Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Nejlepší válečná vesmírná loď

Nejlepší válečná vesmírná loď

diskutujte o všem a o ničem

PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Voyager - Endgame.

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
Jenomže lodě z Honorverse jsou kontruované právě na boje ve velkých zvdálenostech... kdyby Galactica skočila třeba na vzdálenost 2 km, tak by odpálila atomovky, který by tam byla hned, zahltila můstek pořádnou salvou z hlavních baterií a superdreaghnout by podle mě nebyl schopnej zareagovat...

Podle toho, co jsem viděl v seriálu, se atomovky v BSG nepohybujou zrovna závratnýma rychlostma... a i kdyby, tak na ty 2 km by potřebovaly několik sekund a podle mě každá hlídka na můstku by odpověděla palbou energetických do 1-5 sekund. Takže BSG by byla na cucky i kdyby se jim náhodou podařilo obranu SD zahltit, protože každá loď se dokáže bránit i útočit najednou. A navíc, zahltit obranu SD zepředu by podle mě na tuto vzdálenost zabralo desítky střel, respektive tolik, aby měla hnízda bodový obrany příliš mnoho cílů. Vzhledem k tomu, že střely se v BSG pravděpodobně pohybují balisticky bez různých manévrů a klamání senzorů, tak bych řekl, že co výstřel jednoho laseru bodové obrany = 1 zničená atomovka. Teď bych hádal, ale typuju, že jde o malá zařízení, takže jich můžou být i zepředu desítky. Kadencí si jistej nejsem, ale i kdyby měly možnost jen jednoho výstřelu, tak by odpovídající počet atomovek šel do háje... A pokud si pamatuju, BSG měla sila tak na tucet atomovek...

Navíc, lodě v HH, hlavně pak SD, mají silné pancéřování a jsou pěkně velké, takže i zásahy atomovek by udělaly škody jen na povrchu, tedy zničily by třeba senzorové soustavy, výmetnice střel, hnízda bodové obrany a asi i nějaké sekce u pláště lodi, ale na životně důležité systémy uvnitř lodi (můstek/strojovna) by nedosáhly. A pochybyju, že toto pancéřování by dokázaly překonal klasické kinetické střely...

Teď mě sice napadlo, že atomovky z BSG by se zaměřovaly hůř, protože bez gravitorů se nedají zachytit gravitikou, ale na těch pár kilometrů by stačil i obyčejný radar...

A k té neschopnosti zareagovat... v HH je sice možnost nachytat loď na švestkách, například s vyplým gravitorem, ale loď nikdy nemá vypnuté zbraně v tom smyslu, že by musely nějak nabíhat. Navíc v HH nikdo nečeká v době náhlé krize na kapitána, okamžitá rozhodnutí provádí velící hlídky na můstku. Takže kdyby BSG skočila před SD a odpálila atomovky (což by mělo být vidět, protože předpokládám, že FTL způsobí nějaké deformace zachytitlné na gravitických senzorech), stačilo by spustit aktivní senzory (což je hned) a zadat cíl palby... a BSG je na cimpr campr. A spustit bodovou obranu je taky věc jediného příkazu, záleží jen, jestli by bylo třeba nějak obranu přeprogramovat na palbu jen podle radaru...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Alteran Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

podla mne je dobra lod Deadalos..

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
...

Pokud by loď z HH světa někde vysloveně nekotvila, tj měla by spuštěnej pohon, stačilo by šlápnout na plyn - při zrychlení v HH dosahovanejch by ji žádná střela z BSG/SG/ST nemohla ohrozit.
Pokud loď letí z jednoho místa na druhý, po polovinu letu vyvíjí značný zrychlení, po druhou polovinu intenzivně brzdí. Tzn že něco jako skok do těsný blízkosti neni možný, protože o čtvrt vteřiny později už by loď byla jinde a pohybovala se jinou rychlostí.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No teď jsem si uvědomil že ty lodě z HH nemají zbraně nahoře, pokud Skot, říká pravdu, v tom případě by stačilo skočit s BSG nad ní, a pod gravitonový klín se vejde a střílet seshora...

Twombly píše:
s tim, že by Pegasus nevydržel to, co Galactica bych si dovolil nesouhlasit... Pegasus byla větší a modernější třída jak Galactica

No, já mám takovej pocit, že by mu ty hangáry upadly padat atmosférou... :)
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
Jenomže lodě z Honorverse jsou kontruované právě na boje ve velkých zvdálenostech... kdyby Galactica skočila třeba na vzdálenost 2 km, tak by odpálila atomovky, který by tam byla hned, zahltila můstek pořádnou salvou z hlavních baterií a superdreaghnout by podle mě nebyl schopnej zareagovat...

Zahltit bodovou obranu lodi dokáže salva o sestavě desetitisíce střel plus.
Dva kiláky jsou dost dlouhá vzdálenost na to, aby ty střely při jejich zrychlení dokázala bodová obrana sestřelit - má na to osm pokusů na jedno hnízdo a hnízd je na přídi 10, plus se střely dají sestřelovat i energetickou výzbrojí a ta tvoří 12 baterií.

To o skoku přímo nad loď už je hledání záminek ve stylu "a kdyby Galactica jumpla tři cenťáky nad trup a odpálila se tam i s atomovkama, tak by to SD dostala" :smile:

A já mám takovej pocit, že Pegasus by to vydržel. To, že Galactica toho vydržela hodně ještě neznamená, že je nejlepší nejskvělejší a nejúžasnější třída - budu se opakovat, Pegasus byl větší, mohutnějš vyzbrojenej, mohutnějš pancéřovanej a modernější.
Obrázek

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To jo, ale jen říkám, že tím čím si prošla BSG by si ani Pegasus nechtěl projít... natož Adama manévrem...

mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

myslíš to jak skočil do atmosfery?podle me to byl kousek do celoveceraku:-)
Obrázek

Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já bych spíš tipoval, že myslí konec 4 série :D
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

De facto obojí...
Nedokážu si představit, že by se Pegasus zavrtával do kolonie, s tak velkou hlavou...

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
No teď jsem si uvědomil že ty lodě z HH nemají zbraně nahoře, pokud Skot, říká pravdu, v tom případě by stačilo skočit s BSG nad ní, a pod gravitonový klín se vejde a střílet seshora...

Na tohle mě napadl zajímavý protitah. Pokud by BSG opravdu neskočila ty zmiňované 3 centimetry nad trup SD, tak by stačilo překlopit loď na bok a BSG by se rozmázla o vnitřní stěnu bočních štítů :D...
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No, jde o to, jestli by se BSG pod ty štíty nevešla.... :D

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Právě by šlo o to, jak blízko nad SD by BSG skočila. Obrázek ukazuje geometrii grav. klínu (shora/zdola) a bočních štítů:
[img][./images/thumbs/wedge_1255695800.gif]http://infodump.thefifthimperium.com/images/wedge.gif[/img]

Nevypadá to, že by bylo příliš mnoho místa mezi lodí a bočním štítem, max pár lodních šířek... Už jen to, aby BSG neskočila do štítu by chtělo mistrné zaměření a hlavně pak, kdyby skočila o trochu výš, stačilo by loď opravdu jen o kousek natočit a udělat takový gravitační stěrač :)
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jenomže Galactica je také schopna manévrovat a věřím tomu, že by byla schopna kompenzovat otáčení...

Edicius Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Myslim ze precenujes schopnosti Galactici co se manevrovani tyce, navic jsi nemyslim ze by byla schopna udrzovat stejne zrychleni jako SD coz by melo pomerne vazne dusledky.

Taky kdyz nad tim uvazuji, tak Galactica pri FTL skoku ztraci svoji puvodni rychlost nebo vetsi jeji cast. Tim se prakticky vylucuje moznost skocit k SD pokud je v pohybu. Dalsi moznosti je skocit k lodi, ktera parkuje na obezne draze, cimz nastavaji dve moznosti:
a) lod ma spusteny pohon a muze okamzite zrychlovat -> viz muj prvni odstavec
b)lod nema spusteny pohon -> tudiz je sedici kachna na odstrel, ovsem takovy skok na slepo, no nevim

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo