Nic nečekat a pak být překvapená, to je nejlepší
První co se mi líbilo bylo, jak tu všichni dostávali pěkně po čumáku. Ronon, Sheppard, všichni pěkně pomlácení. Samozřejmě dramatický souboj Michael vs Sheppard bych si odpustila, ale asi to tam být muselo, když je Sheppard ten hrdina
Líbilo se mi, jak byli rozdělení a každý dělal to, co uměl nejlíp. Kung-Fu technička byla super, ale chybí mi Chuck
McKay vs schody mi moc vtipné nepřišlo, protože po takové době by asi už měl být v kondici. I když 35 pater, ze mě by tedy lilo určitě

Dostaly mě obě úvodní scény, které ukázaly, co se děje na Atlantis, když se nic neděje. Rononova interakce s Woolseym byla super a překvapivě Ronon Woolseyho respektuje - viz "zpráva z mise" na konci.

Překvapilo mě, že Ronon neměl zlomenou ruku, protože to pěkně luplo při pádu na zemi, ale tak je to Ronon.

Sheppard, Rodney a autíčka

Oni jsou fakt přerostlí kluci

To, jak Rodney nechtěl odejít z Jumperu a podal Shepovi ruku bylo ale bezvadně udělané.
Zelenka s Rodneym zase pracující spolu bylo moc fajn, hlavně jejich dohady o "omračující bublině"

Rodneyho rest v podobě neopravených Jumperů pobavil, a je fakt, že měl na práci důležitější věci. Zelenka u počítače, Rodney v Jumeperu, v podstatě zachraňující město - takhle se mi to líbí.
Rozhodně velké plus za prohlídku města, protože tentokrát toho ukázali opravdu hodně a i za celkem povedenou atmosféru.
A teď k ošemetnějším věcem - Lorne - vážně, má cenu tohle komentovat?

Jak začali pracovat se Sheppardem spolu, tak jsem si říkala, že konečně bude mít co nabídnout a oni ho zase omráčí. Někdy si myslím, že už z toho musí snad mít poškozený mozek či co.

Divím se, že jim to Kavan neomlátí o hlavu.
Teyla - tak vám nevím. První půlku epizody tam stála se synem v náručí, kroutila očima a špulila pusu. Neříká se snad, že matka chránící mládě je nejnebezpečnější? Kdyby ho na chvíli položila a praštila Michaela něčím po hlavě, když se k ní otočil zády, by nejspíš nebylo k ničemu, ale aspoň by ukázala odpor hodný toho, čím bývala. Jak pak běhala po městě jak vyděšená myš, tak jsem párkrát nehezky zařvala. Na druhou stranu, její schování v té zdi a jak na konci do Michaela kopla (navzdory tomu, kdy "kladný hrdina" chce nepříteli pomoct nahoru), bylo bezva. Na konci se mi i líbila, takže to by mohli dělat častěji.
Michaela je mi líto, byl to dobrý záporák, ale teď máme snad jistotu, že je opravdu mrtvý a tak už nebudou vracet další mrtvou postavu.
I ta závěrečná scéna s autíčky se mi líbila, nevadilo mi, jak tam Teyla stojí s dítětem. Aspoň se neprojevila jako pedantský suchar.
Jen jsem nepochopila, co to bylo s tou DNA, o které Michael mluvil. To už ale vzhledem k pořadovému číslu epizody nejspíš nedořeší.
Oproti předchozím dvěma epizodám a hlavně té minulé, rozhodně zlepšení, trocha akce, pěkné momenty mezi postavami, Woolsey - jo, líbilo se.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.