Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x03 - Broken Ties

5x03 - Broken Ties

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 26.7.2008 13:08:41
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Mě se tahle epizoda líbila
Ne kvůli ději-neději. Jsou to prostě drobnosti. Muzika při úprku z labky. Konečně musej dostat povolení na opuštění planety...
Woolsey tam je jako bílá vrána. Roberta Picarda žeru z dob Voyageru,v SG1 se krásně předvedl,ale udělat z něj hlavní postavu? Pfjůů! To byl dobrej tah :D

S Teylinou rodinnou koncepcí se asi budeme muset smířit. Teď se ale vrátila do "aktivní služby" ,takže o opatrování toho dítka s nevyjasněným jménem po dědečkovi se budou muset dělit Kanaan a Woolsey. A taky vám připadá Kanaan jako vydržovanej chlap? Hrome ty Athosiani musí mít matriarchát jako blázen.

A ten konec... Paráda. Shepp drsňácky podal Ronniemu meč,Teylina famílie mi opravdu evokovala dojem,že děj se odehrává ve městě(poprvé po X dílech). Prostě celý ty záběry na posádku. Ikdyž ukázání Lorneho,Radka či kohokoliv z komparzu by nezaškodilo. Rodney se mi líbil,ikdyž zase trochu sklouzával ke stereotypu.
Woolsey ve večerním obleku,sklenka vína a klasická hudba? Tu postavu miluju...
Ta da da dá! Ta da da dá ... :D
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 26.7.2008 14:58:14
Blackhoool Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Bohužel mají scénáristi na krku zase jednu obří chybu. Ta 5. série bude asi nějaká prokletá...
Určitě si všichni vzpomeneme, proč se Ronon stal v první řadě runnerem. Ano, nebylo možné mu vysát život. Takže jeho brainwashnutí tímto způsobem nepřichází v úvahu.

Všiml jsem si, že v diskuzi k 5x02 někdo mluvil o SG-1 šabloně. Ta se tu dá také nalézt, když si vzpomeneme na Teal'ca v podobné situaci.

Je tu vidět jasná snaha kompenzovat neoriginální děj všelijakými legračními osvěženími v podobě Woolseyho nebo Rodneyho, bez nich už nevím, co by se mi na této epizodě mohlo líbit...

Taky doufám, že už se teď nebudou zabývat trojicí Teyla, Kanaan, dítě, protože to mi do SGA vůbec nesedí.

a na to si prisel kde ze ho nejde vysat??? oni ho nevysali bo s znej chteli udelat runnera bo byl tak silnej nic o tom ze ho nejde vysat tam nebylo a pokud jo tak sem asi hluchy

Příspěvek 26.7.2008 15:07:17
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já si to pamatuju tak, že ho nešlo vysát, a proto z něj udělali runnera (2x03 Runner).
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 26.7.2008 15:38:49
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ne, šlo ho vysát, ta scéna byla obecně špatně pochopena. Mallozzimu tahle otázka byla položena, a v té scéně ho šlo vysát, ale Wraith byl překvapen jeho odporem á zarputilostí že se rozhodl přestat proto že mu přišlo udělat z něj runnera lepší.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 26.7.2008 15:48:25
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Trochu rozpačitá až místy nudná epizoda. Tedy takhle - Rononovy epizody mě nebaví z toho důvodu, že on se stejně vrátí, stejně bude vše při starém, ale víc se mi v těch epizodách líbí to kolem něj :D
Tohle mi přišlo jako dost chaotická epizoda, řešili moc věcí najednou, ale líbilo se mi tam dost věcí. Tedy spíš konkrétní detaily než epizoda jako celek.
Především se mi hodně líbilo, jak Woolsey zastavil akčního Shepparda před jeho hraním na hrdinu. Konečně zase nějaké velení potom nevelení ve 4. sérii. Na druhou stranu to, jak se nemohl dostat ze zasedačky mi přišlo vtipné, nenucené jako je to někdy v případě McKaye a hlavně ho přitom nikdo neviděl, takže to nebylo ponižující.
Teyla nebyla protivná už ve druhé epizodě v řadě, ale zase až tak moc nám její šťastnou rodinku ukazovat nemuseli. Pracující matka a otec na rodičovské? Pěkně vyřešeno. Nemuseli by s tím už nic dělat a věnovat se tomu minimálně - občas se zmínit nebo ukázat, ale ne to tam řešit. Na druhou stranu bylo fajn vidět Teylu, jak konečně taky má co dělat a ne jen stát, případně házet moudra. Jak ji Sheppard nepřímo řekl "už se do háje rozhodni, nemůžeme čekat věčně", to bylo bezvadné. Taky jak se McKay s Keller pakovali na oběd, aby nemuseli být u toho, to byl pěkný detail.
Rozhovor Rodneyho a Shepa v jídelně se mi líbil. Hlavně tedy proto, jak Rodney zdánlivě nedával smysl, ale Sheppard ho zná natolik dobře, že ví, že tím McKay něco říká a vedl s ním normální rozhovor. I když to pomrknutí na slasherky si mohli odpustit :smile:
A pak Rodney sedící vedle Ronona, to bylo moc pěkné, „he is back!“ Trochu mě zamrzelo, že nevyužili situace s enzymem, a nevyvolali u i u McKaye nějaké vzpomínky, ale to už by bylo jednak moc přeplácané a jednak když on se předávkoval, nikoho z jeho týmu to vůbec nezajímalo, tak proč by vůbec chtěl vzpomínat.
Jo a ten konec, sestříh scén, byl bezva nápad. Woolsey v kravatě, Rodney ve vaně (nej scéna btw. :D), Ronon s mečem…Jason tu předvedl i nějaké herectví, což je fajn.
Ale Lorna by zase mohli využít pořádně, když to fanoušci chtějí. Jeho neustálé zavírání někam nebo dělání z něj poslíčka se mi moc nelíbí.
Hudba v epizodě byla místy opravdu výborná a je mi už záhadou, proč takoví ždímači peněz, nevydávají soundtracky k jednotlivým sériím.
Celkově takový dost průměr až nuda, v půlce jsem to dokonce vypnula a šla jsem do parku na koncert. Ale docela paradoxně to vypadá, že když se nesnaží psát story-arc, tak jim vznikne sám od sebe. OK, story-arc je silné slovo, ale nějaké propojení tu funguje a s tím nejspíš ani nepočítali, takže v tomhle případě by se takhle „nesnažit“ mohli častěji.
Naposledy upravil Klenotka dne 26.7.2008 16:27:38, celkově upraveno 1
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.7.2008 15:58:43
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Balial píše:
Ne, šlo ho vysát, ta scéna byla obecně špatně pochopena. Mallozzimu tahle otázka byla položena, a v té scéně ho šlo vysát, ale Wraith byl překvapen jeho odporem á zarputilostí že se rozhodl přestat proto že mu přišlo udělat z něj runnera lepší.

Já to pochopil právě jinak. To bude tím, že nečtu rozhovory s Mallozzim.

Příspěvek 26.7.2008 16:00:40
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Celkem slušný díl, hlavně díky Woosleymu a jeho geniálmím scénám, líbilo se mi že nenechal Johna hned vyrazit, dozvedeli jsme se o nem že je rozvedeny a mel malyho pejska a to hned ve druhem dile jako hlavni postava, coz u Shepa a jeho minulosti za 5 serii... no nis, To s tim vysatim si myslim že je taky renonc, ale Mallozi to vzdycky nejak zakeca jak se mu to hodi a Woosleyho pokoj mi prisel vubec nejvic osobni ze vsech, on v obleku v ruce sklenice dobreho vína, klasická hudba, v pozadí vlastní vinný "sklípek" a i interiér mi přišel velmi vkusný. Celkem epizoda nic moc, ale díky\ detailům a vedlejšího děje to bylo velmi koukatelné......
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 26.7.2008 16:46:56
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Nohajc: Jo, no ono se mezi těma nudnejma popisama jeho večeří a dotazů patolízalů najde poměrně pravidelně dobrej dotaz k věci, na kterou odpoví :wink:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 26.7.2008 17:15:47
etigo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Přiznávám se, že mně ten díl celkem líbil. Celkem slušný mix děje i vtipných situací (Woolsey a dveře + Woolsey s dítětem). Snad jenom to bylo krapet přehlcené, ale ne až tak moc. Taky mě dost zaujaly ty filmové zkratky při těch odvykačkách. Rozhodně to byl alespoň pro mě zajímavější, než ty průlety tím městem.

Jen by to chtělo už nějaký prvek scifi :-(
"Usmívej se, zítra bude hůř." Murphy

Příspěvek 26.7.2008 17:41:50
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Mě se to docela líbilo, mám ráda epizody s Wraithy a Rononem. Tajně jsem doufala, i když bylo jasné, že ne, že se Teyla rozhodne odejít, ale bohužel... Jak tady někdo psal, Kanan opravdu připomíná vydržovaného chlapa:-). Vůbec ta věc s dítětem a Kananem je tam tak násilně vložená, hrůza... Teylu nesnáším čím dál víc, je strnule pořád stejně moudrá a už nejsem schopná na její postavě najít nic pozitivního. Škoda, že ji Sheppard nevyhodil. Ať se vrátí do stanu a dá pokoj. Prý "Lidi z této galaxie Tě potřebují" ... cha.... kromě pár spojení s Wraithskou královnou ji může zastoupit jakýkoliv voják... Je fakt přeceňovaná... No nic, omlouvám se, ale nemůžu si pomoct, tuhle postavu fakt nesnáším...

Woolsey mi okamžitě přirostl k srdci... Nečekala jsem to... To, jak si užíval volno v obleku při poslechu vážné hudby a u sklenky vína, to bylo skvělé. Doufám, že tam bude hodně a moc a vytlačí hodně scén s Teylou... :evil:

U té scény s useknutou rukou a následného souboje jsem byla na začátku mimo, taky jsem si myslela, že ruku usekl Ronon, ale pak to bylo jasné.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 26.7.2008 18:10:38
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Teyla je tam dobrá akorát tak na "Previously on Stargate Atlantis".
A i v tom ji hravě zastoupí ostatní :D . Což taky o něčem svědčí. Takovej Teal'c to říkal 10 let a nikdy ho nevyměnili... :wink:

Jinak, etigo to vystihl velmi dobře s tím sci-fi prvkem.

Příspěvek 26.7.2008 19:33:59
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak podle mě to byla určitě nadprůměrná epizoda. Líbil se mi příběh, i když to, že se Ronon zase vrátí zpět bylo očekávané, líbilo se mi to, že neodolal a nechal se zmanipulovat. Ani ten návrat nebyl dílem jednoho střihu, takže to působilo o mnoho líp.
Z Woolseyho se v mnoha ohledech stává sympaťák. Robert Picardo ho hraje prostě skvěle a ty drobnosti, co mu tam přidali. Jako, že na něj nereagují dveře, scénka s dítětem nebo na konci ta vážná hudba. :thumleft: Hudba v tomhle díle byla vůbec výborná. :wink:

Kdybych chtěl být zlý, tak řeknu, že nejlepší moment dílu byla scéna, kdy Teyla řekne Woolseymu, že v týmu končí. Nejhoší moment zase scéna, kde jí Kanaan postrčí aby se do týmu vrátila. Fakt jse doufal, že se do týmu nevrátí. Dávalo by to smysl, měla by prostor k působení ve městě, nedejbože by to mohlo rozvinou její charakter. Bohužel na to tvůrci jako vždy neměli koule. Vždyť i ten, dnes už nepochybuju nejlepší změna v SGA od začátku, příchod Woolseyho byl vynucený odchodem Amandy.
Ale vrátím se k Teyle a nebudu jí pomlouvat, protože v tomhle díle byla docela normální. :wink:

Takže já byl dneska docela spokojený.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 26.7.2008 19:56:17
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Moc povedený díl, líbil se mi :ok: Woolseyho mám čím dál tím raději. Když se na Atlantris tak pěkně zabydlel, tak doufám, že tam bude co nejdéle :smile: Všechny ty maličkosti ohledně jeho byly povedené a už jsem se o něm i něco dozvěděli.
Vidět zlomeného Ronona bylo vážně něco :shock: jen škoda, že se na konci vše vrátilo do pořádku, kdyby trochu té "temnoty" v něm zůstalo mohlo by to být zajímavé 8)
Ani v téhle epizodě mi nijak Teyla nevadila (což pomalu aspiruje na rekord :lol: ), i když jsem si taky najivně přála, že se do týmu nevrátí. Kannan mi tady už nepřipadal jako totální ucho jako v předchozích dílech. Teď už je jen ucho a muž na mateřeské.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 26.7.2008 20:05:22
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To byla parádní epizoda :shock: hodně dobrá,nejlepší byl ronnon na tý postely.Konečně předvedl pořádné hraní. :lol: Teyla mě celkem nevadila,dokonce v té scéně jak dává to dítě Woolseymu a pak cupitá za sheppardem mě připadala jako pubertačka a nebo praštěná holka což bylo hodně komické. :lol: Woolsey super,ta scéna s dveřma,pak to dítě. :D :D :D

Příspěvek 26.7.2008 20:37:58
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak upřímně se mi tento díl velice líbil a to zejména díky Robertu Picardovi alias Mr. Woolseymu - jeho scény jsou úžasné - dveřmi počínaje, dítětem pokračuje a jeho pokojem konče :) Musím říct, že se dostává vysoko mezi mé nejoblíbenější postavy seriálu :) .Líbilo se mi také, že nenechali Ronona jako superhrdinu, ale že ho nechali zlomit. Teyla v tomto dílu byla dobře napsaná a osobně si myslím, že kdyby ji začali psát pořádně (alespon tak jako v tomto díle) že by neměla takové množství kritiků - ale kdo ví :) A na závěr postava Tyrea - ten se mi také velmi líbil - jeho posun od uctívače ve "zrádce" Wraithů. Jeho souboj s Rononem byl celkem efektivní, ale co se mi nejvíce líbilo, byl fakt, kdy Sheppardovi předal svůj meč - takové jasné gesto jak to skončí...Jenom mi to přišlo škoda, protože z Tyrea by podle mě mohla být velmi zajímavá postava seriálu...škoda.
Celkově číselně 9,5/10
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách