Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x06 - The Shrine

5x06 - The Shrine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 26.8.2008 21:54:52
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Yeyind píše:
A taky je tu ta malickost ze byla brana otevrena z druhy strany od nas a v Shrine od nich

No ale i v sg1 se pak z ty zavodněný planety vraceli na zem, takze je to tim, jak psal halajda, byla to zivotni forma, dneska jsem se na ten dil koukal...

Btw. I love Rachel / Teylu :flower:

Příspěvek 26.8.2008 23:04:02
Delltar Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tenhle díl byl opravdu vypečená '300' Dobře rozvržené vyprávění prokládané scénami z nedávné minulosti a nahrávkami dokumentujícími rodneyho ztrátu paměti člověka udrží pozorného. V tomto díle bylo vidět, že hmoty k natočení bylo dostatek a nikde nebyla žádná nastavovaná minutka. Závěrečné "well, I love you" bylo tedy celkem očekávatelné klišé a osobně myslím, že kdyby to vynechali tak by si to každý domyslel a bylo by to trochu elegantnější a napínavěší, ale americký divák možná není tak bystrý a nenapadlo by ho to, co my víme.. Opět se ukazuje kdo je hereckým jádrem atlantis, david hewlett, Joe Flanigan, Robert Picardo a samozřejmě Jewel Statie. Když vidim Teylu jak něco strojeně pronáší a ani při tom neví co s rukama tak mám strašné nutkání zmáčknout na klávesnici šipku a šoupnot to o těch 5 sekund dál... Ta dáma měla zůstat na mateřské...
A operace akuvrtačkou, mno budiž dejme tomu, v SGA už sme vyděli horší úlety a konec konců, když se někdo rozseká na chodníku tak fraktura lebky taky hned neznamená smrt a kellerová použila dezinfekci a tak vůbec.
Scéna "seš dobrej kamarád arture" je naprosto dokonalá a ukazuje dobře na to, že i McKay dokáže udělat fórek (a to nemluvim o tom, jak políčil na kellerovou s tim ovocnym kompotem :-D )
Obrázek
___
-Winstone, kdybyste byl mým manželem, dala bych vám do čaje jed.
-Nancy, kdybych byl vaším manželem, vypil bych ho.

Dialog Winstona Churchilla a Lady Nancy Astor

Příspěvek 27.8.2008 07:44:53
Merlin Miridyn Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

moc pěkná epka něco jako tabula rasa!!!
G.Hank Landry:Vy znáte toho muže???
Vala Mal Doran:Ano, je to můj otec!!!

Příspěvek 28.8.2008 18:45:28
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Pekná epka, omnoho lepšia, ako Ghost In The Machine. Ale to rozuzlenie, za pár minút. Ach jaj. To je celá Stargate.

A jasné, že sa mu nič nestalo. Mohol mať aspoň čiastočnú stratu pamäti. Pohol mať aspoň čiastočné poškodenie mozgu. Nie Nie, Meredith je živý a zdravý...
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 28.8.2008 19:56:43
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Epizoda byla super, až zase na ten uspěchanej závěr jako v prvním díle. Do konce dílu už moc nezbývá, tak ať už je ten parazit pryč.

Příspěvek 28.8.2008 23:51:01
Slejtr Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Celkem dobra epizoda mne se libila,ikdyz samozejme se radi mezi tzv. vyplnovacky :) Dej byl sice predvidatelnej ale melo to hlavu a patu a bylo to fajn :) akorat od pulky jsem uz premyslel jak upravi tu technologii co v te jeskyni urcite najdou k tomu aby se toho "brainsuckera" zbavili 8) Citova vlozka nakonci byla pekna :) rodney se narozdil od tarzana k jenifer hodi povahove vic, ale tipuju ze jestli to na ni jeste jednou vybali tak ho citlive odpalkuje :lol: skoda ze neukazovali jak se tvarila kdyz ji to rekl poprve :D
Obrázek

Příspěvek 30.8.2008 15:05:46
WORMWEJDR Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak tohle byl pěkněj díl...
ale klidně by to moh bejt dvoj díl mohly si odpustit skrytou reklamu na
Black n Decker. A mohli to udelat ze by se s rodnym prostrileleli k wraithskej nemocnici a tak ale to je vlastne blbej napad....

taky sem si rikal ze tohle musi bejt dvojdíl....dokoce mě i chílema napadalo ze nechaj rodneyho umřít... :(

...chudák botanička.....

9/10
Rodney:And what schould I do now?
Sheppard:RELOAD!!

Příspěvek 04.9.2008 20:34:55
fRhy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

WORMWEJDR píše:
tak tohle byl pěkněj díl...
ale klidně by to moh bejt dvoj díl mohly si odpustit skrytou reklamu na
Black n Decker. A mohli to udelat ze by se s rodnym prostrileleli k wraithskej nemocnici a tak ale to je vlastne blbej napad....

taky sem si rikal ze tohle musi bejt dvojdíl....dokoce mě i chílema napadalo ze nechaj rodneyho umřít... :(

...chudák botanička.....

9/10

Zapomněl si na Rononovo efektní a efektivní zlikvidování tý potvory
Beckett: Ztratil jsi něco?
Shepphard: Jo, mou C4.

Příspěvek 06.9.2008 07:30:20
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Obrázek

Když jsem viděl tohle, myslel jsem že to bude něco jako "200" z SG-1. :)
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 06.9.2008 10:26:20
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Naštěstí...nebylo. A to je dobře.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 07.9.2008 13:14:23
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No docela pěkná epizoda.. Popravdě Rodney jako retad byl fakt super a bylo to skoro jako doopravdy no.. Takovejhle by byl kdyby se náhodou něco stalo.. a jinak to mohli prozkoumat, když to napájelo celý komplex kdoví na co to bylo a co by tam našli...

Příspěvek 14.9.2008 01:08:16
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak přesto, že mám ráda díly, kde se projevuje nějaká ta starost a přátelství, tenhle díl mě zas tak moc nenadchl. Herecký výkon dobrý, ale díl sám o sobě...:?.

Co musím ale vyzdvihnout do nebes, je scéna, jak se Rodney a John spolu bavili u piva. A to hlavně ten vtípek s Arthurem na konci...tedy hlavně to, jak se oba smáli. To byla snad nejlepší scéna, kterou spolu imo měli. Bylo to celkově velmi přátelské, starostlivé a zasmátí se tomu stejnému vtipu (ne, že jeden si dobírá druhého), to mi skutečně v sga hrozně chybí. Opravdu skvělá scéna. Konečně jsem měla pocit, že se spolu baví velmi blízcí přátelé.

Vztah Keller/Rodney. Ne, já nejsem přívrženec. IMO se Katie hodila lépe. Miluje ji...mno, to jsem fakt "šťastná" :roll:.

Do té jeskyně mohli vzít i Radka, aby zjistil, co zapříčiňuje to zlepšení...i když je na druhou stranu pravda, že by tím riskovali ztrátu pravděpodobně budoucího šéfa vědeckého oddělení...i když riskovali životy všech členů vlajkového teamu ještě s hlavní doktorkou a civilistou. ;-)
Mmch., ta věc šla nějak moc rychle ven. Ale tak dobře, no.

Jo a to hraní Davida Nykla...to byl jako ten jeho přechod prostorem??? To je výborný. Jsem fakt ráda, že je v titulkách. Já vim, jde o vystřihnutou scénu, která tam původně byla. Nicméně, mohli to aspoň upravit. Tohle je urážka - dát ho do titulků, když tam tak akorát projde (viz i Last Man). A škoda té scény :?.

Hodnocení zakončím pozitivně - parta sedící na bráně uprostřed vody byla velmi vtipná :) (i když jsem ráda, že se tak netáhl celý díl, ten obrázek mě taky zprvu vyděsil ;-)...ale v kontextu to bylo dobré :)).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.9.2008 01:26:03
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Z čeho soudíš, že se k němu Katie hodila líp, když spolu před slavnou zmršenou Quarantine měli dvě scény, kdy ji nechytil ani za ruku? Mně se k němu nehodila vůbec. Keller je něco jiného, tam už byly nějaké náznaky od první epizody...každopádně ten konec byl moc rychlý, neměli to tam takhle hodit, zvlášť, když to samozřejmě v dalších dílech vůbec neřeší. Spíš třeba "začalo mi na tobě záležet" nebo něco takového, ale hned "miluju tě", to mi ani k té postavě moc nesedí. Každopádně doufám, že to nějak vyjde - nechci, aby byl McKay zase za blbce, co si neudrží holku.

A stejně, ty musíš mít vždycky něco extra, viď? :smile: :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.9.2008 01:52:37
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka: Víš, jak se ke Quarantine stavím (pod tlakem, nemohouc nic dělat, bezmocný). V předchozích dílech ve mě ale její přítomnost vzbuzovala pocit, že Rodney je "lepší, pozornější, starostlivější...". Neříkám, že tady ke Keller se taky nechoval pěkně, ale on to vlastně nebyl on (fakt pěkná scéna na ošetřovně s randěním, než si člověk uvědomil, že je to divné). A co víc, nemám Keller ráda ;-). A IMO bych spíš čekala, že nebude mít Rodneyho v moc velké oblibě, protože za ní furt chodí a stěžuje si na neexistující problémy se zdravím (tak Carson měl možná pochopení, ale kdybych si představovala, že se budu tulit k nějakému chlapovi, co mi každou noc bude říkat, jak ho co bolí a co kde chytil...mno :?). Tedy, neříkám, že by tomu tak bylo, ale této představy se dá snadno nabýt ;-).

Já a extra? Jasně. Ale nejsem sama ;-) :D.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 16.9.2008 22:46:51
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

OMG! Proč ti břídilové nepíšou více dílu jako je tenhle? Aha! Vždyť tuhle jako jedinou psal Brad Wright! M&M by měli více produkovat a psát náměty, Wright by měl více psát scénáře.
5,1/5

Jsem rád, že jsem to viděl a určitě si to pustím znova. Kdy u Atlantis se mi líbily scény mezi postavami a ne CGI nějaké velké bitvy nebo nějaké hlášky? Tady je to jedna cool scéna vedle druhé!
Neříkám, že je to dokonalé, opět reset button, nějaké nabourávání zasnoubení s tou zahradnicí, ale ve scénách mezi postavami je to o dvě třídy dále, než drtivá většina zbytku SGA a asi i spousty SG-1. Nesmím zapomenou několik fajn záběrů a proboha - vyprávění napřeskáčku!
A lovestory? Cool!

Mno, další díl v zájmu zachování zdravého rozumu vynechám.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách