Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Gateseedery

Gateseedery

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 04.2.2011 12:10:50
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ultramarinus:
NoMouse píše:
Ne, to jsem si nevšiml, protože jsem v jiných částech vesmíru nikdy nebyl.

Z tohohle by jeden řekl, že byl a že jsi se na jeho nejvzdálenějším konci potkal sám se sebou...
NoMouse píše:
Vtip je v tom, že by ta loď (nebo lodě) letěly opravdu rovně, ideálně po přesné přímce a přesto by obletěly vesmír a ještě by se na tom nejvzdálenějším konci potkali.

Ech, tohle jsem pochopil skoro i já a ty napíšeš takovouhle blbost? NoMouse nic takového nenapsal. Napsal, že pokud bys vypustil 2 lodě a letěly by každá jiným směrem, potkali by se na druhém konci vesmíru. A né že by letěla jen jedna a potkala by se sama ze sebou. A taky nenapsal nic o tom že tam byl. To bychom věděli.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 04.2.2011 13:06:30
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Jackson D.:
Ještě jednou a naposledy - říkali to na tom stejném místě v seriálu, ze kterého jsem ROK před NATÁČENÍM PRVNÍHO DÍLU věděl o Destiny první poslední včetně existence gateseederů.

Běžný lidský rozum ani logika na to nejdou aplikovat? Jdou udělal jsem to. To že vychází závěr "nesmysl" sice ještě neznamená že je to skutečně nesmysl, ale poměrně jednoznačně to naznačuje, že většina těch situací o kterých tu mluvíš se ti v obýváku nestane a pokud někdy budou jednoznačně dokázány/vyvráceny, my se toho nedožijem - a teď nemyslím jen nás dva, ale my jako druh - lidi.

Když se velký třesk neudál v prostoru, je tedy původem ze subprostoru? je vesmír bublina uvnitř subprostorové vany? Střed a okraj vesmíru existují, stejně jako existuje střed a okraj jakéhokoliv balónku, ať je jak chce nafouknutý. To, jestli se pohybují (a kam) už je něco co vědět nepotřebuju.

Pořád nejsem OCHOTNEJje pochopit nebo akceptovat. (schopnej a ochotnej jsou dvě slova s jinými významy Denny...)

NewAsgard:
Hele bejku. Všichni včetně mě a tebe tu vykřikují kecy o tvaru a vlastnostech vesmíru, jeho (NE?existujícím) středu a konci a podobnejch hovadinách. Jen jsem chtěl naznačit, že NoMouse odpověděl "že tam nebyl" hezky, ale to stejně zjevné (a překvapivě nepředvídatelné), jako když někdo napíše "píšu" a že v předchozích textech (stejně jako všichni ostatní včetně mě) byl o pravdivé odpovědi (tom že jí zná) "jednoznačně přesvědčen" a když na něj D. vysype JEHO "jednoznačné přesvědčení", odpovědí (mezi řádky) bylo, že to nikdo nemůže vědět, protože tam nebyl.

To s těma dvěma loděma - tam máš recht v tom, jak to myslel. Číst to ale šlo i tak, že vyrazí SPOLU (jedním směrem) a na druhé straně vesmíru se (navzájem) setkají.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 04.2.2011 13:30:02
Ronaldus7 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jackson D. píše:
Tak znova ultramarinusi, kde v seriálu bylo řečeno, že letí na místo, kde byl velký třesk?!

Rush říkal, že Destiny letí tam, kde vznikl vesmír = Velký třesk
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 04.2.2011 13:32:50
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jenže Mallozzimu a spol. zase nemůžeš věřit všechno. S tím místem vzniku vesmír to pak jsou jen pouhé spekulace, pokud to nebylo řečeno přímo v seriálu! :!:

Ronaldusi uveď teda přesně díl a scénu ve který to bylo, protože si nic takovýho nepamatuju, že Rush řekl. Říkal jen, že Destiny letí k nějakému cíly/místu, ale neřekl co tím cílem/místem je!
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 04.2.2011 13:38:30
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ronaldus7 píše:
Rush říkal, že Destiny letí tam, kde vznikl vesmír = Velký třesk

toto urcite nepovedal.
Obrázek

Příspěvek 04.2.2011 14:05:57
Ronaldus7 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
říkal a dodal, že Velký třesk byl vytvořen uměle, to je cíl Destiny. Je to ten díl jak se vydají Rush s Youngem na jinou loď ve skafandrech, je to ve druhý sérii
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 04.2.2011 14:08:59
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Ne neříkal! A jestli jo,tak napiš přesnej čas.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 04.2.2011 17:23:41
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem mrknul do archivu, možná tam neříkal, že letí k místu velkého třesku, ale pokud Rush mumlá o uměle vytvořené struktuře, která byla kdysi celkem, je mimo naší fyziku a předcházela našemu vesmíru tak i dítě pochopí kam ta Destiny asi letí. Pokud se bavíme o velkém třesku, loď letí jedním směrem (viz. galaktická mapa) tak prostě letí k místu, kde to všechno začalo, protože jinak by jí Antici neměli kam vyslat. Jak se říká, když to vypadá jako kachna, kejhá to jako kachna, tak je to kachna.
:D

Příspěvek 04.2.2011 18:51:25
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Pozor... To mi znelo prilis jako konvencni selskej rozum... :D

Taky to muze bejt maskovanej lemur, jak pisi kluci... :D
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 04.2.2011 21:47:09
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Jackson D.:
Ještě jednou a naposledy - říkali to na tom stejném místě v seriálu, ze kterého jsem ROK před NATÁČENÍM PRVNÍHO DÍLU věděl o Destiny první poslední včetně existence gateseederů.

Můžu se zeptat o který díl konkrétně jde? A pokud by to bylo možný, i ve který minutě je to řečený?
Ultramarinus píše:
Běžný lidský rozum ani logika na to nejdou aplikovat? Jdou udělal jsem to. To že vychází závěr "nesmysl" sice ještě neznamená že je to skutečně nesmysl, ale poměrně jednoznačně to naznačuje, že většina těch situací o kterých tu mluvíš se ti v obýváku nestane a pokud někdy budou jednoznačně dokázány/vyvráceny, my se toho nedožijem - a teď nemyslím jen nás dva, ale my jako druh - lidi.

Představ si, že proti sobě vystřelíš dvě částice rychlostí, které bude třeba uplně náhodně říkat c a v těhle částicích bude přístroj, který změří rychlost tý druhý a co ti nevyjde - částice se proti sobě pohybují rychlostí c. No řekni, neni to přece totální nesmysl? ;-)
Ultramarinus píše:
Když se velký třesk neudál v prostoru, je tedy původem ze subprostoru? je vesmír bublina uvnitř subprostorové vany? Střed a okraj vesmíru existují, stejně jako existuje střed a okraj jakéhokoliv balónku, ať je jak chce nafouknutý. To, jestli se pohybují (a kam) už je něco co vědět nepotřebuju.
[/quote]
Tys tu analogii s balónkem vůbec nepochopil. Ano balónek má střed, ale balónek není to, co má představovat vesmír, vesmír představuje povrch balónku a ten má střed kde? Nikde a všude. ;-)
Obrázek

Příspěvek 04.2.2011 21:52:44
vg38 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ronaldus7 píše:
Toto je spoiler!!!:
říkal a dodal, že Velký třesk byl vytvořen uměle, to je cíl Destiny. Je to ten díl jak se vydají Rush s Youngem na jinou loď ve skafandrech, je to ve druhý sérii

Včera jsem se na ten díl díval. Říkal jen, že antici našli v reliktním záření jistou "opakovanost", prostě že to není náhodný šum, jak si teď myslíme, a že Destiny míří na mísato, z kama je to vysílané.
Cítíte se negativně? Zbavte se elektronu!
Přijde Schrödingerova kočka do baru... a nepřijde.

Příspěvek 04.2.2011 22:11:44
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mozu ist k nejakej vesmirnej stanici...zanechanej tou rasou

Podla coho posadka zistí ze su na mieste velkeho tresku bude tam nejaka cedulka?
Obrázek

Příspěvek 04.2.2011 22:20:06
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Pořád to "nechci" pochopit, protože to nedává rozumný smysl - předpokládáš že hyperprostor ovlivňuje prostor, čas považuješ až za pátou dimenzi (ačkoliv všichni fyzikáři "einsteinovský" prostor popisují jako 4D - prostro plus čas),

Nic takového jsem absolutně nikdy neřekl, nebudu dál rozebírat...
Ultramarinus píše:
že vesmír se dá obletět přímým letem kterýmkoliv směrem bez jakékoliv zatáčky a další názory založené na matematických modelech zhulených profesorů matematiky.

Já to nepředpokládám, netvrdím, že to tak musí být, viz:
NoMouse píše:
Napadlo mě, že se třeba snaží obletět celý vesmír, když poletí pořád rovně několik desítek nebo stovek miliard světelných let, tak se nakonec dostane k Zemi z druhé strany (no nebylo by to skvělé zakončení? pořád si myslí, jak jsou daleko a přitom jsou třeba už blízko ), protože vesmír je (možná) zakřivený ve vyšší dimenzi.

Je to jenom jedna z možností, jak by to mohlo být a rozhodně to není nějaký můj výmysl, to, že by vesmír šel obletět po přímce se lze dočíst na různých místech, i to s těmi loděmi, které by se potkaly na nejvzdálenějším konci vesmíru, jsem někde četl (už nevím kde, ale na 90% to nebylo na internetu) a jenom jsem to aplikoval na to, že by to bylo zajímavé zakončení příběhu, kdyby někam přiletěli a ze všech směrů by se vynořily další sestry Destiny.

Ultramarinus píše:

Samozřejmě že se ti to nestane v obýváku. Bavíme se o vesmírném měřítku. A to že se na to pořád snažíš napasovat selský rozum a když ti na to nepasuje, tak to tak nemůže být, je od tebe krátkozraké a s prominutím, omezené.
A ano, to s tím balónkem jsi opravdu nepochopil a ani nechceš pochopit, protože to prostě neodpovídá tvé zkušenosti světa, se kterým se běžně setkáváš, ale je prokázané, že ve vesmíru se dějí věci, na které prostě selský rozum nestačí (viz celá teorie relativity)...

Evil: naprostý souhlas, taky mě pořád zajímalo, co by na tom "počátku" vesmíru jakože mělo být.
Good night, Destiny!

Příspěvek 04.2.2011 22:36:12
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ralen píše:
Představ si, že proti sobě vystřelíš dvě částice rychlostí, které bude třeba uplně náhodně říkat c a v těhle částicích bude přístroj, který změří rychlost tý druhý a co ti nevyjde - částice se proti sobě pohybují rychlostí c. No řekni, neni to přece totální nesmysl? ;-)

Není, rychlost obou bude c, ale bude kompenzována kontrakcí délky ve směru letu a dilatací času (1/7000 našeho času) pro jednotlivou částici. Což, ale jen poukazuje na vzájemný vztah času a prostoru. Ovšem chtěl bych vidět částici, která tuto rychlost bez úhony přečká.
:D
Podle toho, co tu čtu asi udělali Antici chybu, a měli vyslat Destiny později, až hyperprostorem směrem ke středu toho hypotetického "balónku", safra to se musí hlásit přímo na centrálu SGC.
:rflmao:

Příspěvek 04.2.2011 22:40:40
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

dolph1888: Ale i tak, co by našli uprostřed toho hyperbalónku? Čím je tak zvláštní střed balónku? :D
Good night, Destiny!

PředchozíDalší

Zpět na Technologie