No epizodu skoro už mam celou jen jsem v ní nějak opomenul děj na asgardské lodi, takže ten teď budu muset dodělat. Ale žádnej strach poznámky mam naškrabaný na papíru vedle kompu. Takže mi zbývá jen to přepsat a popřípadě trochu poupravit a nakonec si to celý přečíst. Zejtra (v neděli) by to mělo bejt, tedy v pozdních večerních hodinách. Popřípadě v časných ranních pondělních hodinách
. No jinak v dalším díle se objeví Teyla a Ronan a konečně taky i John a spol. jelikož se dostanou z cely. Jo a ještě se pořádně pročtete protože až tam ještě vlepim tu asgardskou základnu tak to bude pěkně dlouhý (ale doufam že se vejdu do 10 A4). Jinak ještě díky za nápady, kterejma ste mě inspirovali (velitel Hammonda, název asgardský lodi...).
Téměř hotový až na pár drobností takže to večer uveřejním, jelikož teď mám nějaký
.
Tak tady je první část pokračování. Doufam že sem vychytal všechny mouchy, když na něco přijdete tak mi
. A ještě soory za to že sem zase dedodržel termín. Další část sem hodim za chvíli (tak do hodiny).
Odyssea, strojovna
Ve strojovně stojí 3 asgardi-1 u zařízení na připojení ZPM a další dva u konzole. 3 další asgardi hlídají vstup. Na podlaze strojovny se válí omráčená posádka, která neměla s pistolemi a 1 zásobníkem proti vyzbrojeným asgardům šanci. Na vrcholu ZPM vidíme malou krabičku, která modře bliká.
Asgard 1 se ZPM:„Jak je na tom tahle loď?“
Asgard 2 u konzole:„Díky malému prográmku, který jsem spustil, trvalo Odyssee chvíli, než se spustil sekundární zdroj energie-jinak by to bylo ihned. Naše lodě jí zasadily několik vážných ran-přišly o dálkové senzory, několik railgunů a o většinu phaserů, přesněji řečeno o 3 ze 4. Navíc se jim podařilo částečně zasáhnout subprostorový vysílač, takže jim to bude chvíli trvat než pošlou zprávu o pomoc.“
Asgard 1:„Máte přístup k autodestrukci?“
Asgard 2:„Ano. Ty data z jejich zařízení jsou doslova dar od našeho boha.“
Asgard 1:„Tak ho aktivujte a nastavte ho na 5 minut. Tou dobou bychom už měly být venku. Navíc takhle se o nás budou míň zajímat.“
Odyssea, můstek
EO:„…a dálkové senzory.“
Marks:„Chci mít hned záběr kamery ze strojovny.“
Důstojník:„Ano pane.“
Tentokrát mu to ale netrvalo dlouho, měl to v mžiku-to znamená za nějaké 2 sekundy. Na obrazovce se jim objevil záběr ze 4 kamer-3 ze strojovny a 1 z chodby. Na všech byli vidět asgardi ve zbrojích se štíty na zádech. Jeden z nich držel v ruce ZPM.
Marks:„Chci tam hned bezpečnostní týmy!“
V tom se ozve varovný tón a hlas:„Autodestrukce byla spuštěna. Zbývá 5 minut.“
Marks:„Ti parchanti. EO deaktivujte tu autodestrukci.“
EO:„Na to potřebuji dva lidi.“
Jack:„Marksi, co se to tam děje?“
Marks:„O všem vás informuje COM důstojník, já teď musím vypnout autodestrukci.“
COM důstojník:„Ano pane.“
Marks-k důstojníkovi pro teleportaci:„Můžete ty zmetky teleportovat z lodi-bez ZPM?“
Teleportační důstojník:„Bohužel ne pane. Náš systém je nastaven na přenos podle známek života a ty jejich zbroje to jen ztěžují.“
Marks:„A co takhle ZPM?“
Teleportační důstojník:„To taky nepůjde, jelikož jsme na vršek umístili malou rušičku, která má dosah několik metrů, takže kryje i asgardy. Ta rušička má ještě subprostorový vysílač pro případ, že by ho někdo ukradl.“
Marks:„Chci slyšet nějakou dobrou zprávu.“
Taktický důstojník:„Pane útočná eskadra F-302 hlásí, že se jim podařilo vyřadit 1 asgardskou loď.“
Marks:„A ta druhá?“
Taktický důstojník:„Nabrala rychlost a letí sem. Stíhači po ní zatím pálí, ale do 10 sekund jim zmizí z dostřelu a během 1,5 minuty tu bude.“
Marks-ke zbraňovému důstojníkovi:„Zničte už nějakou tu loď.“
Zbraňový důstojník:„Máme jen 1 výstřel z phaseru.“
Marks:„1 je víc než dost. Palte po lodi, která má nejslabší štíty a pak ji dodělejte railguny. Jak jsme na tom s F-302kama a raketama?“
Vypouštěcí důstojník:„1. F-302 vyletí do 2 minut.“
Marks:„To je za moc dlouho. A co raketová sila?“
Zbraňový důstojník:„Rakety ještě nejsou ve vypouštěcích komorách.“
Marks:„Sakra. Jacku potřebujeme pomoc.“
Odyssea, exteriér
Z jednoho nepoškozeného phaseru vyletí modrý proud energie a zasáhne asgardskou loď, která téměř přijde o štít. Pak to do ní začnou „solit“ railguny, pod jejichž palbou se štít zhroutí a loď začne dostávat zásahy do trupu, pod jejichž množstvím nakonec exploduje. Záběr se přesune na druhou loď, která stále střílí na Odysseu a jejíž štíty ještě relativně v pohodě drží. V záběru se nyní objeví jumper, který se odmaskoval, aby mohl vypálit drony, což skutečně udělá. Žluté antické střely vyletí z jumperu, bez problému projdou štítem a zasáhnou trup lodi, který po dvou průletech dronů skrz exploduje.
Odyssea, chodby, během výše zmíněných událostí
Asgardi šli chodbou-2 vepředu, 2 vzadu a 2 veprostřed, 1 z těch 2 prostředních držel ZPM, ten druhý mu dělal osobní stráž-. V tom ale narazili na bezpečnostní tým, který po nich hned vystřelil ze svých pušek M4A1. 1 z asgardů rychle aktivoval štít a ostatní po svých nepřátelích vypálili z pistolí. Většinu týmu se jim podařilo zlikvidovat, neboť tito vesmírní mariňáci neměli s asgardy vůbec žádné zkušenosti. Jediným přeživším byl desátník Michael Dawson.
Dawson(do vysílačky):„Celý můj tým postříleli. Zůstal jsem sám.“
Marks:„Klid, uklidněte se, kde jste?“
Dawson:„Jsem poblíž trupu lodi na 5. pal…“
Víc toho říct nestačil protože schtal ránu od asgard, ale ne od těch se ZPM, nýbrž od malé skupinky, která se od nich odpojila.
Marks:„Desátníku ozvěte se. Desátníku. Chci všechny bezpečnostní týmy na 5. palubu.“
Bezpečnostní důstojník (/koordinátor bezpečnostních sil):„Ano pane.“
Marks:„Co mohou mít za lubem? Moment. Ta loď!“
Odyssea, chodby, poblíž trupu lodi
Asgardi ustupují ke dveřím 1 z nich je kryje štítem. Ten mu ale přestává fungovat a tak další za ním musí aktivovat štít-tamtoho asgarda samozřejmě lidé zabijí-.
Kapitán MacDale:„Tady kapitán MacDale. Podařilo se nám asgardy zahnat do kouta. Jsou u trupu lodi a jediná cesta je přes nás nebo do vakuua.“
Marks:„Kapitáne, okamžitě nařiďte svým mužům, aby se stáhly za dveře, jelikož to mají asgardi v plánu-letí pro ně totiž loď.“
Kapitán McDale:„Zpátky za dveře. Tak pohyb.“
To už ale jeden z asgardů mačkal na dveřích přístupový kód a dveře, jenž dělily Odysseu od prázdného temného studeného nekonečného vesmíru se otevřely a vše, co se nacházelo na chodbě se během pár minut ocitlo ve vesmíru-až na ty šťastlivce, kteří se dostali do bezpečí za dveře, které se při poklesu vzduchu automaticky zavřely a na ty, kteří se držely konstrukce-. Marks okamžitě nařídil zavřít dveře, takže ti, co se něčeho drželi na chodbě, si mohli oddychnout. Asgardi tohle udělali svalně jelikož jim ten „výcuc“ dal rychlost, takže se relativně rychle vzdalovali od Odyssey.
Odyssea, vypouštěcí dráha LT-17
Vypouštěcí dráhou jede F-302 tažená magnetickým katapultem. Pod levým křídlem je jasně vidět velká raketa-atomovka.
Rameno BS Odyssey
Z ramena vylétá 1 F-302, která ihned zapne raketový motor. Směřuje k blížící se lodi, na jejíž štít dopadá velké množství projektilů z railgunů. Pak se záběr přesune zpět na Odysseu, přesněji řečeno na asgardy, kteří se stále vzdalují.
Odyssea, můstek
Kamera zabírá obrazovku na můstku, na které je přibližující se asgardská loď, F-302 letí proti ní a jumper 2 se přibližuje Odyssee.
Marks(mluví mimo záběr do COMu, pak se ale na něho přesune záběr):…potřebujeme se zbavit té rušičky na ZPM, abychom ho mohli transportovat na palubu.“
Jack:„A to jako chcete, abych na ZPM vypálil dron, který škrtne rušičku a ZPM se ani nedotkne a to ještě nic z toho nestojí, ale pohybuje se.“
Marks:„Ano pane. Je to jediná možnost, jak zpět získat ZPM. Navíc vlna z výbuchu z atomovky by ho mohla zničit, pokud teda raketa zasáhne cíl.“
Jack:„A jak ho vlastně ti asgardi chtějí dostat na palubu?“
Taktický důstojník:„F-302 je v dostřelu.“
Sam:„Těsně před nimi loď vypne štít a hned ho zase zapne. Oni přistanou v nákladovém prostoru a loď skočí do hyperprostoru.“
Pilot F-302ky:„Tady Crashdown. Vyžaduji instrukce.“
Jack:„Dobře udělám to. Vypaluji dron.“
Marks:„Máte povolení použít atomovku. Hodně štěstí.
Crashdown:„Rozumím.“
F302, exteriér
Z pod křídla vyletí atomovka, jež nabere směr na asgardskou loď. Pilot okamžitě ostře zabočí a s raketovým motorem na maximum letí co nejdál.
Jumper 2, exteriér a interiér
Z jumperu vyletí dron, který směřuje k asgardům s ZPM. Jack celou dobu sedí v pohodlném antickém křesle se zavřenýma očima a maximálně se soustředí na ovládání dronu, neboť nechce, aby se ZPM něco stalo. Dron letí velmi pomalu, jelikož takhle se s ním dá lépe manévrovat a toho je teď obzvláště třeba.
Dron a atomovka ve vesmíru
Záběry se mezi sebou prolínají. Vidíme, jak obě střely míří ke svým cílům. První svůj cíl ale zasáhne atomovka i přes úhybný manévr lodě, jelikož atomovka bouchne i navzdory tomu, že je kus od lodě. Dron se velmi pomalu přibližuje k asgardům. Celé to vidíme zpomaleně jako v matrixu. Chvílema tam „probleskne“ soustředící se Jack. Dron proletí 5 centimetrů nad ZPM, takže poškodí rušičku a pak udělá díru do zbroje asgarda, jenž drží ZPM, které mu vzápětí zmizí z ruky typickým asgardským zábleskem.
Odyssea, můstek
ZPM se objeví na podlaze můstku. Skrz okno je vidět výbuch atomovky. Vlna z výbuchu se zastaví o tyrkysový štít Odyssey, který se hned po teleportaci aktivuje.
Marks:„Okamžitě to ZPM zapojte a nechte tam alespoň tucet mariňáků.“
Jumper exteriér
Jumper zapne štít a schová se za Odysseu, takže ho ta vlna zasáhne jen hodně slabě.
F-302, exteriér
S F-302 ta vlna hodí podobně jako s Mitchellem při výbuchu Koroleva s tím rozdílem, že mu EMP vlna ještě vyřadí elektroniku. Naštěstí ho ale Odyssea po chvíli potom, co se vlna zastaví o její štít (a ona ho vypne), teleportuje i s celou F-302 do hangárů, kde k ní přiběhnou technici.
Rameno BS Odyssey
Vidíme, jak jumper 2 přistává na výtahu, který se aktivuje a snese ho dolů do hangárů.
Odyssea, můstek, o chvíli později
Na můstek vejdou rychlým krokem Jack, Vala a Sam.
Jack:„Kam ta základna zmizela?“
Marks:„Skočila do hyperprostoru.“
Jack:„To vím ale kam?“
Marks:„To zatím nevíme, ale děláme na tom.“
Sam:„Jak je na tom Odyssea-hyperpohon?“
Marks:„Minimálně tak den.“
Jack:„To sem asi blbě slyšel. Jak dlouho?“
Marks:„Den pane. Podplukovníka Helga Dimitriová na tom…“
Jack:„Carterová jděte se na to podívat.“
Sam:„Se vší úctou pane, já to nemůžu urychlit, alespoň ne o moc.“
Jack:„Tak jak je doženeme?“
Vala:„Někde jsem četla, že MacKway upravil motory jumperu, takže jumper mohl vstoupit do hyperprostoru.“
Jack:„Za jak dlouho by jste ten jumper upravila?“
Sam:„Tak týden možná i déle.“
Jack:„Cože?! Tak to radši koukejte zpravit ty motory.“
Asgardská základna v HP, malá místnost
V místnosti stojí Daniel. Zalezl sem, neboť chce vědět, co se stalo. Chvíli musí čekat než se mu objeví Rodney.
Daniel:„Rodney co se to děje?“
Rodney:„Myslel jsem, že vím, co to je, ale naštěstí jsem se spletl.“
Daniel:„Nemyslíš tím náhodou, že tahle planeta je mimo té atmosféry taky geologicky aktivní?“
Rodney:„Jestli tím myslíš výbuch sopky, tak ten to nebyl a nikdy ani nebude, i když to jsem si také ze začátku myslel.“
Daniel:„Místo toho, co to není, by jsi mi mohl říct, co to je! No tak, co jsi zjistil?“
Rodney:„Třikrát jsem si to ověřil. Je to podsvětelný pohon. Teda ten to byl na začátku. Teď je to mezihvězdný pohon.“
Daniel:„Cože?! Vždyť jsme na základně.“
Rodney:„No právě. Mělo mi to dojít, už když Mitchell říkal, že tahle základna je z neutronia.“
Daniel:„Tím mi chceš říct, že tahle základna…“
Rodney:„Je zároveň loď.“
Daniel:„Ale to vyžaduje velké množství energie. To znamená, že musí mít ZPM, ale v tom případě, proč tu tahle loď byla 10 000 let, když atmosféra je toxická a oni si mohli najít jinou nebo se dokonce vrátit ke svým bratřím.“
Rodney:„Mitchell říkal, že žádné nemají a to taky vysvětluje proč tuhle planetu neopustili.“
Daniel:„A co když mu říkají jinak? A když žádné nemají, tak co je tedy zdrojem?“
Rodney:„Nejlepší bude, když se podívám, co napájí motory.“
Rodney něco naťukal do konzole a na obrazovce se mu zobrazil zdroj energie. Byl to obří generátor. Rodneymu přišel dost povědomý, a tak mu hned došlo, že je to jen zvětšenina toho, co měl Janus na své základně. Během tohohle pátrání, ale musel opustit plochu pro hologram, a tak byl Daniel chvíli sám.
Rodney:„Je to zvětšená kopie generátoru, který měl Janus na své základně k napájení ateral zařízení.“
Daniel:„A kde, že je ten generátor?“
Rodney:„Tady na 7. levelu v laboratorním komplexu.“
Daniel:„A dokážeš se k němu dostat?“
Rodney:„Určitě ne.“
Daniel:„Rodney.“
Rodney:„A jak si asi myslíš, že se dostanu k primárnímu zdroji energie?“
Daniel:„Ventilační šachtou.“
Rodney:„A jak ho vypnu?“
Daniel:„Ty jsi génius, určitě něco vymyslíš.“
Rodney:„No to je skvělý…“
Daniel:„Říkal si, že nemožný zvládneš za pár minut nebo se snad pletu?“
Rodney:„Počkat, kam vlastně tahle loď letí?
Daniel:„No tuhle otázku bych se měl spíš ptát já, nemyslíš?“
Namísto odpovědi se mu dostalo tmy-Rodney zmizel a asi sekundu trvalo, než se rozsvítila světla.
Odyssea, můstek
Na můstku se nic nezměnilo. Jen debata začala být trošku ostřejší. V tom se ale na COM ozve technik z vyššího patra můstku.
Technik:„Pane podařilo se mi zjistit kam ta základna nejspíše letí.“
Marks:„Dej…“
Do řeči mu ale skočí Jack a Marks si uvědomí, že je už zase jenom major namísto CO.
Jack:„Dejte to na obrazovku.“
Technik:„Ano pane.“
Na obrazovce se jim zobrazí několik velkých teček a nespočet malých teček plus ještě červená čára.
Technik:„Ta velká tečka v dolním rohu obrazovky jsme my-planeta P…“
Jack:„Vím, kde jsme.“
Technik:„Ta červená čára je přibližně trajektorie asgardské základny. Nelze ale s jistotou říct, že je to na 100% skutečná, kvůli té radiaci, která…“
Jack:„Tak řeknete mi, kam to letí nebo si to budu muset domyslet?“
Technik:„Nejspíše na Atlantidu. Ale v úvahu připadají další 3 planety-domov Geniů, planeta okupovaná wraithy a nebydlená pouštní planeta.“
Jack:„Takže Atlantida. Ta by si s nimi měla poradit. Přece jenom drony projdou těmi jejich štíty.“
Vala:„Navíc Atalntida má maskování, takže ji nenajdou-přece jenom mají jen adresu planety.“
Sam:„Až na to, že asgardské jádro je stále zapnuté.“
Jack:„A jak víte, že tito šedivý parchanti snímají přesně tu frekvenci?“
Sam:„Přece jenom se jejich technologie podobá těm z Idy. Navíc oriové ho taky detekovali a ti k asgardům mají daleko.“
Jack:„Za jak dlouho dorazí na Atlantidu?“
Technik:„Za méně než 2 hodiny.“
Jack:„Marksi, pošlete na Atlantidu subprostorovou zprávu o tom jádře.“
Marks:„Rád bych, ale ty 2 lodě nám poškodily vysílač.“
Jack:„Cože?!“
Marks:„Dostal téměř přímý zásah, když se nám deaktivoval štít.“
Jack:„Jak dlouho?“
Marks:„Technici na tom dělají a říkají, že by to měli mít opravený do 2 hodin.“
Jack:„Tak ať sebou hodí. Carterová zpátky k HP dopravě. Jak se tam dostaneme?“
Sam:„Už jsem vám říkala, že Odyssea je vážně poškozená a bez phaserů…“
Marks:„Ta loď.“
Vala:„Jaká loď?“
Marks:„Ta, kterou F-302 poškodily.“
Jack:„Je schopná letu?“
Marks:„Senzory ukazují, že je nejspíš jen bez energie a trup je jen mírně poškozený, takže by měla být schopná hyperprostorového letu.“
Sam:„ZPM.“
Jack:„Nestačily by nějaký 3,4 naqadahový reaktory.“
Sam:„Ale to nemyslím. Když vezmeme Odyssee ZPM…“
Jack:„Tak bude bezbranná. A navíc na Atlantidě by bylo k ničemu, protože ta má drony a ne energetický zbraně. Jedinou věcí, které by ZPM pomohlo je štít.“
Sam:„Pane nechte mi domluvit. Když vezmeme ZPM, tak ho můžeme nainstalovat…“
Marks:„Na Hammonda.“
Sam:„Ano. Hammond je taky Battelstar jako Odyssea, takže jediné, co se změní bude jméno, ne síla.“
Jack:„Není Hammond teprve na okraji Pegasu.“
Marks:„Ve 2/3 cesty. Před okrajem…“
Jack:„A jak se na něj chcete dostat, když na palubě nemá bránu, od nejbližší planety je vzdálený několik desítek světelných let a dát HP jumperu by vám trvalo týden.“
Sam se nadechuje, aby Jackovi odpověděla, ale Vala ji předežene.
Vala:„Hammond cestuje ze Země, to znamená, poblíž gatebridge (most z bran).“
Sam:„Správně.“
Jack:„Ale Hammond je ve 2/3 a můstek není hotový i když to nevadí. Horší je, že je v polovině. Sice je to kratší, ale…“
Vala:„Sam může přeprogramovat makro, takže se budeme moc otevřít bránu, která je poblíž Hammonda.“
Jack:„Dokážete to?“
Sam:„Ano. Sice to psal MacKay, ale dokážu to.“
Jack:„Chci mít do 5 minut připravený 3 týmy mariňáků.“
Marks:„Ano pane.“
Jack se Sam a Valou odejdou z můstku.
Daniel:„Atlantida?! Proč letí zrovna tam?“
Rodney:„No on log mi nenapíše pocity techniků u konzolí.“
Daniel:„Tak zkus najít něco, co by nám něco naznačilo.“
Rodney:„A jak mám asi najít to něco, když nevím, co to něco je.“
Daniel:„Můžeš nějak vypnout ten generátor?“
Rodney:„Na tuhle otázku jsem ti už odpovídal.“
Daniel:„To ano, ale ta energie musí nějak vést do hypermotorů. Přece jenom se ta energie nedá vést bez vedení nebo snad jo?“
Rodney:„Pravda.“
Po tomto slovu se hologram zase rozplyne.
Poškozená asgardská loď, interiér
V chodbě na poškozené asgardské lodi, ke které se Odyssea musela vrátit, jelikož nebyla v dosahu teleportace, se objevilo několik světel-asgardských záblesků- a ihned poté na jejich místech lidé-Jack, Sam a Vala ve zbrojích, jen na zadní straně měli nalepený bílý reflexní kříž, a asi tucet mariňáků. Pak se všichni rozdělili do tří skupin po 5-každé velel buď Jack, Sam nebo Vala, kteří šli vepředu se zapnutými světly a připraveni aktivovat štít-to protože nevěděli, kde mají asgardi můstek a kolik asgardů je na palubě. Ještě předtím než se rozdělili, jim Jack řekl.
Jack:„Odyssea nedetekovala žádné známky života, to ale neznamená, že tu asgardi nejsou. Víme, že pokud jsou ve zbrojích, tak se na detektoru známek života neobjeví.“
V místnosti se zase objevil Rodney.
Rodney:„Našel jsem ty rozvody.“
Daniel:„No a kde jsou?“
Rodney:„Nejlehčí přístup je na 23. levelu.“
Daniel:„Kolik má vůbec tahle základna levelů?“
Rodney:„35.“
Daniel:„A jak je vyřadím. Přestřihnu kabel nebo do toho střelím?“
Rodney:„No ty rozvody se podobají spíš těm na Atlantidě než našim klasickým kabelovým a jelikož skrz ně prochází ohromné množství energie, tak jsou pořádně tlusté, takže je nepřestřihneš. Navíc nevím, kde bys tady sehnal nůžky.“
Daniel:„Tak co teda s nimi mám udělat?“
Rodney:„Kousek od toho místa, asi 100 je servisní kontrolní panel. Ten stačí vyřadit.“
Daniel:„Takže střelím do krystalů a tahle loď se vynoří z hyperprostoru?“
Rodney:„Jo. Jen to má malý háček?“
Daniel:„Jaký?“
Rodney:„No hned na to přijdou a …“
Daniel:„A co když to vyhodím do vzduch na dálku?“
Rodney:„A jak to chceš udělat? Vzal jsi si snad sebou C-4?“
Daniel:„Ve zbrojnici jsem našel nějakou výbušninu trochu na způsob plastické trhaviny.“
Rodney:„A máš od toho dálkové ovládání?“
Daniel:„Ne. Ale jsou tu nějaký tečky veprostřed. Nejspíš jsou na načasování.“
Poškozená asgardská loď, interiér
4 mariňáci jdou za Jackem chodbou na jejímž konci jsou dveře. Ty Jack otevře. Za nimi je relativně prostorná místnost s konzolemi, obrazovkami a oknem s výhledem do černočerného vesmíru-to ale není vše. V místnosti je také 12 asgardů ve zbrojích, jelikož se ztrátou energie poklesla i teplota přibližně na 0°C, a tak jim byla zima-mariňákům ne, neboť ti jsou zvyklí i na drsnější podmínky nebo alespoň většina z nich. Asgardi byli chvíli překvapení a to stačilo na to, aby mariňáci 2 zabili. Zbytku se povedlo aktivovat osobní štíty, o který se střely z M4A1 a P90 zastavily, a navíc ještě vytáhli z pouzdra pistole. Jack stál ve dveřích a do jeho štítu narážely žluté pulsy od pistolí. Jeden z mariňáků ztratil trpělivost z toho, že tohle nikam nevede, odhodil svou M4A1 na podlahu a z pouzdra na stehně vyndal zat-gun. S tím vypálil 2 rány do podlahy poblíž jednoho asgarda. Ten se sice nesvalil mrtvý na zem, ale ten výboj mu poškodil emitor štítu na zbroji, a tím mu selhal štít. Takhle to zopakovali ještě 8krát. Poslední 2 asgardi odhodili pistole a zmáčkly tlačítko na hrudi-sebedestrukci. Jack nařídil jednomu mariňákovi, aby zavřel dveře. Ten to taky udělal. Výbuchy byl vidět skrz malou 5 cm štěrbinu, jelikož se dveře zavíraly pomalu. Naštěstí se ale včas zavřely, a tak výbuch našim lidem nic neudělal. Jen poškodil několik konzolí, většinu obrazovek a udělal můstek neovyvatelným-prasklo sklo a vzduch tak unikl do vesmíru.
Jack:„Týme 2 a 3. Dobrou zprávou je, že jsme našli můstek. Špatnou je, že je neobyvatelný. Několik asgardů se tam vyhodilo do povětří.“
Sam:„To není problém. Tyhle zbroje ve vakuu vydrží, teda alespoň chvíli. A technici ve skafandrech mohou tu díru zacelit.“
Vala tým mezitím narazila na místnost, ve které jsou také konzole. Je jich tu sice méně, ale na ovládání lodi to stačí, navíc zde není jediný asgard.
Vala:„Našla jsem místnost s konzolemi. Vypadá to, že je to pomocná řídící místnost.“
Jack:„Kde přesně jste?“
Vala:„To bude na delší dobu.“
Asgardská základna v HP, laboratoř na 7. levelu, kruhová místnost
Rodney zkoumá log, když na něco narazí. Chce se svým objevem podělit s Danielem-ten je ale už na cestě k rozvodům a objevit se na chodbě, je riskantní-.
A tak Rodney zase dostane chuť na monolog s prvky dialogu.
Rodney 1:„Musím ho kontaktovat.“
Rodney 2:„Ale co ti asgardi uvnitř místnosti?“
Rodney 1:„Co je takhle odlákat? Třeba explozí.“
Rodney 2:„To bych se prozradil. Navíc já žádnou výb…“
Rodney 1:„Ale Daniel jich pár má a ten výbuch základnu nezničí-jen vyřadí HP.“
Rodney 2:„Teď už jenom vymyslet způsob, jak se k němu během toho zmatku dostat, sebrat Janusovo krabičku a vypadnout z téhle základny. Zbytek je na Danielovi.“
Rodney 1:„Jenže až to bouchne tak nastane sice panika, která se ale po chvíli změní zase na karanténu a my uvízneme. Sakra musím vymyslet nějaký lepší plán.“
Rodney 2:„A ještě se musím kouknout po nějakém letu schopném dopravním prostředku.“
Poškozená asgardská loď, pomocná řídící místnost
Teď když byla loď zajištěna a lidem se podařilo najít můstek-tedy pomocnou řídící místnost-, transportoval Marks techniky, další mariňáky a naquadahový generátor, kterého se hned ujala Sam-napojila ho na rozvody u konzolí.
Jack:„Nemělo by se to dělat ze strojovny?“
Sam:„A co jako pane?“
Jack:„No na Odyssee je primární generátor ve strojovně-ve speciální místnosti.“
Sam:„No můstek je většinou primární cíl pro nepřátelskou loď, neboť je to mozek lodě. Kdybychom tam měli i generátor, tak to bude rovnou něco na způsob mozku se sudy nitroglycerinu.“
Vala:„A nitroglycerin je…?“
Sam:„Je to vysoce výbušná látka.“
Vala:„Aha. A proč nám vlastně Makes neposlal rovnou ZPM?“
Sam:„Generála O´Neill mu dal rozkaz, aby počkal než bude loď čistá a jelikož nevíme kde, kolik a jestli tu ještě vůbec jsou asgardi, a tak jedinou možností je, uzavřít celou loď.“
Vala:„A jak se dostaneme k jumperu?“
Sam:„Chodba ke vstupním dveřím s rampou je a zůstane průchodná.“
Vala:„A jak se sem jumperu vlastně dostal? Jack nikam nezmizel nebo jo?“
Vala se ohlédne a uvidí Jacka, jak se vybavuje s mariňákem o bezpečnosti místnosti. Pak se otočí zpět na Sam, která se trochu uculí a odpoví jí.
Sam:„Marks ho sem teleportoval, ale bylo to jen tak tak, jelikož ty dveře jsou jen pro pěchotu a ne pro jumper-po stranách má asi jen 10 cm, takže se ty motory budou muset vysunout až venku.“
Vala:„A proč s tou lodí nepřistaneme? Bylo by to přece snažší.“
Sam:„Jelikož jsme ztratili můstek, tak se ovládání zhoršilo.“
Vala:„Tomu nerozumím.“
Sam:„Tyhle konzole jsou navržené na pomocné ovládání, zvládnou ovládat let lodě ale nedokážou s ní nějak rychle manévrovat. Navíc ty zásahy mohly poškodit víc než jen generátor.“
Vala:„Myslíš, že vážně narušily trup lodi?“
Sam:„Je to možný.“
Jack:„Carterová přestaňte se vybavovat a nahoďte energii, ať můžeme s touhle šunkou na P6F-492-nejbližší planetu s hvězdnou bránou, teda alespoň podle Markse-.“
Asgardská základna v HP, přístup do šachty na 23. levelu
Daniel odendavá mřížku na chodbě. Naštěstí se na levelu 23. vyskytovalo málo asgardů, takže byla jen malá šance, že by Daniela odhalili. To se také naštěstí nestalo a Daniel vklouzl do šachty i ve zbroji, jelikož tahle byla o trochu větší než ta, kterou se plazil Rodney. Ještě tu byl jeden rozdíl a to ten, že tahle byla v úrovni nohou. Do šachty vlezl po nohou, to proto, aby mohl vrátit mřížku do původní polohy. Po 2 metrech dorazil Daniel do šachty s vedením od primárního zdroje, která na tuhle kolmo navazovala. Tou „ušel“ 100 m-občas se skrčil, ale většinu cesty mohl normálně jít ve stoje-, než se dostal k servisnímu panelu. Tam si z pasu odepnul výbušniny CG-3. Pro jistotu sem položil jen 2, pro případ, že by později potřeboval něco „odbouchnout“. Pak je nastavil tak, jak mu Rodney řekl: V rozích byli 4 kolečka. Jedno z nich přesněji řečeno první napravo v horním rohu od tlusté čárky na kruhovém odpočítávání. Tohle kolečko zvedl a 11krát ho otočil, pak ho pustil a kolečko se zase zasunulo. Téměř to samé udělal s s kolečkem vpravo dole až na to, že ho otočil jen 5krát. Pak se kolečko zase zasunulo a Daniel se přesunul na kolečko v levém dolním rohu, které ale jen zmáčkl. Okamžitě nato se spustilo odpočítávání-to se skládalo asi ze 30 malých světýlek, které se rozsvítily červeně-i když jen 11 z nich, zbylých 19 zůstalo tmavých- a jedno z nich vždycky více, pak se rozsvítilo víc to vedle a to předtím se vrátilo do normálu, a tak to šlo dál.
Světla ve všech místnostech na asgardské lodi se rozsvítily. Dosud si lidé na palubě museli svítit baterkami. Se světly se aktivovaly také konzole a obrazovky. Carterová popadla svůj notebook, který jí tam Marks také teleportoval, a napojila se na krystal jedné z konzolí, na němž spustila překládací prográmek od Rodneyho a Zelenky.
Sam:„Energie naskočila. Podle tohohle jsou motory nepoškozený, ale je tu menší problém.“
Jack:„Jaký?“
Sam:„Trup je poškozený.“
Vala:„Vydrží cestu hyperprostorem?“
Sam:„Na P6F-492 by to měl vydržet. Ale tam tahle loď bude muset zůstat. Tohle je navíc další důvod, proč s tou lodí nemůžeme nepřistát.“
Vala:„A co posádka až odletíme s ZPM?“
Sam:„Ten naquadahový generátor by měl stačit, aby tady neumrzly. Po tom až pořešíme tu základnu, pro ně pošleme jumper nebo Battlestar.“
Vala:„Proč vlastně nenapojíme ZPM ve strojovně?“
Sam:„No za A:„Nevíme, kde je.“, za B:„By jsme museli nechat otevřených víc chodeb, což by zvyšovalo riskovalo, že bychom narazily na asgardy.“ a za C:„Bylo by lepší ho zapojit ve strojovně, jelikož tam jsou všechny rozvody, takhle budu muset napsat program, který si poradí s rozvodem energie.“ Ale tou nejhlavnější věcí je to, že stačí vyřadit vedení mezi námi a strojovnou a jsme…“
Vala:„A co když ho asgardi vyřadí?“
Sam:„Proto píšu program, který zmrazí všechny konzole až na tuhle.“
Vala:„A jak to jde?“
Sam:„Relativně dobře, ale šlo by to líp…“
Vala:„Kdybych se přestala vyptávat a byla ztichat.“
Sam:„Ano.“
Vala:„Dobře už mlčím.“
Asgardská základna v HP, laboratoř na 7. levelu, šachta
Rodney se zase plazí ventilační šachtou. Po chvíli dorazí k mřížce, kterou odendá a spustí se do malé místnosti, ve které se nachází 2 zbroje a nějaké další vybavení. Pro Rodneyho jsou ale nejdůležitější ale ty zbroje, neboť do jedné z nichž si vleze. Pak odejde dveřmi z místnostmi.
Jack:„Odysseo tady, jak se vlastně tahle loď jmenuje?“
Sam to chce najít na notebooku, ale Jack ji okřikne-ale to už je na obrazovce jméno Thurisaz.
Jack:„Nehledejte to, to je rozkaz. Jediný, co by jste našla, by bylo nějaký krkolomný jméno, který se pomalu nedá vyslovit. (Zamyslí se) Tahle loď se bude jmenovat (napadá ho jen Enterprise), no dobře Thurisaz. Takže Odysseo Thurisaz je připravený.
Marks:„Hodně štěstí Thurisazi.“
Jack:„Díky, hlavně opravte ty hyperprostorový motory.“
Marks:„Pokusíme se pane, Odyssea končí.“
Jack:„Carterová vezměte nás na P6F-492.“
Sam:„Ano pane. Otevírám HP okno za 5,4,3,2,1.“
Poškozená asgardská loď, exteriér
Loď aktivuje motory a skočí do HP okna. Při detailním záběru vidíme poškození-menší trhlinky na trupu, většinou kolem míst, kde loď dostala zásahy raketami od F-302. Pak se záběr vrátil na Odysseu.
Odyssea, řídící místnost
Marks se z okna díval na to, jak ta asgardská loď s SG-1 skočila do HP. Pak se otočil na EO, který stál za ním.
Marks:„Jak jsou na tom s tím subprostorovým vysílačem?“
EO:„Technici momentálně demontují nějaké jiné systémy, takže by ten vysílač měli mít zprovozněný do hodiny.“
Marks:„Jaké systémy?“
EO:„Většinou se jedná o vysílače krátkého dosahu a počítače, prostě takové méně důležité systémy pane.“
Marks:„A jak jsou na tom s HP?“
EO:„Podařilo se jim to zkrátit z 24 na 20 hodin.“
Marks:„No asi je budu muset trochu víc popohnat.“
EO:„Nevím pane, jak to chcete udělat, jelikož ty drony poškodily motory, což se nedá spravit vyměněním krystalu…“
Marks:„No asi máte pravdu. Zavolejte mi velitele F-302.“
EO:„Na můstek?“
Marks:„Ne do kajuty.“
Marks se chystá odkráčet, ale Helga zakašle a tak se jí zeptá.
Marks:„Chcete mi ještě něco sdělit podplukovníku?“
EO:„Ano pane. Tedy vlastně se vás chci zeptat.“
Marks:„Jděte k věci.“
EO:„Do jaké kajuty mám kapitána Nelson zavolat?“
Marks:„No pro jistotu do EO, jelikož jsem o generálovi O´Neillovi slyšel nepěkné zvěsti.“
EO:„Ano pane.“
Po tomhle se oba rozešli. Marks odkráčel do EO kajuty. Helga se vrátila zpátky na můstek. Cestou kontaktovala kapitána Nelsona a sdělila mu že se má hlásit v kajutě majora Markse.
Asgardská základna v HP, biolaborka (karanténní část)
Dveře do vedlejší pozorovací místnosti se otevřeli a dovnitř vešel asgard ve zbroji. Místnost byla plná konzolí s obrazovkami a 2 asgardy, kteří monitorovali stav pacienta ve vedlejší místnosti-Teal´ca. Ti se na nově příchozího obrátili a něco mu řekli v asgardštině. Ten na místo odpovědi vytáhl pistoli z pouzdra a oba je střelil. Pak popošel ke sklu a podíval se do místnosti. Teal´c to po chvíli vzdal a uvedl se do stavu podobného [kel nou rým], jelikož už neměl symbionta. Jeho cílem bylo vyčkat na správný okamžik, třeba na to až k němu přijde asgard se skalpelem. Namísto toho uslyšel, jak se otevírají dveře a v zápětí 3 výstřely ze zbraně, a tak se „probudil“. Všichni 3 asgardi se váleli na zemi a ve dveřích stál nejspíš nějaký psychopatický asgard ve zbroji s pistolí, kterou zasunul zpět do pouzdra a pak promluvil.
Rodney:„Jsi v pořádku?“
Teal´c:„Danieli?!“
Rodney:„Jen mi řekni jestli ti nic není. Jelikož jsem se dozvěděl v logu, že jsi nemocný.“
Teal´c:„To jsem jen sehrál aby se dostal z té cely.“
Rodney:„Aha.“
Rodney si sundal helmu a položil ji na stůl. Teď se Teal´c teprve dozvěděl, kdo je jeho zachránce, jelikož z hlasu to nebylo poznat, neboť ho helma trochu pozměnila.
Teal´c:„Rodney. Jak jsi mi našel?“
Rodney:„No hledal jsem, kam vás umístili a když jsem našel ty cely, tak už vás, teda nás, tam bylo jen 5 a tak jsem…“
Teal´c:„Jak se odsud dostaneme?“
Rodney:„No nejdřív tě budu muset nějak zamaskovat. Nejlepší bude když budeš dělat, že jsi pod sedativy a já tě na tomhle lůžku odvezu pryč.“
Teal´c:„A pak.“
Rodney:„To ti řeknu až nastane správná chvíle.“
Teal´c:„A co ostatní?“
Rodney:„To zařídí Daniel nebo alespoň doufejme.“