Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x14 - Prodigal

5x14 - Prodigal

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.11.2008 18:17:05
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Destiny: Právě. Už mě to štve. Jednou by konečně měl zachránit situaci on. Třeba teď v Inqusition měl "celkem" dobrou úlohu. Fakt se herci divím, že ho to baví hrát :roll: Chudák Lorne, takový dobrý člověk :D

Eleira: Tradice, netradice. To by měli změnit! :?
Obrázek

Příspěvek 07.11.2008 18:01:13
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Pokud ten trailer na sci-fi někomu nehraje, tak tady je jiný link, mgm trailer :)

http://smg.photobucket.com/albums/v443/morjana/video/sga/?action=view&current=prodigal.flv

Nevypadá to až tak špatně, kung-fu technician girl...:smile:

Ale změna toho hlasu, provázejícího trailery, je znát. :(
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 08.11.2008 10:17:13
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To asi do spiolerů nepatří, ale v pokecu o epizodách tento díl ještě není, tak to dám tady:

Díl byl opět jako všechny díly 5. série supr. Technička-kung-fu šaolin byla celkem síla. Lorne byl zase omráčen (tentokrát ne stunnerem, ale něčím, co se ze stunneru vyvinulo...pokrok) už mi to celkem leze krkem, ale někdo tam prostě panáka na mlácení musí hrát. Teyla byla snesitelná a Rachel se dokonce povedlo dát najevo pár emocí a ještě k tomu ani jednou neotočila oči v sloup. :bravo:
9,75/10 bodů tedy.
0,25 bodů strhávám za závěrečný záběr na Teylu, jak se chichotá a houpá děcko.
(Samozřejmě nic proti Teyle nemám, ale tohle se opravdu scénaristům, nebo kdo to napsal a vymyslel nepovedlo)
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 08.11.2008 10:28:19
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak musím říct, že díl se mi líbil, a co bych chtěl hlavně vyzdvihnout byla hudba. Velmi povedená :) . Zápletka s obsazením Atlantis je sice trochu ohraná, ale na druhou stranu to byl celkem dobrý způsob jak se zbavit dalšího záporáka - Michaela je mi ale celkem líto, byl to dobrý záporák :D Teyla mi v tomhle díle občas dost vadila a občas zase vůbec, bylo to jak na houpačce - líbilo se mi, jak se vypořádala z Michaelem, ale na druhou stranu, když bojoval Ronon a ona tam jen tak stála... :roll: - kdyby utekla rovnou tak bych to pochopil, ale stát tam jak dřevo... :roll:
Kung-fu technička byla hodně dobrá, to se mi líbilo, jak Ronon "zíral" :D
Lorne - to je kapitola sama pro sebe. "Lorne, slyšite mě?" "Lorne je omráčený, narazil na silové pole" opravdu přestávám chápat, proč ho tam dávají, když je pořád v bezvědomí.
Sheppard na konci :roll: - ví, že tam Michael je a vejde tam suverénně se zbraní, když ví, že bude někde za rohem :roll:
Celkově to byl určitě jeden z lepších dílů, a nejvýstižněji ho asi charakterizuje Rononovo závěrečné hlášení o misi. 9/10
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 08.11.2008 10:44:43
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tenhle díl, byl fakt docela dost dobrej, nehledě na Teylu jak ječí když před ní projedou autíčka. Opět Radkova čeština ( to mi bude chybět) a celkově docela dobrej nápad, s tím omračovcacím polem, Michaelův konec byl super díky bohu, že už je po něm, Shepp a Rodney tak to byla docela dost sranda jak malý děti. A Ronona konečný hlášení z mise :rflmao:

Příspěvek 08.11.2008 11:49:44
StargateKid Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Super dil. Jenom me mrzi ze zabili Misu byl to goodbadguy. Pekne udelana byla ta posledni bitka shepy s misou. Hodnoceni: 9,25/10
Obrázek

Příspěvek 08.11.2008 12:01:27

Odpovědět s citací

mě to nemrzí,i když stále může být na živu,mohl si udělat klona,tak jak s Carsonem :lol:

Příspěvek 08.11.2008 12:24:40
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dobrá epizoda, měla spád, byla akční… Teyla mi vůbec nevadila, hudba byla taky skvělá (zvlášť v situaci Sheepard × Michael), vyjímečně se mi líbil i Ronon.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 08.11.2008 13:13:14
askerixont Airman
Airman

Odpovědět s citací

Moc dobrý díl. Rodney a Sheppard pobavili. Napadení atlantis je sice klasický scénář, ale tentokrát to vzali celkem nápaditě. Fajnové akce. Jediné co asi musím vytknout byla Teyla která sledovala bez hnutí jak Ronon bojoval a Michael, který hleděl na Shepparda a čekal než se sheppard vyšplhá zpět nahoru, aby mohl dál bojovat.
Co se týká závěru, tak když tam tak michael visel, a Teyla nad ním stála, tak jsem si říkal, jestli ho skopne dolů nebo mu pomůže(Což je klasický stupidní scénář kdejakeho filmu). To že ho shodila, to mě vážně překvapilo. A taky mě pobavil rononovo "Hlášení z mise".

Tenhle díl vážně patřil mezi ty nejlepší z upadajicí 5. řady: hodnocení 9/10 :bravo:

Příspěvek 08.11.2008 14:01:18
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Nic nečekat a pak být překvapená, to je nejlepší :)
První co se mi líbilo bylo, jak tu všichni dostávali pěkně po čumáku. Ronon, Sheppard, všichni pěkně pomlácení. Samozřejmě dramatický souboj Michael vs Sheppard bych si odpustila, ale asi to tam být muselo, když je Sheppard ten hrdina :roll:
Líbilo se mi, jak byli rozdělení a každý dělal to, co uměl nejlíp. Kung-Fu technička byla super, ale chybí mi Chuck :(
McKay vs schody mi moc vtipné nepřišlo, protože po takové době by asi už měl být v kondici. I když 35 pater, ze mě by tedy lilo určitě :D
Dostaly mě obě úvodní scény, které ukázaly, co se děje na Atlantis, když se nic neděje. Rononova interakce s Woolseym byla super a překvapivě Ronon Woolseyho respektuje - viz "zpráva z mise" na konci. :smile: Překvapilo mě, že Ronon neměl zlomenou ruku, protože to pěkně luplo při pádu na zemi, ale tak je to Ronon. :D Sheppard, Rodney a autíčka :lol: Oni jsou fakt přerostlí kluci :D To, jak Rodney nechtěl odejít z Jumperu a podal Shepovi ruku bylo ale bezvadně udělané.
Zelenka s Rodneym zase pracující spolu bylo moc fajn, hlavně jejich dohady o "omračující bublině" :D Rodneyho rest v podobě neopravených Jumperů pobavil, a je fakt, že měl na práci důležitější věci. Zelenka u počítače, Rodney v Jumeperu, v podstatě zachraňující město - takhle se mi to líbí.
Rozhodně velké plus za prohlídku města, protože tentokrát toho ukázali opravdu hodně a i za celkem povedenou atmosféru.

A teď k ošemetnějším věcem - Lorne - vážně, má cenu tohle komentovat? :roll: Jak začali pracovat se Sheppardem spolu, tak jsem si říkala, že konečně bude mít co nabídnout a oni ho zase omráčí. Někdy si myslím, že už z toho musí snad mít poškozený mozek či co. :roll: Divím se, že jim to Kavan neomlátí o hlavu.

Teyla - tak vám nevím. První půlku epizody tam stála se synem v náručí, kroutila očima a špulila pusu. Neříká se snad, že matka chránící mládě je nejnebezpečnější? Kdyby ho na chvíli položila a praštila Michaela něčím po hlavě, když se k ní otočil zády, by nejspíš nebylo k ničemu, ale aspoň by ukázala odpor hodný toho, čím bývala. Jak pak běhala po městě jak vyděšená myš, tak jsem párkrát nehezky zařvala. Na druhou stranu, její schování v té zdi a jak na konci do Michaela kopla (navzdory tomu, kdy "kladný hrdina" chce nepříteli pomoct nahoru), bylo bezva. Na konci se mi i líbila, takže to by mohli dělat častěji.

Michaela je mi líto, byl to dobrý záporák, ale teď máme snad jistotu, že je opravdu mrtvý a tak už nebudou vracet další mrtvou postavu.

I ta závěrečná scéna s autíčky se mi líbila, nevadilo mi, jak tam Teyla stojí s dítětem. Aspoň se neprojevila jako pedantský suchar.

Jen jsem nepochopila, co to bylo s tou DNA, o které Michael mluvil. To už ale vzhledem k pořadovému číslu epizody nejspíš nedořeší.

Oproti předchozím dvěma epizodám a hlavně té minulé, rozhodně zlepšení, trocha akce, pěkné momenty mezi postavami, Woolsey - jo, líbilo se.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 08.11.2008 14:53:00
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

z nějakých pervezních důvodů jsem tenhle díl přetáčel až na úplnym konci a docela mě to zaujalo.
Ale je fascinující, že každej vidlák co právě vylezl ze stáje najednou dokáže ovládat Alteranský a pozemský technologie a dešifrovat systémy. A Micheal se zařadil po bok Oriů a Adrie jakožto jeden z nejblbějších nepřátel
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 08.11.2008 15:47:21
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak tahle epizoda teda vede. Lorne omráčen v rekordním čase. Tentokrát, mám pocit, to nebylo ani pět minut, co se objevil na obrazovce. :roll: Aspoň do té závěrečné rvačky ho mohli přizvat. Tohle už snad není pravda. Pokud chtěli ukázat, že je tam omračovací pole, tak mohli nechat omráčit někoho z těch mariňáků a ne zase Lorna. Hlavně, že technička nakopala zadek hybridovi. Lorne si zase ani nepraštil. Občas si říkám, jestli ho tam nemají místo terče. A nebo místo kanárka...."Je to bezpečné?" "Nevím." "Tak tam pošleme Lorna a uvidíme."......Beztak za to zase může Sheppard. On si vezme McKay, ten ho varuje před nějakým polem, ale Lornovi to řekne až někdy po půl hodině. Boha jeho :roll:
No ale jinak epizoda skvělá. Hlavně konečně zlikvidovali Michaela. Už mi přišlo, že je nesmrtelný. Taky mě potěšilo, že Ronon není superRonon a taky občas dostane před zadek. Akční Woolsey byl úžasný. Myslím, že mistr Woolsey nám na Atlantis prochází osobním růstem a to je dobře. Hodně mě rozesmálo to Rononovo hlášení :rflmao: :rflmao:
A škodolibý výraz Radka byl taky super. Konečně mu taky dávají víc prostoru a větší význam. Možná kdyby Atlantis nerušili a byly by ještě tak dvě sezóny, že by se dočkal většího prostoru i Lorne.
Já být Kavanem, tak jim s takovou rolí praštím. Dát mi někdo do ruky takový scénář, tak řeknu něco ve smyslu "Si ze mě snad dělají pr..." a hodím to do nejbližšího kouta. :roll:
Ale až na tohle se mi epka fakt líbila. :wink:

Edit: Když tu tak pročítám reakce na toho Lorna, tak by stálo za to je přeložit a poslat mistru Mallozzimu. Vím, že by to asi k ničemu nebylo. Ne teď. Ale ať aspoň ví, že už na to zacházení nadávají i jiní lidé než Lornofilky. :roll:

Příspěvek 08.11.2008 16:29:32

Odpovědět s citací

všiml jsem si chyby :lol: :lol: :lol:

39:53

Ronon leží na posteli ,na posteli je nějaká zelená deka,na které Ronon sedí...debata s Wolsym a v 40:05 je už Ronon tou dekou přikrytý :lol: ,docela dobrá chybka

g.o.d: to je klasika mno,Michael přijde k panelům a hned pozavírá dveře,ten další pakoš okamžitě zapíná štít na bráně ,přitom nikdy s těma konzolema nepracovali :rflmao:

Příspěvek 08.11.2008 17:33:02
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tak díl byl výborný, Ronon a Woosley mají dobrou interakci, Radek opět zahláškoval a využil své hackovací schopnosti a nemusel tolik lítat z místa na místo a zprovozní si transportéry..... pěkný díl... ale mám takovej divnej pocit že Michael se ještě objeví.... 9/10 a Kickboxerka Banks... Ronon se asi zamiloval...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 08.11.2008 17:35:00
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Jen jsem nepochopila, co to bylo s tou DNA, o které Michael mluvil. To už ale vzhledem k pořadovému číslu epizody nejspíš nedořeší.

Řekl, že to dítě nepotřebuje, protože už si vzal jeho DNA a může si ho naklonovat, akorát by to jeho plány opozdilo o pár měsíců...
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách