Tak tady jsem se opravdu bavil...

Jediná škoda, že nějaká interakce Rodneyho a Jennifer byla jen na začátku a na konci, zbytek epizody se snažili odvrátit katastrofu.
Umístění děje na Zem byl podle mě dobrý tah. Jednak tím publiku naznačili, že i po zrušení SG1 ta planeta tam pořád někde je, navíc to byl odpočinek o neustále se opakujícího boje za odvrácení zničení galaxie v za pět dvanáct.
Rodney se konečně nějak rozhoupal, i když teda potřeboval pěkně nakopnout.
Další bonus byl Sheppard. Nic proti němu, má jistě své místo a kouzlo, ale SGA už od něj, jeho vtípků a zarputilého výrazu při mačkání spouště P90 potřebovala odpočinout... Takže tady jeho dvacet vteřin na začátku bohatě stačilo.
Hrozně moc se mi líbila ta bezmocnost a pocit méněcennosti Rodneyho ze začátku. Jeho zrovna to totiž v takové situaci musí strašně štvát, když si před ním utírají nos budižkničemovští smrkáči, co chtějí zastavit

oteplování

, zatímco on už tucetkrát zachránil nejednu planetu. Když pak Tunney vytáhl před publikem tu Rodneyho práci, fakt mi ho bylo líto.

A abych nezapomněl, při dotyčné scéně a při mnoha jiných se nám zase ukázalo, že David Hewlett je opravdu dobrý seriálový herec. Možná až tak prvotřídní, že je ho pro SGA trochu škoda...

Kdo viděl třeba webizody Sanctuary, pochopí, jaký má on potenciál.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari