Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x04 - The Daedalus Variations

5x04 - The Daedalus Variations

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 02.8.2008 17:39:36
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak pátá série mi zatím dělá jen a jen radost :D Další super díl :smile:
Zápletka zajímavá. Konečně se oni dostali do nějaké alternativní reality (a né jedné :o ) a ne nikdo k nim.
Duo Zelenka a Lorne byli fajn. Lorne to tam umí pěkně pošéfovat, když je Woolsey v nedohlednu a Sheppard v máleru :)
Sheppard skládající komplimenty sám sobě... :laugh:
Chewie, eh, teda Ronon mlátící do počítače byl parádní :D Tak se na tu techniku musí :lol:
Noví nepřátelé, tak doufám, že zůstane jen u téhle epizody. Já nějaký nový nepřátele nechci. Wraithi a Michael mi bohatě stačí :P
No, a teď Teyla. Bylo by najivní si myslet to, že když mi v předchozích dílech nijak výrazně nevadila, že to vydrží :roll: To že umí zacházet s počítačem, fajn, ale nemusí fušovat Rodneymu do řemesla a umět ovládat každou konzoli na Daidalovi :roll: Když najdu nějaké plus, tak aspoň byla užitečná a nestála tam jak tvrdé i.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 02.8.2008 17:48:57
Mjr. M. Kouba Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Musím říct, že tento díl je podle mého velmi kvalitní, ačkoli téma alternativních realit se v SG objevuje čím dál častěji.
Děj sice není až tak ztrhující, ale i tak to má ten správný spád. Boje lodě-stíhačky jen víceméně kinetickými zbraněmi, provedení nového pohonu a Rodneyho "We're jumping" mi připomělo BSG, konkrétně 33.
Nový nepřítel je sice trošku vykradený, ale pořád stojí za to.
Jedinými mínusy je Tesla, oprava Teyla, která umí s Daedalem líp než Rodney, který by se v tom měl vyznat přece jen trochu víc, je sice pravda, že by tam polovina týmu byla úplně zbytečná, ale tohle je přeci jen trošku moc. A druhým mínusem je nepřítomnost velitele Atlantidy, což lehce zavání 4. sezónou.

Suma sumárum: 8,5/10
Obrázek

Příspěvek 02.8.2008 18:47:59
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zatím pátá řada vážně pěkné epizody, po největší bídě ve třetí řadě čtvrtá nebyla o moc lepší. Se to konečně minimálně stabilizuje.Sice žádně nějaké extrémně dobré epizody, ale rozhodně pokoukání prozatím vážně na dobré úrovni.
K epizodě byly tam nádherné detaily BC-304. Příběh docela klišé ale nemůžu říct že bych se u toho nudil. Občas se mi zdálo že Teyla umí až moc na to že to byl nějaký rychlokurz. Nejlepší byl mírně nervozní Ronon.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 02.8.2008 19:31:20
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda se mi fakt libila super byly detaily lodi fight se stihackama a dobry bylo i to cerveny svetylko v hlave toho mimozemstana :lol: . A jeste ta somochvala to bylo taky dost good , jen me mrzi ze nepadlo jmeno tech mimozemstanu , kdyby treba zajal rodneyho a vyslychal ho a neco by prozradil i na sebe by super a taky skoda ze tam nebyl Woolsey

Příspěvek 02.8.2008 19:47:11
Kocur8 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tento díl se mi velmi líbil a považuju ho za si nejlepší s toho co jsme zatím mohli vidět v 5.sérii. Duo Lorn a Zelenka se mi líbilo, něco jako John a Rodney :D Zelenka by se mohl stát členem Lornova týmu.Mohli by to střídat každý díl by patřil jednomu týmu :lol:

Příspěvek 02.8.2008 20:05:30
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak mě se tento díl také velmi líbil. Je sice pravda, že Teyla uměla s počítačem na Daedalovi trochu moc, ale nevadilo to(alespoň mě ne)
Ronon byl úžasnej ve scéně s počítačem - "jsou to tví přátelé" :laugh: - ale jinak tam vážně fungoval opět jako zbraň hromadného ničení :roll: . Jediné co mi přijde škoda, že si nevzali jejich zbraně - vůbec nevypadali špatně a vypadali účinně. Celkově nepřátelské lodě a stíhačky vypadali dobře, osobně bych řekl, že nebezpečněji než Wraithi. A na konci John Sheppard chválící sám sebe :biglol: to bylo vážně supr :laugh:
Celkově se mi tento díl velmi líbil (ostatně jako celá S5 a velká část S4 - asi nejsem náročný divák - nevim) a číselně asi 9/10
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 02.8.2008 20:34:21
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak mně se to velmi líbilo. Šokující, já vím. :lol: Alternativní realita tu už byla - no a co? Když je to dobře udělané, proč ne? Po těch stovkách různých alternativních dílů v různých seriálech, co mají vymýšlet? A mně tohle přišlo docela originální. Líbil se mi ten nápad s tím generátorem, a tentokrát to stihli i pěkně zakončit. To, že se nasoukají do skafandrů mě tedy napadlo hned, jak se koukli z okna Jumperu, ale to je možná tím, že jsem toho už viděla hodně, než že by to bylo nějak extrémně předvídatelné. Zelenka s Lornem super dvojka, Lorne velící ještě lepší. Tentokrát dokonce zachraňoval on je, což je super.

Co vím, tak tahle rasa má být jen v tomhle díle. Ale nemyslím si, že by bylo na škodu potkat úplně tuctovou cizí rasu, která by nevzešla z lidí, od Antiků nebo z antického experimentu (jako Wraithové nebo Replíci). Sice trochu borg, pravda, ale bylo to tam spíš na osvěžení, jako "vedlejší" příběh.
Co se mi hodně líbilo bylo, jak McKay konečně na Shepparda zařval a pěkně ho sjel. Totiž, jak řekl "nemůžu dělat deset věcí najednou". Sice to říkal už předtím, ale tady to bylo takovým pěkným, důrazným, věcným tónem, že nikdo neprotestoval.
Teyla ovládající Daedalus - no, bylo to nepatrně přehnané, na "rychlokurs" mi to přijde hodně. Ale aspoň tam nestála jako dřevo. I ten rozhovor s Rononem o jejich alternativních protějšcích byl pěkný. Fakt, že se starají jen o sebe a svůj zadek a nezajímá je, co se děje na planetě pod nimi, byla příjemná změna. Mohli by to takhle dělat častěji. Sice jsou ve spojení s SGC a mají lodě, ale pořád jedou víceméně na vlastní triko a trocha sobectví by neškodila.
Ronon mlátící do konzole - já nevím, ale sedlo mi to k němu. Je to pořád impulzivní povaha a kdybych já věděla, jen že na střílení potřebuju červené tlačítko a dál nic a byla bych bezmocná, asi bych dělala totéž.
A to, že Rodney uskakoval, jako že na něj letí prskavka? Jako...otevřeš dveře, a najednou po tobě někdo vystřeli z energetické zbraně, což pravděpodobně bolí jako popálenina. A moc se mi líbilo, jak ho Teyla skryla, takový hezký týmový moment. Oni dva ve strojovně, to bylo taky fajn (až na to její fušování do jeho práce), možná by neškodilo, kdyby ti dva měli víc scén spolu. Ten konec byl vyloženě roztomilý. :D
A zase jsem jednou ráda, že to byla týmová epizoda.
Takže mně se to, po těch předchozích třech nemastných, neslaných epizodách, u kterých ani nevím, o čem byly, líbilo. Rozhodně je to něco, co si víc zapamatuju, než jen jak z Kellerky raší kytka apod.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 02.8.2008 20:49:48
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Joenom pr ovsechny co si stezuji ze tam nebyl nas novy velitel... V rozhovoru s Alan McCullough-em rikal ze ho nechteli cpat do kazde epizody jenom kvuli minutovemu steku protoze to je mrhani jeho talentem :wink:

Příspěvek 02.8.2008 20:58:38
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

to Rodneyho cekani na nabiti pohonu jak se to zobrazovalo v procentech mi trosku pripomelo me kdyz cekam na titulky k Atlantisu :lol:

Příspěvek 02.8.2008 21:28:41
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak dokoukáno a opět velká spokojenost ... zatím to s pátou sezonou vypadá dle mého velmi dobře, ale tento díl byl s "celé" 5 serie ten nelepší :smile:

+ Jak na začátku Rodney vypráví jak mu něco spadlo, a pak se dozvíme, že to bylo Teylino dítě :lol:
+ Nepřátelé v alternativní realitě ... vypadali docela hodně silní, víc jak Wraithové, navíc byli docela těžko zranitelní :wink:
+ Jak Ronon začal mlátit do těch tlačítek, jako malé děcko, když mu nejde nějaká počítačová hra a John na něj: "Klid, Žvejku, ty tlačítka jsou tvoji přátelé" :lol: Tak to jsem si musel sundat sluchátka a začít se nahlas smát, to mi opravdu přišlo hodně komický :lol:
+ Krásná vesmírná bitva těch neznámých nepřátelských letounů a F-302ek, takhle to má přesně vypadat :wink:
+ Zelenka a Lorne - z nich se pomalu stává dobrá dvojka :wink:

- Absence Woolseyho :cry:

Celkově: 9,5/10

Skvělí díl a už se nemůžu dočkat dalšího :)

Příspěvek 02.8.2008 22:30:49
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Díl se mi líbil. Ne sice bezvýhradně, ale líbil a to je na tento seriál celkem přijemná změna. Co mě ale rozčílilo byl Kronk the Frankenstein a jeho kamarádíci... nesedělo mi to tam a myslím, že místo něj by se to dalo zaonačit lépe.

Btw: Jsem jedinej, koho jako první napadlo uříznout z Daedala kousek bez časohyperprostoromotoro pomocí několika šikovných explozí?
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 02.8.2008 23:03:03
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Pěkný díl, i ti zombie s blikajícím červeným cosi na palici se mi líbili... :)
Pěkné hlášky, hezké efekty... akorát Teyla, ovládající Daedala byla dost uhozená :)

Btw: Jsem jedinej, koho jako první napadlo uříznout z Daedala kousek bez časohyperprostoromotoro pomocí několika šikovných explozí?

Asi nebyl čas ;)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 02.8.2008 23:36:35
Kalasnikov Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Klenotka: energetická zbraň s účinností prskavky fajn :-) Později už to zranění hrál lépe ale těch prvních pár vteřin bylo slabých. Je to jenom drobnost ale třísklo mě to do očí protože David umí hrát lépe.

Příspěvek 03.8.2008 00:12:04
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz píše:
+ Jak na začátku Rodney vypráví jak mu něco spadlo, a pak se dozvíme, že to bylo Teylino dítě :lol:

To mě trklo hned o čem se baví, jak řekl že mu ho nechce půjčit :twisted:

Jinak epizodka dobrá, ale přišlo by mi divný, že by vymýšleli novou rasu na jeden díl. Jasně něco podobnýho bylo i v "Hope" (SG-1) (btw. ta loď z Hope vypadá jako přebarvená a mírně upravená verze romulanské lodi Warbird (Star trek)). Musím uznat, že Teyla se chovala, jako by tu loď navrhla. Bitva pěkná a pokaždý, když John nazve Ronona žvejkem mám úplný vánoce :) . Akorát téma je lehce obšlehnuté. :roll: .

btw. Rodney drží dítě jako prase kost, ale musím mu přičíst k dobru zranění. :P
btw 2. Všimněte si, že zbraně nové jsou v podstatě ty samé, jaké se objevili už v SG-1 u rasy zvané Serafíni
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 03.8.2008 08:00:16
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Epizoda celkem dobrá. 8) Parádní efekty,ale ta Teyla :roll: když se pokaždé objeví její ksicht na obrazovce tak se mi chce zvracet. :pukel: ona má tak hnusnej obličej.V tomhle díle to bylo nejvíc poznat,takovej rošklebenej. :roll:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách