Tak mně se to velmi líbilo. Šokující, já vím.

Alternativní realita tu už byla - no a co? Když je to dobře udělané, proč ne? Po těch stovkách různých alternativních dílů v různých seriálech, co mají vymýšlet? A mně tohle přišlo docela originální. Líbil se mi ten nápad s tím generátorem, a tentokrát to stihli i pěkně zakončit. To, že se nasoukají do skafandrů mě tedy napadlo hned, jak se koukli z okna Jumperu, ale to je možná tím, že jsem toho už viděla hodně, než že by to bylo nějak extrémně předvídatelné. Zelenka s Lornem super dvojka, Lorne velící ještě lepší. Tentokrát dokonce zachraňoval on je, což je super.
Co vím, tak tahle rasa má být jen v tomhle díle. Ale nemyslím si, že by bylo na škodu potkat úplně tuctovou cizí rasu, která by nevzešla z lidí, od Antiků nebo z antického experimentu (jako Wraithové nebo Replíci). Sice trochu borg, pravda, ale bylo to tam spíš na osvěžení, jako "vedlejší" příběh.
Co se mi hodně líbilo bylo, jak McKay konečně na Shepparda zařval a pěkně ho sjel. Totiž, jak řekl "nemůžu dělat deset věcí najednou". Sice to říkal už předtím, ale tady to bylo takovým pěkným, důrazným, věcným tónem, že nikdo neprotestoval.
Teyla ovládající Daedalus - no, bylo to nepatrně přehnané, na "rychlokurs" mi to přijde hodně. Ale aspoň tam nestála jako dřevo. I ten rozhovor s Rononem o jejich alternativních protějšcích byl pěkný. Fakt, že se starají jen o sebe a svůj zadek a nezajímá je, co se děje na planetě pod nimi, byla příjemná změna. Mohli by to takhle dělat častěji. Sice jsou ve spojení s SGC a mají lodě, ale pořád jedou víceméně na vlastní triko a trocha sobectví by neškodila.
Ronon mlátící do konzole - já nevím, ale sedlo mi to k němu. Je to pořád impulzivní povaha a kdybych já věděla, jen že na střílení potřebuju červené tlačítko a dál nic a byla bych bezmocná, asi bych dělala totéž.
A to, že Rodney uskakoval, jako že na něj letí prskavka? Jako...otevřeš dveře, a najednou po tobě někdo vystřeli z energetické zbraně, což pravděpodobně bolí jako popálenina. A moc se mi líbilo, jak ho Teyla skryla, takový hezký týmový moment. Oni dva ve strojovně, to bylo taky fajn (až na to její fušování do jeho práce), možná by neškodilo, kdyby ti dva měli víc scén spolu. Ten konec byl vyloženě roztomilý.
A zase jsem jednou ráda, že to byla týmová epizoda.
Takže mně se to, po těch předchozích třech nemastných, neslaných epizodách, u kterých ani nevím, o čem byly, líbilo. Rozhodně je to něco, co si víc zapamatuju, než jen jak z Kellerky raší kytka apod.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.