Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách Dabing SGA na AXN

Dabing SGA na AXN

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 31.12.2008 15:42:31
Princ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Šipky = Darthy
Wraith = přízrak
Weirová = Wírová (dal bych radši Wajrová) :yes:

Toď ode mě vše :sorry:
StarGate Libertas(2.série)2x20http://ftltvshows.wordpress.com/category/stargate-libertas/1-serie-sgl/I have become your nightmare
Say good-bye to every thing

Příspěvek 31.12.2008 16:25:53
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Myslím, že Wírová je úplne správne.

Příspěvek 31.12.2008 17:38:32
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Proč řešíte pořád dookola totéž?
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 01.1.2009 08:28:33
Markyxl Airman
Airman

Odpovědět s citací

Halajda píše:
Na to člověk opravdu být expert nemusí, jelikož i v originále tam Beckett říká "lunch"... :D Stačí si pořádně poslechnout výslovnost.

nezapomeň že Beckett je Skot, takže je s výslovností trochu jinde. Podívej se jak se u toho taky tváří když to řiká, bojí se že něco odpálí. Oběd v danym kontextu absolutně nedává smysl přece.

Příspěvek 01.1.2009 11:13:28
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Právěže smysl dává... je to takový vtípek, proto mu taky pak Rodney řekne, aby sklapl. Ale klidně můžu tu scénu najít ve scénáři.

BECKETT: Again nothing.

(He tries to stand but McKay pushes him back down.)

McKAY: This time, just try to imagine an image of where we are in the solar system.

(Beckett sighs again and closes his eyes. He remains there for several seconds.)

BECKETT: I think I feel something. (He opens his eyes and looks at McKay.) It could be lunch related.

McKAY: Shut up and concentrate.

(Beckett looks at McKay for a moment, then closes his eyes. After several seconds the lights on the back of the Chair come on and the Chair reclines. As Beckett opens his eyes in panic, the drone that Peter Grodin was working on lights up. Grodin snatches his hands back in panic as McKay turns and stares. The drone shoots off its stand, flies out into the room and smashes through some equipment, which explodes and sends people flying.)
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 01.1.2009 12:26:01
Markyxl Airman
Airman

Odpovědět s citací

omlouvam se, moje chyba :oops:
stejne mi to pride divny :)

Příspěvek 01.1.2009 13:23:55
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

ted ste me zblbli takze co tam je?.
budto ze cejti jak dostava hlad(neco v tom smylsu :D )
nebo ze cejti jak odpaluje?

Příspěvek 01.1.2009 13:47:57
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Cítí, že dostává hlad... :D
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 01.1.2009 15:44:24
pivnas Airman
Airman

Odpovědět s citací

Šťastný Nový rok lidi. Možná se tu neptám správně, ale za pokus nic nedám.
Nevíte někdo náhodou jak to je s druhou sezónou Atlantidy na AXN? Jestli by se měla vysílat případně kdy? Díky.

Příspěvek 02.1.2009 22:35:14
chovanecm Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem si právě pročetl celé toto téma.
Tedy musím říci, že z toho, co jsem se dočetl, jsem zklamaný. Týká se to hlavně režiséra Zdeňka Štěpána.
Na druhou stranu mě o to více potěšil Václav Knop.

Příspěvek 03.1.2009 19:55:11
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Ke druhé sérii: Ta by být měla, o dalších zatím (já) nic nevím, na to budou muset odpovědět jiní.

K "labuti": Překladatelka si rvala vlasy = je to totiž dílo režiséra Štěpána, který se tehdy snažil být neúspěšně vtipný. Takže to není vina překladu - je to tu řečeno a řešeno asi dvacetkrát, stačí si to přečíst (sice je tu hodně stránek, ale zrovna tohle se tu opravdu řešilo hodně).

Lunch -launch: Pravděpodobně dvojsmysl - Beckett je nervózní, že to omylem "launch", ale protože je nervózní, tak je mu špatně a tudíž cítí "lunch". Prostě je mu z toho špatně od žaludku, že by mohl něco špatně odpálit. Vidíte problém i ve vysvětlení, a o to větší problém je to přeložit tak, aby to dávalo česky aspoň trochu smysl a ten dvojsmysl zůstal zachován. Podle mě je to vyřešené dobře. Je to slovní hříčka v anglickém jazyce, která se zkrátka přeložit nedá.

Simona Postlerová - byla na dovolené (mi bylo řečeno...)

To je snad vše k zodpovězení :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.1.2009 20:19:20
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hodně stránek ? 5 ?
Stačí si to celé přečíst a věděl bys :)
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 03.1.2009 20:25:32
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Pro někoho je i pět stránek hodně. :smile: (když očividně existují i lidi, kteří nečtou ani příspěvky těsně nad svými :D )
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.1.2009 20:34:58
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pět stránek není hodně.
autor neznámý

Příspěvek 05.1.2009 11:44:40
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

lidi ktera serie teď běží, rád bych se na to kouklkdyž mám teď tu možnost :D, a mohli by ste i čas?

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách