Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x17 - Infection

5x17 - Infection

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 06.12.2008 20:35:20
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak mně se epka taky líbila. Dobrý nápad s nemocnými wraithy. To, že to postihlo i loď mi sice bylo jasné už od začátku, ale nestěžuju si. Opravdu povedený příběh.
Oceňuji zejména trochu víc prostoru pro Lornea. Ačkoli jsem trnula, kdy na něj vyskočí nějaký wraith a buď ho rovnou zakousne, nebo ho aspoň omráčí, případně zmrzačí. Fakt jsem měla tentokrát pocit, že se o něj musím bát, a jsem ráda, že nakonec epizodu přežil ve zdraví. Dokonce se tentokrát choval i jako voják a skutečný velitel svého týmu. Bod za to, že z něj nedělali trubce.
Perfektní byl tentokrát Todd. Jak byl naštvaný a nervózní. Líbila se mi interakce mezi ním a Johnem. A taky se mi líbilo, jak na všechny štěkal, zejména na Rodneyho, aby mu místo keců sehnal víc energie.
Akorát mě teda zarazila Teyla nesoucí antický detektor. Kde sakra sehnala antický gen? :roll: No prostě je to super Teyla. Ale jinak mi nijak zvlášť tentokrát nevadila.
Na tuhle epizodu jsem se těšila a jsem ráda, že mě nezklamala. Hodnotím velice kladně.
A mimochodem zubatí wraithové. No asi bych se na té lodi bála vzdálit od týmu na půl metru. Jak tam ten jeden vyskočil na Johna, tak jsem se fakt lekla. Pozitivně hodnotím i to, že Johna vlastně zachránil Lorne.
No, jak říkám, povedená epka :wink:

Příspěvek 06.12.2008 21:02:31
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mne sa páčilo, že narozdiel od The Mist trapasu bol tento diel v pár momentoch strašidelný. Dostal som sa k poriadnemu audiu, a pri tom Williamsovi hneď v úvode mnou riadne myklo. :smile:

Ináč diel super, samozrejme vždy sa dá čo vytýkať, úplne všetkému som nerozumel (hlavne Lorne rozpráva po anglicky dosť nezrozumiteľne), ale dej ma celkom vtrhol. :)
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 07.12.2008 00:26:02
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ještě dodatečně takový postřeh. Ti Wraithové, jak vzhledem, tak i tím "uááá! naběhnu-umřu" chováním připomněli jednu počítačovou hru, na jejíž jméno si zaboha nevzpomenu. Ale princip byl v tom, že se hráč prochází po nějakém to strašidelném bezútěsném interiéru (psychiatrická léčebna, starý dům? už nevím) a na každém kroku na něj vyskakují zombíci (kteří vypadali přesně jako ti zubatí Wraithové), jediným úkolem hráče je všechny bez milosti postřílet, umlátit trubkou či pěstmi, jednoduše pozabíjet :) A je jich nekonečné množství... Přesně tohle ve mně evokovaly scény, kdy naši hrdinové kosili Wraithy :D Nemůžu ale říct, že by to bylo mínus, svým způsobem to dotvářelo tu správnou atmosféru.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 07.12.2008 12:11:59
Paulos Airman
Airman

Odpovědět s citací

Eleira píše:
Akorát mě teda zarazila Teyla nesoucí antický detektor. Kde sakra sehnala antický gen? :roll: No prostě je to super Teyla. Ale jinak mi nijak zvlášť tentokrát nevadila.

Pokud jsem si dobře všiml, tak Teyle ten detektor nepípal, čili v něm pravděpodobně neviděla ani sebe :D Ale pokud je to jinak, tak je to scénáristická kravina... Ale je taky docela možný, že Teylu už naočkovali někdy předtím, gen na ni zafungoval a neřekli nám to :?

Příspěvek 07.12.2008 12:47:38
Praxis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mě by zajímalo, co na tenhle díl řekne g.o.d :)
O'Neill: „How far is Alaris anyway?“
Teal'c: „Several billion miles, O'Neill.“
O'Neill: „That's got to be a record!“

Příspěvek 07.12.2008 12:55:19
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

čekam co rekne g.o.d :)

Příspěvek 07.12.2008 13:36:23
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Prečo? Vari god = boh? ( :rflmao: ). Urobte si radšej vlastný názor. To je vec, ktorú zvláda čím ďalej, tým menej ľudí. ;)
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 07.12.2008 14:02:33
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Praxis píše:
mě by zajímalo, co na tenhle díl řekne g.o.d :)

Mě ne. Přestala jsem ho brát vážně ve chvíli, kdy se přiznal, že na epizody kouká stylem přetáčení.
Myslím, že mít vlastní názor je mnohem lepší. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 07.12.2008 14:41:20
Unown Airman
Airman

Odpovědět s citací

nemáte už někdo alespoň slovenské titulky?:)

Příspěvek 07.12.2008 14:45:45
Cinderella Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Eleira píše:

Stačí aby ho někdo s genem zapnul a můžou ho dát klidně Wraithovi, bude fungovat. Viz Weir a ovládací panely někde na začátku SGA.

Příspěvek 07.12.2008 16:11:24
sumi8 Airman
Airman

Odpovědět s citací

tu mate slovenske title

http://leteckaposta.cz/346339146

Příspěvek 07.12.2008 16:25:25
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

gravidus píše:
Takže pokud překládám dobře, tak uvidíme prvně wraithského vojáka bez masky???

Bez masky sme ho videli aj predtým. Myslím, že to bol diel, kde bola tá budova kde Michael klonoval tých vojakov.

Každopádne diel bol dorbý, v deji sme tiež o niečo pokročili.
K Teyle a life-signs detectoru. Stačí ho iniciovať (ako mnoho iných antických zariadení) a môže to používať ktokoľvek.
Btw neviem ako vám, ale to, že je loď nakazená, mi bolo jasné dobrých 10 minút dopredu. (Konkrétne vtedy keď sa roztopila stena a toho poručíka zožral Wraith)

10/10

Příspěvek 07.12.2008 17:26:52
Tommaso Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

hmm tak tohle byla hodne dobra epka, wraithove konecne zase jednou budili hruzu a Toddik zase zazařil :lol: a když vyskočil ten wraith na Johna skutecne jsem se lek, i když bylo jasny ze se to dřiv či pozdej stane :D ale při tomhle dilu, se mi wra lode zevnitř zhnusili jeste vic, jak muže nekdo litat v slizkym žele s motory :lol:
při koukaní techle dílu me važne mrzi že už sga konci :cry:

a taky sem rad za vas že Lorna tentokrat neomračili a jeste byl Hero

Mě ne. Přestala jsem ho brát vážně ve chvíli, kdy se přiznal, že na epizody kouká stylem přetáčení.
Myslím, že mít vlastní názor je mnohem lepší. :wink:

ja mam svuj vlastni nazor, nebo se o to snažim, ale taky by me zajimalo co zas napiše :lol:

a ted se jdu podivat jeste jednou a tentokrat s titulkama :lol:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 07.12.2008 17:51:34
Mackenzie Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

no tak tenhle dil byl hodne povedeny...i kdyz takove temne moc nemusim...dvakrat( kdyz bylo jasne, ze nekdo udela whoaaaa) jsem si rikala: nelekni se, nelekni se, nelekni se a ono ten wraith vyskocil a ja malem odstartovala o patro vys k sousedum :)
Jinak Teyla se zase jednou tvarila jak clovek, Todd byl naprosto dokonaly, Rodney kupodivu ani moc nepanikaril

celkove shrnuti 10/10 :)
Jsem zvedava na co se budu divat, jak SGA skonci :scratchanym:

Příspěvek 07.12.2008 17:59:53
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já mám z epizody celkem rozporuplné pocity. Nápad a vše se mi celkem líbilo, problém začal po rozpadu Hive. 2 věci mi totiž velmi vadily. Za prvé - jakto, že loď, sestupující pod tak velkým úhlem neshořela v atmosféře? A za druhé, těsně před "dosednutím" na hladinu se chovala přesně jako letadlo, ještě stále vyrovnávala, i když bylo vidět, že nemá zapnuté trysky...
Jinak ta epizoda celkově nebyla špatná - nápad z nakažením lodi se mi vážně líbil, nehledě na "krvelačné" wraithy. Nebýt těch 2 věci ke konci, dal bych 10/10, takhle 7,5/10
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách