Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x16 - Brain Storm

5x16 - Brain Storm

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.11.2008 08:22:13
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Asi jsem se zamiloval do seriálové postavy :D . Ne, vážně, Dr. Keller byla v tom večerním oblečku vážně okouzlující. Potom mě však začala dost štvát. Tolik superinteligentních osob a ona jediná tam má dost selského rozumu, že je musí usměrňovat? Come on...
Celkově mi ten díl přišel spíše průměrný, spousta řečí a málo akce. Nicméně, musím říci, že když se tu kdysi dávno řešilo, zda si Dr. Keller vybere Ronona či McKaye, tak jsem byl jednoznačně pro McKaye a jsem rád, že jsem měl pravdu.

BTW: Na samém konci říká Rodney Jennifer, že byla před několika HODINAMI prakticky mrtvá. Potom jsem nějak nepochopil, že mají na sobě ještě stále své mokré šaty a ona má dokonce i vlhké a neupravené vlasy. Buď ten most do jiné dimenze způsobil zásadní změny ve způsobu, jakým se na zemi vypařuje voda a nebo to je poněkud ubohý pokus o to, aby vypadala zranitelně. Tak nevím...
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 23.11.2008 09:38:32
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nový diel sa mi proste veľmi páčil... :)
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 23.11.2008 10:33:44
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tady jsem se opravdu bavil... :) Jediná škoda, že nějaká interakce Rodneyho a Jennifer byla jen na začátku a na konci, zbytek epizody se snažili odvrátit katastrofu.
Umístění děje na Zem byl podle mě dobrý tah. Jednak tím publiku naznačili, že i po zrušení SG1 ta planeta tam pořád někde je, navíc to byl odpočinek o neustále se opakujícího boje za odvrácení zničení galaxie v za pět dvanáct.
Rodney se konečně nějak rozhoupal, i když teda potřeboval pěkně nakopnout.
Další bonus byl Sheppard. Nic proti němu, má jistě své místo a kouzlo, ale SGA už od něj, jeho vtípků a zarputilého výrazu při mačkání spouště P90 potřebovala odpočinout... Takže tady jeho dvacet vteřin na začátku bohatě stačilo.
Hrozně moc se mi líbila ta bezmocnost a pocit méněcennosti Rodneyho ze začátku. Jeho zrovna to totiž v takové situaci musí strašně štvát, když si před ním utírají nos budižkničemovští smrkáči, co chtějí zastavit :jako: oteplování :jako: , zatímco on už tucetkrát zachránil nejednu planetu. Když pak Tunney vytáhl před publikem tu Rodneyho práci, fakt mi ho bylo líto.

:smile: A abych nezapomněl, při dotyčné scéně a při mnoha jiných se nám zase ukázalo, že David Hewlett je opravdu dobrý seriálový herec. Možná až tak prvotřídní, že je ho pro SGA trochu škoda... :) Kdo viděl třeba webizody Sanctuary, pochopí, jaký má on potenciál.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 23.11.2008 10:37:02
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jenom je škoda, že Rodney nemůže prezentovat žádnou svoji práci. Jsem zvědav který z těch vědců tam by dokázal zničit 5/7 sluneční soustavy :-D
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 23.11.2008 10:41:59
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

parádní epizoda. prostě po dlouhé době změna od neustálých bojů .)
rocketman:
mě by spíš zajímalo kolik z nich by dokázala ohrozit a následně i zchránit celý vesmír :lol:
(díl kdy se poprvé objevila jeho sestra)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 23.11.2008 11:04:25
Kaia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Byl to parádní díl!Moc se mi líbíl :bravo: Mám moc ráda díly, kde je hodně vědeckého blábolení, takže to bylo super. A navíc no koooooooooooooonečně to nějak už dopadlo s Rodneym a Jennifer. Fandím jim. Dávám 10/10

Příspěvek 23.11.2008 12:01:33
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Wow ... pořád si stojím za názorem, že vztahy ala telenovela do sci-fi prostě nepatří, ale tady u těch dvou sem to chtěl od začátku :) (přiznám se že i u Sam a Jacka :oops:).

Díl byl jednoznačně skvělý. Nemám co k tomu říct, jen snad podobných "rande" Rodneyho s Jennifer :)

10/10

edit

abych nezapoměl - hooodně sem se u týhle epizodky :yahoo:
Naposledy upravil Jack O´Neill dne 23.11.2008 12:05:59, celkově upraveno 1
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 23.11.2008 12:03:38
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

rocketman píše:
Jsem zvědav který z těch vědců tam by dokázal zničit 5/7 sluneční soustavy :-D

Pět šestin.
To je rozdíl. :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 23.11.2008 12:57:19
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Správně, 5/6 je větší část bež 5/7 :D.

Do SG bych neřadila přímo vztahy milostné ... jelikož to všichni znáte - nejde jen o pravidla v armádě. To je hloupost to takhle brát. V týmu, který chodí do akce a na podobné mise by měli být pouze přátelé. Je to tak, ale tohle pravidlo má smysl, jelikož osobní city můžou často vést ke konci mise čí vážným zraněním. Každopádně páru McKeller to přeji. Nechodí spolu na mise a je dobře, že už konečně dokončili nějaký pár.
Každopádné, nesouhlasím s názorem že vztahy do Sci-Fi nepatří. Není vztah jako vztah. Nemůžou být v týmu a přitom kolem sebe chodit jenom jako kolegové, naprosto vůči sobě chladní. To by bylo opět na nic.

Episoda byla průměrná, mě osobně nějak nezaujala. Jak jsem psala, vědecké episody nejsou moc pro mě, ale konec byl krásný :-)
Obrázek

Příspěvek 23.11.2008 13:10:24
uja Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jj jsou docela dobry par ;) a episoda jako celek se mi fakt libila, vecne hadky o autorstvi a tzv. "humble thing" ... no proste luxus ..

no a konec to uz jen korunoval... jen jsem cekal ze Rodney taky Jen rekne ze ji miluje, ale asi nechteli aby to byl takovej ten obvyklej rozhovor, no veta " co bych delal kdybych te ztratil" taky mela svoje kouzlo
There is optimism, hope, faith ...

Příspěvek 23.11.2008 13:50:38
paulie35 Airman
Airman

Odpovědět s citací

pockat,boli tam najvacsi fyzici na zemi a genialne mozgy,ale kde bola Sam? podla mna to je taka logicka chyba ze ju tam nedali,ale zase potom by to nebolo o rodneym,no nevadi,kazdopadne,skvely diel

Příspěvek 23.11.2008 13:56:01
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Sam tam být nemohla, jelikož by zastínila i Rodneyho nemluvě o těch ostatních. Problém by měla vyřešen za několik minut, takže zbytek dílu by byl dokument o životě v poušti :D
Jinak musím uznat, že pátá řada je vcelku nadprůměrná a opravdu mi taky připadá že s koncem SGA se autoři hodně lepší.

Příspěvek 23.11.2008 13:59:30
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

To nebyla logická chyba. Ten večírek byl soukromý, a ten "doktor" Tunney tam pozval pouze lidi, které znal a chtěl se před nimi vytahovat. S armádou neměl nic společného a Carterovou nejspíš ani neznal.
Ještěže tam nebyla, celé by to pokazila :roll: Neumím si představit, jak by Keller s McKayem pokročili ve vztahu, kdyby Rodney blekotal před Carterovou, která by na něj hodila jeden z těch svých opovržlivých pohledů. :roll:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.11.2008 14:31:09
Charlie.0025 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no tak jako většina epizody byla dobrá pak to že dotáhly aspoň některej vztah za 15 řad SG do konce je pokrok :D .. ale zase musim rejpnout to je ochranka tak blba a nesla tou cestou kterou šel roney, kterej tam vyšel asi o 5 a víc minut po nich a dostal se tam s takovým odstupem?
když něco nejde silou tak to musí jít ještě větší silou a když se to rozbije tak byla někde vadná součástka

Nejlepší je pracovat v týmu.. když se něco podělá vždy to máte na koho svést

Příspěvek 23.11.2008 14:38:51
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Doktorce to až pekelně slušelo a navíc se konečně daly dohromady. Trochu moc se tam kecalo, ale zase mě dostaly hlášky (sebrané spisy Williama Shakespeara, letadlo vypouštějící víc splodin než Švédsko atd.). Bylo vidět že i vědci potřebují občas pěkně po staru pojebat, aby něco vyvědcovali. Trochu jsem nepochopil, proč když spadl štít (mimochodem nikoho nepřekvapilo že kolem vztyčil štít) nezavolali do SGC. Chudinku Kellerovou pošlou někam do mrazu chytat signál a pak se na to sami vybodnou. Konec se mi hodně líbil. Asi jsem zastydlý romantik :-).
Ps. Smiřte se s mezilidskými vztahy v SG, protože ty už jsou dnes naprosto běžné od komedie po horror (ač už je to silně ohrané).
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách