Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x19 - Vegas

5x19 - Vegas

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 07.1.2009 18:37:52
Trandul Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

První co mě napadlo bylo "Ahá, kriminálka Atlantis." Jinak epizoda byla IMHO velice zdařilá, jediný co se mi nelíbilo byla Shappardova reakce na kulku.

Příspěvek 07.1.2009 20:47:00
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

krásná epizoda

jediné mínus byly ty špatně na-animované A-10

jinak ta destrukce te jejich Hive byla parádní,tak by jsem si to představoval,po desítkách-ovšem.......
Obrázek

Příspěvek 08.1.2009 01:01:23
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mám jenom skromný dotaz... Viděl jsem pre-air, mám si stahovat originál vyšlou verzi??? Takhle, o nedodělané efekty, pokud se něco změnilo mi až zas tak nejde, spíš co se týká příběhu, jestli něco nepřibylo/neubylo..

Možná se to tu řešilo, ale nechce se mi přehrabovat ve všech příspěvcích...

Díkes

Příspěvek 08.1.2009 14:17:04
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nejprve pozn. pro ty rypáky, co se vždy ozývají: je možné, že toto na předchozích 10 stranách již někdo napsal!!!

výborný a zajímavý díl, taky jsem ze začátku trošku nerozuměl, ale pak jsem se chytil... CSI modifikace vypadala zajímavě, co se mi líbilo trošku míň byla nápadná podobnost toho wraitha (převlečeného) s těmi dvěma bratry/kopiemi/klony z Matrixu, ale to je na druhou celkem logicke vzhledem k tomu, jak wraithove vypadají...

Ale stejně jako jiné názory se mi zdá zbytečné, aby vzhledem k celkové linii byl celý díl věnován pro uvedení dost závažné zápletky pro již jenom jeden další díl :cry: - klidně tohle mohli dát jako první díl 5. serie a celou serii věnovat útokům wraithů na Zemi, vůbec by mi to nevadilo...
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 08.1.2009 14:56:44
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

gravidus: Neoplatí sa ti to. Preair je ešte dokonca lepší, nie je tam logo, ani reklamy cez pol obrazovky na iný seriál. Inak scény sú identické.

Příspěvek 08.1.2009 16:50:48
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nejprve pozn. pro ty rypáky, co se vždy ozývají: je možné, že toto na předchozích 10 stranách již někdo napsal!!!

wtf? :shock:

FooFighter: O logo mi moc nešlo, mě šlo spíš o ten děj.... takže dík moc :)

Příspěvek 08.1.2009 18:46:06
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ja viem, to logo je len taká čerešnička na torte.

Příspěvek 09.1.2009 18:39:20
Iridon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak já jsem naprosto nadšen, a jsem rád, že jsem počkal až na ofic. verzi.

Bohužel jsem si přečetl v ne-spoileroidním topicu, že se děj odehrává v alternativní realitě a bude tam Wraith poslouchající Metalovou hudbu, avšak i přes to se mi díl velice líbil.

Alt. realita - ačkoliv díly v jiných realitách nemám rád, tenhle mi naprosto vyrazil dech. Někdo tu zmiňoval, že by mu stačila v jiném díle pouhá zmínka o signálu, který unikl z jiné reality, ale to by si zase jiní stěžovali, že to nikdo nevysvětlil a že autoři jsou tohle a támhle to..., ale teď už chápu, jak těžkou pozici mají, zavděčit se všem prostě nemůžou.

Hudba - to je další naprosto skvostná stránka epizody, za 1. Čistě instrumentální epická hudba (na jakou jsme v SGA zvyklí) by se dle mne do této epizody vůbec nehodila.

Samotný děj, scény, práce s kamerou atd. popisovat nebudu, to by bylo na dlouho, ale opět za 1.

Sheppard - za poslední dvě řady se pro mne tahle postava stala velice neoblíbenou a proklínanou, protože ftipkujících frajerů pobíhá v celé SG přespříliš, ale tenhle díl úplně obrátil moje hodnocení a přesvědčil mne, že Joe Flanigan je velmi dobrý herec, jenom jeho postavu píšou úplně mimo mísu...

Mám pocit, jako by díl 5x19 byl úplně z jiného seriálu, nikoliv díky ději, ale kvalitě :bravo: Vlastně mi to připadalo jako samostatný SG film. :)

Absenci Teyly a Ronona jsem si uvědomil až po přečtení zdejších reakcí :lol: Mimo to, neměli by důvod být na Zemi.

Ačkoliv to nerad říkám, potěšila mne absence vesmírných :jako: cool bitev, které se poslední doubou odehrávali skoro podle stejného scénáře, ale zároveň díky tomu zde nemohly vzniknout :jako: oblíbené kiksy... Nakonec, možná by se dal děj rozložit na dva díly a více rozvést, ale to by někteří asi raději skočili z okna, takže i tak jsem spokojen.

Moje celkové hodnocení je 10/10, troufám si za sebe tvrdit, že je to jeden z nejlepších dílů za poslední dvě řady a rozhodně nejlepší z "mimo-realitních" dílů. Asi také díky tomu, že se odehrával na Zemi, stál pevně nohama na zemi a nelétal někde v oblacích s mega laser-proton-plasma-beam zbraněma na supra tera cool nákladních cruiserech, které po několika dílech nevydrží ani zásah rajčetem. Jsem moc spokojen a doufám, že díl 5x20 bude stejně kvalitní, ne-li více. :)

Příspěvek 09.1.2009 21:03:33
Gabophis Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak tendle díl docela šupa....zezačáteku sem si říkal - nj kopíruj CSI,sice jim to de,ale....potom sem si říkal - to už snad není možný,to asi celej díl bude o týdle pí*ovině.....potom se ale začly dít věci a ta myšlenka s alternativní realitou a navozením děje k 5x20 bylo perfektní....konec jakbysmet(celkově sheppard v tomto díle)+samozřejmě hudba.....na mě možná trochu moc toho "bezpředmětnýho" začátku,ale budiž
hodnotil bych kolem 9/10

Příspěvek 09.1.2009 21:41:14
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Iridon píše:
Tak já jsem naprosto nadšen, a jsem rád, že jsem počkal až na ofic. verzi.

Prečo? Je to to isté ako preair, akurát s logami a reklamami

Příspěvek 11.1.2009 12:55:59
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Vegas byl hodně dobrej díl. Nečekal sem, že něco co nemá skoro žádnou spojitost dějovou linkou si mi bude tak moc líbit. John byl nepřekonatelnej a celý to vykreslení toho dílu bylo velice podařený.

9/10

Příspěvek 13.1.2009 13:54:48
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

I mě se episoda velice líbila. Už ze začátku jsem psala, že se nemáme sýčkovat už dopředu a episoda nás může překvapit. To se podle mne také stalo.
Nic jsem nečekala. O to víc jsem byla potěšena konečným výsledkem.
Epka určitě patří mezi "ty lepší" a osobně se mi rozhodně líbila více než Enemy At The Gate.
Určitě by se mohla protáhnout do dvou dílů, nakonec je však dobře, že to tak nedopadlo.
Trochu jiná tvář hlavních postav, hlavně Johna, kde se ukázala, že Joe opravdu umí hrát.
Díl hodnotím velice kladně; od hudby, přes efekty ala CSI i po celý děj, průběh i konec.
Zajímalo by mě, kolik realit vlastně Wraithská zpráva zasáhla a jestli byla Země v některé z nich "obsazena" a "vyhlazena".

Ohledně problému, co se tady řešil o pár stránek vzad a to Sheppard střelený do srdce a dál žijící - pokud má srdce pár cenťáků pod klíční kostí, tak by byl zajisté mrtvý hned po zásahu. Pokud se totiž nepletu, Wraith ho vůbec nestřelil do srdce, ale nad :roll:
Jinak budu trochu OT, ale i s kulkou v srdci můžete nějakou dobu žít... Při jednom ze SWAT zásahu v USA byl zločinec střelen do srdce a zemřel až po hodině...
Obrázek

Příspěvek 15.1.2009 23:12:09
Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Aeryn: tak určitě byla Země obsazena v nějaké alternativní realitě, ale to je přesně jeden z důvodů, proč se mi ten díl nelíbil.
Toto je spoiler!!!:
Vyslání signálu do naší reality z téhle byl podle mě pěkně ubohou záminkou pro natočení tohoto dílu.

Špatný pocit doplňuje i to, že nemám rád CSI a kriminálky prakticky všechny nemusím, plus navíc ten "moderní" styl jakým to bylo natočeno.
Když se v nějakém seriálu začnou objevovat takovéto díly (sitcomy s nadsázkou nepočítám), pak je dobře, že skončí.
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Příspěvek 19.1.2009 20:53:36
amon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dnes už jsem na tuto epizodu musela kouknout podruhé.Jestli se dá říct,je asi jedna z nejlepších epizod vůbec.Také asi jako většina z vás jsem se nejdřív lekla,co se to děje,že snad koukám na něco jiného.Ale potom,ten spád a příběh,jaký by nás ani ve snu nenapadlo,že někdy v SGA uvidíme. :!: Nemám slov.
Todd: "Věřím, že ve vaší kultuře je zvykem si podat ruce"
Obrázek

Příspěvek 04.2.2009 20:27:29
Zachin Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě tenhle díl přišel nudnej. Jako výtaný zpetření to bylo ale příznivec CSI: Las Vegas nejsem, tudíž nic světoborného pro mě. Ale za to může i celková skepse nad pátou sériií obecně.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách