Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x14 - Prodigal

5x14 - Prodigal

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.11.2008 19:22:05
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No pěkná (ačkoliv dosti klasická) epizoda. Scény s Woolsey byly jako vždy skvělé a fotka psa (předtím jsem si toho nějak nevšiml) potěšila. Co se týče Michaela, tak toho je mi opravdu líto. Byl to asi nejoriginálnější záporák v Atlantidě, škoda jen že jeho odchod neudělali formou dvojepizody. Jinak hodně se mi líbil jeho souboj Rononem, jen škoda, že ho nezabil (nic proti Rononovi), bylo by to hodně překvapivá a zároveň parádní smrt hlavní postavy. 9/10

Jo a scéna s autíčky byla super :D
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 09.11.2008 19:49:17
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Epizoda rozhodně lepší než ty předchozí, ale musím říct že konec mi trochu připadal divný. Teyla jak zabila Michaela proč ne, ale ten souboj Sheppa a Michaela, jak se do něj Teyla přimotala to bylo :roll: nevim ale mam z toho zvláštní pocit. A jako vždy odrovnání Lorna dřív než něco moh ukázat, to je taky škoda. Jinak když opomenu některé technické nedostatky, které jsou snad v každém díle tak 7/10

Příspěvek 09.11.2008 20:07:46
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tjn auticka byli good ,ale zas by mohli hrat nejakou gamesu s lidma :D

Příspěvek 09.11.2008 20:41:32
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

gravidus píše:
Hned na začátku, začnu koncem.. Jsem rád že Michaela zabila Teyla a navíc žádnou heroickou pěsťovkou a hlavně jsem rád že ho nezabil Shepp, protože tím aspoň snesli ten jejich souboj v oblacích z mraků zase zpátky na zem..

Jinak samozřejmě díl byl nadprůměrný, výkony všech se mi líbily. Tak nějak většina dílů v SG, kde zničili velkýho nepřítele stojí za to.. To scénáristům jde... Zabití Anubise, Apophise, replikátorů v MW, repliků v Pegasu.. (Orije nezmiňuji protože to až zas tak senzační zakončení nebylo :) )
Jinak jediná věc která mě mrzela byl Lorne..tohle si opravdu nezaslouží...i když je jasný, že nejhůř to z nás nese Eleira :cry: ....

Fascinuje mě, když třeba Ori napíše, že se mu některé dialogy zdály infantilní, ale autíčka úspěch měla..

"Kritika" nemá stejný význa, jako "kritizovat".....

Čo ťa na tom fascinuje? Aj ja by som sa vo svojich rokoch ešte rád takto zabavil s autíčkami, ale byť režisérom, poniektoré dialógy u mňa jednoznačne neprejdú... Nechápem, kde vidíš problém. Jedno s druhým nesúvisí a ani sa navzájom nevyvracia. Ak máš problém s mojou kritikou - ktorá zďaleka len nekritizuje, nevšímaj si moje príspevky. Alebo ich mám nabudúce dať do funkcie spoiler?

Rád riešim problémy, ale len vtedy, ak nejaké existujú. Takto sa len neveriacky pousmejem.

Pekný večer.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 09.11.2008 21:04:31
Aerrie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl byl velice dobrý, několik lidí tady opet kritizuje chyby ktere nejsou chybami :)

Ze Teyla nepolozila dite pri tom souboji Ronona a Mika je logicke preci ho tam nenecha nejakemu hybridovi jako rukojmi a ze tam stala no cekala jak se to vyvine.

Jinak pokud uz trochu znate styl Atlantisu ktery je nastolen zhruba na stejnou miru tak Micheal je opravdu mrtev. Pri takovem padu by si zlomil vaz nebo se omracil a utopil. Navic tato smrt uz byla jednou pouzita a ani nikoho v tom dilu nenapadlo ze by to dotycna mohla prezit.

Dale kritika timingu dvou tymu pri omraceni Lorna, no Atlantis neni "24 Hodin" ze by se obraz rozpulil na dve obrazovky a sledoval postup dvou tymu :) nekdo tu rekl ze Shepp dam vysilackou vedet pozde - to nemuzete vedet. Asi to bylo mysleno ze bezeli zhruba zaroven ale Rodney Sheppa zastavil.

PS jeste nekomu se pri padu Micheala vybavil padajici ropuleny Darth Maul ? :)

Příspěvek 09.11.2008 21:25:13
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jenom doufám, že Michael už konečně umřel :lol: :lol:
Barney: It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 09.11.2008 22:00:48
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

môže mi niekto napísať čas, ked vidno fotku toho "yorkšíra"? dík :)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 09.11.2008 22:40:21
Ronon_Sokol Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak musim napsat svůj názor na tento díl! Konečně nějaká pěkná epizoda, ta předchozí byla nuda, ale tahle to zachránila.
Michael tu byl skvěle zahranej, stejně jako všichni ostatní. ( I Teyla!! )
Akčních scén zde bylo taky dost a konečně i nějaké projevení citů mezi členy týmu!! Závod s autíčkama neměl chybu a nejvíc mě dostalo Rononovo hlášení :rflmao: . Krátké a výstižné!
Ronon is the best!!!

Příspěvek 09.11.2008 23:05:21
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no mě se ten díl líbil moc,jeden z těch nadprůměrných. Parádní scéna s autíčkama, konečně konec Michaela, ale nejvíc se mi líbilo Rononovo hlášení, to prostě nemělo chybu, to bylo absolutně nejlepší...možná i z celý řady nejhumornější scénka :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 09.11.2008 23:56:49
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ori: promiň nechtěl sem tě tím nějak napadnout, ale jen mi dialogy v SGA přijdou všechno, jen ne infantilní... Nebo spíš všechny scénáře na SG jsou s větší či menší odchylkou podobný tak proč u tohohle dílu?!?

Příspěvek 10.11.2008 17:47:30
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

gravidus píše:
Ori: promiň nechtěl sem tě tím nějak napadnout, ale jen mi dialogy v SGA přijdou všechno, jen ne infantilní... Nebo spíš všechny scénáře na SG jsou s větší či menší odchylkou podobný tak proč u tohohle dílu?!?

S vyspatou hlavou - bol som fakt zničený - priznávam, že som použil rozhodne zlé slovo. Skôr sa hodí: odbitý, trápny. Nevravím, že ich obsah je detinský. Vravím, že sú... odfláknuté. Čo spôsobuje, že im proste neverím, nedokážu ma presvedčiť, čo pôsobí smiešne - aspoň na mňa -> čo pôsobí detinsky. Ale v skutočnosti som chcel povedať, že niektoré dialógy boli v porovnaní so zvyškom epizódy narýchlo zbúchané, akoby odfláknuté, a to je u SGA, ale aj SG-1 dlhodobý problém. Neviem, prečo sa nedajú usledovať detaily.

Teraz si nespomeniem na nič konkrétne, len si pamätám, že mi tam párkrát niečo udrelo do uší (čo je pri SGA obrovský pokrok). Ale keď chceš, pozriem si to ešte raz a uvediem ti príklady, aby si ma lepšie pochopil ;)

A BTW: nesúhlasím s menšou odchýlkou. Tá Pseudohmla, kde prestali fungovať baterky, bola jeden dialógový trapas za druhým, toto bolo neporovnateľne lepšie - odchýlky podľa mňa bývajú v SGA scenároch neobyčajne veľké. Ale je to len môj názor.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 10.11.2008 18:58:53
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Leja píše:
môže mi niekto napísať čas, ked vidno fotku toho "yorkšíra"? dík :)

12tá minuta 20tá vteřina. Myslím, že je nepřehlédnutelná. :D
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 11.11.2008 10:22:13
Rufu Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl byl opravdu povedený.Ale při závěrečném souboji jsem čekal že Teyla přiběhne s tou útočnou puškou co ji Sheppymu Michael vyrazil z ruky a prostě ho zastřelí.A k Wolsymu na ošetřovně jsem čekal spíš hlášku- Ronone jsi výborný bojovník,ale hlášení čekám do hodiny nebo tak něco.Woolsy je přeci jen kancelářská krysa a úřednickej šiml.

Příspěvek 11.11.2008 13:56:09
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Strašně se mě líbila ta scéna jak se tam začali "všichni" probírat z té vlny. (Přesně jak tam Woolsey lehosedí a ten voják či co si tam "masíruje" obličej.") Mě to nějak nápadně připomnělo FFko :lol: :lol:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 11.11.2008 21:52:26
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Teď jsem si toho teprve všimla. Jak tam leží v jedné místnosti ti, kdo byli omráčení v kontrolní místnosti a probouzí se Banks a mluví s Rononem, je tam v záběru jeden chlapík. Ještě někomu přijde divné, že člověk v bezvědomí si leží v klidu s pokrčenou nohou? Nebylo by divné, kdyby ta noha byla pokrčená a ležela na zemi, ale to není. Nehledě na tu jeho ruku, kterou má na břiše položenou tak, že kdyby byl bezvládný, tak mu tam taky asi držet nebude. No třeba je to jen můj pocit, ale přijde mi to jako divná pozice, pro člověka v bezvědomí :smile:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách