Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Lost Lost - The final season!!

Lost - The final season!!

48 cestujících jednoho letu ze Sydney do LA ztroskotá 1000 mil od původního...

Příspěvek 25.5.2010 20:28:13
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Páni, čekala jsem, že se mi konec asi moc nebude líbit a že toho mnoho nevysvětlí...ale že nevysvětlí nic a ještě tam nase...nasunou takovej debilní konec, to jsem tedy vskutku netušila. Bravo, překvapili mě. Je to ještě blbější, než jsem si rýsovala v nejhorších scénářích. A to jsem si ještě myslela, že s tou mytologií jde kvalita zas nahoru. Navíc jsem tedy doufala, že tam nenacpou něco jako...
Toto je spoiler!!!:
Očistec. Bohové moji. Tohle mi tedy vážně scházelo. Ta shledání párů sice dojemná...ale po chvíli tak sladká, že jsem myslela, že dostanu cukrovku. Ocením alespoň to oko na konci, i když se to dalo předpokládat. Ale prostě...doufala jsem v objasnění záhad. Alespoň nějakých. Miluju záhady...ale hlavně jejich složitosti a rozuzlování. A ne stylem "Jsem special, vím to a je to takhle, protože to tak je." Myslim, že něco takového se stane heslem Lostu. Fakt mě těší, že vím, jak pro sebe ti lidé byli důležití...to mě opravdu vynahradí to všechno. Imo díky tomuto zakončení poklesl celý seriál. Protože, ač se mi třeba první a druhá série hoodně líbila, a pak kusy něčeho víc a něčeho méně, tak prostě zakončení "je fuk, co se stalo, hurá do Nebe" mě tedy VÁŽNĚ naštve. Postavy pro mě v seriálech jsou důležitý a hodně, ale chci taky safra nějakej děj, kterej nějak končí a má hlavu a patu.
Jistě, rozhodně netvrdím, že bych si ty minulé série neužívala...jenže ráda bych si užila i ten konec.. A vlastně tím spíš mě štve, když něco, co mám celkem ráda, se změní na něco takovýhleho. Ještě, že jsem to tak nežrala. A co se týče domýšlení si příběhu...může být pěkné, když je pár věcí nakousnutých a člověk si může spekulovat, ale pokud si člověk má domyslet celý systém fungování Ostrova a toho, co s tím souvisí včetně technických věcí, historických, mytologických, dalších...to si mohu už rovnou vymyslet něco svého, ne.. Vážně velké zklamání.
:dontknow: :wall: :stupid: :stupid: :stupid:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 25.5.2010 21:49:32
Shorty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

NewAsgard píše:
Asi si to máme domyslet a já sem si to domyslel krásně a sem spokojenej.
Aha, paráda. Máme si domyslet CELOU mytologii, celou funkčnost všeho (Ostrova, druhých, Dharmy, čísel and so on...). Takže prakticky celý seriál. Tak proč si nenatočit vlastní. Aha, ono je to o POSTAVÁCH.
Toto je spoiler!!!:
Paráda, všichni nakonec umřeli a dostali se do nebe. "Skvělé" zakončení. Všechny ty smrti, co se tvářily veldůležitě, byly vlastně k ničemu. Všechno, protože stejně všichni umřeli.

Tleskám autorům za největší vy*ebání s diváky za hodně dlouhou dobu. :D
Obrázek

Supporter of RDA SecOps. Get Some!

Příspěvek 25.5.2010 23:15:28
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Všichni neumřeli přeci... nebo aspoň né nijak násilně jako třeba Jack...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 26.5.2010 15:17:24
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted:
Toto je spoiler!!!:
Jsi asi sledoval něco jiného, ne? Co myslíš, že byl ten konec? Všichni umřeli a odešli do nebe. Juhů, happy end.
Obrázek

Příspěvek 26.5.2010 15:39:55
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

A to "Move on" bylo jako co? Všichni šli do po-posmrtnýho života nebo kam?
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 26.5.2010 18:33:12
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Aha, takže jsi to vůbec nepochopil. Nevadí. Popojedem.
Obrázek

Příspěvek 26.5.2010 19:08:15
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Shorty ty si asi minul co říkal na konci Jackův otec. "There is no now, here..." a později taky "Everybody dies." Ti lidi žili dál svoje životy a jeden po druhém umírali. V té 'alter. realitě' se potkali, než to zabalili někam dál...
Nemůžu tvrdit, že by mi finále stačilo, ale co si čekal? Že si tam sedne chlápek na židli, vytáhne poznámkový blok a začne ti polopatě vysvětlovat co a proč se stalo? Na číslech bych řekl, není už co vysvětlovat. o co se snažila Dharma tam už taky bylo řečeno dost. Druzí byli lidi přivedeni Jacobem jako součást jeho "hry" s Monstrem, nevím co víc o nich chceš vědět a funkčností ostrova myslíš co?

Příspěvek 26.5.2010 23:06:29
Airman
Airman

Odpovědět s citací

St0rm: Eh...? Co to meleš? Z hladu? První část tvého příspěvku je totálně mimo (asi neumíš číst).
Další část: ne, nečekal jsem, že si tam někdo sedne. Po šesté sezóně jsem nečekal vůbec nic. Tenhle "argument" si nech pro sebe, protože tímhle se vy "zarytí fanoušci" rádi oháníte a je to pěkně stupidní "argument". ;-) Nasypou tam kopu záhad, kopu mytologie a ani se neobtěžují cokoliv z toho poodhalit. V 5. sezóně sypali logické odpovědi na nějaké otázky, které dávaly docela smysl. V šesté to bylo - dám sem kolo, které spojí světlo a vodu a já se odsud dostanu a vím to, protože sem special.
Dharma se snažila využít elektromagnetismu k záchraně světa... či čo. Jak se dověděli, že klíčem k tomu je ostrov? Kde se tam ten elektromagnetismus vzal? (že to bylo světlo z jeskyně vážně jako vysvětlení neberu, jestli ty jo, je mi tě líto)
Druzí - aha, vševědoucí Jacob, který věděl stejně úplné prd.
Pokud ti není jasné, co myslím "funkčností ostrova", tak se nemá smysl s tebou dále bavit, protože tobě je zřejmě úplně jedno, že v tom seriálu se událo milion záhadných věcí a autoři se neobtěžovali jakoukoliv z nich aspoň částečně vysvětlit.
Obrázek

Příspěvek 27.5.2010 10:16:40
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No tak "nadávat" mi do zarytých fanoušků nemusíš, protože to vážně nejsem :) Prakticky všechno, co si o seriálu za těch šest sérií pamatuju, mi bylo vysvětleno a víc nepotřebuju. Že nezodpověděli zbytek je mi v celku jedno, když ani nevím co tam bylo :D
Od čtvrté série sem sledoval ze setrvačnosti, asi tak stejně jako poslední série SG1/SGA, protože jsem prostě chtěl vědět jak to dopadne. Už sem psal, že mi to finále sice nestačilo, ale určitě to mohlo dopadnout mnohem, mnohem hůř :)

Příspěvek 27.5.2010 10:36:14
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hele já nechápu proč tak lidi zesměšňujou tu odpověď na to jak ví že to kolo bude fungovat :-D jistě že mohl vám podrobně říct co a jak to fachá, ale to mělo být takový utření té matky, aby jí ukázal že blbá je ona...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 27.5.2010 10:43:57
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

St0rm: Ale to, že si je nepamatuješ nic nemění na tom, že oni nadhodili průmerně tak 1 záhadu na epizodu (možná aji víc) a z nich vysvětlili absolutní minimum.
Třeba kdo nebo co je Jackův otec, že se tam několikrát objevil a když víme, že Kouř to být nemůže, když se objevoval aji mimo ostrov? Proč Jackob může pryč z ostrova a kouř nemůže? Proč ženy na ostově nemůžou mít děcka a co to má sakra s čímkoli společného? A klidně bych mohl pokračovat...
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 27.5.2010 11:05:38
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No na ostrově to kouř byl... k tomu se Lock přiznal. Že ho viděl mimo ostrov si teď nevybavuju. Jacob je jediný, kdo může odejít kdy chce celkově, ne? (Protože mu šéfuje) Ostatní mohli tam a zpátky jenom s jeho "dovolením" a nebo tím složitým běsem co vymyslel vědátor s cestováním v čase ( Nevím jméno...). Ty porody, to nemám tušení, čistě má domněnka je, že to bude mít něco společného s narozením Jacoba a Monstra. A ty čísla jsou z Valenzettiho rovnice, která byla použita pro výpočet času, jenž zbývá lidstvu do záhuby ( použitá poprvé při Kubánské krizi, jenom nevím jestli to je lost fikce, nebo pravda) je v ní započteno úplně všechno, co ovlivňuje náš život. DHARMA se pokoušela ovlivnit jedno z nich, aby oddálila náš konec a ostrov si na to vybrali kvůli tomu elektromagnetismu.
Jasně, kopec toho není vysvětlený, ale mě jako polofanouškovi to relativně stačilo :)
Jenom s každým nedostatkem, co mi tady připomenete, si vzpomenu na další tři :D
Teď mě tak napadlo, že nevíme, proč ta bloncka ( zase nevím jméno.... :D ) co odpálila atomovku ve vrtu, věděla, že vytvořili tu alter. šílenost a řekla "fungovalo to" když to nefungovalo....

Příspěvek 27.5.2010 11:11:54
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

šmarjá, ještě že jsem se na to přestal koukat. Jak to tady píšete, tak to zní, jako velice slušná kravina
Obrázek

Příspěvek 27.5.2010 11:29:15
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Viděl jsem první tři řady, těšil jsem se na maraton... Teď vím, že to nikdy nedokoukám. Lituju těch fanoušků, co to pilně sledovali, psali teorie na deset stránek. Mají hrozně cool trička s čísly, která nakonec znamenají jenom čísla. Strýček Hans nemohl být tvrdší.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 27.5.2010 11:34:38
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Teda ještě že ste se na to přestali dívat, ti hnusní tvůrci by vám ukradli tolik hodin vašeho života, uplně byste je promarnili sledováním téhle kraviny, místo toho ste je určitě využili daleko konstruktivněj a lépe sledováním jiné, daleko kvalitnější TV show. Jsem rád že se ste se o to podělili s ostatními, knečně vím co udělali už před lety ti chytřejší, zlobím se na sebe že sem taky nebyl tak prozíravý už před lety :D
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

PředchozíDalší

Zpět na Lost