Už druhý týden po sobě epizoda, která se mi líbila. Jednak jsme se konečně podívali taky po planetě, kde si Atlantis už rok a půl hoví (a že bylo načase), a taky zápletka byla konečně o něčem...
To rozuzlení na konci mi sice připadalo jako vykrádání SG1, ale upřímně všechno, co si z ní scénář vypůjčil byla ta myšlenka "emzáci poslali nějaký udělátko, aby znovuvybudovalo svou civilizaci", jinak to bylo i originální, což je taky rozhodně bonus.

Při některých scénách na pevnině jsem začal mít pocit, že z Shepparda se stává trochu cvok. Že je Kolya halucinace jsem věděl předem, ze spoilerů, a to možná tomu pocitu jen přidalo...

Kolyovo odhalení nakonec mi přišlo takový zvláštní, ale to bylo způsobený tím, že k jeho skutečné postavě by takovýhle vykecávání moc nesedělo.
Btw kdo by náhodou spoilery nečetl, v okamžiku, kdy Kolya usekl Sheppardovi ruku už snad muselo být každýmu jasný, že něco není v pořádku.
Zpětně mě napadá, že lehký náznak toho, že Radek je taky halucinace, je to, že za celý díl jsem ho neslyšel utrousit české slovo. To se samozřejmě stávalo i v minulosti, ale konkrétně tady to asi bude tím, že Rodneyho vědomí a podvědomí neumí ani blebnout česky...
Kromě parádnosti samy o sobě má u mě díl bonus za Kolyu. Toho genijskýho klučinu (a vlastně i ostatní genijské klučiny) já prostě můžu. Škoda jen, že tu byl jako taková pěkně zvrácená halucinace, ale lepší než pochybné zmrtvýchvstání...

Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari