Fajn epizoda

Asgardy zakomponovali zpátky myslím velice dobře a uvěřitelně, což je jednoznačné plus - a tentokrát budou jako
bad guys, to vůbec nezní špatně. Jediné, co jsem moc nepochopila z pohledu logiky, proč měl ten Asgard potřebu vykecávat se s Danielem. Je mi jasné, že to scénáristi potřebovali pro vysvětlení pohnutek a tak, ale chyběl mi tam prostě důvod.
Dvojka Rodney a Daniel by se mohla klidně objevovat častěji. Jennifer v tomhle díle se mi taky líbila (a pak v závěru *kiš kiš* Ronone

). John po té čtvrté sezóně mi začíná být zase sympatický a o Toddovi nemá ani cenu mluvit, ten je jednoduše nepřekonatelný.
Jinak co se týče zničení řídící věže a brány. Na konci dílu bylo řečeno, že nová brána už se veze a jak známe Atlanťany, tak si konzole opraví sami - jako od Antiků

A k tomu, jak se vlezli Daniel s Rodneym do asgardských obleků - Daniel tam zmínil, že se uvnitř samy přizpůsobí tomu, kdo je zrovna nosí... Je to takové vágní, ale aspoň něco, takže za tohle bych se na scénáristy nezlobila.
Celkově se mi díl líbil a vůbec tenhle dvojdíl je jeden z nejlepší, jaké SGA kdy měla - dosáhnul kvalit první série (IMO)