Tak já opožděně taky napíšu hodnocení. Víceméně tu už bylo všechno řečeno, tak jen připíšu svou trošku

Na tuhle epizodu jsem se moc netěšila, jednoduše proto, že dělat "milostný trojúhelník" tam, kde neexistuje, mi přijde zbytečné. Jestli se z ignorování dá udělat vztah, tak to by rovnou mohli dát dohromady Teylu s McKayem. Takže Rononův zájem o Keller je přinejmenším podivný, a spíš si myslím, že si na konci z McKaye dělal legraci. I když možná částečně. Třeba mu nedošlo, že by nějaké záměry mohl mít do chvíle, kdy se ho na to Rodney zeptal.
Interakci Ronona s Rodneym mám ráda, hlavně proto, že jsou dost odlišní a v některých epizodách 3. série jim to moc pěkně dohromady šlo. I když občas McKayovo chování trochu přeháněli, nebylo to nijak strašné a celkem vystihli podstatu obou postav. Zatímco McKay by šel pro pomoc, protože si (celkem logicky) myslí, že sami dva toho moc nezvládnou, Ronon letí doktorku hned hledat, bez ohledu na nějaká hlášení a postupy. Líbilo se mi, jak víceméně spolupracovali, a jejich individuální reakce na zmizení doktorky (Rodney ji volal vysílačkou, Ronon hledal stopu), byly pro každého specifické a v daném náhledu na postavu naprosto normální.
Tu Rodneyho historku o Bobrech bych si odpustila, připomnělo mi to Keller v Missing, což je u Rodneyho trochu mimo, když je tam čtyři roky. Ale tak už to asi prostě bude a nemůžu čekat, že ho náhle začnou psát jinak.
To, jak se Rodney snaží vysvětlit Rononovi, že jsou spolu v jednom týmu, mi přijde dost smutné po třech letech. Typická ukázka toho, že SGA tým zkrátka postrádá takový ten týmový "feeling", který jakž takž měl ještě ve třetí sérii.
Doktorka se mi tu líbila, jak zapíchla toho Wraitha, a její další chování doktor/pacient bylo fajn. I když tedy ta tyčkovaná byla už moc. Nevydržela by ani dvě vteřiny. Ale hezké bylo: "Rodney, shoot him!" - "I will!"

Hodně ráda bych tyhle dva viděla v nějakém maléru spolu

Co se týče vztahu Rodney/Ronon/Jennifer, asi bych řekla, že volba je i vzhledem k tomu, co jsme viděli v minulých epizodách, jasná.
|
Toto je spoiler!!!:
|
| Navíc asi by těžko Rodney pak v "Brain Storm" bral Jennifer na Zemi jako svůj doprovod, kdyby byla s Rononem |
Kyrik se mi moc líbil, měl víc charisma než Teyla s Rononem za čtyři roky dohromady a ráda bych ho viděla znovu. To už se ale asi nestane. Dobré postavy nikdy nevrací, jen si drží ty špatné

Absence Shepparda nevadila, právě naopak. Teyla tam nebyla vůbec, což je velké plus a už začíná být úplně jedno, jestli tam je nebo není. V tu dobu prý točila The Queen, takže to aspoň mžou vysvětlit těm několika málo jejím fanouškům.
Doufám, že ten načrtnutý vztah Rodney/Jennifer dotáhnou do konce, i kdyby to mělo být ve filmu a snad ještě uvidíme nějaké další scény, kde budou Ronon a Rodney spolu. A snad někdy uvidíme ještě nějakou pěknou týmovou epizodu.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.