Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x11 - The Lost Tribe

5x11 - The Lost Tribe

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.10.2008 08:45:11
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Great job! Tohle byla fakt výborná epizoda. Od zacátku jsem byl k obrazovce prikovaný a dokonce jsem tomu tentokrát skvele rozumnel (nechápu cím to bylo :shock: )Nejvíc me ale potesily necekaný zvraty. To uz Atlantis dlouho chybelo. Mimochodem, jak tam Daedalus letel na tu planetu, tak jsem fakt myslel ze to do ní nasije.
Dobrý bylo i to Danielovo zmínení se o Lokim. Ze na ty starý epizody nezapomínají a takhle to vlastne vypadá provázanejsí. Myslím si to i já nebo meli Asgardi 3 lode? Jedna utekla do Hyperprostoru, takze porád jeste zijí. Ale je fakt, ze tech dvou lodí mi bylo líto. :cry: . Znicit se daly lehce, protoze to byly nejaký malý transportne-pruzkumný lodky. Ale divím se, ze je Travellers vubec znicili, kdyz jim tam na lodi porád neco bouchalo a unikalo. (V tý strojovne byl obrázek Traveller ship z vrchu - to se bude do SG-Battle hodit.)
Nejlepsí zcéna asi byla, jak tam Rodney mluvil na ty prázdný obleky. To jsem se fakt smál. Jinak záverem, co se týce brány, nejak mi zustává utajeno, jak to vyresí, nicméne:
Toto je spoiler!!!:
V díle s Michaelem brána má být.

Takze nevím.

SUPER DÍL, 100%
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 11.10.2008 09:33:48

Odpovědět s citací

Asgardi měli tři lodě? :shock: já jsem si všimnul jenom dvou,ty lodě nejsou určeny pro boj,vypadá to,že mají pokročilý hyperpohon + procházejí štítem Atlantis,každopádně je fajn,že jedna lod utekla :yahoo:

shrnu si to
-brána v háji
-ovládací panely ve věži v háji
-ve veži to vypadalo dost pobořeně i s těmi vymlácenými skly :lol:
-jestli jsem to dobře pochopil,tak těm Asgardům jde nějak o obnovení jejich civilizace a zdá se,že mají někde další základnu s dalšími Asgardy
-s Toddem už asi za dobře nebudem :cry:

9/10

Příspěvek 11.10.2008 09:37:47
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

mno tak hrozně bych to s Atlantis a místností bránou neviděl, stačí se podívat na promofotky 5x14 Prodigal :wink: nicméně skutečně tam tuším byly tři Asgardské lodě, dvě, které napadly loď Travellerů ihned jak vyskočila z hyperprostoru a třetí, která byla na povrchu ...

Příspěvek 11.10.2008 09:38:40
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

výborně, po tomhle dílu musim říct, že jsem rád, že to zrušili.Už nechci vidět další prastarou rasu, která je technologicky někde úplně jinde, jak jí scenáristi prasej, tak že jejich lodě zničí banda vesmírnejch nomádu bez sebemenšího problému. Daniel a Rodney vlezou do obleků bez sebemenšího problému, asi za těch pár minut vydlabali celý vnitřní polstrování. Tvůrci očividně neví co dál(to sice neví už dlouho), tak zkusili vytvořit druhou Kaylee, což jim teda opravdu nešlo. Wraithi tam byli asi tři minuty. Na celý Janusově základně bylo tři asgardi, ostatní byli neznámo kde. Ale co, když mohlo grál hlídat asi šest orijských vojáků na lodí, která nese desetitisíce, tak je to vlastn jedno.

jedna z mála pozitiv bylo, že Teyla zmizela asi po pěti minutách. To její koulení očima mi lezlo vážně na nervy.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 11.10.2008 09:53:22
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

víš ono by asi bylo nejlepší, kdyby ses na SGA přestal čoveče dívat .. já tě nepochopim, beru, že se ti to prostě nelíbí ok, ale prostě nechápu, proč to stále sleduješ :lol: myslím, že takhle je to pro tebe naprostá ztráta času, ale je to tvůj čas, nebudu ti do toho kecat :wink:

Příspěvek 11.10.2008 09:58:09
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jsem viděl 510. což byl perfektní díl, tak jsem nějak doufal, že tohle bude to samý. Byl tam Daniel, kterej měl bejt v SGa od začátku jako stála postava.

Příspěvek 11.10.2008 10:01:51
L0rien Airman
Airman

Odpovědět s citací

No od téhle epizody jsem čekal trošku více...sice nebyla špatná, ale pro mě zklamání..

Příspěvek 11.10.2008 10:03:42
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Pls, nemohl by mi nekdo kdo má nejakou 720p nebo 1080p verzi udelat screen z casu 15:49, jak tam je Mila a za ní ten obrázek Traveller ship z vrchu? Poslete mi to na SZ Díky moc.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 11.10.2008 10:16:04
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

God:Tady se na to někdo asi pořádně nedíval, vůbec tam nezaznělo, že jejich velký mezigalaktický lodě zničili Wraithové a tyhle prcci sou asi tak velký, jako Alkesh.A že neměli zdroje vybudovat nový lodě, takže tyhle malý sou navíc deset tisíc let pozadu za Asgardy co známe.Žene, že se mi to jenom zdálo..
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 11.10.2008 10:18:44
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já jsem nemluvil o Wraithech, ale o tom, že Travellers zničili jejich dvě lodě bez sebemenšího problému. O to mi celou dobu šlo

Příspěvek 11.10.2008 10:24:21
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Fajn epizoda :smile: Asgardy zakomponovali zpátky myslím velice dobře a uvěřitelně, což je jednoznačné plus - a tentokrát budou jako bad guys, to vůbec nezní špatně. Jediné, co jsem moc nepochopila z pohledu logiky, proč měl ten Asgard potřebu vykecávat se s Danielem. Je mi jasné, že to scénáristi potřebovali pro vysvětlení pohnutek a tak, ale chyběl mi tam prostě důvod.
Dvojka Rodney a Daniel by se mohla klidně objevovat častěji. Jennifer v tomhle díle se mi taky líbila (a pak v závěru *kiš kiš* Ronone :tongue:). John po té čtvrté sezóně mi začíná být zase sympatický a o Toddovi nemá ani cenu mluvit, ten je jednoduše nepřekonatelný.
Jinak co se týče zničení řídící věže a brány. Na konci dílu bylo řečeno, že nová brána už se veze a jak známe Atlanťany, tak si konzole opraví sami - jako od Antiků :wink: A k tomu, jak se vlezli Daniel s Rodneym do asgardských obleků - Daniel tam zmínil, že se uvnitř samy přizpůsobí tomu, kdo je zrovna nosí... Je to takové vágní, ale aspoň něco, takže za tohle bych se na scénáristy nezlobila.
Celkově se mi díl líbil a vůbec tenhle dvojdíl je jeden z nejlepší, jaké SGA kdy měla - dosáhnul kvalit první série (IMO) :smile:
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 11.10.2008 10:27:49
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

God: Však já tě pochopil.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 11.10.2008 11:36:59
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
já jsem nemluvil o Wraithech, ale o tom, že Travellers zničili jejich dvě lodě bez sebemenšího problému. O to mi celou dobu šlo

To je tak, když někdo kouká na něco čemu nerozumí, gode nezlob se ale ty tvoje chujovinu už nějak nemůžu číst...
Obrázek

Příspěvek 11.10.2008 12:43:00
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl byl moc pěkný i přesto, že jsem ho viděl bez titulků a například dialogy rodneyho a daniela mi nějak unikaly...
Doufám, že se asgardi objeví i v příštích dílech a nějak jim pomůžou (přece jenom mají lidi veškeré asgardské vědomosti) takže by se to mohlo urovnat...
Jen jsem se nějak nedozvěděl, jak dlouho v pegasu vlastně jsou.. A už vůbec proč mají na čele nalepenou tu brož :lol:
Taky bych chtěl pochválit postavy, všechny..! Teyla tam sice byla málo, ale aspoň tam byla užitečná, ať si kdo chce říká co chce. Todd je zase zloun a tak to má asi být, přeci jenom přátelství s krvelačnou bestií nemůže trvat věčně..

9/10 (jeden bod dolů, za to, že daedalos přežil a taky za tu blbost s tim hyperprostorovym oknem, to mi chcete říct, že když přede mnou loď aktivuje hyperdrive, tak tam můžu vjet třeba i na kole?!?)

Příspěvek 11.10.2008 12:53:02

Odpovědět s citací

v Pegasu jsou už 10000 let,dorazili tam v době války mezi Wraithy a Antiky

btw. ta brož jim umožnuje asi propojení jejich mysli s tím oblekem

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách