Pravda... tenhle mi přišel trochu slabší, než ten minulej, ale abych ho hned odsoudil, hodil do koše, spálil a rozprášil do moře, jak někteří tady... zas tak špatnej mi rozhodně nepřišel.

Holt byli někteří moc namlsaní od minule a taky spoilerama...

Jak se Todd objímal s Woolseym jako dva staří kámoši v hospodě, to bylo dost dobrý, dalo to celé scéně trochu vtip a Toddovi trochu lidskosti...
Rodney mluvící s prázdnýma oblekama, to bylo taky dobrý... Sice hnedka jak Daniel zkusil Rodneyho přerušit poprvé, bylo jasný, že jsou prázdný, takže dalších patnáct vteřin už bylo jen o poslouchání jen McKayova naříkání, ale vtip se neztratil...

(btw. všiml jsem si, že ač jsou "prázdné", tak se v té scéně lehce hýbali... asi v nich i při natáčení stáli nějací lidi a lidi prostě nedokážou nehybně stát

)
Travelleři zničí dvě asgardský lodě: Na tohle si tu spousta lidí stěžuje a upozornění lidí jako Harry256 nebo gravidus na to, že to nebyli žádní cool Thor-style ONeill-battleship Asgardi, jak je známe doposud, je naprosto míjí, nečtou příspěvky před sebou, za sebou, prostě bác to tam a nazdar...

Občas se fakt ptám, jestli jsme se všichni dívali na stejnou epizodu... Mě to přišlo po pár vteřinách uvažování vcelku reálné...
Při pádu Daedala na planetu jsem taky čekal obvyklé klišé "v poslední chvíli získá kontrolu nad lodí", "celá posádka se zachrání" (mno... při tomhle by aspoň zničili Daedalus, takže trocha efektů a zajímavá situace do budoucna

, beztak už by taky měli přijít lidi o nějakou další 304... Jak vždycky rozstřílej všechny Hive a Aurory kolem a jejich dvě 304 vždycky přežijou - začíná to být trochu trapný...
Každopádně to bylo vskutku nečekané a originální řešení. Ano, originální i přesto, že už to v jisté obdobě použili ve Fail Safe... přeci jen, už je hezkých pár let zpátky a při sledování epizody by vás to jen tak nenapadlo.
Asgardi byli opravdu uvedení celkem rozumně, ale nic to nemění na tom, že pořád opomíjejí wraithskou stránku věci. Přeci jen ve zbytku galaxie probíhá občanská válka (údajně), ale Atlantis si už celé roky jen sedí na zadku a honí bránou nějaký druhořadý záporňáky. Ani ta The Queen se občanské války skoro vůbec netýkala. Přitom něco takovýho by mělo mít na Atlantis zásadní dopady (žádosti Wraithů o spojenectví, pokusy Wraithů zmocnit se nějakýho antickýho udělátka, co by jim poskytlo výhodu ve válce nebo ještě lépe ukořistit lidský lodě). Opravdu mám obavu, že do konce seriálu o válce moc neuslyšíme, pak ji v jednom až dvou SGA filmech skončí v AoT-stylu...
Každopádně shrnutí: 5x11 nebyla sice tak skvělá, jako 5x10, ale špatná ani průměrná určitě taky ne... Řekl bych spíše dobrá...

Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari