Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x11 - The Lost Tribe

5x11 - The Lost Tribe

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.10.2008 18:14:57
Zoidy Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mě teda asi nejvíc mrzelo a přišlo divné to, že jen tak rozstříleli asi většinu z posledních zbytků Asgardů. Jako sou tou přece Asgardi, tak je nevyhubím ne? Při té vesmírné bitvě chápu, že asi ještě neznali jejich identitu, ale pak se ani neobtěžovali třeba zachránit ty co zůstali na té planetě a případně jim domluvit :D . Do konce SGA už se hádám neobjeví, ale rozhodně by se z toho dalo těžit i do dalších epizod.
Living is easy with eyes closed.....

Příspěvek 11.10.2008 18:22:12
piedmon Airman
Airman

Odpovědět s citací

Naprosto zk****** díl. 0/10

Scénaristé naprosto fandili sg-týmu a to úplně nehorazně. Jakou má cenu díl, ve kterém jsou hrdinové neporazitelní a nepřítel je totalně neschopný. Z Todda udělali uplného debila. Nedokazal si poradit s Rononem?! Z Wraithů dělají neschopné blbečky :( Myslím, že by se hodilo, kdyby Todd Ronona zabil!! Aspon bych se při sledování dalších dílů mohl bát o McKaye, Zelenku nebo Shepparda. Takhle je jasné, že ať se děje co se děje, tak vždy zvítězí bez zkřiveného vlasu!!
Dále jedna loď Travellerů zničila dvě Asgardské lodě?! Taky nesmysl!! Mohli to zaonačit, že je Asgardi vyřídí, ale nezničí a pak utečou před Deadalem.

Jsem rád, že Atlantis končí!! Příliš mnoho zk****** dílů. Tenhle byl obzvláště vydařeně zkažený!! Přitom minulý díl byl dost dobrý!

Příspěvek 11.10.2008 18:24:15
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

to Zoidy: tihle Asgardi a ty co známe z SG-1 jsou naprosto odlišní, jak technologicky, tak i názory, čoveče, vždyť chtěli jen tak zabít dá se řící všecky lidi v Pegasu ... Danielovi jen tak řekl, že je lidi v Pegasu nezajímají ... ikdyž je jejich druh prakticky vyhuben, tak říkám paprskomety na ně :lol: chovají se a jednají jako záporňáci, tak bohužel ...

Toto je spoiler!!!:
pokud jsme dobře četl, tak by Asgardi měli být v poslední epizodě páté sezóny ? ale jistý si nejsem ...

Příspěvek 11.10.2008 18:27:02
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

dost dobry dil, ale tedka jsme zvedavy jak to dopadne s toddem jeswtli budou zase na noze , nebo jestli si to vyrikaji.. a asgardi no to je zajimave snad se jest eobjevi, nechapu jak mohli rozstrilet nomadskou shitackou lodi ty asgardske ,ktere maji skvelou technologii a to i presto ze je mnesi nez z nasi galaxie ty krizniky...
" IMMORTALITY "

Příspěvek 11.10.2008 18:38:37
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

čert vem nějaký primitivy z PG. Asgardi jsou mnohem důležitější, než nějaký bandy farmářů. Navíc Asgardi udělali to co, by udělal každej rozumnej člověk v jejich situaci. Já bejt na jejich místě, tak to Attero device taky zapnu a počkam pár měsíců.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 11.10.2008 18:51:05
piedmon Airman
Airman

Odpovědět s citací

Normální člověk by vypnul všechny brány v PG (viz SG-1 Avenger) a pustil Attero device. Členové atlantis jsou občas velmi vynalezaví (First strike!!), ale teď udělali úplnou blbost.

Odpověď na kritiku těch, kteří tvrdí, ať se nedíváme na Atlantis, když se to některým nelíbí: Atlantis se mi líbila. Super seriál. První serie končila dost napínavě (Siege I.,II.). Prostě super, ale pak se to někdy zlomil a seriál se začal zhoršovat :cry: :cry: Jsem rád, že Atlantis skončí a scénaristé ji už nikdy více nebudou moci mrvit!!

Příspěvek 11.10.2008 18:54:00
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

piedmon:na mrvení budou mít SGU.

jinak i Antikové mohli pustit to Attero device, přesně jak píšeš. Vypnout brány, nechat ho zaplý a pak zlikvidovat Wraithy
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 11.10.2008 18:55:48
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pravda... tenhle mi přišel trochu slabší, než ten minulej, ale abych ho hned odsoudil, hodil do koše, spálil a rozprášil do moře, jak někteří tady... zas tak špatnej mi rozhodně nepřišel. :) Holt byli někteří moc namlsaní od minule a taky spoilerama...
:D Jak se Todd objímal s Woolseym jako dva staří kámoši v hospodě, to bylo dost dobrý, dalo to celé scéně trochu vtip a Toddovi trochu lidskosti...
Rodney mluvící s prázdnýma oblekama, to bylo taky dobrý... Sice hnedka jak Daniel zkusil Rodneyho přerušit poprvé, bylo jasný, že jsou prázdný, takže dalších patnáct vteřin už bylo jen o poslouchání jen McKayova naříkání, ale vtip se neztratil... :D (btw. všiml jsem si, že ač jsou "prázdné", tak se v té scéně lehce hýbali... asi v nich i při natáčení stáli nějací lidi a lidi prostě nedokážou nehybně stát 8) )
Travelleři zničí dvě asgardský lodě: Na tohle si tu spousta lidí stěžuje a upozornění lidí jako Harry256 nebo gravidus na to, že to nebyli žádní cool Thor-style ONeill-battleship Asgardi, jak je známe doposud, je naprosto míjí, nečtou příspěvky před sebou, za sebou, prostě bác to tam a nazdar... :? Občas se fakt ptám, jestli jsme se všichni dívali na stejnou epizodu... Mě to přišlo po pár vteřinách uvažování vcelku reálné...
Při pádu Daedala na planetu jsem taky čekal obvyklé klišé "v poslední chvíli získá kontrolu nad lodí", "celá posádka se zachrání" (mno... při tomhle by aspoň zničili Daedalus, takže trocha efektů a zajímavá situace do budoucna :), beztak už by taky měli přijít lidi o nějakou další 304... Jak vždycky rozstřílej všechny Hive a Aurory kolem a jejich dvě 304 vždycky přežijou - začíná to být trochu trapný...
Každopádně to bylo vskutku nečekané a originální řešení. Ano, originální i přesto, že už to v jisté obdobě použili ve Fail Safe... přeci jen, už je hezkých pár let zpátky a při sledování epizody by vás to jen tak nenapadlo. :)
Asgardi byli opravdu uvedení celkem rozumně, ale nic to nemění na tom, že pořád opomíjejí wraithskou stránku věci. Přeci jen ve zbytku galaxie probíhá občanská válka (údajně), ale Atlantis si už celé roky jen sedí na zadku a honí bránou nějaký druhořadý záporňáky. Ani ta The Queen se občanské války skoro vůbec netýkala. Přitom něco takovýho by mělo mít na Atlantis zásadní dopady (žádosti Wraithů o spojenectví, pokusy Wraithů zmocnit se nějakýho antickýho udělátka, co by jim poskytlo výhodu ve válce nebo ještě lépe ukořistit lidský lodě). Opravdu mám obavu, že do konce seriálu o válce moc neuslyšíme, pak ji v jednom až dvou SGA filmech skončí v AoT-stylu... :(

Každopádně shrnutí: 5x11 nebyla sice tak skvělá, jako 5x10, ale špatná ani průměrná určitě taky ne... Řekl bych spíše dobrá... :)
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 11.10.2008 19:37:52
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkný díl to byl. sice ne tak parádní jako předcházející, ale dohromady tvoří výborný dvojdíl.
Todd s Woolseym byli skvělí, ona celá ta scéna se mi moc líbila. Na chvíli jsem měla o něj strach. Woolsey tady byl pravý velitel a obešlo se ti i bez nějakého ztrapnování, kterého jsem si všímala v posledních dílech a nelíbilo se mi.
Když už jsem u toho ztrapňování. Čeklala jsem, že to s radkem a mladou "inženýrkou" bude horší. Jen Radka by mohli učesat. Nová cestovatelka mi byla daleko sympatičtější než Larrin.
Z venku ty cestovatelský lodě vypadají pěkně, ale uvnitř báby se člověk bál o svůj život, samý kabele, když už nioc mohli by to aspoň zbavit rzi :)
Ech, Asgardi... mám z nich takový rozporuplný pocity. Nápad to byl dobrej i zpracování, ale něco mi na tom nějak nesedí.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 11.10.2008 19:39:06
PaulZy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jen tak mě napadlo, jaká byla souvislost Travellers a replikátory.
Jestli se jedná o lidi a replikátory, kteří se dohodli, nebo jsou všichni ze stejného těsta, teda nanitů. :lupa:
Tak či tak by bylo taky možné, že si mezitím vyzvedli Weirovou a spol. z mražáku.
Jen s tou lodí by to muselo být, že se Weirová schválně chtěla dostat na Atlantis. :hmmm:
Jinak díl byl pod očekávání. Chápu Todda, chápu co udělali s Asgardy i to, že tito Asgardi jsou renegades, kteří kašlou na lidi (přežít je prvořadé). Myslím, že Asgardi přežili, i přes značné ztráty. Todd mi připadl jako schopný stratég. Bohužel děj byl příliš přímočarý, proto dávám epizodě 5/10.
Ale Rodney teda perlil. :lol:

S těmi obleky, ono se to dá vysvětlit i auto-vyrovnáváním*, jelikož takový Asgard ten oblek sám nerozpohybuje. Zajímalo by mě, jestli se v seriálu objeví i těžká pozemská verze (vím jen o té lehké, kterou má US Army používat za 20 let a myslím, že ji měli na sobě nějací chlápci, když unesli sestru McKaye). Už se objevil Goualdský ekvivalent (Kullské brnění) a teď Asgardský.

*dvounohý robot nebo člověkem pilotovaný (zevnitř) robot (mech) proto je dnes ještě dost neohrabaný a pomalý a rozhodně nemůže být dnes použit ve válce, na netu se vedou polemiky, že to není ve válce vhodné, že tank je lepší

Příspěvek 11.10.2008 20:09:35
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Myslíš, že mě baví v tom hledat chyby? Nebaví a ani je nehledam, oni se prostě objevujou samy. Každej seriál má chyby, ale tady to je extrém.

Já z toho spíš mám takový pocit, že asi vůbec nerozumíš anglicky. Sorry, ale všechni "chyby", který ti tak vadily, tam byly jasně vysvětlený. Jestli je tedy něco extrém, tak to není chybovost Atlantisu, ale spíš tvá hloupost.

Já říkám, že tenhle díl byl o něco slabší než ten předchozí. Po skončení First Contact, tu bylo mnoho nezodpovězených otázek, takže jsem se přirozeně těšil, jak všechno vysvětlí a co se z toho vyvine. Po shlédnutí této epizody musím však konstatovat, že sice vysvětlili téměř všechno, ale skoro nic se z toho nevyvinulo. A vzhledem k tomu, že Atlantis končí, asi už se ani nevyvine.

Mimochodem tohle "rodinné foto" mě hodně pobavilo. :D
Obrázek

A Rodney hovořící s prázdnými obleky samozřejmě taky.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 11.10.2008 20:40:59
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Docela dobrý dokončení. Hlavně potěšilo, že se to opravdu připomínalo jeden díl rozdělený na dva a ne dva nějak slepený k sobě (viz dvojdíl mezi S4 a S5). Jinak k dílu samotnému. Jo docela dobrý první část byla ovšem lepší. Pak je tu bitva mezi lodí cestovatelů a Asgardskýma loděma mi přišla docela úsměvná, celkový vyřešení zastavení zařízení nebylo sice nejhorší, ale víc by se mi líbilo obětování Daidala a záchrany posádky i na poslední chvíli. 8,5/10
Jinak čekal jsem, že Woolsey trochu víc zasáhne do děje.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 11.10.2008 21:09:44
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tento díl se mi líbil, ale nedosahoval kvalit prvního. Bohužel.
Líbilo se mi, že zakomponovali alespoň trochu minulé díly (zmínka o Lokim, ... ). Co se mi v tomto díle líbilo, resp. kdo se mi v tomto díle líbil byl Ronon - nedělal si problém s tím, jestli poškodí lod, prostě věděl, že musí Todda zastavit a tak to udělal :) Jinak Todd se zachoval podle mě tak, jak by to udělal každý - udělal vše pro to, aby dosáhl svého cíle a na nějakých obětech a lodi mu nezáleželo. Jinak již několikrát zmiňované bitva mezi lodí Cestovatelů a loděmi Asgardů mi nepřišla zas tak divná. Já osobně jsem to pochopil tam, že tyto lodě byly spíše transportní, nebo křižníky a tak nemohou mít takovou palebnou sílu, navíc ty lodě byly 10000let staré a tudíž jejich zbraně byly zastaralé. Konečně se vyřešil "poprask" kolem Dr. Kellerové a ona dala najevo, jak to je (jinak Ronon nesl prohru evidentně sportovně :D )
Jinak celkově tak 8,5/10 - nebylo to špatné, ale ani nic zas tak extra
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 11.10.2008 21:29:12
djdrfrezi Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak ja osobně si myslím, že to byl velice povedený díl. :D Samozřejmě jak již bylo řečeno měl i své chyby, ale jelikož jsem zarytý fanda, snažím se je přehlídnout a nebo si je vysvětlit sám :) Bylo by to moc nudný kdyby nám tam vysvětlili všechno co by jsme chtěli.
A k té bitvě Asgardi vs. Cestovatele.
Tak již byllo řečeno, ty asgardsky lodičky jsou docela stary a byly určeny spíš pro transport takže jejich zbraně ani štíty nemuseli být nějako extrémně powerfull. A i když cestovatelé mají takovou vemtoodsuďpřišroubujtotamhleabudetofungovat loď tak to ještě neznamená, že jejich zbraně nebou silný. Třeba zrovna zbraně někde sehnali z nějaký vypělejší lodi a naučili se je vyrábět. Proč ne, když se to tak vezme tak pomalu neznáme kde tuto technologii vzali a jestli to je všechno opravdu jejich technologie. :)

Příspěvek 11.10.2008 21:56:04
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Travelleri jsou ted docela v nekde, kdyz prisli o Auroru.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách