Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Destiny of the Asgards

Destiny of the Asgards

Co se má stát v přespříštím pokračování SAR s Asgardy? Zvolte možnost a když tak napište i proč.

jsou to bastardi a zaslouží si zemřít.
9
17%
jsou nevinná rasa, která se jen snaží přežít.
37
71%
jiná možnost (nic jinýho mě nenadpadá, ale vás možná napadne).
6
12%

Celkem hlasů : 52

Příspěvek 21.8.2009 10:30:48
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Lt.C. John Sheppard: ale pořád jsem se na to díval rád a málokdy jsem se nudil, což se o BSG říct nedá (třeba efekty - v SG se každou sérii zlepšovaly, ale v BSG se mi zdá, jako by co díl byly coráz horší). :offtopic: :offtopic: :offtopic:

Příspěvek 21.8.2009 10:41:23
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
4. Phasery nejsou jen záležitostí Star Treku, ale i mnoha dalších sci-fi.

Můžeš prosím říct, ve kterých Sci-fi kromě treku se taky vyskytují? Nemyslím to nijak zle, jenom by mě to zajímalo, já to nikde jinde neviděl. A phaser nemá s asgardskými paprsky vůbec nic společného. Funguje to naprosto odlišně a je to úplně něco jiného, takže ten název je dost mimo.

Příspěvek 21.8.2009 10:45:10
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Daedalus.cz: tak pokud bereš jenom filmovou tvorbu, tak se opravdu phasery vyskytují pouze ve Star Treku. Pokud ale bereš i literární, pak třeba Flotila Země a určitě i mnoho dalších. ;-)

Příspěvek 21.8.2009 10:49:05
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Aha, tak to beru. :wink: O Flotile Země už jsem slyšel, prý je to dost kvalitní Sci-fi, ale já jsem raději na klasiku (Asimov, Clark, Heinlein), ale to sem vůbec nepatří, takže se omlouvám. :wink:

Příspěvek 21.8.2009 19:41:17
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Lt.C. John Sheppard: ale pořád jsem se na to díval rád a málokdy jsem se nudil, což se o BSG říct nedá (třeba efekty - v SG se každou sérii zlepšovaly, ale v BSG se mi zdá, jako by co díl byly coráz horší). :offtopic: :offtopic: :offtopic:

Efekty se zlepšovaly ale realita a děj šli trochu do pozadí :wink: . Vono taky bylo Michaelem Shanksem kterej chtěl odejít-proto to zkrouhli a moc nepromákli. Podle mě tam měli dát Jonase (mě tam celkem seděl) a Daniela poslat k šípku ale zase si nedokážu představit Jonase a Orie-to prostě nejde do sebe. Ale když jsme u toho tak tam mohli dát alespoň epizodu jak na Jonasovo domovskou planetu (nevybavuju si nějak méno a dívat se na ten díl zrovna nechci :oops: ) přijde převor a nakáže jim aby zničili okolní země. Vim že je to něco na zbůsob toho co se stalo na (já mam snad vokno :oops: :oops: ) té planetě jak byl Rand a Kaledonie ale tady by nebyl satelit ale naqadriová bomba. Mohly by tam dát bitvu (letadla, tanky... podobný těm z druhý světový, případně první) a nakonec usmíření a na bránu by namontovaly iris. Pak by tam v něakym dalšim díle přiletěla orijská loď a SGC by proti ní použilo F-302 s atomovkou a HP generátorem. Tak by se zbavili již druhý lodě a Oriové by si na ně jen tak netroufli. Já vim je to nepromyšlený ale námět na povídku je to relativně dobrý.
PS:Ne že mi to někdo sebere :) .
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 21.8.2009 20:42:39
Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jonasova domovská planeta se jmenovala Kewlona
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

Příspěvek 21.8.2009 20:49:10
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nejmenovala se nijak. Kelowna byl pouze název státu, který se později proměnil v celoplanetární alianci pod názvem Langara. ;-)

Příspěvek 21.8.2009 20:55:47

Odpovědět s citací

Díky. Ušetřili jste mi hledání na wiki. Pokračování by mělo bejt do neděle. Už mi chybí jen závěr a pak kontrola. Navíc mam ještě jednu dobrou zprávu. Napadlo mi pokračování(nebude se to týkat asgardů-nebo to alespoň nebude hlavní náplň povídky), který ale bude až potom co DotA skončí. Jen pro to budu muset vymyslet vhodný název.

Příspěvek 22.8.2009 21:00:37

Odpovědět s citací

No epizodu skoro už mam celou jen jsem v ní nějak opomenul děj na asgardské lodi, takže ten teď budu muset dodělat. Ale žádnej strach poznámky mam naškrabaný na papíru vedle kompu. Takže mi zbývá jen to přepsat a popřípadě trochu poupravit a nakonec si to celý přečíst. Zejtra (v neděli) by to mělo bejt, tedy v pozdních večerních hodinách. Popřípadě v časných ranních pondělních hodinách :D . No jinak v dalším díle se objeví Teyla a Ronan a konečně taky i John a spol. jelikož se dostanou z cely. Jo a ještě se pořádně pročtete protože až tam ještě vlepim tu asgardskou základnu tak to bude pěkně dlouhý (ale doufam že se vejdu do 10 A4). Jinak ještě díky za nápady, kterejma ste mě inspirovali (velitel Hammonda, název asgardský lodi...).
------
Téměř hotový až na pár drobností takže to večer uveřejním, jelikož teď mám nějaký :jako: povinnosti :jako: .

------
Tak tady je první část pokračování. Doufam že sem vychytal všechny mouchy, když na něco přijdete tak mi :jako: brňkněte :jako: . A ještě soory za to že sem zase dedodržel termín. Další část sem hodim za chvíli (tak do hodiny).

Odyssea, strojovna
Ve strojovně stojí 3 asgardi-1 u zařízení na připojení ZPM a další dva u konzole. 3 další asgardi hlídají vstup. Na podlaze strojovny se válí omráčená posádka, která neměla s pistolemi a 1 zásobníkem proti vyzbrojeným asgardům šanci. Na vrcholu ZPM vidíme malou krabičku, která modře bliká.
Asgard 1 se ZPM:„Jak je na tom tahle loď?“
Asgard 2 u konzole:„Díky malému prográmku, který jsem spustil, trvalo Odyssee chvíli, než se spustil sekundární zdroj energie-jinak by to bylo ihned. Naše lodě jí zasadily několik vážných ran-přišly o dálkové senzory, několik railgunů a o většinu phaserů, přesněji řečeno o 3 ze 4. Navíc se jim podařilo částečně zasáhnout subprostorový vysílač, takže jim to bude chvíli trvat než pošlou zprávu o pomoc.“
Asgard 1:„Máte přístup k autodestrukci?“
Asgard 2:„Ano. Ty data z jejich zařízení jsou doslova dar od našeho boha.“
Asgard 1:„Tak ho aktivujte a nastavte ho na 5 minut. Tou dobou bychom už měly být venku. Navíc takhle se o nás budou míň zajímat.“

Odyssea, můstek
EO:„…a dálkové senzory.“
Marks:„Chci mít hned záběr kamery ze strojovny.“
Důstojník:„Ano pane.“
Tentokrát mu to ale netrvalo dlouho, měl to v mžiku-to znamená za nějaké 2 sekundy. Na obrazovce se jim objevil záběr ze 4 kamer-3 ze strojovny a 1 z chodby. Na všech byli vidět asgardi ve zbrojích se štíty na zádech. Jeden z nich držel v ruce ZPM.
Marks:„Chci tam hned bezpečnostní týmy!“
V tom se ozve varovný tón a hlas:„Autodestrukce byla spuštěna. Zbývá 5 minut.“
Marks:„Ti parchanti. EO deaktivujte tu autodestrukci.“
EO:„Na to potřebuji dva lidi.“
Jack:„Marksi, co se to tam děje?“
Marks:„O všem vás informuje COM důstojník, já teď musím vypnout autodestrukci.“
COM důstojník:„Ano pane.“
Marks-k důstojníkovi pro teleportaci:„Můžete ty zmetky teleportovat z lodi-bez ZPM?“
Teleportační důstojník:„Bohužel ne pane. Náš systém je nastaven na přenos podle známek života a ty jejich zbroje to jen ztěžují.“
Marks:„A co takhle ZPM?“
Teleportační důstojník:„To taky nepůjde, jelikož jsme na vršek umístili malou rušičku, která má dosah několik metrů, takže kryje i asgardy. Ta rušička má ještě subprostorový vysílač pro případ, že by ho někdo ukradl.“
Marks:„Chci slyšet nějakou dobrou zprávu.“
Taktický důstojník:„Pane útočná eskadra F-302 hlásí, že se jim podařilo vyřadit 1 asgardskou loď.“
Marks:„A ta druhá?“
Taktický důstojník:„Nabrala rychlost a letí sem. Stíhači po ní zatím pálí, ale do 10 sekund jim zmizí z dostřelu a během 1,5 minuty tu bude.“
Marks-ke zbraňovému důstojníkovi:„Zničte už nějakou tu loď.“
Zbraňový důstojník:„Máme jen 1 výstřel z phaseru.“
Marks:„1 je víc než dost. Palte po lodi, která má nejslabší štíty a pak ji dodělejte railguny. Jak jsme na tom s F-302kama a raketama?“
Vypouštěcí důstojník:„1. F-302 vyletí do 2 minut.“
Marks:„To je za moc dlouho. A co raketová sila?“
Zbraňový důstojník:„Rakety ještě nejsou ve vypouštěcích komorách.“
Marks:„Sakra. Jacku potřebujeme pomoc.“

Odyssea, exteriér
Z jednoho nepoškozeného phaseru vyletí modrý proud energie a zasáhne asgardskou loď, která téměř přijde o štít. Pak to do ní začnou „solit“ railguny, pod jejichž palbou se štít zhroutí a loď začne dostávat zásahy do trupu, pod jejichž množstvím nakonec exploduje. Záběr se přesune na druhou loď, která stále střílí na Odysseu a jejíž štíty ještě relativně v pohodě drží. V záběru se nyní objeví jumper, který se odmaskoval, aby mohl vypálit drony, což skutečně udělá. Žluté antické střely vyletí z jumperu, bez problému projdou štítem a zasáhnou trup lodi, který po dvou průletech dronů skrz exploduje.

Odyssea, chodby, během výše zmíněných událostí
Asgardi šli chodbou-2 vepředu, 2 vzadu a 2 veprostřed, 1 z těch 2 prostředních držel ZPM, ten druhý mu dělal osobní stráž-. V tom ale narazili na bezpečnostní tým, který po nich hned vystřelil ze svých pušek M4A1. 1 z asgardů rychle aktivoval štít a ostatní po svých nepřátelích vypálili z pistolí. Většinu týmu se jim podařilo zlikvidovat, neboť tito vesmírní mariňáci neměli s asgardy vůbec žádné zkušenosti. Jediným přeživším byl desátník Michael Dawson.
Dawson(do vysílačky):„Celý můj tým postříleli. Zůstal jsem sám.“
Marks:„Klid, uklidněte se, kde jste?“
Dawson:„Jsem poblíž trupu lodi na 5. pal…“
Víc toho říct nestačil protože schtal ránu od asgard, ale ne od těch se ZPM, nýbrž od malé skupinky, která se od nich odpojila.
Marks:„Desátníku ozvěte se. Desátníku. Chci všechny bezpečnostní týmy na 5. palubu.“
Bezpečnostní důstojník (/koordinátor bezpečnostních sil):„Ano pane.“
Marks:„Co mohou mít za lubem? Moment. Ta loď!“

Odyssea, chodby, poblíž trupu lodi
Asgardi ustupují ke dveřím 1 z nich je kryje štítem. Ten mu ale přestává fungovat a tak další za ním musí aktivovat štít-tamtoho asgarda samozřejmě lidé zabijí-.
Kapitán MacDale:„Tady kapitán MacDale. Podařilo se nám asgardy zahnat do kouta. Jsou u trupu lodi a jediná cesta je přes nás nebo do vakuua.“
Marks:„Kapitáne, okamžitě nařiďte svým mužům, aby se stáhly za dveře, jelikož to mají asgardi v plánu-letí pro ně totiž loď.“
Kapitán McDale:„Zpátky za dveře. Tak pohyb.“
To už ale jeden z asgardů mačkal na dveřích přístupový kód a dveře, jenž dělily Odysseu od prázdného temného studeného nekonečného vesmíru se otevřely a vše, co se nacházelo na chodbě se během pár minut ocitlo ve vesmíru-až na ty šťastlivce, kteří se dostali do bezpečí za dveře, které se při poklesu vzduchu automaticky zavřely a na ty, kteří se držely konstrukce-. Marks okamžitě nařídil zavřít dveře, takže ti, co se něčeho drželi na chodbě, si mohli oddychnout. Asgardi tohle udělali svalně jelikož jim ten „výcuc“ dal rychlost, takže se relativně rychle vzdalovali od Odyssey.

Odyssea, vypouštěcí dráha LT-17
Vypouštěcí dráhou jede F-302 tažená magnetickým katapultem. Pod levým křídlem je jasně vidět velká raketa-atomovka.

Rameno BS Odyssey
Z ramena vylétá 1 F-302, která ihned zapne raketový motor. Směřuje k blížící se lodi, na jejíž štít dopadá velké množství projektilů z railgunů. Pak se záběr přesune zpět na Odysseu, přesněji řečeno na asgardy, kteří se stále vzdalují.

Odyssea, můstek
Kamera zabírá obrazovku na můstku, na které je přibližující se asgardská loď, F-302 letí proti ní a jumper 2 se přibližuje Odyssee.
Marks(mluví mimo záběr do COMu, pak se ale na něho přesune záběr):…potřebujeme se zbavit té rušičky na ZPM, abychom ho mohli transportovat na palubu.“
Jack:„A to jako chcete, abych na ZPM vypálil dron, který škrtne rušičku a ZPM se ani nedotkne a to ještě nic z toho nestojí, ale pohybuje se.“
Marks:„Ano pane. Je to jediná možnost, jak zpět získat ZPM. Navíc vlna z výbuchu z atomovky by ho mohla zničit, pokud teda raketa zasáhne cíl.“
Jack:„A jak ho vlastně ti asgardi chtějí dostat na palubu?“
Taktický důstojník:„F-302 je v dostřelu.“
Sam:„Těsně před nimi loď vypne štít a hned ho zase zapne. Oni přistanou v nákladovém prostoru a loď skočí do hyperprostoru.“
Pilot F-302ky:„Tady Crashdown. Vyžaduji instrukce.“
Jack:„Dobře udělám to. Vypaluji dron.“
Marks:„Máte povolení použít atomovku. Hodně štěstí.
Crashdown:„Rozumím.“

F302, exteriér
Z pod křídla vyletí atomovka, jež nabere směr na asgardskou loď. Pilot okamžitě ostře zabočí a s raketovým motorem na maximum letí co nejdál.

Jumper 2, exteriér a interiér
Z jumperu vyletí dron, který směřuje k asgardům s ZPM. Jack celou dobu sedí v pohodlném antickém křesle se zavřenýma očima a maximálně se soustředí na ovládání dronu, neboť nechce, aby se ZPM něco stalo. Dron letí velmi pomalu, jelikož takhle se s ním dá lépe manévrovat a toho je teď obzvláště třeba.

Dron a atomovka ve vesmíru
Záběry se mezi sebou prolínají. Vidíme, jak obě střely míří ke svým cílům. První svůj cíl ale zasáhne atomovka i přes úhybný manévr lodě, jelikož atomovka bouchne i navzdory tomu, že je kus od lodě. Dron se velmi pomalu přibližuje k asgardům. Celé to vidíme zpomaleně jako v matrixu. Chvílema tam „probleskne“ soustředící se Jack. Dron proletí 5 centimetrů nad ZPM, takže poškodí rušičku a pak udělá díru do zbroje asgarda, jenž drží ZPM, které mu vzápětí zmizí z ruky typickým asgardským zábleskem.

Odyssea, můstek
ZPM se objeví na podlaze můstku. Skrz okno je vidět výbuch atomovky. Vlna z výbuchu se zastaví o tyrkysový štít Odyssey, který se hned po teleportaci aktivuje.
Marks:„Okamžitě to ZPM zapojte a nechte tam alespoň tucet mariňáků.“

Jumper exteriér
Jumper zapne štít a schová se za Odysseu, takže ho ta vlna zasáhne jen hodně slabě.

F-302, exteriér
S F-302 ta vlna hodí podobně jako s Mitchellem při výbuchu Koroleva s tím rozdílem, že mu EMP vlna ještě vyřadí elektroniku. Naštěstí ho ale Odyssea po chvíli potom, co se vlna zastaví o její štít (a ona ho vypne), teleportuje i s celou F-302 do hangárů, kde k ní přiběhnou technici.

Rameno BS Odyssey
Vidíme, jak jumper 2 přistává na výtahu, který se aktivuje a snese ho dolů do hangárů.

Odyssea, můstek, o chvíli později
Na můstek vejdou rychlým krokem Jack, Vala a Sam.
Jack:„Kam ta základna zmizela?“
Marks:„Skočila do hyperprostoru.“
Jack:„To vím ale kam?“
Marks:„To zatím nevíme, ale děláme na tom.“
Sam:„Jak je na tom Odyssea-hyperpohon?“
Marks:„Minimálně tak den.“
Jack:„To sem asi blbě slyšel. Jak dlouho?“
Marks:„Den pane. Podplukovníka Helga Dimitriová na tom…“
Jack:„Carterová jděte se na to podívat.“
Sam:„Se vší úctou pane, já to nemůžu urychlit, alespoň ne o moc.“
Jack:„Tak jak je doženeme?“
Vala:„Někde jsem četla, že MacKway upravil motory jumperu, takže jumper mohl vstoupit do hyperprostoru.“
Jack:„Za jak dlouho by jste ten jumper upravila?“
Sam:„Tak týden možná i déle.“
Jack:„Cože?! Tak to radši koukejte zpravit ty motory.“

Asgardská základna v HP, malá místnost
V místnosti stojí Daniel. Zalezl sem, neboť chce vědět, co se stalo. Chvíli musí čekat než se mu objeví Rodney.
Daniel:„Rodney co se to děje?“
Rodney:„Myslel jsem, že vím, co to je, ale naštěstí jsem se spletl.“
Daniel:„Nemyslíš tím náhodou, že tahle planeta je mimo té atmosféry taky geologicky aktivní?“
Rodney:„Jestli tím myslíš výbuch sopky, tak ten to nebyl a nikdy ani nebude, i když to jsem si také ze začátku myslel.“
Daniel:„Místo toho, co to není, by jsi mi mohl říct, co to je! No tak, co jsi zjistil?“
Rodney:„Třikrát jsem si to ověřil. Je to podsvětelný pohon. Teda ten to byl na začátku. Teď je to mezihvězdný pohon.“
Daniel:„Cože?! Vždyť jsme na základně.“
Rodney:„No právě. Mělo mi to dojít, už když Mitchell říkal, že tahle základna je z neutronia.“
Daniel:„Tím mi chceš říct, že tahle základna…“
Rodney:„Je zároveň loď.“
Daniel:„Ale to vyžaduje velké množství energie. To znamená, že musí mít ZPM, ale v tom případě, proč tu tahle loď byla 10 000 let, když atmosféra je toxická a oni si mohli najít jinou nebo se dokonce vrátit ke svým bratřím.“
Rodney:„Mitchell říkal, že žádné nemají a to taky vysvětluje proč tuhle planetu neopustili.“
Daniel:„A co když mu říkají jinak? A když žádné nemají, tak co je tedy zdrojem?“
Rodney:„Nejlepší bude, když se podívám, co napájí motory.“
Rodney něco naťukal do konzole a na obrazovce se mu zobrazil zdroj energie. Byl to obří generátor. Rodneymu přišel dost povědomý, a tak mu hned došlo, že je to jen zvětšenina toho, co měl Janus na své základně. Během tohohle pátrání, ale musel opustit plochu pro hologram, a tak byl Daniel chvíli sám.
Rodney:„Je to zvětšená kopie generátoru, který měl Janus na své základně k napájení ateral zařízení.“
Daniel:„A kde, že je ten generátor?“
Rodney:„Tady na 7. levelu v laboratorním komplexu.“
Daniel:„A dokážeš se k němu dostat?“
Rodney:„Určitě ne.“
Daniel:„Rodney.“
Rodney:„A jak si asi myslíš, že se dostanu k primárnímu zdroji energie?“
Daniel:„Ventilační šachtou.“
Rodney:„A jak ho vypnu?“
Daniel:„Ty jsi génius, určitě něco vymyslíš.“
Rodney:„No to je skvělý…“
Daniel:„Říkal si, že nemožný zvládneš za pár minut nebo se snad pletu?“
Rodney:„Počkat, kam vlastně tahle loď letí?
Daniel:„No tuhle otázku bych se měl spíš ptát já, nemyslíš?“
Namísto odpovědi se mu dostalo tmy-Rodney zmizel a asi sekundu trvalo, než se rozsvítila světla.

Odyssea, můstek
Na můstku se nic nezměnilo. Jen debata začala být trošku ostřejší. V tom se ale na COM ozve technik z vyššího patra můstku.
Technik:„Pane podařilo se mi zjistit kam ta základna nejspíše letí.“
Marks:„Dej…“
Do řeči mu ale skočí Jack a Marks si uvědomí, že je už zase jenom major namísto CO.
Jack:„Dejte to na obrazovku.“
Technik:„Ano pane.“
Na obrazovce se jim zobrazí několik velkých teček a nespočet malých teček plus ještě červená čára.
Technik:„Ta velká tečka v dolním rohu obrazovky jsme my-planeta P…“
Jack:„Vím, kde jsme.“
Technik:„Ta červená čára je přibližně trajektorie asgardské základny. Nelze ale s jistotou říct, že je to na 100% skutečná, kvůli té radiaci, která…“
Jack:„Tak řeknete mi, kam to letí nebo si to budu muset domyslet?“
Technik:„Nejspíše na Atlantidu. Ale v úvahu připadají další 3 planety-domov Geniů, planeta okupovaná wraithy a nebydlená pouštní planeta.“
Jack:„Takže Atlantida. Ta by si s nimi měla poradit. Přece jenom drony projdou těmi jejich štíty.“
Vala:„Navíc Atalntida má maskování, takže ji nenajdou-přece jenom mají jen adresu planety.“
Sam:„Až na to, že asgardské jádro je stále zapnuté.“
Jack:„A jak víte, že tito šedivý parchanti snímají přesně tu frekvenci?“
Sam:„Přece jenom se jejich technologie podobá těm z Idy. Navíc oriové ho taky detekovali a ti k asgardům mají daleko.“
Jack:„Za jak dlouho dorazí na Atlantidu?“
Technik:„Za méně než 2 hodiny.“
Jack:„Marksi, pošlete na Atlantidu subprostorovou zprávu o tom jádře.“
Marks:„Rád bych, ale ty 2 lodě nám poškodily vysílač.“
Jack:„Cože?!“
Marks:„Dostal téměř přímý zásah, když se nám deaktivoval štít.“
Jack:„Jak dlouho?“
Marks:„Technici na tom dělají a říkají, že by to měli mít opravený do 2 hodin.“
Jack:„Tak ať sebou hodí. Carterová zpátky k HP dopravě. Jak se tam dostaneme?“
Sam:„Už jsem vám říkala, že Odyssea je vážně poškozená a bez phaserů…“
Marks:„Ta loď.“
Vala:„Jaká loď?“
Marks:„Ta, kterou F-302 poškodily.“
Jack:„Je schopná letu?“
Marks:„Senzory ukazují, že je nejspíš jen bez energie a trup je jen mírně poškozený, takže by měla být schopná hyperprostorového letu.“
Sam:„ZPM.“
Jack:„Nestačily by nějaký 3,4 naqadahový reaktory.“
Sam:„Ale to nemyslím. Když vezmeme Odyssee ZPM…“
Jack:„Tak bude bezbranná. A navíc na Atlantidě by bylo k ničemu, protože ta má drony a ne energetický zbraně. Jedinou věcí, které by ZPM pomohlo je štít.“
Sam:„Pane nechte mi domluvit. Když vezmeme ZPM, tak ho můžeme nainstalovat…“
Marks:„Na Hammonda.“
Sam:„Ano. Hammond je taky Battelstar jako Odyssea, takže jediné, co se změní bude jméno, ne síla.“
Jack:„Není Hammond teprve na okraji Pegasu.“
Marks:„Ve 2/3 cesty. Před okrajem…“
Jack:„A jak se na něj chcete dostat, když na palubě nemá bránu, od nejbližší planety je vzdálený několik desítek světelných let a dát HP jumperu by vám trvalo týden.“
Sam se nadechuje, aby Jackovi odpověděla, ale Vala ji předežene.
Vala:„Hammond cestuje ze Země, to znamená, poblíž gatebridge (most z bran).“
Sam:„Správně.“
Jack:„Ale Hammond je ve 2/3 a můstek není hotový i když to nevadí. Horší je, že je v polovině. Sice je to kratší, ale…“
Vala:„Sam může přeprogramovat makro, takže se budeme moc otevřít bránu, která je poblíž Hammonda.“
Jack:„Dokážete to?“
Sam:„Ano. Sice to psal MacKay, ale dokážu to.“
Jack:„Chci mít do 5 minut připravený 3 týmy mariňáků.“
Marks:„Ano pane.“
Jack se Sam a Valou odejdou z můstku.

