Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x09 - Tracker

5x09 - Tracker

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 21.9.2008 21:33:35
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak příběh epizody se mi líbil, brána v akci, původní DHD, brána obklíčená nepřítelem, honičky s wraithy byly taky moc pěkný...to bylo všechno moc fajn, až mě chytnul záchvěv nostalgie..

Ale proboha, Ronona už taky mohli naučit jíst jako člověka a ne jako prase! Shepperd tam byl pro změnu úplně zbytečně. Jak já toho kluka nemám rád, to si neumíte představit...

Takže pěkný standard 5.série, snad se scénáristům podaří dokončit Atlantis alespoň na takovéto úrovni.

Příspěvek 21.9.2008 22:29:44
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkný díl. Nemám žádné výhrady. Sice závěrečný boj Jenifer s Wraithem ... uh ... raději nekomentovat :-)

Pátá série se krásně rozjíždí, ale měli by myslet na to, že je to poslední série (zas*aný sci-fi channel - zruší nám* SG-1 teď i Atlantis) a tak už by to mohli ukončovat, a né dávát jen samé vyplňovačky.

*Někomu je to jedno, ale opravdové zažrané StarGejťáky to dost vytočí, když jim zruší jednu sérii u SG-1 což tedy znamená konec seriálu, a teď i další u SGA.

A BTW můžete mi někdo prosím vysvětlit jak do toho tedy zapadá sci-fi channel? Oni s SG mají nějakou smlouvu, nebo co? Protože si myslím, že když scifi odmítlo vysílát jedenáctou sérii SG-1 + 6 (možná i 7) Atlantisu, že by o vysílání neměla zájem jiná televize?
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 21.9.2008 23:46:46
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Oproti očekávání příjemné překvapení. Docela pěkné.

Rodney byl skvělý, jak chtěl udělat co nejlepší dojem :-). To bylo takové milé, pěkné. Dát Rodneyho a Ronona dohromady, to se mi taky líbilo. Většinou se to točí kolem Johna (nic proti němu) a interakce ostatních je v menším množství.
Rodney by ale mohl méně vyšilovat (tak to je už let zkušeností), i když jsem ráda, že ho napadne schovat se při otevírání brány nebo i s botou v ruce zastřelí Wraitha (i když bych ubrala na komičnosti).

Zastřelení Wraitha s napřaženou rukou, tedy na poslední chvíli, někým zezadu je už dost ohrané. Neškodilo by to trošku změnit. Zato useknutá hlava byla zajímavá :).

Keller - mno, dnešní díl mi tak na nervy nelezla, docela dobrá. A že se něco naučila považuji za plus (i když nevím, jak moc by jí to bylo platné, nicméně tam nestála a netřásla se, takže rozhodně plus). Jen jedna věc...to si fakt myslela, že Kirykovi jen tak uteče, jak se tam najednou rozeběhla? :roll:

Kiryk se mi v průběhu dílu zalíbil :). Je ho škoda :?. I když se to dalo předpokládat :?. Tedy ztvárnění se mi líbilo, jen ta recyklace herců v sg samotném...to se mi moc nelíbí. Ale jinak byl herec fain. A tuhle postavu bych klidně vyměnila za jiného runnera ;-).

A po Kellerce jede i Ronon? Tak tedy, jak to říkal, to se mi moc nezdálo. Taky mi přišlo, že spíš prudí. Uvidíme. Jinak ale docela zajímavé.

Škoda, že to teleportační udělátko nedostali. Tedy, tvůrci by jim ho stejně nedovolili využít :?. Ale taky mě štve, že téměř kdykoli narazí na zajímavou technologii, vyčerpá se/zničí/dostane se z dosahu :?.
A mmch., neříkal Kiryk, že na meziskoky potřebuje nějaký čas k dobití...a že udělal na konci skoky dva. Mno nic.

Ale jo, docela dobrý díl :). Žádný zázrak, ale nic strašného.

Jack O´Neill: Ve zrušení SGA tentokrát SciFi Channel nemá prsty, přišlo to už od MGM.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 22.9.2008 05:29:48
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Rekl bych ze skoky byly dva, protoze byly kratke :) .Ne vic nez par metru. Treti uz byl moc a mel po srande, ale doufam ze se jeste vrati, protoze se mi fakt libil. A jak tu nekdo zminoval tak ta vytaceci akce a prubeh branou byl jak ze stare dobre SG-1 :D

Příspěvek 22.9.2008 08:50:03
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Když jsem to letmo stáhl a podíval jsem se o čem to bude, zděsil jsem se, že tu bude další prchací akce. Nakonec to nedopadlo tak špatně :).
Velké plus je, že tam nebyla Teyla :D. John mi taky nějak extra nechyběl. Rodney opět excelentní, a že byl občas komický - myslim že to k němu patří a vzhledem k situaci byl fakt dobrej. Jennifer bojujici s klackem - na hodinu mohou vyrazit Teylu, už opravdu nemá co nabídnout. Ten souboj opravdu přeťápli a mohli to udělat jinak. Ronon konečně zase trošku hrál a nedělal jen křoví se zbraní v ruce.

Ten runner mi opravdu přišel, že už jsem ho někde v SG viděl, ale s mojí pamětí na lidi čert ví :D

Celkem 7/10. Neoriginílní, ale také né nudná epizoda. Jen nastavovaná kaše než se konečně dostanu do "finale" 5. série
"And those who are prideful and refuse to bow down, shall be laid low and made
unto dust" - Book of Origin -

Příspěvek 22.9.2008 10:32:23
uja Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

na 100% uz tam byl, jen si nemuzu vzpomenout kde presne ...
There is optimism, hope, faith ...

Příspěvek 22.9.2008 10:55:41
myspuliin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mate pravdu, objevil se v SG-1 v díle 10x15 - Bounty, hral tam toho lovce, co sel po SG-1 (chtel dostat Mitchella a tim nalakat zbytek SG-1)

Příspěvek 22.9.2008 10:57:41
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ten herec byl v díle Bounty, nájemný lovec Luciánské federace, chytal Mitchela a Valu na tý střední škole.
A podruhý byl v tom dí e jak se z Kinseyho stal Goauld, hrál ňákýho ruskýho pohlavára..plukovník nebo kapitán nebo tak něco....myslim že ten díl se jmenoval Red Alert
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 22.9.2008 12:28:29
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak já opožděně taky napíšu hodnocení. Víceméně tu už bylo všechno řečeno, tak jen připíšu svou trošku :)
Na tuhle epizodu jsem se moc netěšila, jednoduše proto, že dělat "milostný trojúhelník" tam, kde neexistuje, mi přijde zbytečné. Jestli se z ignorování dá udělat vztah, tak to by rovnou mohli dát dohromady Teylu s McKayem. Takže Rononův zájem o Keller je přinejmenším podivný, a spíš si myslím, že si na konci z McKaye dělal legraci. I když možná částečně. Třeba mu nedošlo, že by nějaké záměry mohl mít do chvíle, kdy se ho na to Rodney zeptal.
Interakci Ronona s Rodneym mám ráda, hlavně proto, že jsou dost odlišní a v některých epizodách 3. série jim to moc pěkně dohromady šlo. I když občas McKayovo chování trochu přeháněli, nebylo to nijak strašné a celkem vystihli podstatu obou postav. Zatímco McKay by šel pro pomoc, protože si (celkem logicky) myslí, že sami dva toho moc nezvládnou, Ronon letí doktorku hned hledat, bez ohledu na nějaká hlášení a postupy. Líbilo se mi, jak víceméně spolupracovali, a jejich individuální reakce na zmizení doktorky (Rodney ji volal vysílačkou, Ronon hledal stopu), byly pro každého specifické a v daném náhledu na postavu naprosto normální.
Tu Rodneyho historku o Bobrech bych si odpustila, připomnělo mi to Keller v Missing, což je u Rodneyho trochu mimo, když je tam čtyři roky. Ale tak už to asi prostě bude a nemůžu čekat, že ho náhle začnou psát jinak.
To, jak se Rodney snaží vysvětlit Rononovi, že jsou spolu v jednom týmu, mi přijde dost smutné po třech letech. Typická ukázka toho, že SGA tým zkrátka postrádá takový ten týmový "feeling", který jakž takž měl ještě ve třetí sérii.
Doktorka se mi tu líbila, jak zapíchla toho Wraitha, a její další chování doktor/pacient bylo fajn. I když tedy ta tyčkovaná byla už moc. Nevydržela by ani dvě vteřiny. Ale hezké bylo: "Rodney, shoot him!" - "I will!" :D Hodně ráda bych tyhle dva viděla v nějakém maléru spolu :)

Co se týče vztahu Rodney/Ronon/Jennifer, asi bych řekla, že volba je i vzhledem k tomu, co jsme viděli v minulých epizodách, jasná.
Toto je spoiler!!!:
Navíc asi by těžko Rodney pak v "Brain Storm" bral Jennifer na Zemi jako svůj doprovod, kdyby byla s Rononem

Kyrik se mi moc líbil, měl víc charisma než Teyla s Rononem za čtyři roky dohromady a ráda bych ho viděla znovu. To už se ale asi nestane. Dobré postavy nikdy nevrací, jen si drží ty špatné :D Absence Shepparda nevadila, právě naopak. Teyla tam nebyla vůbec, což je velké plus a už začíná být úplně jedno, jestli tam je nebo není. V tu dobu prý točila The Queen, takže to aspoň mžou vysvětlit těm několika málo jejím fanouškům.

Doufám, že ten načrtnutý vztah Rodney/Jennifer dotáhnou do konce, i kdyby to mělo být ve filmu a snad ještě uvidíme nějaké další scény, kde budou Ronon a Rodney spolu. A snad někdy uvidíme ještě nějakou pěknou týmovou epizodu.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.9.2008 18:03:24
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě se díl líbil. Že se Kellerová zůčastnila boje mě sice překvapilo přibližně stejně, jako kdyby ronon začal uprostřed stopování plést, ale většinu boje jenom uhýbala a občas mu vrazila klacek do oka. Nevidět díl tak z vašich komentářů usoudím, že ho umlátila kabelkou. Souboj o Kellerovou by mohl být zajímavý (pokud k němu dojde) a docela mě dostalo, jak je zvesela vzala na misi oba (sama ví, že minimálně za ní pálí Rodney a že Ronon kazící mu "rande" ho nepotěší). :)

btw. Víc než bota mě dostala Meredithova nabíjecí akce :D
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 22.9.2008 19:36:46
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Docela pěknej díl, jen mi přijde že se začínaj trochu opakovat. :lol: Kombinace Ronon a McKaye většinou stojí za to a milostnej trojuhelník... no sem zvědavej co s tim udělaj dál...
Obrázek

Příspěvek 22.9.2008 19:44:53
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

podle mě to byl skvělí díl, jen je škoda toho zmizelýho zařízení i nositele :D

a jen tak mimochodem nechápu lidi co si nějakým způsobem stěžují na opětovní výskyt běžce...
Kdyby to nepoužily (pravda mohli to udělat trochu jinak), tak by jste nadávaly že nenavazují na předešlý díly (sateda)...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 22.9.2008 19:57:28
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No díl to dneska nebyl špatný. Sice jsem z něj nadšením neskákala, ale zase nebyl nejhorší. Hlavně se mi líbilo, že Ronon není úplně ze hry o Kellerovou. Z toho jsem byla docela vytočená. Tak to tam nakousli a najednou jako když luskne by nic nebylo.
Jen mě mrzí, že Rodney tak rychle zapomněl na to, že si chtěl brát Katie. Upřímně ten jejich naznačený rozchod mi není moc po chuti. Asi jsem jedna z mála, ale mně se spolu líbili.

Příspěvek 22.9.2008 20:04:47
fRhy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tracker, pěknej díl. Už sem si řikal, že tam vrátí Forda, když sem viděl Kyrika, jak tomu Wraithovi něco odřezává z pod ruky, ale nakonec se moje domněnka nepotvrdila. Jinak myslim, že je dobrej nápad do boje o Kellerovou zapojit dva chlapy a navíc eště tak protikladný, eště by se z toho mohlo něco zajímavýho vyvinout. no a obsah epizody celkem zajímavej, sem rád, za dalšího runnera (třeba Kyrik neumřel, holky nesmutněte xD), škoda, že si vzal zpátky ten teleportovací náramek. Dávam 8/10
Beckett: Ztratil jsi něco?
Shepphard: Jo, mou C4.

Příspěvek 22.9.2008 22:20:06
WORMWEJDR Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jen bych ještě dodal že už je opravdu velká škoda že nemužou najít / zaplatit si natáčení v jinej lokaci.... ten les ž je tam po 6. v řadě... :(
Rodney:And what schould I do now?
Sheppard:RELOAD!!

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách