Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 22.08.2008 - SGU má zelenou, stejně jako SGA film

22.08.2008 - SGU má zelenou, stejně jako SGA film

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Balial píše:
Zase jeden extrém bylo DS9, kdy spárovali snad všechny postavy co tam byly :D to už zase bylo moc.

Že ty máš doma utajenou 8. řadu? :-) Na konci DS9 je z 8 hlavních postav v páru jediná dvojice. Vztahy v DS9 (idealistické wzt) mi právě připadají, že takhle by se to mělo dělat všude. ;-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ne, jenom Kira a Odo, Bashir s Ezri, Miles s Keiko, Worf s Jazdiou, Sisko s Kasidy...

Koho prosím tě zajimá počet vztahů na konci? Spíš je důležitý, kolik se jich za celej seriál vyrojilo, zvlášť pro účely diskuze v tomhle tématu.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Major General
Major General

Odpovědět s citací

No IMO je důležité, jak ty vztahy ukončí, zvláště bavíme-li se o Rodovi v S5. Ono totiž v té DS9 ty vztahy všech postav nebyly po celou dobu seriálu, jeden tam skončil, jiný začínal. Efektně je využili i v ději, i v odlehčených scénách. Když řekneš, že tam spárovali všechny postavy, tak by jeden nevěděl, jestli ten seriál náhodou není jen o vztazích a není-li to 90210...
Obrázek

Odpovědět s citací

Ale je to pravda, přinejmenším technicky :) spárovali všechny postavy, nebo skoro všechny.

Vztahy v DS9 (idealistické wzt) mi právě připadají, že takhle by se to mělo dělat všude

V Lostech ať si to třeba tak dělají. V SG ne, sorry. Že to tobě připadá, že je to tak jednoznačně správně a ne jinak neznamená, že to tak správně je. Světe div se, sou i jiné názory na správnost, nebo třeba taky to že žádná univerzální správnost, model, jak se má točit "správný" scifi neexistuje.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Major General
Major General

Odpovědět s citací

No ano, technicky je i pravda, napíšu-li "V BSG je hodina nádherných CGI soubojů", ale v reálu mi to každý otluče o hlavu, nenapíšu-li k tomu "dohromady ve čtyřech řadách." ;-)

Ehm, ale já neřekl, že jsou špatné, jen, že jsou idelistické, což jsou. O řádek níže jsem snad napsal, že takhle nějak by se měly dělat všude. To myslím hledáš můj pokus o flame na špatném místě. :-)
Obrázek

Odpovědět s citací

No a já tím myslel, že si nemyslím, že by se tak měly dělat všude, proto že každý seriál je jiný a odlišný a ne pro každý je to dobré, nic víc sem tím nemyslel :wink:

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
No IMO je důležité, jak ty vztahy ukončí, zvláště bavíme-li se o Rodovi v S5. Ono totiž v té DS9 ty vztahy všech postav nebyly po celou dobu seriálu, jeden tam skončil, jiný začínal. Efektně je využili i v ději, i v odlehčených scénách. Když řekneš, že tam spárovali všechny postavy, tak by jeden nevěděl, jestli ten seriál náhodou není jen o vztazích a není-li to 90210...

Star Trek Hills 902DS9 :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

maceon Airman
Airman

Odpovědět s citací

hmmmm stejně mě štve, že SGA končí.... vždyť toho ani moc nestihli. Eliminovali replikátory, ale to je všechno. Vim, budou filmy a doufám, že jich bude dost, ale stejně to je škoda. V SG-1 tam eliminovali replikátory, zmenšili sílu Goauldů, spojili Jaffy..... no udělali toho prostě víc.....

Eve Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

njn, taky bych byla ráda kdyby jej ještě nerušili ale to je život...
Obrázek
Atlantis mi chybí už teď...By Eve

Příspěvek 29.8.2008 11:41:55
sardasdarn Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Rád bych se dožil toho, kdy Atlantis odletí na Zem a bude konečně odtajněn veřejnosti projekt Hvězdné brány. Tím bych ukončil v posledním z posledních filmů celou SG sérii. Byla by to příjemná tečka za velice vydařeným seriálem, který sice má stále ohromný potenciál, ale producentům už se do něj moc nechce.
Nebyl jsem skromný.
Nyní už jsem dokonalý.

Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

sardasdan: No, já bych SG ještě vůbec neukončovala. Kdo ví, jaký skvělý seriál Universe bude... :D
Obrázek

Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Označte ma za debila (už po neviem koľkýkrát), ak chcete.
Ale zase ste mi dali množstvo rovín na rozjímanie vnútorných názorov:

1) Nechápem mentalitu Spin-Off tvorcov. Nemá zmysel robiť spin-off seriál, ak ako tvorca nechcem, aby bol lepší, ako pôvodný. To je moja vnútorná pravda, za tým si stojím. Jedna vec je, či po vydretých hodinách práce na scenároch bude seriál skutočne kvalitnejší, ako pôvodný. Druhá vec je, že najprv treba nejaké tie hodiny nad scenármi vydrieť! Ak by sa scenáristi a tvorcovia SGA snažili urobiť svoj seriál lepší, ako SG-1, ale nevyšlo by im to, poviem IMO Dobre, za pokus vám to stálo. Lenže v tom to práve je! Jednoducho, tvorcovia SGA nemali žiadnu túžbu urobiť seriál v niektorej z rovín lepší. Oni sa nesnažili napísať lepšie scenáre, ako ich konkurencia! Do frasa, čo to nevidíte? Práve o to tu ide.

Pozrite sa na seriál "Frasier". Je to spin-off. Najlegendárnejší v dejinách ľudstva. Ukážkový, učebnicový príklad toho, ako robiť spin-offy. Vznikol jeden seriál. (Cheers). Mal jednu obzvlášť zaujímavú postavu. Tak si tvorcovia a scenáristi povedali: "Tá postava je super, vezmeme ju do spin-offu! A natrieme im to! Náš seriál bude lepší!!!" A tak aj bolo. Schuti sa do toho pustili. Ich jediným primárnym cieľom bolo: "Tento seriál bude ešte lepší, ako ten predtým!" Aj preto má Frasier také prepracované scenáre. Jednoducho, tí ľudia chceli urobiť ešte lepší seriál, ako bol pôvodný. A vznikla z toho absolútna legenda. Niečo, čo všetkým primitívnym britským sitcomom vytrelo rite! Ich cieľ podstatne zvýšil kvalitatívnu úroveň tých scenárov, a tým pádom hereckých výkonov, a tým pádom vývojom vzťahov, a tým pádom celého seriálu (toho spin-offu, pochopiteľne).

A to je presne to, čo sa v Atlantis nedeje, sakra! A malo by sa! Malozzi/Mullie sa nesnažia urobiť lepšiu show, ako bola pôvodná. Oni sa len snažia pokračovať v dopredu predšliapanej ceste, a sú radi za každý týždeň, keď sledovanosť vystúpi nad rating 1.0. Nemajú žiadnu extra iniciatívu, urobiť niečo inak, lepšie.

Chcete ďalší príklad? O.K. Star Trek Enterprise. Prvé dve série písali scenáristi 1. Na zvyšné dve nastúpili scenáristi 2. Tí druhí si povedali: "Naše scenáre budú sviežejšie, lepšie!" A tak aj bolo! 3. a 4. séria je oproti prvým dvom neskutočný pokrok! Tí ľudia mali dravosť, talent, ale hlavne cieľ. Cieľ urobiť seriál lepším. Cieľ, ktorí scenáristi SGA vôbec nemajú a nikdy nemali. Cieľ, ktorí sa nazýva konkurencia!!! Byť ja vo vedení MGM, SGA preto zruším po 4. sérii a v živote im nedovolím natočiť žiaden film, kým celá produkcia seriálu vrátane scenárov neprejde totálnym vyhadzovom a nahradením niekoho schopnejšieho. Možno by som im potom povolil ďalšie pokračovanie v seriálovej podobe... Ak by aj títo sklamali, potom finito kaput, SGA u nás skončila. Tak je to s mnohými vecami od MGM, vlastne z môjho pohľadu je MGM dosť dementné štúdio. Jediný seriál, ktorý sa mi od nich skutočne páčil, a dodnes sa mi páči, je legenda na poli seriálov všetkých žánrov všetkých čias: "Tom & Jerry".

2) SGU spočiatku vyzeral veľmi sľubne, teraz, keď o tom čítam viac, som čím ďalej, tím viac presvedčený, že pôjde o brak. Kurva, tá loď sa stále hýbe. Teda 7 chevronov znamená polohu hviezd vrátane pôvodného bodu. Osmy chevron znamená galaxiu. Deviaty chevron znamená ">>> cd spaceship". Ale kurňa, keď sa loď stále hýbe, tak sa tých 7 chevronov neustále mení (lebo má ta loď inú polohu), možno sa menia aj galaxie - ôsmy chevron. To by teda znamenalo, že každú chvíľu by mala tá loď inú adresu, nemenil by sa len deviaty chevron. To chcem vidieť, ako toto vysvetlia. Nejakým technickým mambo-jambo, ktorým nebudú rozumieť ani oni, aby nás zmiatli.

Ďalej som si čím ďalej, tým istejší, že tam prejde jeden tím, navyše skvelí priatelia, všetci očividne good-guy naladení. Určite jeden z nich bude mať zázračný tablet, pripojí sa do interface lode o tisícky rokov vyspelejšej cez fire-wire (alebo má už U.S. Military na testovacie účely USB 3.0!?) a ovládne to. Čím viac strán čistého textu A4 o SGU čítam, tým väčšmi sa mi to rysuje do brakovej podoby.

Ach jaj.
Naposledy upravil Ori dne 29.8.2008 21:45:14, celkově upraveno 1
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale kurňa, keď sa loď stále hýbe, tak sa tých 7 chevronov neustále mení (lebo má ta loď inú polohu), možno sa menia aj galaxie - ôsmy chevron. To by teda znamenalo, že každú chvíľu by mala tá loď inú adresu, nemenil by sa len deviaty chevron. To chcem vidieť, ako toto vysvetlia

Já nevím, že to lidi furt řeší. Prostě najdou nový makro a je to. Pro mě za mě, ať brány narvou na všechny Deadalusky třeba, aspoň by to bylo rozdílný od Star Treku.

Nemá zmysel robiť spin-off seriál, ak ako tvorca nechcem, aby bol lepší, ako pôvodný.

No, tady jim jde právě o to, aby SGU byl stejný, jako SG-1, což byl ve své době relativní hit a Atlantis se ji v popularitě, upřímně, ani zdaleka nevyrovnala.

Jinak v podstatě souhlasím, že autoři nemají iniciativu dělat zajimavé děje, ale definuj mi zajímavý děj. Tady asi každý ví, že bych někdy rád viděl seriály jako Stargate: NID, nebo Stargate: Uzavíráme dějové linie z SG-1 a SGA, ale Balial a spol. mají prostě pravdu, když tvrdí, že SG si nikdy nehrál na kontinuální děj a zkoumání nových směrů jako vyprávět děk. Ano, IMO SG má potenciálu tři prdele a IMO by jednou mohl být podobně politicky kontroverzní, jako třeba BSG, ale on chce prostě být prima vycpávkou volné hodinky, ničím víc. Nemůžeš dělníkovi vyčítat, že nechce být prezidentem.
Obrázek

Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tá narážka, že nemá zmysel robiť spin-off seriál... narážala na Atlantis.

Ale som si takmer istý, že bude narážať aj na SGU. Nehovorím, že SGU má byť BSG. BSG je len jedna, a aj keby sa tvorcovia pokúsili urobiť z toho BSG, bol by to len trápny nepodarok, napodobenina. Viem, že nie každý murár chce byť prezident. Ale každý murár sníva o postavení toho najlepšieho, najkrajšieho domu v štvrti, nasledovala by výhra v súťaži šikovnosti murárov, tučný balík peňazí, sláva, menší, ale útulný domček s povedzme nejakým tým bazénikom. To, že Stargate nie je myslená tak vážne, ako BSG nesmie byť ospravedlnením latentného myslenia scenáristov.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já bych hlavně nesrovnával jen s BSG.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM