St0rm: Eh...? Co to meleš? Z hladu? První část tvého příspěvku je totálně mimo (asi neumíš číst).
Další část: ne, nečekal jsem, že si tam někdo sedne. Po šesté sezóně jsem nečekal vůbec nic. Tenhle "argument" si nech pro sebe, protože tímhle se vy "zarytí fanoušci" rádi oháníte a je to pěkně stupidní "argument".

Nasypou tam kopu záhad, kopu mytologie a ani se neobtěžují cokoliv z toho poodhalit. V 5. sezóně sypali logické odpovědi na nějaké otázky, které dávaly docela smysl. V šesté to bylo - dám sem kolo, které spojí světlo a vodu a já se odsud dostanu a vím to, protože sem special.
Dharma se snažila využít elektromagnetismu k záchraně světa... či čo. Jak se dověděli, že klíčem k tomu je ostrov? Kde se tam ten elektromagnetismus vzal? (že to bylo světlo z jeskyně vážně jako vysvětlení neberu, jestli ty jo, je mi tě líto)
Druzí - aha, vševědoucí Jacob, který věděl stejně úplné prd.
Pokud ti není jasné, co myslím "funkčností ostrova", tak se nemá smysl s tebou dále bavit, protože tobě je zřejmě úplně jedno, že v tom seriálu se událo milion záhadných věcí a autoři se neobtěžovali jakoukoliv z nich aspoň částečně vysvětlit.