Daniel:„Atlantida?! Proč letí zrovna tam?“
Rodney:„No on log mi nenapíše pocity techniků u konzolí.“
Daniel:„Tak zkus najít něco, co by nám něco naznačilo.“
Rodney:„A jak mám asi najít to něco, když nevím, co to něco je.“
Daniel:„Můžeš nějak vypnout ten generátor?“
Rodney:„Na tuhle otázku jsem ti už odpovídal.“
Daniel:„To ano, ale ta energie musí nějak vést do hypermotorů. Přece jenom se ta energie nedá vést bez vedení nebo snad jo?“
Rodney:„Pravda.“
Po tomto slovu se hologram zase rozplyne.

Poškozená asgardská loď, interiér
V chodbě na poškozené asgardské lodi, ke které se Odyssea musela vrátit, jelikož nebyla v dosahu teleportace, se objevilo několik světel-asgardských záblesků- a ihned poté na jejich místech lidé-Jack, Sam a Vala ve zbrojích, jen na zadní straně měli nalepený bílý reflexní kříž, a asi tucet mariňáků. Pak se všichni rozdělili do tří skupin po 5-každé velel buď Jack, Sam nebo Vala, kteří šli vepředu se zapnutými světly a připraveni aktivovat štít-to protože nevěděli, kde mají asgardi můstek a kolik asgardů je na palubě. Ještě předtím než se rozdělili, jim Jack řekl.
Jack:„Odyssea nedetekovala žádné známky života, to ale neznamená, že tu asgardi nejsou. Víme, že pokud jsou ve zbrojích, tak se na detektoru známek života neobjeví.“

V místnosti se zase objevil Rodney.
Rodney:„Našel jsem ty rozvody.“
Daniel:„No a kde jsou?“
Rodney:„Nejlehčí přístup je na 23. levelu.“
Daniel:„Kolik má vůbec tahle základna levelů?“
Rodney:„35.“
Daniel:„A jak je vyřadím. Přestřihnu kabel nebo do toho střelím?“
Rodney:„No ty rozvody se podobají spíš těm na Atlantidě než našim klasickým kabelovým a jelikož skrz ně prochází ohromné množství energie, tak jsou pořádně tlusté, takže je nepřestřihneš. Navíc nevím, kde bys tady sehnal nůžky.“
Daniel:„Tak co teda s nimi mám udělat?“
Rodney:„Kousek od toho místa, asi 100 je servisní kontrolní panel. Ten stačí vyřadit.“
Daniel:„Takže střelím do krystalů a tahle loď se vynoří z hyperprostoru?“
Rodney:„Jo. Jen to má malý háček?“
Daniel:„Jaký?“
Rodney:„No hned na to přijdou a …“
Daniel:„A co když to vyhodím do vzduch na dálku?“
Rodney:„A jak to chceš udělat? Vzal jsi si snad sebou C-4?“
Daniel:„Ve zbrojnici jsem našel nějakou výbušninu trochu na způsob plastické trhaviny.“
Rodney:„A máš od toho dálkové ovládání?“
Daniel:„Ne. Ale jsou tu nějaký tečky veprostřed. Nejspíš jsou na načasování.“

Poškozená asgardská loď, interiér
4 mariňáci jdou za Jackem chodbou na jejímž konci jsou dveře. Ty Jack otevře. Za nimi je relativně prostorná místnost s konzolemi, obrazovkami a oknem s výhledem do černočerného vesmíru-to ale není vše. V místnosti je také 12 asgardů ve zbrojích, jelikož se ztrátou energie poklesla i teplota přibližně na 0°C, a tak jim byla zima-mariňákům ne, neboť ti jsou zvyklí i na drsnější podmínky nebo alespoň většina z nich. Asgardi byli chvíli překvapení a to stačilo na to, aby mariňáci 2 zabili. Zbytku se povedlo aktivovat osobní štíty, o který se střely z M4A1 a P90 zastavily, a navíc ještě vytáhli z pouzdra pistole. Jack stál ve dveřích a do jeho štítu narážely žluté pulsy od pistolí. Jeden z mariňáků ztratil trpělivost z toho, že tohle nikam nevede, odhodil svou M4A1 na podlahu a z pouzdra na stehně vyndal zat-gun. S tím vypálil 2 rány do podlahy poblíž jednoho asgarda. Ten se sice nesvalil mrtvý na zem, ale ten výboj mu poškodil emitor štítu na zbroji, a tím mu selhal štít. Takhle to zopakovali ještě 8krát. Poslední 2 asgardi odhodili pistole a zmáčkly tlačítko na hrudi-sebedestrukci. Jack nařídil jednomu mariňákovi, aby zavřel dveře. Ten to taky udělal. Výbuchy byl vidět skrz malou 5 cm štěrbinu, jelikož se dveře zavíraly pomalu. Naštěstí se ale včas zavřely, a tak výbuch našim lidem nic neudělal. Jen poškodil několik konzolí, většinu obrazovek a udělal můstek neovyvatelným-prasklo sklo a vzduch tak unikl do vesmíru.
Jack:„Týme 2 a 3. Dobrou zprávou je, že jsme našli můstek. Špatnou je, že je neobyvatelný. Několik asgardů se tam vyhodilo do povětří.“
Sam:„To není problém. Tyhle zbroje ve vakuu vydrží, teda alespoň chvíli. A technici ve skafandrech mohou tu díru zacelit.“
Vala tým mezitím narazila na místnost, ve které jsou také konzole. Je jich tu sice méně, ale na ovládání lodi to stačí, navíc zde není jediný asgard.
Vala:„Našla jsem místnost s konzolemi. Vypadá to, že je to pomocná řídící místnost.“
Jack:„Kde přesně jste?“
Vala:„To bude na delší dobu.“

Asgardská základna v HP, laboratoř na 7. levelu, kruhová místnost
Rodney zkoumá log, když na něco narazí. Chce se svým objevem podělit s Danielem-ten je ale už na cestě k rozvodům a objevit se na chodbě, je riskantní-.
A tak Rodney zase dostane chuť na monolog s prvky dialogu.
Rodney 1:„Musím ho kontaktovat.“
Rodney 2:„Ale co ti asgardi uvnitř místnosti?“
Rodney 1:„Co je takhle odlákat? Třeba explozí.“
Rodney 2:„To bych se prozradil. Navíc já žádnou výb…“
Rodney 1:„Ale Daniel jich pár má a ten výbuch základnu nezničí-jen vyřadí HP.“
Rodney 2:„Teď už jenom vymyslet způsob, jak se k němu během toho zmatku dostat, sebrat Janusovo krabičku a vypadnout z téhle základny. Zbytek je na Danielovi.“
Rodney 1:„Jenže až to bouchne tak nastane sice panika, která se ale po chvíli změní zase na karanténu a my uvízneme. Sakra musím vymyslet nějaký lepší plán.“
Rodney 2:„A ještě se musím kouknout po nějakém letu schopném dopravním prostředku.“

Poškozená asgardská loď, pomocná řídící místnost
Teď když byla loď zajištěna a lidem se podařilo najít můstek-tedy pomocnou řídící místnost-, transportoval Marks techniky, další mariňáky a naquadahový generátor, kterého se hned ujala Sam-napojila ho na rozvody u konzolí.
Jack:„Nemělo by se to dělat ze strojovny?“
Sam:„A co jako pane?“
Jack:„No na Odyssee je primární generátor ve strojovně-ve speciální místnosti.“
Sam:„No můstek je většinou primární cíl pro nepřátelskou loď, neboť je to mozek lodě. Kdybychom tam měli i generátor, tak to bude rovnou něco na způsob mozku se sudy nitroglycerinu.“
Vala:„A nitroglycerin je…?“
Sam:„Je to vysoce výbušná látka.“
Vala:„Aha. A proč nám vlastně Makes neposlal rovnou ZPM?“
Sam:„Generála O´Neill mu dal rozkaz, aby počkal než bude loď čistá a jelikož nevíme kde, kolik a jestli tu ještě vůbec jsou asgardi, a tak jedinou možností je, uzavřít celou loď.“
Vala:„A jak se dostaneme k jumperu?“
Sam:„Chodba ke vstupním dveřím s rampou je a zůstane průchodná.“
Vala:„A jak se sem jumperu vlastně dostal? Jack nikam nezmizel nebo jo?“
Vala se ohlédne a uvidí Jacka, jak se vybavuje s mariňákem o bezpečnosti místnosti. Pak se otočí zpět na Sam, která se trochu uculí a odpoví jí.
Sam:„Marks ho sem teleportoval, ale bylo to jen tak tak, jelikož ty dveře jsou jen pro pěchotu a ne pro jumper-po stranách má asi jen 10 cm, takže se ty motory budou muset vysunout až venku.“
Vala:„A proč s tou lodí nepřistaneme? Bylo by to přece snažší.“
Sam:„Jelikož jsme ztratili můstek, tak se ovládání zhoršilo.“
Vala:„Tomu nerozumím.“
Sam:„Tyhle konzole jsou navržené na pomocné ovládání, zvládnou ovládat let lodě ale nedokážou s ní nějak rychle manévrovat. Navíc ty zásahy mohly poškodit víc než jen generátor.“
Vala:„Myslíš, že vážně narušily trup lodi?“
Sam:„Je to možný.“
Jack:„Carterová přestaňte se vybavovat a nahoďte energii, ať můžeme s touhle šunkou na P6F-492-nejbližší planetu s hvězdnou bránou, teda alespoň podle Markse-.“

Asgardská základna v HP, přístup do šachty na 23. levelu
Daniel odendavá mřížku na chodbě. Naštěstí se na levelu 23. vyskytovalo málo asgardů, takže byla jen malá šance, že by Daniela odhalili. To se také naštěstí nestalo a Daniel vklouzl do šachty i ve zbroji, jelikož tahle byla o trochu větší než ta, kterou se plazil Rodney. Ještě tu byl jeden rozdíl a to ten, že tahle byla v úrovni nohou. Do šachty vlezl po nohou, to proto, aby mohl vrátit mřížku do původní polohy. Po 2 metrech dorazil Daniel do šachty s vedením od primárního zdroje, která na tuhle kolmo navazovala. Tou „ušel“ 100 m-občas se skrčil, ale většinu cesty mohl normálně jít ve stoje-, než se dostal k servisnímu panelu. Tam si z pasu odepnul výbušniny CG-3. Pro jistotu sem položil jen 2, pro případ, že by později potřeboval něco „odbouchnout“. Pak je nastavil tak, jak mu Rodney řekl: V rozích byli 4 kolečka. Jedno z nich přesněji řečeno první napravo v horním rohu od tlusté čárky na kruhovém odpočítávání. Tohle kolečko zvedl a 11krát ho otočil, pak ho pustil a kolečko se zase zasunulo. Téměř to samé udělal s s kolečkem vpravo dole až na to, že ho otočil jen 5krát. Pak se kolečko zase zasunulo a Daniel se přesunul na kolečko v levém dolním rohu, které ale jen zmáčkl. Okamžitě nato se spustilo odpočítávání-to se skládalo asi ze 30 malých světýlek, které se rozsvítily červeně-i když jen 11 z nich, zbylých 19 zůstalo tmavých- a jedno z nich vždycky více, pak se rozsvítilo víc to vedle a to předtím se vrátilo do normálu, a tak to šlo dál.

