Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SGA - Navo Incursis - 20. Ellis

SGA - Navo Incursis - 20. Ellis

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Super díl! 10/10 :thumright: Nevím co se vám na tom nelíbí. Třeba přiletěla loď s Pegasuskou bránou na lodi a vytočila ji. Takhle si představuju povídku. Jenom bych odstranil to Rodneyho Johne. Když si pustíš seriál tak mu spíš a častěji říká Shepparde. Ale nevadí. Pokračuj.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:rflmao:
Toto je spoiler!!!:
Keby sme si nesťažovali, bol by na koni.

Ale aj ja si myslím, že neide o zničenie napr. celej hory rsp. centra SGC, ale len o nejakú sabotáž. :scratchanym:
:bye:

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Puk píše:
Toto je spoiler!!!:
Keby sme si nesťažovali, bol by na koni.

To se na slovensku říká? Nepochopil jsem pointu tohoto "přísloví".
Obrázek
Povídka První hrozba

bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tak to bylo zajimavý teším se na pokračovaní :)
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Zajímavý vývoj. :-) Už aby tu bylo pokračování.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

ramnogh Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
hele co to je za novou módu ničit Zemi?

Rozumím, že v několika jiných povídkách se nám zrovna dvakrát nevedlo, ale to neznamená, že hned budu ničit Zemi...

Ohledně problému v mléčné galaxii - myslím, že je pochopitelné, že toto by byl přirozený vývoj událostí... Jsem názoru, že většině zemí, (zvláště pak Arabským) se nebude líbit nadvláda USA - aneb Amerika řekla zůstaňte tady, Amerika řekla postavte toto, dělejte to a to... atd.

Jinak jsem moc rád, že se povídka líbí. Další díl dodám někdy příští týden.
(Musím ještě dodělat poslední testy ve škole a pak už budu mít klid na :write:)
Moje první povídka s názvem: SGA - Navo Incursis
-Jedná se o přímé pokračování seriálu Stargate Atlantis (přímo na díl SGA 5x20).

Moje první hra s názvem: Stargate incidents
-2D simulátor 3 stíhaček: F-302, Puddle Jumper a Destiny Shuttle

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jo, teď jsem to dopsal doufám, že se díl bude líbit a za případné chyby se omlouvám. Přeji příjemné čtení:

6. Povinnosti

Nad Atlantidou se setmělo a většina obyvatel se odebrala ke spánku. Ovšem ne tak pan Woolsey. Jsou to již čtyři dny, co se místo spánku zdržuje u brány a čeká na nějaké zprávy o Zemi. Po prvních neúspěšných pokusech o spojení se zemskou bránou, propadl Woolsey lehké panice. Čím delší dobu se Země neozývala, tím větší depresi a strachu propadal. Po té událostí byl Woolsey k nepoznání. Už to nebyl ten odvážný, vždy sebejistý a vyrovnaný právník, který jde za svým cílem. Byl spíš nerozvážný, vystrašený, podrážděný a agresivní. Po určité době dokonce navrhl poslat Arga zpátky do Mléčné dráhy, ale tento výrok Caldwell okamžitě zavrhl.

John a celý jeho tým byli spíše optimisti, takže problém s vytočením Země brali na mnohem lehčí váhu než Woolsey. Předpokládali, že se nejspíš stala nějaká porucha na velitelství a nedělali si s tím velikou starost. Ovšem pro všechny na Atlantidě byla tato situace spíše nepříjemná, jelikož doufali, že po přistání mají stále možnost kdykoli odejít domů. Našli se i tací, kteří tuto situaci brali jako možnost prožít více dobrodružství, ale většina si spíše připadala jako v pasti. Venku, nebyli pouze Wraithi, ale také ti neznámí “mimozemšťani“ a s bránou na Zemi se nedalo spojit, tudíž jediná možnost jak přežít, byla zůstat tam, kde jsou.

Většina lidí se snažila užívat svého “nuceného“ volna, ale John musel řešit jeden nepříjemný rest:

„Slyšel jsem Shepparde, že máte nějaké problémy s vytočením Země.“ Řekl svým wraithským hlasem Todd a zasmál se.
„Nestarej se.“ Odsekl John a následně se zeptal: „Máš už sbaleno?“
Na což Todd překvapivě reagoval: „Počkat, vy mě vážně necháte jít?“
„Bohužel. Woolsey si myslí, že si nám pomohl, jak to jen šlo a tak, tě nechá odejít kamkoli budeš chtít.“
„Ahh, už jsem si myslel, že mě začínáš mít rád.“

John neřekl ani slovo a položil ruku na pistoli, kterou měl připevněnou u pasu.

„Chápu.“ odpověděl na Sheppardovo gesto Todd a spolu se třemi vojáky co ho hlídali, odešel k bráně.

„Výborně, tak to by bylo.“ Zaradoval se John a chystal se jít spát.
Najednou v jeho vysílačce začalo šumět a ozvalo se: „Shepparde, do řídící místnosti.“
„Ale no tak…“

Řídící místnost

V řídící místnosti, už byli všichni velitelé, včetně Rodneyho a Zelenky.
„No konečně.“ přivítal Johna Rodney.
„Tak co se děje tak důležitého.“ Odpověděl nevrle John.
„Přiletěla sem ta neznámá loď.“
„Co prosím, to mi říkáš jen tak?“
„Neboj, jsme zamaskovaní.“
„No a co tady dělají?“
„No, nejprve oskenovali celou planetu a pak letěli k místnímu měsíci.“
„Co, tam?“
„Zprvu jsem to taky nechápal, ale pak jsem si vzpomněl, že u místního měsíce je ten Asuránský satelit.“
„No, vždyť je to jenom brána s hyperprostorem a štítem, nebo ne?“
„No, to je sice pravda, ale co jiného by je sem lákalo, než ten satelit? Město je zamaskované, takže ten satelit je tu jediná zvlášnost...“
„Seš si jistej?"
„Samozřejmně, že nejsem…“ poznamenal Rodney.
„No nic, pane Woolsey, můžeme si vzít zamaskovaný jumper a prověřit to?“ navrhl John
„Ehm, co? Jo.“ Odpověděl zmateně Woolsey.

John nečekal ani vteřinu a okamžitě zamířil do hangáru.

Po chvíli vylétl z prázdné mořské hladiny jumper, který byl vidět asi 2 vteřiny a hned poté zase zmizel. Netrvalo dlouho a dostal se na orbit planety. Po chvíli bylo skrz sklo jumperu vidět ohromnou černou loď, která téměř splývala s barvou okolo. Sheppard se pomalu přibližoval, až zahlédl další malou loď také černou a velkou asi jako jumper, jak je přikotvená na asuánském satelitu.

„Sakra, co s tím satelitem chcou dělat?“

John, chtěl ještě něco poznamenat, ale vtom začala nepřátelská loď nabíjet zbraně.

„Sakra, vědí o nás.“
„Kašlu na maskování, vypouštím drony. Oznam Caldwellovi, ať sem okamžitě přiletí s Argem a Odysseou.“

Náhle se v prázdnotě objevil malý zelený jumper, ze kterého vylétlo 12 dronů směřujících přímo k malé lodi, která právě vlétala do hangáru té velké. Štěstí dnes přálo Atlanťanům, jelikož nepřátelská loď nečekala zde jakýkoli odpor, tak neměla ani zapnuté štíty. Tudíž následná exploze malé lodi v hangáru, na které byla připevněná brána, byla tak silná, že prakticky zevnitř roztrhla loď na dva kusy. Jeden kus okamžitě explodoval a ten druhý se chvíli vznášel ve volném prostoru. Rodney už začínal přemýšlet, jak něco z těch trosek zachránit, když v tom se poblíž jumperu prohnal obrovský modrý zářící paprsek z Arga, který přímo zasáhl druhou část té lodě, která následně explodovala také.

Rodney se začal rozčilovat, když vtom se ozval Caldwell:
„Doktore myslím, že vím, co mi chcete říct, ale bylo to nutné. Nemůžu riskovat odhalení naší pozice, zvláště když je Atlantis bezbranná."
Rodney chtěl něco namítnou, ale sám si uvědomoval, že to tak muselo být.

Jen co se všichni vrátili zpátky, tak byli okamžitě zavolání do místnosti s bránou. Když tam přišli, byla brána aktivovaná, byl zapnut štít a pan Woolsey si je všechny zavolal k jednomu z počítačů.

„Co zas?“ řekl s ne moc velkým nadšením Sheppard.
„Vidíte sám.“ Odpověděl Woolsey a poukázal na monitor s jedním jemu známým člověkem.

„Plukovníku, jsem rád, že vás zase vidím.“ ozval se člověk jménem Myrus.
„Ehm?“
„No, tady zástupce hlavní rady Koalice planet Pegasu Myrus.“
„A, už vím, co se děje?“
„Potřebujeme pomoct. Když jste zmizeli tak s námi spolupracovali Geniiové, ale jen co se objevili ti nepřátelé, tak se Geniiové vytratily pryč.“
„Myslím, že ty nepřátele známe.“ reagoval Sheppard a zeptal se „Proč na vás útočí?“
„Většinou se jen objeví s lodí a začnou bombardovat planetu, jako kdysi ti replikátoři. Ale na jedné z planet se zdrželi.“
„Jako, že tam přistáli?“
„Přesně tak.“
„Víte proč?“
„Ano, cosi tam hledají… Myslím, že tu planetu znáte.“

A na Atlantis došla adresa planety Dagan.

Kdo viděl Stargate Atlantis s01e16, tak jistě ví co to je za planetu.

Naposledy upravil ramnogh dne 20.6.2010 12:02:41, celkově upraveno 2
-Jedná se o přímé pokračování seriálu Stargate Atlantis (přímo na díl SGA 5x20).

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Sorry ale tahle část má jednu závažnou chybu. Nepochopils jak funguje Asuranský satelit. Je poháněn nějakým menším zdrojem energie který ho dostal na místo. Vytočila se brána s Asurasu na které je téměř neomezené množství ZPM. Ty poháněly ten laser. A tenhle laser zároveň poháněl štíty a bránu. Satelit tedy měl štíty poháněné neomezeným množstvím ZPM, ale ty se na satelitu nenacházeli. Poté byl Asuras zničen a satelit přišel o energii. Tudiž je blbost aby hledali ZPM na satelitu.
Cituji:
232
00:17:37,140 --> 00:17:42,530
Ten satelit je vlastně očesaná loď.
Hyperpohon, štít a navigační systém.

233
00:17:42,560 --> 00:17:48,070
slabý zdroj energie, který ho dostal k cíli
a udržel štít do otevření brány.

234
00:17:48,070 --> 00:17:51,210
Ale jakmile se vytvořila červí díra,...

235
00:17:51,240 --> 00:17:57,170
...zamířili z druhé strany do brány paprsek,
který na nás střílí a napájí satelit.

Až na tuhle chybu je to ale dobrý. Číselně hodnotit nebudu.
Obrázek
Povídka První hrozba

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Díky za upozornění.

Vím, že paprsek z brány pak napájel štíty, ale na svojí obhajobu:
když měli neomezený počet ZPM, tak proč by posílaly satelit se slabým zdrojem energie, tedy zranitelný a rovnou tam jedno z tech mnoha ZPM, nedali... Ale i tak uznávám, že to v seriálu bylo jinak...

sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Náhle se v prázdnotě objevil malý zelený jumper, ze kterého vylétlo 12 dronů směřujících přímo k malé lodi, která právě vlétala do hangáru té velké.
Promiň, ale asi sem barvoslepej, protože za celých pět let SGA sem tam neviděj jedinej ZELENEJ jumper, leda tak ZLATEJ :wink: :wink: :D :D

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ono to není zrovna největší satelit. Má tak 15 metrů na délku a je dutý. Tzn. že se tam tak tak vejde hyperpohon, navigační systém, štít, nějaký manévrovací trysky a ty bys tam ještě cpal tu megakonzoli na ZPM? :stupid:
Podívej se na First Strike kolem 15:40. Při dobrým rozlišení je vidět to jak je malý a jaký má tvar. A být Asuranama tak ho pošlu zpět na Asuras.
Obrázek
Povídka První hrozba

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

OK,OK všem se omlouvám za tuto chybu :oops: , nastesti asuranskej satelit stejnak explodoval, takže už v budoucnu nebude mít na děj i na cokoli jiného význam.

Jo a new asgard máš pravdu to ZPM tam nemůže být, takže sem ten díl trochu opravil.

Doufám, že problém je vyřešen :)

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Prečítané, schválené a čakám na pokračovanie. :lol:
Dobrá, aj keď :jako: slabšia :jako: , ale prehľadne napísaná časť. :)
V celkovom pojatí dobré. Ešte som zvedavý či budeš pokračovať aj v pozemskej línii. :)
:write: :arrow: :yahoo:
:ok: :bye:

bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jsem zvědavá co se budedít dal :)
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

jop díl dobrý....rovnou sem hoď další..:)

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky