Označte ma za debila (už po neviem koľkýkrát), ak chcete.
Ale zase ste mi dali množstvo rovín na rozjímanie vnútorných názorov:
1) Nechápem mentalitu Spin-Off tvorcov. Nemá zmysel robiť spin-off seriál, ak ako tvorca nechcem, aby bol lepší, ako pôvodný. To je moja vnútorná pravda, za tým si stojím. Jedna vec je, či po vydretých hodinách práce na scenároch bude seriál skutočne kvalitnejší, ako pôvodný. Druhá vec je, že najprv treba nejaké tie hodiny nad scenármi vydrieť! Ak by sa scenáristi a tvorcovia SGA snažili urobiť svoj seriál lepší, ako SG-1, ale nevyšlo by im to, poviem IMO Dobre, za pokus vám to stálo. Lenže v tom to práve je! Jednoducho, tvorcovia SGA nemali žiadnu túžbu urobiť seriál v niektorej z rovín lepší. Oni sa nesnažili napísať lepšie scenáre, ako ich konkurencia! Do frasa, čo to nevidíte? Práve o to tu ide.
Pozrite sa na seriál "Frasier". Je to spin-off. Najlegendárnejší v dejinách ľudstva. Ukážkový, učebnicový príklad toho, ako robiť spin-offy. Vznikol jeden seriál. (Cheers). Mal jednu obzvlášť zaujímavú postavu. Tak si tvorcovia a scenáristi povedali: "Tá postava je super, vezmeme ju do spin-offu! A natrieme im to! Náš seriál bude lepší!!!" A tak aj bolo. Schuti sa do toho pustili. Ich jediným primárnym cieľom bolo: "Tento seriál bude ešte lepší, ako ten predtým!" Aj preto má Frasier také prepracované scenáre. Jednoducho, tí ľudia chceli urobiť ešte lepší seriál, ako bol pôvodný. A vznikla z toho absolútna legenda. Niečo, čo všetkým primitívnym britským sitcomom vytrelo rite! Ich cieľ podstatne zvýšil kvalitatívnu úroveň tých scenárov, a tým pádom hereckých výkonov, a tým pádom vývojom vzťahov, a tým pádom celého seriálu (toho spin-offu, pochopiteľne).
A to je presne to, čo sa v Atlantis nedeje, sakra! A malo by sa! Malozzi/Mullie sa nesnažia urobiť lepšiu show, ako bola pôvodná. Oni sa len snažia pokračovať v dopredu predšliapanej ceste, a sú radi za každý týždeň, keď sledovanosť vystúpi nad rating 1.0. Nemajú žiadnu extra iniciatívu, urobiť niečo inak, lepšie.
Chcete ďalší príklad? O.K. Star Trek Enterprise. Prvé dve série písali scenáristi 1. Na zvyšné dve nastúpili scenáristi 2. Tí druhí si povedali: "Naše scenáre budú sviežejšie, lepšie!" A tak aj bolo! 3. a 4. séria je oproti prvým dvom neskutočný pokrok! Tí ľudia mali dravosť, talent, ale hlavne cieľ. Cieľ urobiť seriál lepším. Cieľ, ktorí scenáristi SGA vôbec nemajú a nikdy nemali. Cieľ, ktorí sa nazýva konkurencia!!! Byť ja vo vedení MGM, SGA preto zruším po 4. sérii a v živote im nedovolím natočiť žiaden film, kým celá produkcia seriálu vrátane scenárov neprejde totálnym vyhadzovom a nahradením niekoho schopnejšieho. Možno by som im potom povolil ďalšie pokračovanie v seriálovej podobe... Ak by aj títo sklamali, potom finito kaput, SGA u nás skončila. Tak je to s mnohými vecami od MGM, vlastne z môjho pohľadu je MGM dosť dementné štúdio. Jediný seriál, ktorý sa mi od nich skutočne páčil, a dodnes sa mi páči, je legenda na poli seriálov všetkých žánrov všetkých čias: "Tom & Jerry".
2) SGU spočiatku vyzeral veľmi sľubne, teraz, keď o tom čítam viac, som čím ďalej, tím viac presvedčený, že pôjde o brak. Kurva, tá loď sa stále hýbe. Teda 7 chevronov znamená polohu hviezd vrátane pôvodného bodu. Osmy chevron znamená galaxiu. Deviaty chevron znamená ">>> cd spaceship". Ale kurňa, keď sa loď stále hýbe, tak sa tých 7 chevronov neustále mení (lebo má ta loď inú polohu), možno sa menia aj galaxie - ôsmy chevron. To by teda znamenalo, že každú chvíľu by mala tá loď inú adresu, nemenil by sa len deviaty chevron. To chcem vidieť, ako toto vysvetlia. Nejakým technickým mambo-jambo, ktorým nebudú rozumieť ani oni, aby nás zmiatli.
Ďalej som si čím ďalej, tým istejší, že tam prejde jeden tím, navyše skvelí priatelia, všetci očividne good-guy naladení. Určite jeden z nich bude mať zázračný tablet, pripojí sa do interface lode o tisícky rokov vyspelejšej cez fire-wire (alebo má už U.S. Military na testovacie účely USB 3.0!?) a ovládne to. Čím viac strán čistého textu A4 o SGU čítam, tým väčšmi sa mi to rysuje do brakovej podoby.
Ach jaj.
Naposledy upravil
Ori dne 29.8.2008 21:45:14, celkově upraveno 1
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.