Světla ve všech místnostech na asgardské lodi se rozsvítily. Dosud si lidé na palubě museli svítit baterkami. Se světly se aktivovaly také konzole a obrazovky. Carterová popadla svůj notebook, který jí tam Marks také teleportoval, a napojila se na krystal jedné z konzolí, na němž spustila překládací prográmek od Rodneyho a Zelenky.
Sam:„Energie naskočila. Podle tohohle jsou motory nepoškozený, ale je tu menší problém.“
Jack:„Jaký?“
Sam:„Trup je poškozený.“
Vala:„Vydrží cestu hyperprostorem?“
Sam:„Na P6F-492 by to měl vydržet. Ale tam tahle loď bude muset zůstat. Tohle je navíc další důvod, proč s tou lodí nemůžeme nepřistát.“
Vala:„A co posádka až odletíme s ZPM?“
Sam:„Ten naquadahový generátor by měl stačit, aby tady neumrzly. Po tom až pořešíme tu základnu, pro ně pošleme jumper nebo Battlestar.“
Vala:„Proč vlastně nenapojíme ZPM ve strojovně?“
Sam:„No za A:„Nevíme, kde je.“, za B:„By jsme museli nechat otevřených víc chodeb, což by zvyšovalo riskovalo, že bychom narazily na asgardy.“ a za C:„Bylo by lepší ho zapojit ve strojovně, jelikož tam jsou všechny rozvody, takhle budu muset napsat program, který si poradí s rozvodem energie.“ Ale tou nejhlavnější věcí je to, že stačí vyřadit vedení mezi námi a strojovnou a jsme…“
Vala:„A co když ho asgardi vyřadí?“
Sam:„Proto píšu program, který zmrazí všechny konzole až na tuhle.“
Vala:„A jak to jde?“
Sam:„Relativně dobře, ale šlo by to líp…“
Vala:„Kdybych se přestala vyptávat a byla ztichat.“
Sam:„Ano.“
Vala:„Dobře už mlčím.“

Asgardská základna v HP, laboratoř na 7. levelu, šachta
Rodney se zase plazí ventilační šachtou. Po chvíli dorazí k mřížce, kterou odendá a spustí se do malé místnosti, ve které se nachází 2 zbroje a nějaké další vybavení. Pro Rodneyho jsou ale nejdůležitější ale ty zbroje, neboť do jedné z nichž si vleze. Pak odejde dveřmi z místnostmi.

Jack:„Odysseo tady, jak se vlastně tahle loď jmenuje?“
Sam to chce najít na notebooku, ale Jack ji okřikne-ale to už je na obrazovce jméno Thurisaz.
Jack:„Nehledejte to, to je rozkaz. Jediný, co by jste našla, by bylo nějaký krkolomný jméno, který se pomalu nedá vyslovit. (Zamyslí se) Tahle loď se bude jmenovat (napadá ho jen Enterprise), no dobře Thurisaz. Takže Odysseo Thurisaz je připravený.
Marks:„Hodně štěstí Thurisazi.“
Jack:„Díky, hlavně opravte ty hyperprostorový motory.“
Marks:„Pokusíme se pane, Odyssea končí.“
Jack:„Carterová vezměte nás na P6F-492.“
Sam:„Ano pane. Otevírám HP okno za 5,4,3,2,1.“

Poškozená asgardská loď, exteriér
Loď aktivuje motory a skočí do HP okna. Při detailním záběru vidíme poškození-menší trhlinky na trupu, většinou kolem míst, kde loď dostala zásahy raketami od F-302. Pak se záběr vrátil na Odysseu.

Odyssea, řídící místnost
Marks se z okna díval na to, jak ta asgardská loď s SG-1 skočila do HP. Pak se otočil na EO, který stál za ním.
Marks:„Jak jsou na tom s tím subprostorovým vysílačem?“
EO:„Technici momentálně demontují nějaké jiné systémy, takže by ten vysílač měli mít zprovozněný do hodiny.“
Marks:„Jaké systémy?“
EO:„Většinou se jedná o vysílače krátkého dosahu a počítače, prostě takové méně důležité systémy pane.“
Marks:„A jak jsou na tom s HP?“
EO:„Podařilo se jim to zkrátit z 24 na 20 hodin.“
Marks:„No asi je budu muset trochu víc popohnat.“
EO:„Nevím pane, jak to chcete udělat, jelikož ty drony poškodily motory, což se nedá spravit vyměněním krystalu…“
Marks:„No asi máte pravdu. Zavolejte mi velitele F-302.“
EO:„Na můstek?“
Marks:„Ne do kajuty.“
Marks se chystá odkráčet, ale Helga zakašle a tak se jí zeptá.
Marks:„Chcete mi ještě něco sdělit podplukovníku?“
EO:„Ano pane. Tedy vlastně se vás chci zeptat.“
Marks:„Jděte k věci.“
EO:„Do jaké kajuty mám kapitána Nelson zavolat?“
Marks:„No pro jistotu do EO, jelikož jsem o generálovi O´Neillovi slyšel nepěkné zvěsti.“
EO:„Ano pane.“
Po tomhle se oba rozešli. Marks odkráčel do EO kajuty. Helga se vrátila zpátky na můstek. Cestou kontaktovala kapitána Nelsona a sdělila mu že se má hlásit v kajutě majora Markse.

Asgardská základna v HP, biolaborka (karanténní část)
Dveře do vedlejší pozorovací místnosti se otevřeli a dovnitř vešel asgard ve zbroji. Místnost byla plná konzolí s obrazovkami a 2 asgardy, kteří monitorovali stav pacienta ve vedlejší místnosti-Teal´ca. Ti se na nově příchozího obrátili a něco mu řekli v asgardštině. Ten na místo odpovědi vytáhl pistoli z pouzdra a oba je střelil. Pak popošel ke sklu a podíval se do místnosti. Teal´c to po chvíli vzdal a uvedl se do stavu podobného [kel nou rým], jelikož už neměl symbionta. Jeho cílem bylo vyčkat na správný okamžik, třeba na to až k němu přijde asgard se skalpelem. Namísto toho uslyšel, jak se otevírají dveře a v zápětí 3 výstřely ze zbraně, a tak se „probudil“. Všichni 3 asgardi se váleli na zemi a ve dveřích stál nejspíš nějaký psychopatický asgard ve zbroji s pistolí, kterou zasunul zpět do pouzdra a pak promluvil.
Rodney:„Jsi v pořádku?“
Teal´c:„Danieli?!“
Rodney:„Jen mi řekni jestli ti nic není. Jelikož jsem se dozvěděl v logu, že jsi nemocný.“
Teal´c:„To jsem jen sehrál aby se dostal z té cely.“
Rodney:„Aha.“
Rodney si sundal helmu a položil ji na stůl. Teď se Teal´c teprve dozvěděl, kdo je jeho zachránce, jelikož z hlasu to nebylo poznat, neboť ho helma trochu pozměnila.
Teal´c:„Rodney. Jak jsi mi našel?“
Rodney:„No hledal jsem, kam vás umístili a když jsem našel ty cely, tak už vás, teda nás, tam bylo jen 5 a tak jsem…“
Teal´c:„Jak se odsud dostaneme?“
Rodney:„No nejdřív tě budu muset nějak zamaskovat. Nejlepší bude když budeš dělat, že jsi pod sedativy a já tě na tomhle lůžku odvezu pryč.“
Teal´c:„A pak.“
Rodney:„To ti řeknu až nastane správná chvíle.“
Teal´c:„A co ostatní?“
Rodney:„To zařídí Daniel nebo alespoň doufejme.“

Příspěvek 24.8.2009 14:38:04

Odpovědět s citací

Tak a tady je druhá půlka. Jen doufam že mě nebudete chtít :box2: za to že je ten konec otvřenej jelikož jak už jsem řekl další pokračování bude chvíli trvat.

Poškozená asgardská loď letící hyperprostorem, pomocná řídící místnost
Jack:„Jak jsme na tom?“
Sam:„Na orbitu P6F-492 by jsme měli dorazit za 8 minut.“
Jack:„Co uděláme s touhle lodí až tam dorazíme?“
Sam:„No loď by přistání zřejmě nepřežila, takže bude muset zůstat na orbitě. Navíc je tu víc lidí než jumper dokáže pojmout.“
Jack:„A neumrznou tu když odletíme se ZPM?“
Sam:„Ne, jelikož jsme sebou vzali 2 naquadahové generátory, které by měly udržet podporu života a loď na orbitě.“
Jack:„Dobře ale vezmeme si pro jistou pár mariňáků, kdyby přece jenom asgardi vysadili pár bot na zem, tedy Atlantidu.“
Sam:„Myslíte si, že Hammond nemá dost mariňáků?“
Jack:„No přece byste jim neodepřela trochu zábavy?“
Sam:„Kde se ve vás vzala ten humor? Před chvílí jste ještě asgardy proklínal a teď…“
Jack:„No vzal se ve mně, jelikož proti arzenálu Atlantidy nemají šanci. Jen mi trápí fakt, že máme pár lidí na palubě.“
Sam:„No z Hammonda budeme moc poslat subprostorovou zprávu, takže…“
Jack:„Takže drony tu základnu jen ochromí a my se vynoříme z hyperprostoru s Hammondem a všechny je teleportujeme na palubu, zvedneme štíty, nabijeme phasery a pošleme je k čertu.“
Sam:„Nějak tak pane až na ten konec.“
Jack:„Něco se vám nelíbí na tom happyendu?“
Sam:„No ten happyend je jen pro jednu stranu.“
Jack:„No a co? Vážně nám poškodily Battlestar Odysseu, ztratili jsem kontakt s průzkumnými týmy a málem nám ukradli ZPM. Vynechal jsem snad něco?“
Sam:„Já neříkám, že si to nezaslouží, ale přece jenom vyhladit celou civilizaci?! To je nelidské.“
Jack:„Goa´uldi, Oriové a Wraithi s tím problém nemají.“
Sam:„Tak si to shrňme pane. Když jsme poprvé otevřeli bránu, tak vás generál West vyslal na přísně tajnou misi, jejíž cílem bylo zničení druhé brány jadernou zbraní, což by se také stalo, kdyby vám Raovi vojáci nevzali hlavici. Kdyby se Ra tentokrát nerozhodl odletět, tak by jste tu vy ani Daniel nebyli a Země by byla již dávno zotročená.“
Jack:„A jak víte, že by byla zotročená?“
Sam:„No velení Cheynne Mountain si přece myslelo, že hvězdná brána vede přece jen na jedno místo. Tím pádem, když by se objevil Aphopis, tak by nevěděli, co dělat, jelikož vy a váš tým by jste byli už rok mrtví na Abydosu, jehož brána by ležela pod troskami pyramidy v lepším případě, v horším by byla zničená a tím pádem by jsme neuviděli Abydoskou kartuši, takže by jsme nemohli spočítat planetární drift a tím pádem by jsme nemohli cestovat bránou.“
Jack:„A Aphopis by přiletěl v lodích a my bychom ho nemohli zastavit.“
Sam:„Ano pane a pamatujete si na režim generála Bauera? Ten chtěl ničit goa´uldské světy pomocí nukleárních hlavic obohacených zbraňovým naquadahem. Nebo na Trust, který chtěl podkopat moc Goa´uldů tím, že jim pozabíjí jaffy tok´erským jedem na symbionty.“
Jack:„Dobře stačí. Chápu kam tím míříte. Mě jde ale o to, že tihle Asgardy nic nezajímá-myslí jen na sebe. Použili ateral zařízení, které zabilo několik miliónů lidí a kdo ví, kolik jich ještě zabili předtím při výzkumu klonování?“
Sam:„Já vás také chápu, ale když porovnáte Asgardy s řekněme třeba Wraithy, tak zjistíte, že Asgardi nejsou až tak zlí, jen jim jde o vlastní přežití.“
Jack:„To jde snad všem nebo ne? Přece jenom kdyby Wraithi nejedli, tak by pošli hladem, to samé my. A asgardi ti si své subjekty mohli alespoň naklonovat.“
Sam:„A vám se to snad líbilo, když jste se ráno probudil a bylo vám nějakých 15 let?“
Jack:„Tak za A:„Jsem to nebyl já.“ a za B…“
Technik:„Blížíme se k P6F-492.“
Jack:„No nejspíš budeme muset tuhle diskusi o paralelní realitě nechat na jindy.“

Orbita P6F-492
Nedaleko planety se otevře hyperprostorové okno a z něho se vynoří malá asgardská loď.

Poškozená asgardská loď letící hyperprostorem, pomocná řídící místnost
Jack:„Tak sebou hnětete. Samuelsi, Jamesi jdete s námi. A ještě sebou vezměte další 4 mariňáky. Tak pohyb.“
Všichni se dali do práce. Carterová se 2 techniky vyndala ZPM ze zařízení na čerpání energie a opatrně ho uložila do kufříku z polykarbonových vláken s měkkým vnitřkem, takže by se ZPM při převozu nemělo nic stát. Tento kufřík se podobal spíš krychli, kterou jsme už jednou viděli, když ji při prvním příletu Daedalus teleportoval do řídící místnosti, než regulérnímu kufříku. Pak ten kufřík zavřela a odešla s ním a s Jackem a Valou eskortovaná 6 mariňáky do nákladního prostoru, kde nastoupili do jumperu. Při nastupování začaly poblikávat světla. Technici mezitím v pomocné řídící místnosti připojili ještě 1 naqadahový generátor, takže loď měla dostatek energie, aby dokázala zajistit své posádce ty nejdůležitější a nejzákladnější funkce jako podpora života, osvětlení a trochu kontroly nad motory, jelikož ty vyžadují hodně energie, alespoň tedy když pracují na 100%.
Jack:„Flendersi,co to tam sakra děláte!“
Vědec Flenders:„To jsem nebyl já pane, ale podle počítače je to po celé lodi. To je opravdu zajímavé.“
Jack:„Nezajímá mě, že je to zajímavé. Chci, abyste okamžitě zjistil, co to je a potom se soustředil na nápravu celého problému.“
Flenders:„Ano pane.“
Flenders zjišťuje příčinu problému. Jack se svými společníky donakládají jumper. O chvíli později přijde na to, co je příčinou problému.
Flenders:„A sakra. Generále O´Neille, máme hodně velký problém.“
Jack:„Co je to za problém?“
Flenders:„Energie se začíná hromadit v hyperprostorových motorech.“
Jack:„Ale my nikam nechceme.“
Flenders:„Já ten příkaz taky nevydal a navíc si myslím, že ten, co vydal ten příkaz taky nikam nechce.“
Jack:„Vy říkáte, že nějaký asgard se dostal přes naší firewall, napíchl se do systému a zadal příkaz, aby se část energie začala hromadit v hyperprostorových motorech. K čemu mu to vlastně je?“
Vala:„O můj bože oni se snaží vyhodit loď do vakua.“
Jack:„Když už tak je to povětří a proč by to vlastně dělali?“
Vala:„To bylo přesné vyjádření.“
Sam:„Flendersi pokuste se přerušit spoj nejdřív softwarově a pak fyzicky.“
Vala:„Pro jistotu bychom měli odletět, nemyslíte?“
Jack:„Ne zatím ne, přece tu nenecháme ty lidi.“
V tom se ozval asgardský alarm stejný jako na základně. Byla to autodestrukce. Všechny dveře se navíc zavřely.
Flenders:„Sakra oni si tu energii nashromáždili už při cestě a teď když, jsem odpojil ty generátory tak ji spustili, jelikož jim…“
Jack:„Rozumím. Kolik máme času?“
Flenders:„Méně než 3 minuty.“
Jack:„Můžete se nějak dostat k HP motorům?“
Flenders:„Ne pane, jelikož asgardi uzavřeli celou loď. Jsme v pasti.“
Jack:„Samuelsi a Jamesi kolik máte C-4?
Samuels:„Ne moc pane.“
Vala:„Můžete otevřít nákladový prostor?“
Flenders:„To možná ano, ale co my?“
Vala:„Když se k nim nedostanete vy uvnitř, tak my je můžeme vyřadit dronem…“
Flenders:„Který namísto vyřazení motorů způsobí explozi a…“
Vala:„Tak bouchne trochu dál od lodě.“
Sam:„To by šlo.“
Flenders:„Snižuji tlak v nákladovém prostoru. Tlak je na minimu. Otevírám dveře.“

Poškozená asgardská loď, exteriér
Na spodku lodě se otevírají dveře/rampa až je tam po pár sekundách vidět skulinkou jumper. Ta se pomalu zvětšuje, ale náhle se zastaví, takže velikost skuliny je kolem 75% velikosti výšky jumperu.

Jumper 2, v nákladovém prostoru asgardské lodě s nastevřenými dveřmi
Jack:„Proč jste přestal?“
Flenders:„To ti asgardi. Přišli na to, o co se pokoušíme a zastavili nás. Jak velká je ta skulina?“
Vala:„Ne dost na to, abychom s jumperem prolétli.“
Jack:„Tak potom ji budeme muset udělat větší.“
Jack se koncentroval a vypálil 2 drony, každý zasáhl jeden z hydraulických nosníků, které se okamžitě přetrhly.
Vala:„Tohle nám moc nepomůže.“
Jack:„Ale ano, jelikož teď už ty dveře pevně nedrží.“
Vala:„A není to náhodou rampa.“
Při téhle větě už se jumper vznášel u stropu místnosti u zadní stěny.
Jack:„Držte se.“
Pak se jumper rozletěl vpřed jak nejrychleji to jen šlo a narazil do rampy/dveří v místě poblíž skuliny, takže nárazem praskly panty držící rampu/dveře a ta se pak pootevřela dostatečně, že doslova otřesená posádka jumperu mohla s jumperem vyletět ven.
Vala:„No přece jenom jste antiky v něčem předčili.“
Jack:„A v čem?“
Vala:„Chybí tu bezpečnostní pásy.“
Jumper pak otočil, vysunul motory a letěl k zadní části asgardské lodi, kde částečně zastavil (vůči lodi byl nehybný, ale okem kamery se pohybuje s lodí). Jack se zase soustředil ale žádný dron nevyletěl.
Vala:„Co že jste nevypálil dron?“
Flenders:„Méně než 30 sekund.“
Jack:„Sakra došli drony!“
Vala:„Zkuste použít ty 2.“
Jack:„To nepůjde jelikož jsou od nás vzdáleny víc než 20 sekund.“
Jumper rychle nabral rychlost a kurz směrem od lodi. Jack se ještě soustředil na drony, ale jak už bylo řečeno, ty to ale nestihly. Asgardská loď explodovala a tlaková vlna zasáhla jumper, který byl naštěstí už dál od lodi a na poslední chvíli zvedl štít, takže se mu nic nestalo. Celá posádka jumperu držela následující minutu ticho na počest odvážným technikům a mariňákům. Pak zamířili k planetě, kde proletěli atmosférou a přistáli kousek u brány, kde chvíli levitovali, než zadali adresu poslední brány v galaxii Pegasu, která je součástí gatebridge.

Asgardská základna v HP, laboratoř na 7. levelu
Rodney ve zbroji veze lůžko se spícím Teal´cem, který je stále ještě připoutaný k posteli, ale ten spánek jen hraje. Veze ho do té malé místnosti, kde Rodney vylezl z ventilační šachty. Zde osvobodí Teal´ca.
Teal´c:„A co teď?“
Rodney:„No teď si vlez do téhle zbroje a pozorně mě poslouchej. Daniel umístil u vedení výbušniny a touhle dobou už by měl být u cel. Než jsem se vydal tě osvobodit tak jsem nastavil pár „opatření“ do počítače, takže by Daniel neměl mít s osvobozováním nějaké velké potíže.“
Teal´c:„Máme pod kontrolou jumper?“
Rodney:„No jumper byl zničen. Asgardi naklonovali Johna, kvůli antickému genu a společně s 5 loďmi ho vyslali na Odysseu, kterou se jim podařilo vyřadit. Víc nevím. Vlastně jo. To že letíme na Atlantidu.“
Teal´c:„Tahle základna je loď?“
Rodney:„Ano obřích rozměrů.“
Teal´c:„Jak je možné, že se mohli měřit s Odysseou?“
Rodney:„No mají generátor podobný ZPM.“
Teal´c:„Pak je ale poškození hyperpohonu jen zpozdí ale nezastaví.“
Rodney:„Já vím jenže ta oblast kolem generátoru je silně střežená i když dobrou zprávou je, že to řídí ta Janusovo krabička, takže když ji vypojíme, tak už to nikdy nerozchodí, nebo by alespoň neměli.“
Teal´c:„Pak ji budeme muset sebrat.“
Rodney:„Ne to nepřipadá v úvahu, musíme se odtud dostat.“
Teal´c:„A jak se odtud dostaneme, když je jumper zničený?“
Rodney:„No zjistil jsem, že v hangáru je ještě jedna loď.“
Teal´c:„To ale nemění nic na tom, že jim tu krabičku nemůžeme nechat.“
Rodney:„Jenže já už jsem ji vyškrtl z plánu a nemůžu ji tam zakomponovat. A i kdyby tak se nevejdeme do limitu.“
Teal´c:„Jakého limitu?“
Rodney:„Časového. Do doby než bouchne ta výbušnina. To už změnit nejde a ta doba je jediná chvíle, kdy budeme moct z této základny utéct, jelikož se vynoříme z HP uprostřed prázdného vesmíru, no tedy relativně kousek od Atlantidy, ale dost daleko pro podsvětelný pohon a asgardi budou mít tou dobou plné ruce práce, což nám zaručí bezpečný útěk lodí, se kterou skočíme do hyperprostoru.“
Teal´c:„Tyhle obleky vydrží nevlídné prostředí například vakuum, ne?“
Rodney:„Teoreticky ano.“
Teal´c:„Tak pak při té explozi můžeš sebrat tu krabičku a uniknout přes přechodovou komoru do vesmíru, kde tě vyzvedneme.“
Rodney:„A jak víš, že mají přechodové komory nebo nějaké výstupy do vesmíru?“
Teal´c:„No tak se sem dostal major Lorne a jeho tým.“
Rodney:„Pravda. Jen je tu malý háček.“
Teal´c:„Jaký?“
Rodney:„Cestu ven si najdu, ale cestu k té krabičce nejspíš ne.“
Teal´c:„Musíš jinak byla tahle mise zbytečná.
Rodney:„No nejspíš máš pravdu. Udělám to.“
Teal´c:„Teď mi ukaž, jak se dostanu do hangáru.“
Rodney vytáhl malý počítač a ukázal Teal´covi cestu do hangáru. Pak oba odešli ve zbrojích z místnosti.

Asgardská základna v HP, vazební cely na 10. levelu
Daniel stojí ve zbroji před vchodem a čeká na správnou dobu. Na obrazovce v helmě má 2 odpočítávání-jedno na výbušniny a druhé na bezpečný vstup do oddělení vazebních cel. Na tom druhém zbývá necelá půl minuta, po které se naruší bezpečnostní systémy na pár minut, takže Daniel bude mít možnost osvobodit Johna a spol. To se také stane. O sekundu později, co se vypne bezpečnostní opatření vtrhne Daniel do cel, tedy do chodby na jejímž konci je křižovka, kde narazí na Johna, Mitchella, Lorna, Marcuse a Tonyho, kteří se na něho vrhnou, povalí ho na podlahu a z ruky mu seberou pistoli. Naštěstí ho nestřelí jelikož se z pod helmy ozve i když zkresleným hlasem, a tak ho přestanou mlátit.
Mitchell:„Danieli jsi to ty?“
Daniel:„Au. Ano jsem.“
Mitchell:„Sundej si helmu.“
Daniel si pomalu sundá helmu a tím všechny ujistí, že je to skutečně on.
Daniel:„Musíme jít, nemáme moc času.“
John:„Předpokládám, že máš s Rodneym plán? A také vám musíme poděkovat za to, že jste otevřeli dveře do cel a deaktivovali laserové pole.“
Daniel:„Tak trochu.“
John:„Počkat to má znamenat co?“
Daniel:„Plán máme teda až na detaily.“
Mitchell:„Na jaké detaily?“
Daniel:„Třeba na to jak vás nepozorovaně dostat do hangáru.“
John:„Ale jumper je přece v nákladovém prostoru.“
Daniel:„No už není.“
John:„Přesunuli ho do hangáru?“
Daniel:„No naklonovali tě a ten jumper zničily F-302.“
Mitchell:„Cože?!“
Daniel:„To je na delší povídání.“
John:„No dobře. Takže v hangárech si vezmeme jednu z jejich lodí a odletíme na Odysseu.“
Daniel:„No v hangáru je jen jedna loď, takže na výběr moc mít nebudeme.“
John:„A kde jsou ty zbylé?“
Daniel:„Napadly Odysseu.“
Mitchell:„Ten notebook.“
Daniel:„Ano z toho se o ní a Atlantidě dozvěděli.“
John:„I Atlantidě. To tam Rodney musí mít každou adresu?“
Daniel:„Adresu tam nemá, jen tam má zmínku o asgardském jádře.“
Mitchell:„Moment. Ty říkáš, že teď letíme na Atlantidu. To není možné jelikož jsme na základně…“
Daniel:„Která je zároveň i lodí.“
John:„To na to Rodney nemohl přijít hned, jak se jim napíchnul do systému?“
Daniel:„Tohle teď nemůžeme rozebírat jelikož, každou chvíli se zapnou systémy.“
John:„Ale náš útěk se nedá zamaskovat-otevřené dveře do místnosti s celou, vypnuté laserové pole a prázdná cela- nebo snad ano?“
Daniel:„Rodney nastavil systém, aby vás chvíli scannovaly, takže jakmile se nahodí systémy, tak se v cele objeví vaše hologramy, které by na chvíli měli asgardy zmást.“
Mitchell:„A co to rušení, které jsme viděli?“
Daniel:„Rodney tu jejich technologii trochu vylepšil, takže by se mělo objevit až za delší dobu. Navíc i to pole je fake. Teď ale už musíme jít.“
Mitchell:„Ale co Teal´c?“
Daniel:„Rodney po něm pátrá a sejdou se s námi v hangárech. Teď už ale vážně pojďte.“
Všichni se vydali za Danielem, který si nandal helmu a šel jako první.

Atlantida, řídící místnost
V řídící místnosti sedí 3 technici plus 2 mariňáci jako stráž. Jeden je u hlavního a druhý u postranního schodiště. Naproti tomu tam dole na rozcestí u brány je ale celkem živo. Jsou tam technici, tým mariňáků a 2 pojízdná vozítka-podobná MALP, jen s tím rozdílem, že je celá horní plocha využita pro přepravu beden a tak tu chybí rameno, ale ovládání tu je-. Připravují se na cestu na stanoviště beta. Dr. Radek Zelenka, Chuck a Dr. Jenny Mackenziová-pohledná půvabná vysoká štíhlá blondýnka-mají zrovna službu. Zelenka ji vysvětluje, jak fungují dálkové senzory.
Zelenka:„Ty dálkové senzory potřebují ještě tak hodinu na vyčištění obrazu, než nám ukáží finální obraz ze slunečního systému, ve kterém se nachází domovská planeta asgardů-P9X-317.“
V tom se ale ozve pípání.
Mackenziová:„Co se to děje?“
Zelenka:„Vypadá to na nějaký varování.“
Zelenka se koukne na svůj notebook, který leží na antické konzoly, a z něho vyčte, co se děje.
Zelenka:„Ajjjaajjaj.“
Mackenziová:„Co to je?“
Zelenka ji nevěnuje pozornost a na židli přejede k vedlejší konzoly, kde zmáčkne antickou klávesu a řekne.
Zelenka:„Pan Woolsey ať se okamžitě dostaví do řídící místnosti. Pan Woolsey do řídící místnosti.“

Atlantida, Woolseyho oblíbené místečko
Woolsey je na svém oblíbeném placu a rozjímá. Přeje si, aby se opakovala ta situace s tím mimozemským přístrojem, který našli na dně oceánu-tedy jen tu část s Vanessou-, když ho najednou vyruší hlas Zelenky z městského rozhlasu. Woolsey si z kapsy vyndá COM, který si tam dal jelikož ho každou chvíli někdo otravoval a také proto že má konečně 1 den volna a chce si ho řádně užít relaxováním. Nasadí si ho a odpoví Zelenkovi.
Woolsey (do COMu):„Už jsem na cestě.“
S těmito slovy se vydal k nejbližšímu transportéru.

Do řídící místnosti vstoupí Woolsey. Je to něco mezi během a krokem-hodně rychlý krok. Zelenka je sehnutý u konzole-nesedí na židli.
Woolsey:„Co máte doktore?“
Zelenka:„Dálkové senzory zachytily loď letící nejspíše k nám.“
Woolsey:„Je to wraithská?“
Zelenka:„Ne wraithská není.“
Woolsey:„Tak čí je?“
Zelenka:„To nevíme.“
Zelenka něco zmáčkne na notebooku a na LCD obrazovce se objeví již zmíněná loď. Tvarem se podobá dvěma talířům na sebe položeným.
Woolsey:„Ta je ale zatraceně velká.“
Zelenka:„No asi o polovinu větší než je Atlantida.“
Woolsey:„Může to být antická loď?“
Zelenka:„Ty většinou vysílají IFF klidně i přes celou galaxii. Tahle ne, takže buď má poškozený vysílač nebo není antická. Spíš se přikláním k té druhé variantě, jelikož nesedí i design.“
Woolsey:„Za jak dlouho tu bude?“
Zelenka:„Do půl hodiny.“
Woolsey:„Připravte maskování a pro jistotu chci Dr. Becketta v antickém křesle. A ještě, ozvala už se Odyssea?“
Zelenka:„Ne.“
Woolsey:„Tak jim pošlete subprostorovou zprávu o naší situaci a vy vytočte ještě Zemi a informujte ji o naší situaci.“
Chuck:„Ano pane.“
Zelenka:„Jistěže.“

Atlantida, ošetřovna
Na ošetřovně je jen Dr. Carson Beckett a Dr. Jeniffer Kellerová. Jennifer zkoumá pod mikroskopem nějaký vzorek bakterií, který ji přinesl SGA-3 ze stanoviště Alpha. Carson mezitím dělá nějaké testy s krví-momentálně má ty zkumavky s krví v centrifuze. Carson se ji na něco zeptá a ona odtrhne hlavu od mikroskopu.
Carson:„Jak si vedete?“
Jennifer:„A s čím přesně?“
Carson:„No vy dva-ty a Rodney.“
Jennifer:„Ahh skvěle. Vážně skvěle.“
Carson:„Vážně? No na Rodneym se nic nezměnilo, nebo sem to ale alespoň nepostřehl.
Jennifer:„No dobře je trochu sobecký, na kulturu nemá náladu-většinou s ním musím sedět v laboratoři, kde zkoumá nějakou technologii a ještě ke všemu mi své postupy vysvětluje, což jen prodlužuje dobu strávenou v laboratoři, a když skončí, tak je většinou i konec televize a společenských her, a tak se vrátí do laborky-romantický není a je to taky hippochondr a egoista.
Carson:„Ano to je.“
Jennifer:„Mě stačí, že mě má rád a já jeho. Navíc mě a několika desítkám lidí zachránil život.“
Carson:„No když už jsme u těch životů, tak vám ještě jednou chci poděkovat.“
Jennifer:„Ale to není třeba Carsone.“
Carson:„Ale je nebýt tebe a tvého týmu, tak bych teď ještě byl v ledu, a díky tvému objevu toho enzymu a díky Zemi, která ho vyrobila, teď můžu zase normálně žít, aniž bych si musel brát nějaké inekce (pauza), až na to, že jsem jen klon.“
Jennifer:„Ale Carsone to už jsme probírali tolikrát. Přece víš, že to není pravda. Jsi stejně dobrý, všechno si pamatuješ.“
Carson:„Ale kdybych tu nebyl, tak by Michael nevyvraždil čtvrtinu galaxie a…“
Jennifer:„To už jsme taky probírali. Kdybys Michaelovi nepomohl, tak by jich bylo ještě víc. Navíc by zabil i ty rukojmí, které ti přivedl do místnosti.“
Carson:„Pravda je, že nevím, co se s nimi stalo, nejspíš je ale použil ke svým pokusům.“
Jennifer:„Carsone netrap se, co se stalo, to se stalo-to prostě nezměníš a i kdyby, tak jak víš, že by to nebylo ještě horší…“
Zelenka:„Dr. Beckett okamžitě do řídící místnosti. Dr. Beckett do řídící místnosti.“
Carson:„Doufejme, že se nejedná o nějaké zranění.“
Jennifer:„Když tak mi dej vědět, kdyby si potřeboval pomoc.“
Carson:„Jasně.“
Carson si vzal z prosklené skříňky, kterou odemkl klíček a poté zase zavřel, několik univerzálních prášků a pilulek, zastrčil si je do hluboké kapsy u pasu svého bílého lékařského pláště a rychle vyběhl z ošetřovny.

Hvězdná brána typ Pegasus, první v gatebridgy ze strany od Pegasu
Hvězdná brána se vznáší v prázdném vesmíru. Kamera ji obletí kolem dokola, takže vidíme galaxii Pegasus a Mléčnou dráhu. V tom se ale na ni začne vytáčet vnější kruh-první symbol na kruhu se rozsvítí a následuje další a další. Při posledním se brána aktivuje a vyletí z ní nestálý vír červí díry-kawoosh. Hladina horizontu událostí se ustálí, až na malé periodické vlnky, to ale naruší jumper 2, který vyletí z brány a „roztáhne“ motory.

Carson vběhne do řídící místnosti. Tam vejde dveřmi za konzolemi, které se o několik okamžiků později zavřou. Jedinými osobami, které zde jsou přítomny jsou technici u konzolí a mariňáci. Po panu Woolseym a Radkovi zde nejsou ani stopy. V tom mu jeden mariňák ukáže rukou na zavřenou zasedací místnost a dodá.
Mariňák:„Máte se okamžitě hlásit v zasedací místnosti. Bylo svolána porada.“
Carson si pro sebe v duchu řekne:„ Tak narychlo a tajně. Co se pro boha může dít?“
Radek zrovna v zasedačce hovoří o možné obraně města, když v tom se otevřou jedny dveře a dovnitř vejde Carson.
Radek:„Nejjednodušším a nejbezpečnější způsobem, jak ochránit město je maskování…“
Všichni se na nově příchozího obrátí. Z Carsonova pohledu teď vidíme všechny osoby sedící v zasedačce. Jsou jimi Chuck, pan Woolsey a Dr. Radek Zelenka a nějací další lidé, se kterými se Carson moc nevídal. Zelenka stojí v místnosti a přednáší, tedy přednášel.
Woolsey:„Konečně doktore. Posaďte se.“
Carson se posadil do křesla.
Woolsey:„Tak tedy nejspíše se divíte, proč jsem si vás zavolal.“
Carson:„Ano, jelikož už nejsem vrchním doktorem a jak to vypad,á tak se žádný úraz nestal.“
Woolsey:„V těhle věcech máte pravdu. Důvodem, proč jsem vás zavolal je, že se k nám momentálně blíží loď.“
Carson:„Tou lodí nejspíše myslíte wraithskou hiveship.“
Woolsey:„Tentokrát naštěstí ne. Řekl jsem loď, jelikož nevíme komu patří, jak je vyzbrojená, proč sem letí a tak dál.“
Woolsey koukne na Zelenku, který na svém tabletu něco zmáčkne a na LCD obrazovce za stolem se objeví zmíněná loď.
Carson:„A mě jste si nejspíš zavolal, jelikož jsem jedním z mála lidí, kteří vypálili dron z antického křesla.“
Woolsey:„Máte naprostou pravdu doktore.“
Carson:„Ale nebude stačit maskování? Tak nás nenajdou a odletí.“
Woolsey:„Maskování bude nejspíš stačit, ale pro jistotu je lepší být vždy připravený.“
Carson:„Dobrá ale předem vás varuji, že za sebe neručím.“
Woolsey:„Při bitvě na orbitě Země jste si vedl výborně, ale jak jsem již řekl, nejspíše dnes nic nezničíte.“
Carson(pro sebe):„Díky bohu.“

BS Hammond v HP, můstek
BS Hammond se naprosto ve všech ohledech podobá BS Odyssey, jen je o trochu mladší a méně zkušenější. Většina můstku zeje prázdnotu, jelikož je noc a navíc Hammond letí v hyperprostoru, takže je zde téměř nulové riziko napadení. Z toho důvodu je, zde jen COM důstojník, HP důstojník a ještě další 3 důstojníci, kteří se ale starají o sekundární systémy. To nejdůležitější osobou jako vždy je CO lodi, který sedí ve svém křesle a dívá se skrz „pavoučí“ okno ven, i když na klíně má tablet, kterým si krátí volné chvíle-momentálně nad něčím přemýšlí, proto kouká z okna-. CO BS Hammonda je 42letá Jane Sobelová z Iowy. Tuhle loď dostala úplně náhodou. Původně jí měl velet generálporučík Fred Norington, ale jelikož mu lékaři diagnostikovali rakovinu plic, tak se rozhodl ve svých 55 letech odejít do důchodu.
COM důstojník:„Pane dostali jsme zprávu.“
CO:„Z Atlantidy?“
COM důstojník:„Ne pane. Je od brigádního generála Jacka O´Neilla.“
CO:„Takže je z Odyssey?“
COM důstojník:„Ne pane.“
CO:„Tak mi sakra už něco pořádného řekněte.“
COM důstojník:„Píše se v ní, že Odyysea byla napadena a přišla o HP.“
CO:„Asgardy?“
COM důstojník:„Ano.“
CO:„Sakra jak mohli ty šedivý parchanti dostat naší nejlepší loď?“
COM důstojník:„Píše se tu, že ta základna je ve skutečnosti loď.“
CO:„Cože?!“
COM důstojník:„A má nějaký silný zdroj energie.“
CO:„ZPM?“
COM důstojník:„To prý senzory vyloučily, ale výkonem se mu to skoro vyrovná. Po bitvě s Odysseou skočila do HP a teď letí k Atlantidě, tam dorazí do 10 minut.“
CO:„A co chtějí od nás?“
COM důstojník:„Píše se tu, že mají ZPM a že na nás čekají v jumperu u druhé brány gatebridgu.“
CO:„Dobře. Za jak dlouho se tam dostaneme?“
COM důstojník:„Přibližně za 5 minut.“
CO:„Informujte strojovnu, že pro ně máme dárek.“
COM důstojník:„Ano pane.“
K EO:„Chci všechny důstojníky za 10 minut v taktické místnosti a vyhlašte poplach druhého stupně. Přece jenom všichni už jsou určitě víc než dost vyspalí.“
EO:„Ano pane.“

Příspěvek 24.8.2009 14:40:25

Odpovědět s citací

Zase to nějak blblo takže sem to musel udělat na 3 díly.
BS Odyssea, EO kajuta
Marks sedí v pohodlném koženém křesle v kajutě EO lodi. Je to relativně malá místnost rozdělená na 2 části:ta první vstupní je na přijmutí návštěv a na administrativu a ta druhá, osobní, je určena k odpočinku a relaxaci důstojníka. Najdeme v ní postel několik skříní LCD televizi, pár obrazů a váza s květinami, která je připevněná k podlaze, aby při otřesu nepadla a nerozbila se. Ve vstupní části je velký masivní dřevěný stůl, také připevněný k podlaze, s cedulkou, na které je nápis Executive Officer Kevin Marks. Tuto funkci ale zastával jen naoko při začátku této mise, neboť CO brigádní generál Jack O´Neill si za EO vybral Carterovou, jelikož si na ní zvykl, když spolu pracovali v SGC, a také proto, že si hravě poradí téměř s každým problémem. Teď tu ale neseděl jako EO ale jako CO nejsilnější lodě, kterou Země má, ale která je paradoxně momentálně vážně poškozená. Na zdi za ním je znak BS Odyssey a několik zarámovaných diplomů, na které se Marks momentálně dívá. Jeho pozornost hlavně přitahuje diplom o povýšení z kapitána na majora. Za tímto povýšením stály dlouhodobé zásluhy za excelentní práci, kterou odváděl na letadlové lodi USS John C. Stennis (CVN-74), obzvláště za předvídavost, schopnost rychlého a správného rozhodnutí a samostatnost, i když dokáže pracovat v kolektivu. Zde zastával funkci letového dozorce a technika po dobu tří let, než si ho všimli lidé z SGC, kteří mu nabídli místo na druhé lodi třídy Daedalus-Odyssee. Z tohohle „vzpomínání“ ale vyrušil kapitán George Nelson, který vešel do místnosti. Marks se s křeslem otočil a naznačil mu, aby se posadil do křesla naproti němu. Ten ještě ale předtím jako každý správný voják zasalutoval.
Nelson:„CAG (Captin of an air group/Kapitán letový skupiny) George Nelson se hlásí komandére.“
Marks:„Pohov kapitáne.“
Pak si kapitán Nelson sedl do křesla a Marks spustil.
Marks:„Nejspíš se divíte proč jsem si vás zavolal.“
Nelson:„Ano pane.“
Marks:„Chci si promluvit o nedávné bitvě, ve které jsme ztratili několik F-302. Nejdřív mi ale dovolte vyjádřit upřímnou soustrast. Rád bych se dozvěděl o stavu pilotů na hangárové palubě.“
Nelson:„No nevím, jak to přesně popsat slovy, ale pokusím se o to. Většina pilotů je velmi silně zdrcena ztrátou svým přátel, kteří se pro ně stali téměř bratry. Nikdo z nich tohle nečekal. Všichni si mysleli, že tohle bude jednoduchá a rychlá mise, ale naneštěstí opak byl pravdou.“
Marks:„Rozumím vám kapitáne. Myslíte, že by se našel nějaký způsob, jak jim zlepšit náladu a morálku?“
Nelson:„No nejlepším řešením by bylo, kdyby jste jim dal příležitost zničit tu asgardskou základnu a tím pomstít smrt svých parťáků.“
Marks:„Ano to by bylo nejlepší, ale obávám se, že to nebude možné, jelikož hyperpohon je stále offline a navíc už jsme přišli i o ZPM a ke všemu máme ještě těžce poškozenou loď.“
Nelson:„Rozumím vám komandére. No pokud to bude možné, tak byste jim mohl dopřát alespoň nějaký ten odpočinek.“
Marks:„Ano to pro vás rád udělám a…“
V tom ho z rozhovoru vyruší COM důstojník na COMu.
COM důstojník:„Pane nerad vás ruším, ale technici spravili subprostorový vysílač.“
Marks-do COMu:„Hned tam budu.“
Marks-k Nelsonovi:„Je mi líto kapitáne ale musíme náš rozhovor ukončit. To volno, které jsem slíbil, zařídím.“
Pak Marks oba odešli z místnosti. Marks na můstek a Nelson za piloty.

Odyssea, můstek
Na můstek vtrhl Marks, který zamířil po několika schodech do sekce s lodní komunikací a vysílači, kde se také kromě subprostorové konzole nacházela také konzole pro COM. U konzole stáli dva technici a EO.
Marks:„Už jste poslali zprávu Atlantidě?“
EO:„Napsanou jí máme ale, zatím jsme ji ještě neposlali.“
Marks:„A proč jste ji neposlali. Teď už jde jen o minuty, ne-li sekundy.“
EO:„Já vím pane, ale jsou zde nějaká omezení.“
Marks:„Jaká omezení?“
Technik 1:„No ten subprostorový vysílač jsme opravili tím, že jsme vzali potřebné součástky z méně důležitých systémů. V tom je jádro celého problému.“
Marks:„Můžete to zkrátit?“
Technik 2:„Ty součástky nejsou navržené k tomuhle účelu, což znamená, že se nejspíš poškodí.“
Marks:„Nám ale bude stačit, že odešleme zprávu. Potom, co pořeší tu základnu pro nás někoho pošlou, takže…“
Technik 1:„Jenže vy to nechápete.“
Marks:„Tak mi to vysvětlete.“
Technik 2:„Ty vodiče, ze kterých je vysílač, nevydrží tolik proudu. To znamená, že tu zprávu nedokážeme poslat na Atlantidu.“
Marks:„Moment vy říkáte, že jestli se tu zprávu pokusíme poslat na Atlantidu, tak tu anténu poškodíme a zprávu neodešleme?“
Technik 1:„Ano pane.“
Marks:„A co takhle na Alphu? Ta je blíž než Atlantida nebo ne?“
Technik:„Ano to by mělo fungovat.“
Marks:„Tak na co čekáte? Do práce.“

Alpha základna, řídící místnost
Celá řídící místnost se hodně podobá té, kterou SGC postavilo v Mléčné Dráze a kterou později opustili, jelikož z ní utekla replikátorská kopie Sam Carteové. Místnost vypadá velmi sparťansky-betonové zdi, sem tam nějaké počítače ale jinak je to všechno, jelikož se jedná o vojenskou základnu, kterou navíc lidé ze Země vybudovali v rekordním čase, za méně než měsíc. Navíc tahle základna drží ještě jeden primát a to ten, že je to první základna vybudovaná v jiné galaxii-tedy alespoň z betonu-. U počítačů sedí několik techniků, kteří znuděně provádí rutinní operace. Jednomu z nich, trochu silnějšímu, ale přijde nečekaná zpráva z Odyssey. Technik nejdříve ověří identifikační kód, který je správný. Pak ji teprve otevře. Hned po přečtení první řádky zmáčkne na telefonu 1 a na displeji se objeví postarší plešatý muž.
Technik:„Pane dostali jsme zprávu z Odyssey. Píše se v ní, že Odyssea je vážně poškozená po bitvě s asgardy, kteří utekli z bitvy a nyní směřují na Atlantidu.“
Velitel Alphy:„Okamžitě vytočte Atlantidu a pošlete jim tuhle zprávu.“
Technik:„Ano pane.“

Woolsey:„Jak jsme na tom se systémy?“
Radek:„Maskování je zapnuté a všechny systémy jsou v zeleném.“
Woolsey:„Zeleném?“
Radek:„To je zkráceně, že jsou v pořádku.“
Woolsey:„Aha. A jak jsou na tom obrané týmy?“
Chuck:„Všechny railguny jsou na místech a připravené.“
Woolsey:„Doktore Beckette, jak je vám?“
Carson:„Celkem dobře, když opomenu to, že sedím v křesle a mám pocit…“
Woolsey:„Doktorko Kellerová, je váš tým připraven?“
Jennifer:„Ošetřovna připravena.“
Woolsey:„A jak jsme ještě na tom s jumpery?“
Radek:„Major William Bennington tvrdí, že všechny jumpery jsou připravené na váš rozkaz vzlétnout, tedy až na ten s Ronanem a Stackhousem.“
Woolsey:„Jak jsou daleko?“
Radek:„No před chvílí byli takových 32 minut od města, ale teď když se zamaskovali…“
Woolsey:„Spojte mě.“
Radek:„Hned to bude.“
Woolsey:„Stackhousi, kde jste?“
Stackhouse:„Přibližně nám zbývá ještě 29 minut.“
Woolsey:„Kdyby náhodou došlo k bitvě, tak…“
Woolsey nestačí doříct větu, jelikož se začne vytáčet brána.
Chuck:„Příchozí červí díra.“
Woolsey:„Aktivujte štít Chate.“
Chuck:„Ten se aktivuje automaticky.(Potichu pro sebe) Jsem Chuck ne chat.“
K vytáčející se hvězdné bráně přiběhnou mariňáci a zaujmou obranné pozice po obou stranách brány, ze které se po zapadnutí sedmého chevronu vyvalí nestabilní vír červí díry, který ihned zmizí a hvězdná brána se obalí štítem.
Woolsey:„Kdo je to?“
Chuck:„Zatím jsem ještě nedostal IDC.“
Radek:„Nespíš nám chtějí zatarasit naší jedinou únikovou cestu.“
Woolsey:„Ale jak by mohli vytočit bránu v hyperprostoru?“
Chuck:„Příchozí IDC. Je to Alpha strana.“
Woolsey:„Co nám chtějí?“
Radek:„Poslali nám zprávu.“
Woolsey:„A co v ní stojí?“

Asgardská základna v HP, chodby na 10. levelu, hangár na 3. levelu
Všichni vězni následují Daniela, který je vede labyrintem chodeb k výtahu. Cestou ale narazí na nemilé překvapení-2 asgardy ve zbrojích-, které Daniel ale rychle zneutralizuje pistolí, kterou po celou dobu úniku držel v ruce, jelikož si byl vědom, že se do hangáru určit bez povšimnutí nedostanou. Na druhou stranu jim tohle ale přineslo i nějaké pozitiva-2 zbroje a pistole, kterých se John a Lorne ihned ujali-. Těla asgardů uklidili do nejbližší místnosti. Pak pokračovali dál k výtahu, který si přivolali. Naneštěstí než výtah dorazil, zaslechli všichni blížící se kroky početnější skupiny, která ale zatím byla ještě daleko, stejně jako výtah. Naštěstí ale výtah přijel první a dveře kabiny se otevřely. Jen kabina nebyla prázdná, jsou v ní 3 asgardi ve zbrojích, kteří než stačí něco udělat, se válejí v bezvědomí na podlaze kabiny výtahy, do které všichni rychle naskočí a zmáčknou 3. level. Ve výtahu se Tony, Mitchell a Marcus „převlečou“ a při zastavení na 3. levelu vyjde pouze Daniel s Johnem, kteří se rozhlédnou a když nikoho nevidí a nic neslyší, tak teprve dají ostatním znamení. Asgardy zase „uklidí“ do nějaké místnosti. Pak pokračují dál do hangáru, kde na ně ale čeká překvapení. Jsou jimi desítky asgardů, po zuby ozbrojení, kteří se chystají nalodit do poslední lodi. Naši nově příchozí si uvědomí, že stát ve dveřích je příliš nápadné a schovají se za několika kontejnery, z nichž si asgardi berou vybavení-padací štíty, pistole, výbušniny…-.
Mitchell:„A jak chceš uniknout teď?“
Daniel:„To nevím ale zdá se mi, že jsme mnohem blíž u Atlantidy.“
John:„A tím chceš říct jako co?“
Daniel:„No Rodney mi nejspíš řekl špatně dobu výbuchu.“
John:„A ten bude?“
Daniel:„Za 1 jejich tečku.“
John:„A to je minuta?“
Daniel:„Spíš něco kolem 2. Takže tady se nejspíš stala chyba, jelikož Rodney to bral jako 1:2, jenže jak jsem to nastavoval před delší dobou, tak ta malá nepřesnost na to má teď dost velký…“
V tom je přeruší hlášení, které jim Daniel přeloží a které říká, že za 1 minutu budou u svého cíle.
John:„Takže to nestačí bouchnout včas?“
Daniel:„Teprve na orbitě až budeme venku z HP.“
V tom k nim přijde asgard ve zbroji.
Asgard:„Co tu děláte. Máte být na lodi, připravení na výsadek.“
Mitchell:„Na jaký výsadek?“
Asgard:„Na Atlantidu. A teď sebou pohněte.“
Všichni se dali do kroku, jelikož kdyby ho chtěli umlčet, tak by si toho někdo určitě všiml. Došli k druhé straně kontejneru, kde si každý vzal část padacího štítu, 2 výbušniny a několik záplat. Pak odpochodovali do lodi téměř jako poslední, až na jednoho asgarda, který šel pár metrů za nimi.
Mitchell:„A kde je vlastně Rodney a Teal´c?“
Daniel chtěl odpovědět, ale asgard za ním byl rychlejší.
Asgard:„Vskutku.“
Daniel:„Teal´cu?“
Teal´c:„Ano jsem to skutečně já.“
John:„Počkat, kde je Rodney?“
Teal´c:„Vymysleli jsme plán. Až s lodí odletíme, tak on se katapultuje a my ho nabereme venku ve vesmíru.“
John:„I s tou krabicí?“
Teal´c:„Ano.“
Mitchell:„Tak teď už jen dobýt můstek a jsme za vodou.“
John:„Vlastně je tu ještě něco-Atlantida na nás nejspíš vypálí drony, takže je budeme muset kontaktovat nebo opustit loď.“
Pak všichni nastoupili po rampě do lodě, jelikož je zase začal buzerovat nějaký asgard stojící nedaleko od nich-naštěstí ale neslyšel, o čem si povídali.

Hvězdná brána typ Pegasus, první v gatebridgy ze strany od Pegasu
Brána je už dávno zavřená. Jumper 2 se vznáší několik desítek metrů od brány-pro případ, že by se náhodou aktivovala. V tom se před jumperem v dálce objeví HP okno a z něho se vynoří BS Hammond a okamžitě roztane postraní ramena, do jednoho z nichž zaletí jumper 2, kde přistane na výtahu, který ho snese do útrob-hangáru.

Z brány se vynořují mariňáci po zuby ozbrojení mariňáci, které jim alpha poslala. Pak se záběr přesune na Zelenku, který sedí u konzole a na notebooku čte zprávu a ke všemu ještě debatuje s Woolseym.
Woolsey:„Asgardská základna? Napájená něčím podobným jako je ZPM?“
Radek:„Alespoň tak to tu stojí.“
Woolsey:„A jak máme tuhle věc zničit, když si s ní neporadila ani Odyssea?“
Radek:„Generál Jack O´Neill vzal ZPM na palubu Hammonda, který by zde měl být do hodiny a půl.(po pár sekundách) Ajaj.“
Woolsey:„Co je doktore? Nějaký problém s Hammondem?“
Radek:„To ne ale právě jsem si uvědomil hrozivý fakt. To, co sem tu asgardskou základnu táhne, je to jádro.“
Woolsey:„Ono je stále zapnuté?“
Radek:„No ano, jelikož jsme nevěděli, že se jedná o asgardy.“
Woolsey:„V tom případě budou znát ale naši polohu a maskování nás nezachrání.“
Radek:„To už celkem přesně znají s malou nepřesností-kolem 1 m.“
Woolsey:„Okamžitě to jádro vypněte a vy převeďte maskování na štít.“
Zelenka se rychle zvedl a vyběhl z řídící místnosti k nejbližšímu transportéru. Cestou navigoval techniky ve věži vědomostí, jelikož ti, co mu předtím pomáhali s instalací jádra byli momentálně mimo Atlantidu, a tihle si s ním nevěděli rady, až z toho Zelenka začal do COMu česky nadávat.
Zelenka:„Ježíši marja, kdo tuhle verbež rekrutoval.“

Planeta s Atlantidou, orbita
Uprostřed téměř černočerného vesmíru narušovaného jen malými světýlky-vzdálenými hvězdami- se objeví obří hyperprostorové okno, ze kterého se vynoří asgardská základna. Záběr se přesune na vrchol, kde se otevřou hangárové dveře a z nich vyletí malá ve srovnání se základnou téměř titěrná loď, která zamíří k planetě, přesněji řečeno Atantidě, která je chráněna štítem a z vesmíru se jeví jako nějaká mýdlová bublina na povrchu oceánu.

Atlantida, řídící místnost, chodby a místnost s křeslem
Chuck:„Vypustili jednu loď. Bude tu za 1 minutu a 39 sekund.“
Woolsey:„Sakra. Doktore Beckette sestřelte ji a pak vyřaďte tu základnu.“
Carson:„Rozumím.“
Woolsey:„Zelenko jak jste na tom s tím jádrem?“
Zelenka:„Jsem v půlce věže a stoupám po schodech. Jádro je ještě zapnuté.“
Woolsey:„To nemůžete prostě jen odpojit kabel.“
Zelenka:„To je trochu komplikovanější.“
Woolsey:„No dobře ale vypojte to ASAP (as soon as possible/ co nejdřív).“
Chuck:„Drony jsou vypáleny.“

Atlantida, exteriér
Záběr na dveře skladiště dronů na jednom ze tří mol, které se v zápětí otevřou a ze skladiště vyletí proud žlutých střel-dronů-, jelikož hlavice je tvořena superžhavým plazmatem. Záběr se pak oddálí a my vidíme celé město, osvětlené jak světly tak i 3 tustými proudy dronů, které stoupají k černému nebi. Asgardská loď stále klesala. Z jejího můstku už byly vidět proudy dronů, které se rychle přibližovaly. V tom ale na asgardské základně něco exploduje-to jsou ty nálože, které poškodily přívod energie do HP. To ale Atlantidě až moc velkou výhodu nedává, jen ukončuje tento konflikt natrvalo-buď vyhraje Atlantida nebo Asgardi.

Pokračování příště

Jo sorry za 5 příspěvků za sebou.
A tady je malý spoiler na další díl
Toto je spoiler!!!:
Nechte se překvapit :lol: .

Toto je spoiler!!!:
Nevim co bych sem dával kromě těchto dvou slov-bitva o Atlantidu.
PS:Předložka se nepočítá.

Příspěvek 24.8.2009 21:25:36
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

nop není to špatný, čekám že sem co nejdřív střelíš další díl :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 25.8.2009 07:32:05

Odpovědět s citací

No to si budeš muset počkat jelikož je konec prázdnin a já už na SGA-P nemam zas až tolik času. Nejspíš to sem budu dávat tak po 2 A4.

Příspěvek 25.8.2009 10:33:39
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

tak konečně sem to dočetl celý..popravdě mi to dalo doceal zabrat zůstat pořád koncentrovaný na děj a ještě mapovat co se tam děje...tyhle dlouhý díly nejsou nic pro mě a popravdě sem rád že to budeš dávat po dvou A4...ale jiank je to super...rozhodně pokračuj a ASAP sem hoď další díl :lol:

Příspěvek 25.8.2009 10:39:31

Odpovědět s citací

No já se musim přiznat že ty dlouhý díly mi nějak nebaví. A ASAP to zase nebude ale jelikož to už budou takový jen 2A4 tak by to mohlo bejt tak do pátku.
PS: A jestli se nudíte tak si přečtěte SG:OB. :D
-----
Ještě chci dodat že to nebude na 2A4 jelikož na ně se mi zatim vešla jen scéna na Atlanitdě-zatim je jen nakouslá a kdybych ji sem dal tam byste po mě hned chtěli další díl- a trošku událostí na Hammondovi.

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky