Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x10 - First Contact

5x10 - First Contact

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 29.9.2008 22:23:14
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ralen: Nejen mně :D

K tomu spoileru - ještě jinak (naposledy) - tohle je pokec o epizodě 5x10 First Contact - po vydání titulků se přesunula do sekce Pokec o epizodách, čili se můžeš svobodně vyjadřovat k této dané epizodě, případně dřívějším. Ale epizoda 5x11 ještě neběžela, a lidi, kteří se vyhýbají spoilerům (čili nechodí do sekce přímo označené SPOILER a nekoukají na promo videa, protože ta od Sci-Fi taky vykecají všechno), sem jdou s tím, že tady se nic k dalšímu dílu nedozví, protože je to z a) pokec o zmíněné epizodě 5x10 b) předpokládají, že na přímé spoilery k další epizodě bude použita funkce spoiler.

Prostě dokud epizoda neběžela a nejsou k ní titulky, tak je to spoiler. A já sama jsem redaktorka, píšu novinky a kopíruju sem texty - a přesto se mi povedlo se spoilerům vyhnout, protože jsem si ty texty nepřečetla. Dokud to tady někdo nevykecal, v tématu, kde to nemá co dělat.
Pokud už tohle není jasné, tak vážně nevím. :?
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 30.9.2008 09:39:36
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Parádní díl :shock: Noví Allieni a do toho Wraithi unášející Daidala a ještě k tomu výbuch brány ... prostě pecka - spousta problémů, tak se mi to líbí :wink: Samozřejmě mi je jasné, že Zelenka s Shepperdem stihnou utéct :smile: Dalším plusem je Daniel, který mi opět připomněl klasický SG :wink:
    Moc se tedy těším na pokračování a jsem zvědavej jak to všechno dopadne a hlavně, jak naloží s tím "ničítkem Wraithů" :D
    Celkově 10/10

Příspěvek 30.9.2008 10:03:36
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak asi půl hodiny jsem se snažil přijít na to, jakou knížku Chuck čte, no, nepřišel jsem na to..

Příspěvek 30.9.2008 10:04:04
Nameless Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Že jsem sem lezl, jsem si vyspoilil skoro celej následující díl :roll: . Každopádně se mi tenhle díl líbil náramně a Daniel to příjemně oživil ... 5/5 a aby toho nebylo málo, tak jsem udělal i jedno menší video, takže kdo si chcete znova prožít tenhle díl ve 2 minutách, máte možnost :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=kLuSKsskwiY
Tricking is not just a sport, Its a way of LIFE
http://www.youtube.com/watch?v=Rx2CzJ6sKDM

Příspěvek 30.9.2008 10:43:47
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pěkný video, díky..

Velice se mi líbil Caldwell a jeho: "Robert who?" Chudák Woolsey, bylo mi ho v tu chvíli docela líto...Taky mu mohl někdo říci, že wraithové si moc na bontón nepotrpí.. :)

Příspěvek 30.9.2008 15:35:28
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

díl byl opravdu parádní jen mám tak trochu strach o to jak zachrání Daedala...tedy podle předcházejících dílů by to mohlo být takto
Toto je spoiler!!!:
nevím jak, ale do situace s Wraithy se vloží Teyla, jako jejich královna a bude konec...popřípadě nařídí vyzkoušet lék přímo na Todovy

ale to je opravdu jen můj pocit ze kterého mám momentálně strach....
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 30.9.2008 16:35:52
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nameless: také musím říct, velice pěkné video. Jinak se přikláním - snažil jsem se zjistit co je to za knihu, ale nevím co Chuck četl, mohl by mi to prosím někdo sdělit? Díky
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 30.9.2008 17:11:20
Nameless Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jediné co jsem vydedukoval bylo "Ma?tia__ Generals D__ghter". Víc ani z HDčka nedám :D
Tricking is not just a sport, Its a way of LIFE
http://www.youtube.com/watch?v=Rx2CzJ6sKDM

Příspěvek 30.9.2008 19:19:29
Iridon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mno tedy, nejlepší díl za poslední dvě a půl řady, naprostá spokojenost :D Nejvíc se mi líbila část, kdy přiletělo komando na Atlantis. "Nepřátelé" jsou pěkně zpracování, žádné okecávání, prvně střílí, kytky až potom :lol: Po delší době opět zajímavý objev a velmi významný, Antikové opět na scéně, jak říkám, paráda. Kdybych neviděl až na pár dílů třetí a čtvrtou řadu a rovnou bych si pustil tento díl, vlastně by se nic nestalo :? Aspoň bych by ušetřen některých příšerných dílů.

Rodney opět výborný, Radek se opět zapojil :thumbsup:, Teyla nevadila, Sheppard také ne. Jennifer nezklamala :thumbsup: Daniela jsem uvítal, ale... ve scénáři si mohli odpustit ty jeho frajeřinky... :? Jinak za jeho návštěvu jsem vděčný. Woolsey tentokrát tak dobrý oprosti předchozím dílům nebyl, avšak Caldwell je zpět se svojí hračkou :bravo: Todd mi tentokrát nepřišel ve své kůži. Převzetí Daedala, no nevim, nevim, ale když se ohlédnu zpět, tak poměrně dlouho pracoval s pozemskou technikou, hlavně s počítači, takže bych tomu i věřil. Ostatním mohl ovládání sdělit pomocí Wraithské myšlenkové komunikační sítě. Mmj pro občasného diváka není záživné půl hodiny sledovat Wraitha bušícího do tlačítek ve snaze o jakoukoliv komunikaci :)

Díky tomu, že někdo úplně v jiné sekci než spoileroidní, vyžvanil nové nepřátelé, tak jsem věděl, že přijdou na scénu, ale zklamán nejsem, rozhodně potěšili až překvapili. Ale že se tu dozvím, kým opravdu jsou, to už je moc! :evil: Má to být až v příštím díle, takže převelice :jako: díky!

Za to ale tvůrci nemohou. Jinak bych převelice pochválil hudbu, která byla v tomto díle naprosto excelentní, srovnal bych si kvalitativně s hudbou první a druhé série :bravo: :yes: Moje hodnocení je tedy 4,8/5 - Velmi spokojen :)

Toto je spoiler!!!:
P.S.: jsem zarmoucen nejen tím, že tu byla prospoilerována identita nových nepřátel, ale táké tím, kým skutečně nepřátelé jsou. Kdyby se objevili hned v jejich normální podobě , byl bych rád, ale veškerá technika mi k nim nesedí, navíc z těch nepřátel v obleku mohli udělat konečně pořádně tajemnou not user friendly nezávislou rasu, rozhodně měli v tomto díle pěkně našlápnuto. Ale nic není podle našich představ :)

Příspěvek 30.9.2008 19:31:20
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Naopak si myslím, že je lepší se vracet ke starším rasám (třeba i z takto odlišného pohledu), než za každou cenu přicházet pořád s novými, jak na běžícím pásu. Přece jenom tohle není Star Trek.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 30.9.2008 20:05:19
Iridon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Nohajc: Já souhlasím a jsem za to vracení rád, ale zrovna takové moc pěkné a efektní představené bych čekal od nějaké cizí rasy. Ty druhé mohli představit i jinak, ale to není výtka tvůrcům, je to jen moje přání :oops: Ale uvidím, třeba to nakonec nebude tak špatné a nepřátelé budou mít jinou povahu, ne jen až klišovitě přátelskou, možná že budou mít s těmi prvními společný jen vzhled, za což bych byl rád. Jsem prostě jen rozladěn z toho prozrazení identity v tomhle topicu a bez spoileru :roll: Nechme se překvapit, nakonec to může být takto lepší a budu stejně spokojen, jako s dílem First Contact :)

Příspěvek 30.9.2008 20:09:17
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Iridon:bez tech obleku by ti o,kterych se nesmi mluvit :D ani nevylezli z lodky,aspon oblek do boje maji :lol:

Příspěvek 30.9.2008 21:02:11
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Btw. vás, co tu asi 20x prokecali spoilery z příštího dílu, nesnáším. Jelikož já moc aktivně spoilerům pozornost nevěnuju a tohle mohl být přespříští víkend skvělej WTF efekt... Děkuju mockrát! :evil:

Skvělej díl, konečně si nějaký elitní emzácký komando nedělalo hlavu s komplikovanýma plánama, jak proniknout do Atlantis, a jednoduše do toho skočili. :D Doslova.
Ten skok s lodí jen pár set metrů nad hladinu oceánu mě přišel trochu zvláštní. Přeci jen, taková věc vyžaduje hodně jemnou navigaci a skvělou techniku a ačkoliv tihle týpci byli zjevně vyspělejší než lidi, nepřišli mi zas tolik vyspělí. Měl jsem z nich spíš trochu dojem jako z Pegasus/Fallout Konklávy - relativně high-tech vojenská organizace, která vede svou vlastní soukromou válku proti Wraithům...
Ale prostě se mi nezdáli dost pokročilí, aby byli takhle přesnej skok schopní zvládnout, pokud by nebyl jen na krátkou vzdálenost. Jenže to by je snad dálkový senzory Atlantis zaznamenaly, kdyby někde poblíž zastavili, aby upřesnili výpočty...
Toto je spoiler!!!:
Samozřejmě díky kecálkům tahle možnost padá. Jelikož jsou to ti, co to budou, tak bych se už ani nedivil, kdyby vyskočili z hyper uprostřed hlavní věže... Teda, bude se to ještě odvíjet od toho, jak přesně tihle šedí chlapíci souvisí s těma chlapíkama, co jsou (údajně) už rok a půl mrtví.

Škoda, že tenhle tón nenahodili už před rokem a půl. Na čtvrté sérce sice bylo pozitivní, že tam byla Carterová, ale vůbec mi tam nepřišla jako velitel. O epizodách samotných radši ani nemluvě.
Taky škoda, že už oznámili zrušení SGA veřejně. Myslím, že kdyby si to zatím nechali pro sebe, tak po reakcích na tuhle (a případně i další epku) by nad tím přinejmenším ještě popřemýšleli. Jenže už to z nich vypadlo natvrdo, takže vzít to teď zpátky, vypadali by jak... já nevím, nechci být neslušný, tak řeknu populisti :D .
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 30.9.2008 23:38:03
Jorssk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Výbornej díl sice jsem nepročítal celej topic, ale chápu to tak, že ti v těch oblecích jsou
Toto je spoiler!!!:
Asgardi?
Nebo co to je?

Momentálně mám strach aby to přežil Zelenka a doufám že neoddělaj Todda, už to začínalo vypadat s Wraithy na mír a že se spojej proti novím nepřátelům.

Jinak je hodně pravděpodobné že Todd lidskou podobu nevyfasuje, už jen s toho důvodu že ho hraje představitel Hallinga a tudíž by tam byl Halling 2x :lol: .

Já v hloubi duše doufal že to bude ta rasa co na ně zautočila v té jiné realitě. Doteď mi vrtá hlavou co byli zač.

- Dobrý tak jsem už viděl to video, dopr. oni jsou to fakt .... To mi ale fakt nejde do hlavy. Fakt ne :lol: .
"To Punish and Enslave" - Barricade motto

Příspěvek 01.10.2008 10:22:57
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jelikož nenajdeš podobu mezi Hallingem a Toddem, tak ho klidně může hrát někdo jiný..ale nevím, třeba máš pravdu.
Rozhodně netoužím po tom, aby mezi lidmi a wraithy byl mír...nedokážu si představit, že by byli najednou hodní, se svojí minulostí a především by se asi začali hodně nudit, jelikož nikdy nebyli moc na to aby stavěli města a budovali něco jako ekonomiku, rozhodně nevěřím že by jen tak začali pěstovat papriky... Nápad s end-game machine se mi velice líbil už jenom proto, že to není úplně likvidační způsob.. Ale jelikož ani Janus rušičku nedokončil nemyslím si že na to přijde Rodney... Spíš to zavrhnou...po tom co sme viděli, co to dělá s bránama.. Rodney už je přeci jenom opatrnější od té doby co zničil jeden solární systém :)

Byl jsem taky hodně překvapený z té lodi, že vyskočila z hyperprostoru těsně nad hladinou oceánu.. Vzpomeňte si na Lost city, kde s nákladní lodí vyskočili v horních vrstvách atmosféry a taky měli co dělat, aby to ukočírovali...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách