Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.10.2009 13:02:10
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

3/5. Považuju to za zklamání, protože jsem měl vyšší očekávání.

Na to, že první díl vypadá jako vykrádačka Lostu, mu zcela chybí momenty mezi postavami. Není tu jediný výrazný dramatický okamžik, který bych si zapamatoval. 1-01 ještě funguje dobře, díky flashbackům především, ale 1-02 je táhlá nuda prokládaná předpokládatelnými momenty typu "zemřel mi otec, takže teď ti budu o něm dvě minuty vyprávět", které nemůžou nikoho zaujmout asi tak už třicet let. Připomíná mi to podobné momenty ve Fringe, a i v něm to bylo na překliknutí.

Co oceňuju je snaha o jiný feeling. Že je jiná kamera, jiná hudba, jiná atmosféra, to všechno je fajn a evidentně někde o pár levelů výše, než v SGA (aneb proč mě šokovala vizuální stánka Vegas). Pozastavovat se nad sexem v SG mi příjde úsměvné, nemusel tam být, stejně jako tam nemusely být CGI záběry na bitvu nebo externí záběry na Destiny - nic z toho ale zároveň pilotu nevadí a neubírá mu to.

Co se postav týče, Rush mi příjde trochu moc pošuk a ten tlustý geek s tím vojákem mi příjdou jako příliš očividná variace na Shepparda s McKayem. Doufám, že se budou vyvíjet jiným směrem. Je prima, že tu jsou konečně plnohodnotné vedlejší postavy, ale taky jde o něco, po čem volám (asi nejen já) už cca. pět let. Takže fajn, ale v top seriálové lize nic naprůměrného.

Piloty bývají obecně ty horší díly. Piloty SG byly sice vždy nářezový, tak doufejme, že Air je vyjímka z pravidla a zbytek seriálu bude kvalitnější. Není to prohra, naopak se SG IMO posunula výrazně dopředu v seriálové lize, ale i kvůli tomu nemůže být už brána na milost.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 08.10.2009 14:19:03
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak pilot ještě není celý jak jsem psal dřív tak mě ty první 2 díly velmi nadchli, ale počkám na 3 part a pak to shrnu jako celek, protože třetina stále chybí, ale i to co je bylo velmi dobře uděláno a líbí se mi i video ze zákulisí na skyone, to byla sranda.... uvidíme v sobotu no....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 08.10.2009 17:09:20
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak mě tak napadlo myslíte že přijdou na nějakou planetu kde budou zlí oni se s jednim zkamosej pretizej neco a nez planeta vybuchne, utecou na destiny a emzak bude jejich kamos?zatim něco podobnýho bylo v každý sg:-Da mohl by to bejt další hustodémon ala tielk a ten rasta z sga .-D
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 18:21:23
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To si právě nemyslím, že by k sobě teď vzali emzáka, už jen proto, že nemají dost věcí sami pro sebe...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 08.10.2009 18:23:57
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A navyše, o takýto typ sa uchádza Greer....
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 18:29:01
mafia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zatím mě to nenadchlo. Postrádám nějakou známou tvář z SG nebo SGA, sympatičtější herce a hezčí herečky (doktorka ještě ujde) a vtip. Destiny je hodně velký vrak.

Příspěvek 08.10.2009 19:00:27
Broe.cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hodnocení epizody? Jedním slovem - TRAGEDIE! :(
Pokud vám je víc jak 12 let, ruce pryč...

Horší pilot jsem snad neviděl. Řídký děj by se dal ještě odpustit, ale prakticky samé nesympatické postavy a mizerné zpracování už ne (nehodící se hudba, mdlé akční scény, ne-logika). Film postrádal šťávu a nedokázal vtáhnout do děje.

Z mého pohledu byly nejlepší první dvě sezóny SG1. Děj byl napínavý, postavy se tam chovaly logicky a vojáci se chovali jako vojáci, ne jako parta desetiletých kluků na výletě. V tomhle ohledu se jistě přítomnost vojenských poradců při natáčení vyplatila.

Netvrdím že nové Stargate Universe by měl být další Black Hawk Down nebo Band of Brothers, ale trošku větší příklon k realitě a "dospělejší" vyznění seriálu by fakt neškodilo. Co vy na to?

Celkové hodnocení 20%
(bez Samanthy Carter a Jacka O'Neilla by to bylo 0%)
WAR. WAR NEVER CHANGES.

Příspěvek 08.10.2009 19:53:24
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

sorry ale srovnáváž dokumentární film/serial se sci-fi:-D to je jak srovnavat motorku s autem.Na sg1 vetšina z nás vyrostlo proto maš asi nejakou prekazku si zvyknout na nove veci.A podle me se nechovaji az tak spatne ukaze cas.sgu se mi zamlouva ale i vadi:-D jeste se nemuzu rozhodnout ale pricvrnknout k tomu bhd a bratrstvo to neni to nej.ale chapu jak to myslis a znam horsi serialy:-D
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 19:56:00
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

0%? Tak to může dát opravdu jen absolutní ignorant. Kdyby jste takhle hodnotili Andromedu, tak bych to možná ještě snesl, i když bych tak nízké hodnocení nedal ani takovédlemu odpadu.

Příspěvek 08.10.2009 19:59:58
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Naopak hudba je snad to nejlepsí, co bylo v pilotu k videní - teda spís slysení a taková bitva o Icarus Base, to byla jeden z nejlepsích akcních scén v SG poslední doby. Od dob The Siege I.,II.,III, Lost City a Heroes nic takovýho v SG porádne nebylo.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 08.10.2009 20:07:16
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

TENTHIUS: to jsou takoví, co považují Asuras za nejlepší SG bitvu vůbec. :roll:

EDIT: jen nechápu, jak dospělejší SG byste ještě chtěli mít. :roll:

Příspěvek 08.10.2009 20:10:49
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Broe.cz píše:
Hodnocení epizody? Jedním slovem - TRAGEDIE! :(
Pokud vám je víc jak 12 let, ruce pryč...

Horší pilot jsem snad neviděl. Řídký děj by se dal ještě odpustit, ale prakticky samé nesympatické postavy a mizerné zpracování už ne (nehodící se hudba, mdlé akční scény, ne-logika). Film postrádal šťávu a nedokázal vtáhnout do děje.

Z mého pohledu byly nejlepší první dvě sezóny SG1. Děj byl napínavý, postavy se tam chovaly logicky a vojáci se chovali jako vojáci, ne jako parta desetiletých kluků na výletě. V tomhle ohledu se jistě přítomnost vojenských poradců při natáčení vyplatila.

Netvrdím že nové Stargate Universe by měl být další Black Hawk Down nebo Band of Brothers, ale trošku větší příklon k realitě a "dospělejší" vyznění seriálu by fakt neškodilo. Co vy na to?

Celkové hodnocení 20%
(bez Samanthy Carter a Jacka O'Neilla by to bylo 0%)

no co já na to? No jen asi MEGALOL :D chceš realismus a vojáky a zároveň obhajuješ O'neilla a Carterovou

ještě napiš, že SGA je mnohem víc reálná...
Naposledy upravil g.o.d dne 08.10.2009 20:14:32, celkově upraveno 1
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 08.10.2009 20:12:57
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak Asuras by byla dobrá bitva, kdyby tam zmínili, ze Replikátori to vubec necekali a na tech Aurorách vubec nemají posádku...pak by to dávalo smysl

Jinak kdyby byla SG jeste dospelejsí, vytratil by se z toho ten SG duch uplne. A tady byl treba na konci jak procházejí bránou naprosto hmatatelný...az me popadaly záchvaty nostalgie. :)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 08.10.2009 20:15:09
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Holt mě nepřestávají zarážet názory oněch dvou skupin lidí: první z toho chtějí mít Generation kill, druzí SGA. :roll:

Příspěvek 08.10.2009 20:16:29
Zachin Airman
Airman

Odpovědět s citací

Moc jsem od toho nečekal, před premiérou nehltal prakticky žádné informace a občas jen letmo něco o SGU postřehl. To se týkalo ale jen hlavních představitelů a termínu vysílání. No, a nyní musím říci že se mě pilot libil.

V lecemž jiná, působivá, klasická a stále úchvatná Stargate tak, jak jsme ji dosud znali. Jen podána svěžím a nápaditým způsobem, díky čemuž mě strhla hned od začátku a až do jejího konce se nenudil. Bylo to zkrátka skloubení SG-1 s SGA ve SGU univerzu. Byť mnohé situace recyklovaly známé motivy a postavy z předešlých SG.

Plusem byli i známí herci které jsem vídal běžně před cca deseti až patnácti lety, takže bylo fajn je po dlouhé době opět vidět. Co se týče hvězdné brány, chyběl mi průchod červí dírou. Přestože bude ještě třetí část Air, myslím si že úvodní dvojepizoda svůj účel, klasického pilotu, splnila, i s ohledem na její závěr. Jenž tématicky zapadal do toho, o čem seriál je a lepší tak být ani nemohl. Tudíž 10/10.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách