g.o.d: takovej spoiler nebude, oni si nás pěkně vychutnaj až do posledního dílu, kde se pak budem všichni nevěřícně chytat za hlavy, protože všechny indicie ukazovaly na kohokoliv jinýho, jen ne na něj
Právě proto, že spoilery neprozrazují žádné zásadní informace, jsou vypouštěny. Aby k seriálu přitáhly ještě víc lidí, protože ty lidi jednoduše nabudí, navnadí... cokoliv
5x04 jsem viděl spoiler-free a ještě po dvaceti minutách jsem přemýšlel, o čem ten díl vlastně je. Kdybych věděl, že navštívíme pár paralerních vesmírů, neznamenalo by to, že mám z dílu menší zážitek, ale naopak bych se moh pořádně soustředit na děj a chápat ho.
To samý teď. Vím, že bude RepliWeirová, bude na Atlantis. Dá se jednoduše dovodit, že bude nějakej konflikt mezi lidma a replikátorama a díl skončí buďto tak, že replikátory zničijou (popřípadě tomu replikátoři uniknou povznesením) nebo RepliWeirová unikne bude dělat trable dál. A když teď vím celý děj, má cenu se dívat? Jistě, protože o to víc mě zajímá, co se vlastně stane a hlavně JAK se to stane...
Oni ví proč spoilery vypouštějí: dejme tomu tak 60% lidí si je přečte a bude se dívat a eventuelně ještě řeknou někomu dalšímu "Tenhle díl bude fakt cool" a ten další se bude dívat taky. O tom to je... přilákat publikum zvýšit sledovanost.

tolik k funkci spoilerů z pohledu producentů.