Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x06 - The Shrine

5x06 - The Shrine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.8.2008 18:18:32
bulantik Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

OK trochu jsem to přehnal smál jsem jsem se jen na začátku a té Teyle.A to uchechtal smíchy jsme napsal blbě chtěl jsem napsat uchechtal k smrti
-I když, se mince v letu točí, nakonec vždy dopadne správnou stranou.
SEIDON-13. 2. 2009

Příspěvek 24.8.2008 18:24:28
Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

bulantik: To je přeci to samé... a co bylo jako na začátku vtipné? Rodneyho nahrávka nebo Woolseyho svačina, která byla až po intru? Svačinu bych pochopila, ale tu nahrávku ne...
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 18:26:33
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mně se ten díl třeba nelíbil, ale vy se tu pomalu sesypete na každého, který nemá podobný názor jako vy :) . To že bylo jasné, jak to skončí, no dobře, všechny díly končí dobře ale co ten minulý ten dopadl dobře? To že herecké výkony byli dobré je fakt, ale to zastíní trochu slabší příběh.

Příspěvek 24.8.2008 19:03:14
Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

henzis: Vždyť tady nejde o to, aby měl každý svůj názor, ale o to, abychom si ho navzájem sdělili a pokecali o tom, co nás baví. Tvůj názor je že se ti nelíbil. OK, vždyť je to v pořádku. Každému se nelíbí a líbí něco jiného.
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 19:26:33
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: Není třeba nic víc říkat - snad jen: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :lol:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 24.8.2008 19:32:28
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

henzis píše:
Mně se ten díl třeba nelíbil, ale vy se tu pomalu sesypete na každého, který nemá podobný názor jako vy :) . To že bylo jasné, jak to skončí, no dobře, všechny díly končí dobře ale co ten minulý ten dopadl dobře? To že herecké výkony byli dobré je fakt, ale to zastíní trochu slabší příběh.

To není pravda, spíš se tu pravidelně lidi sesypávají na lidi, co se koukají na díl, jen aby měli co kritizovat. :smile: Jinak každému se líbí něco jiného, samozřejmě. Nevšimla jsem si, že by se tu nerespektovaly cizí názory, pouze někdo trochu hůř snáší, když jemu se něco líbí a druhý to strhá. Od toho je to diskuze. :wink:

bulantik: Co na tom začátku bylo tak strašně vtipné? Z té úvodní scény, jako Rodney volal Johna a že je "pan" a ne "doktor" mi spíš lezl mráz po zádech...
Woolsey jo, to bylo vtipné, ale na nějaké uchechtání mi to taky nepřišlo :scratch:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.8.2008 19:40:28
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: To je taky pravda, ja na to koukám protože to je jeden z mých nejobliběnějších ne-li nejoblibenější seriál. A dodnes jsem nekritizoval ani jeden díl :) a doufám že naposled :lol:

Příspěvek 24.8.2008 20:51:44
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Mně se díl celkem líbeil. Bylo to zase něco trochu jiného. Takový společenský díl, zaměřený na vztahy postav a samozřejmě Davidova herecká exhibice. David nám zase jednou ukázal, že je herecká kapacita.
Líbí se mi tyhle myšlenky různých chorob a parazitů, které bývají v cizí galaxii běžné, ale které my neznáme, protože samozřejmě žijeme jinde, kde je běžné zase něco jiného, co ale třeba vypadá podobně.
Jen nevím, co si mám myslet o vztahu Rodney a Jenifer. Mně se k sobě tihle dva nehodí. Raději bych ji viděla s Rononem. To je taková dvojice kráska a zvíře, což vlastně působí docela roztomile, ale k Rodnemu se mi vážně nehodí. To už k němu byla lepší Katie. Nelíbí se mi, že načali vztah Kellerové s Rononem a pak se na to vybodli a začali ji cpát k Rodneymu.
Ale krom tohohle se mi díl opravdu líbil :wink:

Příspěvek 24.8.2008 21:06:21
piedmon Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mně přijde Ronon pro Dr.Keller moc jednoduchý. Rodney je přece jenom vzdělanější, kultivovanější a má jistý šarm :-)
Jinak, v této epizod byla Teyla tak malo, že by snad šla vystřihat. Raději bych si stáhl verzi bez Teyly než verzi s Teylou :-)

Příspěvek 24.8.2008 22:03:19
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Všimli jste si toho parazita ve vodě, jak je záběr na bránu pod vodou? :D

Hmm, a Sheppard na Rodneyho v jeskyni "podívej Rodney, není ten vodopád skvělý?" To bylo tak strašně hezký :love:
Rozhodně mě dostávalo, jak tu David hrál v několika polohách. Postupná degenerace, viděná v denících, jeho frustrace z toho, jak si uvědomoval, co se děje. Pak stav úplné demence se skoky do doby, kdy byl ještě v pořádku. Takhle by to mohli psát pořád. I Shepparda, protože Joe tu byl taky výborný a to jsem nikdy nemyslela, že tohle řeknu :D

Eleira: Já osobně si myslím, že Keller spíš sedí k Rodneymu. Oba se k sobě tak nějak hodí. Jsou takoví sociálně nejistí, ale Keller si dokáže prosadit svou, je chytrá a dokáže ho usměrnit. Nejsem si moc jistá, co by si tak s Rononem pořád povídala, a to v Quarantine byla podle mě spíš tíha okamžiku. Tady ve Shrine mi její vztah k Rononovi přišel takový přátelský, kdy si spíš jakoby jeden druhého dobírali.
Ale je pravda, že "miluju tě" je hodně silné slovní spojení, i když si myslím, že to není tak náhlé, jako když chtěl požádat o ruku Katie, kterou jsme viděli dvakrát. Tady to bylo vidět už v předchozích epizodách, hlavně v The Seed. Ale trochu mám problém se vztahem doktor-pacient, protože už tady bylo jasně vidět, jak doktorce city trochu zatěmňují úsudek.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.8.2008 22:25:31
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Skvělej díl, příběh možná nebyl nějaký extra silný a objevný, ale herecké výkony perfektný (hlavně Rodney), dokonce any Teyla mě nějak neiritovala... do posledního okamžiku jsem se bál, že na ně Wraithové příjdou a strhne se tam bitka při niž budou operovat (takto vypadají poslední scénáře SGA), naštěstí se tvůrci obešli bez tohoto a myslím že je to jedna z nezdařilejších epizod vůbec. Něco takového měli udělat když odcházel Becket, ta epizoda s výbuchem byla až trapná.

Trošku mi přišly divný ale ostatní herci. Ronan byl takovej moc starostlivej. Né že by to bylo špatně, ale zdálo se mi, že scénáristi občas zaměnili Ronana a Johna, jen aby se jim to hodilo do příběhu.

Dávám 9/10, třeba SGA není ještě odepsaná
"And those who are prideful and refuse to bow down, shall be laid low and made
unto dust" - Book of Origin -

Příspěvek 25.8.2008 00:23:41
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Co říct když už bylo vlastně všechno napsáno? Libilo se mi to (i když to vlastně bylo naprosto děsivé...) a určitě to nebude jeden z těch dílů, u kterých po hodině nevím o co šlo... Jen se mi tam nějak nehodilo to řešení s tajemnou svatyní.
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 25.8.2008 09:24:20
Eve Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tento díl byl super, nejlepší z 5. série, jen je škoda že se tam moc neobjevovala Teyla :-D ale skvělý díl, vtipný, trochu i smutný prostě tahle epizoda se mi moc líbila, je to zase něco jiného a určitě se jim moc povedla ;-)
Obrázek
Atlantis mi chybí už teď...By Eve

Příspěvek 25.8.2008 10:04:30
Rufu Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Taktéž se mi díl líbil i když rozvíjení postav je trochu rozvláčné a měli by jsme o nich už za tu dobu vědět všechno.
Trošku zamrzí že jsou tak nepřístupní "pověrám" když sami žijou ve světě kde skoro nic není nemožné(že to nikdo nepředpokládal ,to s tím zářením).

Nemá jumper nějaký nový ovládací panel?Asi jsem si ho nikdy nevšim.
Nemůže parazit z mozku vylézt nějakým jiným spůsobem - uchem,nosem?
Jak to vlastně pokračuje s Wraithy?Už se vymlátili mezi sebou nebo ještě ne?
Subjektivní pocit -doktorka má tak hustý a nalakovný vlasy že mi už začíná připomínat Ronona. :roll:

Příspěvek 25.8.2008 10:58:28
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Všimli jste si toho parazita ve vodě, jak je záběr na bránu pod vodou? :D
....

Jo, všimla :) Když jsem to viděla poprvý, tak jsem si říkala co tam plave za bordel a pak při druhým skouknutí mi to docvaklo :D
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách