Přes všechny vrtochy to je ze scifi
Battlestar Galactica (ale není to obecně nejlepší seriál, který jsem viděl!). Čtyři zajímavé řady zpracované naprosto novým, neokoukaným způsobem. Vývoj postav, děj směřující někam do konkrétního místa... A není to ani trochu cheesy!
Na druhém místě je
X-Files. Nemám ho dokoukaný, ale je pozoruhodné, jak někdo zvládl ve Vancouveru s minimem prostředků natočit vizuálně a dějově něco tak nadupanýho, jako je tohle. Ano, je tam mnohem víc vaty, než kolik bych chtěl, ale jaká je to vata! A, díky bohu, všechno se snad monumentálně uzavře třetím filmem...
Pak je tu
Star Trek: Deep Space Nine na třetím místě. Babylon 5 jsem přestal sledovat v půlce třetí řady - vím, že "to teprve začne", ale přišel mi mnohem amatérštější a cheesy, než DS9. Navíc je DS9 epicky nedoceněný. A oceňuju, že scénáristi měli koule vydat Star Trek někam, kam se předtím nevydal.
Uvažoval jsem chvíli o Futuramě, ale pak jsem si vzpomněl na
Red Dwarf. Tenhle seriál byl vedle SG první, který mi nějak utvářel pohled na žánr a znám ho strašně dlouho a kdo ví, jestli ho nemiluju víc z nostalgie, která mě k němu váže. Nicméně nedávno jsem si do mp3 poslechl další díly - a stále super!
Není to objektivní místo, ale spíše čestné místo -
Stargate. Jak už tu mnínili mnozí, ten seriál má hrozně moc chyb a kdybych se pokoušel o nějaký žebříček
nejkvalitnějších scifi, tak by tam nebyl. Ale pro mě osobně je prostě důležitý a doufám, že ho jednou zreimaginuje někdy někdo schopnější a bohatší, než staff ve Vancouveru.