Trochu rozpačitá až místy nudná epizoda. Tedy takhle - Rononovy epizody mě nebaví z toho důvodu, že on se stejně vrátí, stejně bude vše při starém, ale víc se mi v těch epizodách líbí to kolem něj
Tohle mi přišlo jako dost chaotická epizoda, řešili moc věcí najednou, ale líbilo se mi tam dost věcí. Tedy spíš konkrétní detaily než epizoda jako celek.
Především se mi hodně líbilo, jak Woolsey zastavil akčního Shepparda před jeho hraním na hrdinu. Konečně zase nějaké velení potom nevelení ve 4. sérii. Na druhou stranu to, jak se nemohl dostat ze zasedačky mi přišlo vtipné, nenucené jako je to někdy v případě McKaye a hlavně ho přitom nikdo neviděl, takže to nebylo ponižující.
Teyla nebyla protivná už ve druhé epizodě v řadě, ale zase až tak moc nám její šťastnou rodinku ukazovat nemuseli. Pracující matka a otec na rodičovské? Pěkně vyřešeno. Nemuseli by s tím už nic dělat a věnovat se tomu minimálně - občas se zmínit nebo ukázat, ale ne to tam řešit. Na druhou stranu bylo fajn vidět Teylu, jak konečně taky má co dělat a ne jen stát, případně házet moudra. Jak ji Sheppard nepřímo řekl "už se do háje rozhodni, nemůžeme čekat věčně", to bylo bezvadné. Taky jak se McKay s Keller pakovali na oběd, aby nemuseli být u toho, to byl pěkný detail.
Rozhovor Rodneyho a Shepa v jídelně se mi líbil. Hlavně tedy proto, jak Rodney zdánlivě nedával smysl, ale Sheppard ho zná natolik dobře, že ví, že tím McKay něco říká a vedl s ním normální rozhovor. I když to pomrknutí na slasherky si mohli odpustit
A pak Rodney sedící vedle Ronona, to bylo moc pěkné, „he is back!“ Trochu mě zamrzelo, že nevyužili situace s enzymem, a nevyvolali u i u McKaye nějaké vzpomínky, ale to už by bylo jednak moc přeplácané a jednak když on se předávkoval, nikoho z jeho týmu to vůbec nezajímalo, tak proč by vůbec chtěl vzpomínat.
Jo a ten konec, sestříh scén, byl bezva nápad. Woolsey v kravatě, Rodney ve vaně (nej scéna btw.

), Ronon s mečem…Jason tu předvedl i nějaké herectví, což je fajn.
Ale Lorna by zase mohli využít pořádně, když to fanoušci chtějí. Jeho neustálé zavírání někam nebo dělání z něj poslíčka se mi moc nelíbí.
Hudba v epizodě byla místy opravdu výborná a je mi už záhadou, proč takoví ždímači peněz, nevydávají soundtracky k jednotlivým sériím.
Celkově takový dost průměr až nuda, v půlce jsem to dokonce vypnula a šla jsem do parku na koncert. Ale docela paradoxně to vypadá, že když se nesnaží psát story-arc, tak jim vznikne sám od sebe. OK, story-arc je silné slovo, ale nějaké propojení tu funguje a s tím nejspíš ani nepočítali, takže v tomhle případě by se takhle „nesnažit“ mohli častěji.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.