Mno tedy, nejlepší díl za poslední dvě a půl řady, naprostá spokojenost

Nejvíc se mi líbila část, kdy přiletělo komando na Atlantis. "Nepřátelé" jsou pěkně zpracování, žádné okecávání, prvně střílí, kytky až potom

Po delší době opět zajímavý objev a velmi významný, Antikové opět na scéně, jak říkám, paráda. Kdybych neviděl až na pár dílů třetí a čtvrtou řadu a rovnou bych si pustil tento díl, vlastně by se nic nestalo

Aspoň bych by ušetřen některých příšerných dílů.
Rodney opět výborný, Radek se opět zapojil

, Teyla nevadila, Sheppard také ne. Jennifer nezklamala

Daniela jsem uvítal, ale... ve scénáři si mohli odpustit ty jeho frajeřinky...

Jinak za jeho návštěvu jsem vděčný. Woolsey tentokrát tak dobrý oprosti předchozím dílům nebyl, avšak Caldwell je zpět se svojí hračkou

Todd mi tentokrát nepřišel
ve své kůži. Převzetí Daedala, no nevim, nevim, ale když se ohlédnu zpět, tak poměrně dlouho pracoval s pozemskou technikou, hlavně s počítači, takže bych tomu i věřil. Ostatním mohl ovládání sdělit pomocí Wraithské myšlenkové komunikační sítě. Mmj pro občasného diváka není záživné půl hodiny sledovat Wraitha bušícího do tlačítek ve snaze o jakoukoliv komunikaci
Díky tomu, že někdo úplně v jiné sekci než spoileroidní, vyžvanil nové nepřátelé, tak jsem věděl, že přijdou na scénu, ale zklamán nejsem, rozhodně potěšili až překvapili. Ale že se tu dozvím, kým opravdu jsou, to už je moc!

Má to být až v příštím díle, takže převelice

díky!
Za to ale tvůrci nemohou. Jinak bych převelice pochválil hudbu, která byla v tomto díle naprosto excelentní, srovnal bych si kvalitativně s hudbou první a druhé série

Moje hodnocení je tedy 4,8/5 - Velmi spokojen
|
Toto je spoiler!!!:
|
P.S.: jsem zarmoucen nejen tím, že tu byla prospoilerována identita nových nepřátel, ale táké tím, kým skutečně nepřátelé jsou. Kdyby se objevili hned v jejich normální podobě , byl bych rád, ale veškerá technika mi k nim nesedí, navíc z těch nepřátel v obleku mohli udělat konečně pořádně tajemnou not user friendly nezávislou rasu, rozhodně měli v tomto díle pěkně našlápnuto. Ale nic není podle našich představ  |