VII a byly tam k dispozici i těžké Raptory válečné verze. Ještě nikdy neviděl stíhačky a Raptory předků. Jenom jeden poškozený kus s vylomeným čelním sklem a skoro zlikvidovaným palubním počítačem. Rukou přejížděl po plášti koloniální stíhačky a rozhodoval se mezi ní a Raptorem. Nakonec radši vybral to druhé a naskočil do něj. Na sedačkách byly letecké kombinézy a na nich vzkaz.

Pokud s tím chceš letět, radši si vezmi tohle. Jeden nikdy neví.

Vzkaz nemínil ignorovat a sundal si všechno až na trenky, podíval se do nich a hvízdnul.

Teda, ta Kara se musela mít.

V okamžení měl kombinézu na sobě a už se vydal do kokpitu, kde na něj čekal také manuál.

Díky ti za to. Tak tady máme rychlost, FTL za modrou páčkou… co je tohle… směrovka, palivo mám na maximálce. Rakety jsou rejdy a flusátka taky, pusťme se do toho. Aha, ještě pásy.

Po krátké přípravě se rozhodl vylétnout a tak zmáčkl tlačítko příslušné letové kontroly a Raptor se už přesouval do venkovní části hangáru. Jenom co se dostal na startovací palubu, tak se zvedl a vyletěl ven. Chvíli kroužil kolem lodi a přiletěl nablízko k dělostřeleckým bateriím ráže 520 milimetrů.

Snad je někdy otestuju.

Bohužel tím řekl i proroctví, které se mělo naplnit už za kratičkou dobu. Raptor se hnal dolů pekelnou rychlostí a dva kilometry nad zemí vyrovnal. Kontrolka rychlosti ukazovala na bezmála dva tisíce kilometrů v hodině. V tu chvíli však zapípalo rádio a bylo slyšet větu v němčině.

„Hier Kommando Luftstreitkräfte Deutsche Reich unbekannt Flugzeug Bitte identifizieren Sie sich.“

Jenom nevěřícně vykulil oči.

„Hier Kommando Luftstreitkräfte Deutsche Reich unbekannt Flugzeug Bitte identifizieren Sie sich. Letzter Aufruf, sonst schießen.“

Poslední část věty už mu zněla trochu nakřáple, měl obavy, které se o chvíli později naplnily. Kolem něj začaly bouchat granáty flaku, které vytvářely černé mráčky. Trochu se vylekal a rozhodl se vyletět až do výšky čtyřiceti kilometrů. Po chvíli už byl v dané výšce, kde ho nic nerušilo, otočil Raptor o 180 stupňů a díval se nahoru dolů na zem. Vyvstaly mu známé kontury Krušných hor a Krkonoš. Vzal to rovnou hopem dolů a byl tam cobydup. Letěl nad skoro neporušenou krajinou. V místech, kde by čekal dálnici, nenašel zhola nic. Trochu se začal hrabat v DRADISu a přepl ho na skenování okolí. Byl spokojen se stavem, který mu byl promítán na obrazovce. Brzy našel Mělník a vydal se po hladině Vltavy k Praze. Během minutek v ní byl a rozhodl se pro parádičky s podlítáváním mostů. U Karlova mostu musel silně přibrzdit a zároveň toho využil pro prohlídnutí lidí, kteří utíkali pryč, viděl na nich dobové šaty a vůbec Praha vypadala jako těsně před válkou. Začal přemýšlet co s tím, až ho z myšlení vytrhnula Avia Bš-21, která zaútočila na Raptor, leknutím strhl řízení a málem rozboural sochy na mostě a kokpit měl rozpraskaný od kulek.

Já ti dám ty jeden mrňavý bastarde.

Přepnul na ovládání rotačáků a krátkou dávkou československý dvouplošník rozsekal na pár kousků a spolu s ním i pilota. Dostal spásný nápad.

Někde musí být stánek s novinama.

Zaparkoval s Raptorem na mostě, vzal přiruční zbraň a i s helmou na hlavě vyběhl ven, popadl hrst novin, jejichž místo původu byl stánek u mostu. Pádil zpět a to už se stihli přítomní policisté probrat a honit ho. Jenom tak tak to stihl, zapnul forsáž a ze zadní strany je všechny odfoukl a některé i upekl proudem horkých plynů.

Co to do vás vlítlo lidi, jsem tu v míru.

Cestu na orbitu nastavil automatiku a začetl se do novin.

11.srpna 1938. Doufám, že si Kara jenom dělá prdel.

Po přistání v hangáru a následném zasunutí do „suché“ části, po vylezení vztekle praštil s novinami o zeď.

Že jsem vůbec odcházel.

Hlad se už na něm začal projevovat, nezbylo mu nic jiného, než doufat, že Kara při meziživévrácením nezapomněla naplnit i ledničky. Jenom co se jukl se zavřenýma očima do ledničky, tak svůj úsměv roztáhl tak doširoka, až vypadal jako šíleně smutný klaun. Vytáhl marinované maso a na pokličce byl i návod, jak maso usmažit.

Díky ti za to.

Jenom co se dosmažil poslední steak, tak přišel na řadu Letjanský salát z Capricy a načervenalá Brumbosa, jejíž místo původu byl Aerelon.

Děkuji ti, Karo Thrace, za tak báječné jídlo!

Odněkad zezadu přistála flusna plná peří na polovičně neplešatou hlavu a Sam v podání Jiřího začal splašeně střílet kolem sebe.

„Si kretén nebo co?!,“ ječela Kara.
„Promiň, ty jsi ten poslední, koho bych tu čekal.“
„Jóó? A co teda má být to masné žrádlo v lednici, který si mi mimochodem šlohl? Ten návod tu byl pro mě.“
„Tak si můžeme rozdělit jídlo.“
„Dobrý nápad, dej mi tu větší půlku.“
Kara spokojeně přežvykovala.
„Sem slyšel, že hladový člověk je víc agresivní.“
„Jo, to máš pravdu, jinak bys po mě nestřílel.“
„Ale hergot už.“

Jiří začal strkat prstem do lžíce, kterou držela Kara a ta se tak nemohla dočkat dalšího vytouženého sousta.

„Máš přeci vlastní jídlo, ne?“
„Nejde mi o tohle jídlo, ale o to, jaktože jsi tu, když jsem tu za osm hodin nepotkal ani živou nohu?“
„Byla jsem celou dobu zapakovaná v kajutě.“
„Nevymýšlej si.“
„Vypadám snad jako lhář?“
„Všude jsou manuály a maso jsi rozhodně nemohla udělat v kajutě.“
„To říká ten, kdo to neviděl na vlastní oči. Co jsi byl pryč, tak jsem tu všude běhala.“
„Teď vážně, proč si mě poslala do minulosti?“
„Za to já nemůžu, dávala sem správný čas, ale ňák to nevyšlo, nevím proč.“
Jiří se mohl s vražedným pohledem jenom utrhnout.
„Nekoukej na mě jak hladovej a jez, nebo ti to vystydne.“
„Když jsme teda v minulosti, tak to je pořádný průser.“
„Nějak mi to nepřijde.“
„Ale mě jo, prakticky za rok by měla na Zemi vypuknout válka.“
„Úpřimně, co je nám do války na Zemi.“
„Můžeme jí zabránit.“
„To je sice hezké Same, ale na téhle lodi jsme tu jenom dva, nemáme šanci to nějak ovlivnit.“
„Stačí zabránit podpisu jedné smlouvy.“
„Tak až dojíme, tak mi řekneš ten svůj skvělý plán,“ utnula na chvíli jakékoliv povídání.

Může se to zdát v mnoha ohledech naivní, ale přišel jsem na to, že pokud se zbytečně nepatlám s detaily, tak ani moc neztrácím můzičku.
(To ještě neznamená, že se vykašlu na určité detaily.) :D
Za mě ale moc nepočítejte s tím, že bych to sem pravidelně přidával, spíš podle toho, kdy bude čas a chuť, a to může být za pár dní a nebo až za pár měsíců. :)

EDIT: Jinak je tady vzhled Raptora válečné verze, přesně, tak jak jsem si ho představoval.

Obrázek
Má povídka: BSG: Bohemiorum

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

OMG tohle je na mne moc...

Dalsi autor, co sa zahrava s dejinami a druhou svetovou...

Ale bola to pekna cast, ktora si ziada pokracovanie... :write:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já jsem známý milovník alternativních linií. :D Pro mě tu Československo nebude bezvýznamný státeček. :D

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ano! Dame pres drzku nemcum i sovetum a potom se vyporadame s temi zradnymi zabozrouty a anglicany... :palka: :palka: :palka:

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ne, bude to trošinku jinak. A vyplavou na povrch další Kařiny zvrhlosti. :D

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak na tie zvrhlosti som vazne zvedavy... :yahoo:

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tento díl musím pochválit, jinak dva vipery nebo jeden raptor by stačil zníčit během pár letů půlku němecého letectva.

endysek Staff Sergeant
Staff Sergeant

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Moje řeč Awendille, super díl. :D :box2: Ne jeden Viper všechny letectva na zemi.
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Kdyby na to měl dostatek náboů tak ano, a ožná k tomu stihnul potopit i Bismarcka.

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zas tak šílet nehodlám. :lol:

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No tak tu máte další dílek. :)

Cesta do války 2

Organizační centrála kdesi v srdci Galacticy
„Ani mi neříkej, že nemáte výtahy“
„Nač by byly výtahy, bez energie nic neuděláš a fyzička se tehdy musela nějak udržovat.“
„Ale…“
„Nereptej, nebo nedojde na tvůj plán.“

Po chvilce
„Tak jsme v zasedačce, sem s tím.“
„Třicátého září roku 1938 byla podepsána Mnichovská dohoda, která připojila pohraničí státu Československo k Německé říši, dodatky, že jde jenom o pohraničí, byly prd platné, o pár měsíců později bylo Československo úplně anektováno. Dá se říci, že tenhle stát byl jedním z motorů války, byl velice industriálně na výši, k tomu silné pohraniční opevnění a silná armáda.“
„Tak proč se tedy nebránili?“
„Bránili by se. Ale čtyři velké světové mocnosti prostě v uvozovkách nařídily odevzdat území právě Německé říši a s tím už nesvedli nic. Museli poslechnout, jinak by byla válka. Sice krvavá válka, ale oprávnění by bylo ze strany Německa.“
„Tak to už se poslouchá podstatně hůř… jaký máš návrh tedy?“
„Spojit se s vládou Československa a případně i pomoci z orbity. Pokud vím, tak všechny čtyři baterie předních děl jsou plně automatizované, můžeme je tak ovládat z CIC, takže by podpora byla.“
„Přemýšlím, přemýšlím… vnukl jsi mi nápad. Pojď.“
Šli mlčky tak dlouho, dokud nedorazili do kajut. Kara se poté pustila do hledání.
„Panenko kumano, kde mám ten papírek?!,“ vztekala se.
„Nechceš helfnout?“
„Jasný. Potřebuju papírek s číselným kódem.“
„Ten kód skrývá co?“
„Ále, jednu věc.“

S prvním překlopeným šuplíkem na Sama vykoukl dlouhý růžový gumový had, jenž měl místo ocasu venušiny kuličky a konec hada výrazně připomínal mužský nástroj, před ním by bledl i afričan. Sam se s náznakem ironického úsměvu podíval na Karu a ta hned na něj vylítla a jala se ho vytahovat z rukou, do kterých to hádě nepatřilo, následně ze začátku hada začala stříkat voda a názorně hasit Karu. Sam se neudržel a začal se hurónsky smát a Kara ho třískala hlava nehlava, mužství nemužství do všech částí těla a z toho měla radost i růžová trubice, jenž po vyčerpání vody začala kníkat, a to jenom přililo nádrž vtipné kaše do už docela rozjetého Samova smíchu. Měl problémy se vůbec nadechnout a Kara, celá rudá, neustávala v bití. Nakonec našla papírek v bordelu z šuplíku a zajásala, ale Sam už chytl škytavku z samého smíchu.
„To mi nikdo neuvěří,“ pořád ječel.
„Taky nemá ani kdo, vstaň, půjdeme do CIC,“ odfrkla si.

CIC
„Na zatáhnutí hangárů byl v době našeho útěku třeba admirálův příkaz, ale o mnoho let dřív se to provádělo výhradně na kód XO a nebo hlavního velícího.“
„Smím se zeptat, nač to bylo třeba?“
„Zejména pro údržbu ve vesmíru a také kvůli ochraně v bitvě, kde nebylo možné nasadit stíhačky, ale to bylo naposledy použito těsně před koncem první cylonské války, pak to pozbylo na významu a lodě buď měly napevno hangár a nebo ho vůbec neměly.“
„Ach tak.“
„Teď hangáry zasunem.“

Hangáry začaly zajíždět a plné zasunutí daly vědět zaduněním, které procházelo lodí.

„Teď se vydáme do pravého.“

Přetlaková komora
Kara ťukala do tlakoměru, aby se ujistila, že je atmosféra skutečně taková, jaká má být.

„Tááák otvíráme.“
„Co to?“
„Překvápko.“
Kara představila překvapení v podobě podlouhlé lodě s vojenským maskováním, které se používalo v době první cylonské války.
„Co to je za loď?“
„Colonial One, jenom přetřený a má přídavné pancéřové pláty,“ dokončila s úsměvem.
„Spíš mi řekni, co jsi nestihla za tu dobu, co jsi byla tamhle,“ ukázal Sam prstem nahoru.
„Asi už jenom ty nepodstatné detaily, ale tohle není jádro překvapení, to pravé najdeš až uvnitř.“

Jenom co se otevřely dveře nákladového prostoru, tak Samovi mohla huba letět až na druhou stranu vesmíru.

„Tvé další sexuální hračky?,“ neodpustil si rýpnutí. Kara to přešla beze slov.
„To co tady vidíš, jsou Cyloni, deaktivovaní Cyloni, ti robustnější jsou z doby první války a ti objemově menší jsou z druhé války, kterou by jsi mohl popsat slovem blitzkrieg.“

Sam se jenom díval a klepal rukama do brnění robotů.

„Jaké máš s nima plány?“
„Využít je jako posádku Galacticy, ty slabší, samozřejmě. Ti větší budou na tvoji misi.“
„No a jak toho chceš využít?“
„Jako ochranu nás obou, až budeme dole.“
„A s čím tam poletíme? Tenhle robot na steroidech se do Raptoru nevejde.“
„Poletíme tímhle,“ poklepala na stěnu lodi.
„Tak to je ještě úžasnější.“
„Docela dlouho jsem pracovala s lidma, takže vím, co by na ně ještě víc působilo.“
„Povídej, přeháněj.“
„Dobrá uniforma s velkými frčkami a s všelijakýma medajlema.“
„Tak tohle asi neseženeme.“
„Ale neblbni, myslela jsem i na tohle. Nejdřív ale aktivujeme ty roboty.“

Aktivace robotů probíhala tak, že se vložil paměťový systém do právě otevřené, napůl biologické, nervové soustavy.

„Je mi ctí vás vidět, admirále Andersi,“ robot jenom pozvedl ruku k vojenskému pozdravu a Kara mu posunkem naznačila, ať to udělá taky.
„Je mi taktéž ctí, vás vidět opět ve službě.“
„Hej, pomoz mi prosím s aktivací dalších.“
„Rozkaz admirálko Thraceová!,“ pípl cylon mužským hlasem a jal se jí pomoct aktivovat další.

Sam ale měl pusu stále dokořán: „Jak tě tohle napadlo?,“ ptal se.
„Jednoduše, když ve flotile ještě byla přátelská basestar, tak část sil v basestar bylo přesunuto na Colonial One a ti mrtví droidi na Galactice taky. Poté byla zbývajícím cylonům dána volnost a mohli s Basestar kamkoliv odletět. Jak říkám, jenom jsem využila situace a opravila jsem je vyšší silou.“

Aktivace zbývajících „neživých lidí“ byla provedena za hodinu, i přestože jich bylo něco přes sedm set. Ti nově aktivovaní tahali vypnuté roboty na palubu hangáru, další nesli bednu s čipy a tím tak pomáhali dalším a také Kaře se Samem, který to okopíroval od ní.

„Všichni vojáci, seřaďte se!,“ zařvala Kara, jak nejvíce mohla a poslechli ji a začali se seřazovat. Jenom co to dodělali, bylo vidět sedm vln, každá po stovce plechovek.
„Vaším úkolem bude nás všechny poslouchat a pomáhat nám s řízením lodě, popřípadě i chránit na Zemi. Zůstane tu jenom první vlna, zbytek ať se jde věnovat svým úkolům, které vám byly přiřazeny! ROZCHOD!“

Po chvíli tak už zůstala jenom první vlna.

„Celá první vlna nechť okamžitě nakluše do nákladového prostoru Colonial One!“
„Tak to abychom měli, jsi celá velitelka.“
„Dík, teď se jdeme vrhnout na ty uniformy.“

Kara přisunula velký nástupní žebřík a oba po něm vylezli do osobního prostoru, poté žebřík odkopla a dveře zavřela.

„Tak tady je máme,“ poukázala na bedny a vytáhla modrou uniformu, zatím bez ničeho navíc a přikázala Samovi, aby si ji na sebe vzal. Během pár vteřinek byl hotov a uniforma mu padla jako ulitá.
„Hmm, dobře sedne.“
„Tak a teď tohle,“ nasadila mu frčky, které nosil i admirál Adama.
„Ještě jmenovku a pás,“ jenom co dořekla, tak nasadila další důležitou součást obleku.
„A ještě medajle a seš admirál jako vyšitý,“ mluvila s povážlivým úsměvem.

Medailí bylo několik a u každé vyprávěla jejich příběh.

„Tahle s červenou hvězdou byla posmrtně udělena admirálu Pommerovi za zničení centrální basestar, při ničení však v poslední křeči basestar vyslala na čtrnáct atomovek a každá z nich měla sílu něco přes šedesát megatun, takže Pommerova vlajková loď Poseidon se rozletěla na miliardy atomů i s ním.“
„To neměli aktivní obranu?“
„Měli, ale ta už byla napůl doražená právě střelbou z té basestar, nebyla to klasická placka jakou používali, ale tahle byla poslepovaná z tří basestarů, uvnitř měla trojúhelník, který ji činil poměrně zranitelnou a toho chtěl Pommer využít, jenomže mu pak nezbylo nic jiného, než odpálit atomovou baráž a pak s oslepenýma senzorama střílet na tu loď, pak v tý křeči to už bylo dokonáno.“
„Nešťastník.“
„Ani ne, byl to úskočný zmrd, který se chtěl co nejrychleji prošplhat přes hodnosti až do nejvyššího velení.“
„Hm.“
„Tak teď tyhlety tři se dávají za chrabrost a statečnost v boji,“ připnula je na Samův pásek.
„A tohle je poslední, dostal ji kapitán Meris za misi Walkýra, kdy zlikvidoval šest basestarů prakticky bez práce, infiltroval se a odříznul energii, která šla do hangárů, takže basestary nemohly vylétnout a flotila na orbitě pak ty doky zničila,“ dořekla a připnula poslední medaili.

Za nějakou chvíli byla hotova i Kara a Sam jí připínal také medaile, ale trochu odlišné od těch Samových.

Kara došla do kokpitu a lodním interkomem zařvala: „Nechť jsou všichni vojáci připraveni, zbraně jsou v kontejnerech osm až deset.“
„Takže teď letíme dolů?“
„Zde admirálka Thraceová CIC, prosím o vysunutí hangárů.“
„Zde CIC, rozumíme, hangáry budou plně vysunuty za čtyřicet sekund.“
„Aspoň už nemusíme někam běhat,“ ulevilo se Samovi.
„Sedni si, budeš mě navigovat.“
„Už už.“
„Tak, teď opatrně vyletíme z hangáru.“

Loď se pomalu sunula z hangáru a pak vzala roha rovnou na planetu.

„Tady máš místo, kde přistát,“ ukázal na bod v DRADISu.
„Ne, tahle loď neumí přistávat tak jako Raptor, budeme muset jednou obletět planetu, připrav se na to, že to budou asi takové dvě hodinky.“
Po hodině a půl
„Pozor Karo, právě přelítáváme nad územím Německa, potřebuju vědět naši rychlost.“
„Rychlost máme něco přes tisíc kilometrů v hodině a výška šest kilometrů, stačí?“
„Pro uklidnění ano,“ když v tom najednou zase začaly bouchat střely z flaku.
„Mmph, tak tohle je trochu proti mému gustu, umlčíme obranu?“
„Myslíš, že je to dobrý nápad?“
„Aspoň přestanou střílet.“
„Ale takhle je můžeme vyprovokovat, nedělal bych to.“
Kara si povzdechla a přikývla na znamení toho, že Sam má pravdu. Po nějaké chvilce letu už střelba z flaků ustala a objevili se nad Prahou.
„No tak kde teď přistát.“
„Zkusíme tamtu Ruzyň.“
„Co že co?“
„Ach, prostě leť tam,“ ukázal prstem na plácek.

Během chvilky loď přistála a kolem ní se začali rojit zvědavci a i policisté a s obdivem si prohlíželi pro ně neznámý stroj. Poté se začala otvírat vrata od skladu a vycházeli z ní kovoví vojáci s automatickými puškami ráže dvacet milimetrů, v polovině průvodu vyšli i dva admirálové.

„Nech mluvit mě, prosím,“ žadonil Karu, vyhověla mu.

Přistoupil k jednomu policistovi, který se třásl strachem a měl na něj namířenou pistoli.

„Skloňte zbraň, policisto, nejsme Němci.“
„A kdo tedy,“ zeptal se dotyčný.
„To se dozvíte později.“

Policista na to odpověděl natažením zbraně a toho si všimli i čtyři roboti, kteří na něj okamžitě namířili zbraň.

„Dejte tu zbraň dolů, nerad bych, abychom museli střílet.“

Muž nakonec rezignoval a zbraň si dal zpět na původní místo.

„Potřebujeme, abyste nás dovedl k prezidentovi Benešovi.“
„Ro-rozumím, ale-ale nejsem si jistý, jestli by vás přijmul.“
„Určitě nás přijme rád, když uslyší, že jsme spojenci, kteří můžou pomoci ochránit Československý stát před rozpínavostí Německé říše.“
„Pak-pak tedy pojďte.“

Kara ještě stihla vyčlenit pět robotů na ochranu Colonial One a zbylých 95 se vydalo na pochod na Hrad. Seřadili se do dvou linií po každé straně a tří do předku a zadní části, zbytek tvořil hrot. Ale moc ho nebylo třeba využívat, policista, který šel jako první, posunkem rukou naznačoval, ať sklopí zbraně a rozestoupí se. Jak robotické jednotky pochodovaly Prahou, tak to dunění bylo slyšet na stovky metrů daleko, čímž už byl vyvolán jasný rozruch a o pár minut později už čekali na předpokládané trase stovky lidí. Byl na ně impozantní pohled, na dva metry vysoké železné tvory s rudým okem. Po půlhodince pochodování dorazili před brány Hradu, linie se rozestoupily a admirál Anders se vydal vstříc důstojníkovi hradní stráže.

„Žádáme o vpuštění k prezidentovi, jde o naléhavou věc.“

Oba se dlouho poměřovali očima, až nakonec důstojník stráže rozhodl o vpuštění do paláce.

„Ale budu mít podmínku, všichni ti… železní vojáci zůstanou tady na nádvoří,“ ukazoval rukou okolo.
„Vyžadujeme pro své osobní bezpečí čtyři tyto vojáky a nenuťte mě chodit přes mrtvoly, důstojníku.“

Příslušník Hradu dlouze rozmýšlel a pak nakonec kývl na souhlas.

„Karo, čtyři do hradu, zbytek ať zůstane tady.“
„Čtyři vojáci, kteří jsou nejblíž admirálu Andersovi, ať zůstanou na místě a zbytek ať se srojí na nádvoří.“

Jak dořekla, tak začali konat to, co jim bylo přikázáno. Nakonec čtyři pak doprovázeli oba admirály do centra Hradu.

„Chvíli tu počkejte, prosím, prezident má momentálně návštěvu.“

:bye:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Na Berlin! :rflmao:

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Aiwendill píše:
Na Berlin! :rflmao:

:D Nějaká kritika? :scratchanym:

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky