Včera, dnes i zítra je v našem městě akce zvaná Lounské váení. Program (alespoň pro mě) nic moc, zaujal mě jen program kynologického klubu na výstavišti. Celá voříškiáda byla ozvláštněna tím, že jen o pár metrů dál se stavěly altány a pavilony pro výstavu Dům 2009, která tam má být příští týden. Osobně jsem shlédla jen pár ukázek agility, kde mě dost štvaly dlouhé přestávky mezi jednotlivými běhy. Odešla jsem celkem brzo, protože i když pejsci byli opravdu hezcí, chyběla mi tam ta atmosféra, která byla na coursingu. Taky program nic moc. Agility a tanec se psem? Fajn, skvělý, na to se ráda podívám. Soutěž o nejšikovnějšího psa? No dejme tomu, ale nic moc pro mě. Nejsem zrovna příznivcem toho, když se pes učí triky jako válet sudy, chůze po zadních, podávat tlapku atd. Možná je to taky jeden z důvodů, proč jsem si pořídila chrta

Přijde mi to jako dost hloupost a dělání ze psů debily. Psí módní přehlídka mě nelákala ani v nejmenším. Chudáci psi, zvlášť v tom dnešním vedru.
Rozhodla jsem se, že radši zaskočím do kina, které má o tomhle víkendu kolem poledního program zadarmo. Dávali Mimozemšťané v akci, dílko dělané jen a pouze kvůli 3D efektu. I když musím říct, že se mi při těch jízdách občas zhoupnul žaludek

Je to lehce přes půlhodinová ptákovinka o mimozemšťanech, kteří hledají novou planetu a náhodou natrefí na tu naši. Když letí prozkoumat životní podmínky, náhodou přistanou v právě dodělaném zábavním parku, takže se s nimi svezeme na několika atrakcích. Prachy by mi bylo líto za to dál, ale když to bylo zadarmo, tak co.