Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Jaký nejlepší scifi seriál jste viděli?

Jaký nejlepší scifi seriál jste viděli?

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Battlestar Galactica, Stargate, Supernatural, Heroes a Lost.

Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

JuRas: No nevím čemu se směješ, Akta X rozhodně nejsou špatný

Jako nejlepší z toho co jsem viděl bych asi hodnotil Farscape a Akta X.

P.S.: Ano, jen ať flame započne, na konci budu udělovat medaile :palka:
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Stargate SG-1, Akta X, Stargate Atlantis, BSG a 4400.
Edit:
Eleira: Nemyslím to nijak pejorativně, ale nevím proč se omlouváš, že jsi dala SG. Pro mě to bude vždycky jeden z nejoblíbenějších seriálu a jednoznačně nejlepší sci-fi, i když uznávám, že existují lepší seriály. Jenomže oblíbenost a kvalita nejsou totéž.
Star Trek: Neviděl jsem ani jeden seriál. Možná jednou ...
Farscape: Po glorifikaci tohoto seriálu na tomto fóru jsem čekal opravdovou bombu. Zatím jsem viděl sérii a půl a musím konstatovat, že se jedná asi o nejslabší sci - fi co jsem kdy viděl. Nevím asi to není seriál pro každého. Snad se dočkám toho avizovaného zlepšení.
Firefly: vynikající seriál, ale do mé topky si ho nedám, jelikož po 15 dílech se seriál neměl šanci příliš rozvinout. Každopádně jenom to dokazuje, že Joss Wheedon je nejlepší seriálový producent všech dob a s tím ani J. J. Abrams nic neudělá :) .
Heroes: O něco lepší než 4400 (v žebříčku nefiguruje jenom pro příslušnost k jinému žánru)
Lost: nejlepší seriál současnosti.
Babylon 5: právě jsem začal stahovat a jsem hodně zvědavý :)
Naposledy upravil Fancipal dne 17.5.2009 18:58:32, celkově upraveno 5
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No, pokud máme brát jen scifi (čímž myslím vynechat fantasy), tak by bylo pořadí asi BSG, dlouho nic, pak stále ještě SG(no jo...jsem prostě nostalgička, ale když přihlédneme ke starým sériím), pak možná Heroes(když vezmeme v potaz jen první a možná druhou sérii), dál TNG a Voyager. Například 4400 se mi líbilo taky, ale tohle téma bylo prostě lépe zpracované v Heroes, aspoň zpočátku. A ty, co se mě chystají kamenovat, tak musím upozornil, že věci jako Farscape, Firefly, Babylon 5 a Dr. Who jsem stále ještě neviděla :smile:

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jednoznačně Stargate (sg-1 i sga), ST: TNG, ST Voyager a Enterprise, pak Lost a Heroes.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Star Trek, nebudu to rozdělovat. Sice jsou horší a lepší části, ale beru to jako celek. Pak snad BSG, SG (hlavně díky staré SG-1) a B5. Firefly je taky hodně dobrá, škoda jen, že tak krátká. Zrovna koukám na Farscape a líbí se mi tam ten netradiční přístup. :wink: No a Doktora jsem neviděl. :)
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Star Trek (v pořadí VOY-ENT-TNG-DS9-TOS), pak SGA a SG-1 a Sliders. Spoustu ostatních věcí jsem neviděl a BSG se mi s odstupem líbí čím dál tim míň...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Farscape vážně není pro každého, to je pravda. Je "divný", místy hodně, a musí se na to zvykat. Spíš tam jde o ten příběh a rozvoj postav, což nebývá u každého seriálu (Babylon 5 je v tomhle hodně vepředu)

Já jsem zapomněla zmínit Návštěvníky :wink: Chci si koupit DVD box-set, až mi přijde almužna...tedy výplata. :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

V následujícím pořadí : SG-1, Star Trek VOY, SGA, Star Trek NG :)
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo jo, Návštěvníci. :D Česká klasika. Opravdu se dá srovnávat se všemi americkými projekty (podle mého). Z českých se mi ještě líbí Křeček v noční košili. :)

U mě vede co se oblíbenosti týče SG. Samozřejmě kvalitativně ji předežene BSG, ale tenhle seriál mi přes všechna pozitiva tolik k srdci nepřirostl.
Star Trek je rozhodně mezi příčkami nejvyššími, třebaže jsem z něj ještě neviděl zdaleka všechno.
Pak musím také zařadit do svého seznamu Sliders. Je to opravdu úžasná záležitost, hlavně první 2 série.
Zvláštní místo si také zaslouží Red Dwarf, určitě jej totiž jako sci-fi počítat můžeme. :D
Farscape je (z toho, co jsem viděl) přinejmenším zajímavý. Až budu mít někdy náladu, dokoukám ho.
No, a Babylon 5 neznám vůbec. Jak to tady ale tak čtu, budu ho muset vyzkoušet taky.

Celkově nerad určuju best seriál. Pro mě je každý jiný, ale všechny stojí za to.

P.S. Akta X se mi taky velmi líbí. Zatím jsem však viděl jenom pár dílu a budu to muset s těmi 9 sériemi nějak vymyslet. :smile:

P.S.2 Sakra, málem bych zapomněl na geniální Futuramu! "Welcome to the world of tomoooorow!"
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

skvarils Airman
Airman

Odpovědět s citací

no podle mě je nejlepsi BSG po něm SGA

PS.:abych tak pravdu řek tak aktaX sem viděl jenom film ale moc mě nezaujal

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

BSG je možná nejpropracovanější a nejrealističtější sci-fi, pro mě ale bude vždy na prvním místě SG-1. Akta X jsem neviděl, snad jen kousek jednoho z filmů.
České sci-fi seriály pro děti jsou nezapomenutelné :). "Hlavně nenápadně!"
Co se týče Farscape a Babylonu 5. U Farscape jsem vydržel jen asi do třetího dílu a u Babylonu 5 taky tak nějak, ale přecijen ten Babylon mě zaujal víc.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Přes všechny vrtochy to je ze scifi Battlestar Galactica (ale není to obecně nejlepší seriál, který jsem viděl!). Čtyři zajímavé řady zpracované naprosto novým, neokoukaným způsobem. Vývoj postav, děj směřující někam do konkrétního místa... A není to ani trochu cheesy!

Na druhém místě je X-Files. Nemám ho dokoukaný, ale je pozoruhodné, jak někdo zvládl ve Vancouveru s minimem prostředků natočit vizuálně a dějově něco tak nadupanýho, jako je tohle. Ano, je tam mnohem víc vaty, než kolik bych chtěl, ale jaká je to vata! A, díky bohu, všechno se snad monumentálně uzavře třetím filmem...

Pak je tu Star Trek: Deep Space Nine na třetím místě. Babylon 5 jsem přestal sledovat v půlce třetí řady - vím, že "to teprve začne", ale přišel mi mnohem amatérštější a cheesy, než DS9. Navíc je DS9 epicky nedoceněný. A oceňuju, že scénáristi měli koule vydat Star Trek někam, kam se předtím nevydal.

Uvažoval jsem chvíli o Futuramě, ale pak jsem si vzpomněl na Red Dwarf. Tenhle seriál byl vedle SG první, který mi nějak utvářel pohled na žánr a znám ho strašně dlouho a kdo ví, jestli ho nemiluju víc z nostalgie, která mě k němu váže. Nicméně nedávno jsem si do mp3 poslechl další díly - a stále super!

Není to objektivní místo, ale spíše čestné místo - Stargate. Jak už tu mnínili mnozí, ten seriál má hrozně moc chyb a kdybych se pokoušel o nějaký žebříček nejkvalitnějších scifi, tak by tam nebyl. Ale pro mě osobně je prostě důležitý a doufám, že ho jednou zreimaginuje někdy někdo schopnější a bohatší, než staff ve Vancouveru. :lol:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Many Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak já asi farscape,BSG, SGA+SG-1 a The 4400
Zelenka: What did you touch?
Scientist: Nothing.
Zelenka: Ježiši, já s těma hercema nemůžu dělat.

Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

BSG bez debat :)
Twin Peaks, pokud to tak berete
Akta X (prvních několik sérií)
Firefly
SG-1 (hlavně ze začátku)
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz