Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x02 - The Seed

5x02 - The Seed

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 21.7.2008 23:34:26
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Po zhlédnutí epizody musím říct, že mám docela rozporuplné pocity. Woolseyho nástup se mi líbil - žádný proslov, rovnou chce hlášení, zatrhne pátrání po Michaelovi a vůbec dá jasně najevo, kdo je tu šéf; interakce mezi Rodneyem a Jennifer také moc pěkná - kéž by to scénáristi rozvedli i do dalších epizod; potom celkový nápad - hive ship rostoucí z Keller, originální a musím říct, že když poprvé kamera zabrala ty šlahouny deroucí se z jejího těla, bylo to velice působivé.
Jenže pak se to nějak pokazilo... Woolsey přestal tolik lpět na pravidlech, osobně by se mi líbilo, kdyby si trochu dupnul. Takhle to bylo takové bezkonfliktní, lehké zklamání musím říct. Čekala jsem víc. Sheppardův heroismus snad ani nestojí za zmínku, tohle je jedna ze slabin SGA, se kterou asi nikdo nic nenadělá. Pak je tu Beckettův účes, ten je opravdu děsný a co jsem viděla pár fotek z nějakého dalšího dílu, kde se ukáže (název se mi teď nevybaví), tak se to nezlepší. Ale hlavně ten závěr - rychle, rychle, za chvílí končí epizoda, šup šup a je to, všichni jsou živí a relativně zdraví!

Bodově 6,5/10. Tenhle díl mě ve výsledku tolik neoslovil, i když potenciál tam rozhodně byl.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 22.7.2008 07:13:04
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Sgt. Hoot píše:
Dobře zahraný a napsaný Woolsey, Carson už se snad nevrátí, a Sheppardovo hrdinství je cliché. Nic víc co by stálo za řeč. Standartní epizoda...

Co máš proti Carsonovi? Já byl teda dost rád, že jim zas na chvíli dělal hlavního doktora. Oproti Jeniffer Keller je to machr. Prostě jsem si na něj zvykl. A jeho odchod po necelých třech letech mě zasáhl daleko víc než odchod Fraiserové v 7. sérii SG-1.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 22.7.2008 11:36:46

Odpovědět s citací

Ehm, epizoda standard, to ano, ale jen pár dotazů: Proč někoho ke kellerové netransportovali Deaddalem? Mohli by hned k ní. Další, proč Wolseyho přivezl Deaddalos a proč nešel bránou? Kdyby kvůli energii, tak by Carsonna poslali taky Deaddalem. A poslední, pamatujete na vztah Ronon - Kellerová? Zmínili se o něm ještě někdy později, nebo ho prostě vynechali? To ja taky divný, začali to a pak nic. Nebo jsem něco přehlídl? A navíc, Shepp by ji zabil, kdyby virus nezabral, takže zase tak obětavej není.

Příspěvek 22.7.2008 11:45:19
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak Daidalos přivez Woosleyho, potom třeba šel plnit nějakou misi, takže tam nebyl a přivez ho, protože na Zemi nemaj ZPM k napájení brány do jiné galaxie oproti Atlantis. A Ronnon-Keller to byl jen minimální závan, když vemem v úvahu že Rodbey si "Jewel" vzal v alternativní linii bez Sheppa, Ronon byl mrtvý, na obranu...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 22.7.2008 12:31:44
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No oni na vztah Ronona a Kellerový asi úplně nezapoměli, když jeden ze scénáristů Alan McCullough, v rozhovoru, kterej je tady na SGA- projectu, říká že možná z Ronona, Kellerový a Rodnyho udělaj milostnej trojúhleník. Ale jestli to fakt bude... :roll:

Rozhodně by bylo zajímaví vidět Rodnyho a Ronona jak vzájemně soutěží o to kdo Kellerovou dostane. :smile:
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 22.7.2008 13:01:20
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak nevim, ono to soutěžení by bylo rychlý, jedna pravačkou, druhá levačkou a Rodney musí na Zem na půl roku na rehabilitaci......

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 22.7.2008 13:31:01
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Třeba by to bylo obráceně :P Rodney si veme wraithský enzim jako v díle 2x10 a ronnona složí jako nic :P on se rodney nezdá,ale je to taky řízek :lol: :lol: :lol: :lol:

Příspěvek 22.7.2008 15:27:13
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Sgt. Hoot píše:
Dobře zahraný a napsaný Woolsey, Carson už se snad nevrátí, a Sheppardovo hrdinství je cliché. Nic víc co by stálo za řeč. Standartní epizoda...

Co máš proti Carsonovi? Já byl teda dost rád, že jim zas na chvíli dělal hlavního doktora. Oproti Jeniffer Keller je to machr. Prostě jsem si na něj zvykl. A jeho odchod po necelých třech letech mě zasáhl daleko víc než odchod Fraiserové v 7. sérii SG-1.

Už jen z principu. Když už je někdo jednou mrtvý, tak by to měli IMHO respektovat i ve scifi seriálech a ne že si diváci půjdou vybrečet návrat postavy.
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 22.7.2008 16:02:51
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Sgt. Hoot: Proto mám rád sci-fi. Nemusí respektovat takový princip. Pokud ti jde tedy o tohle, tak logicky asi nemáš rád ani Daniela Jacksona (5x21). Taky byl v podstatě mrtvý. A myslím si, že není podstatné, jestli si vymyslí povznasení, nebo klonování. Tak či tak, znamená to přežít smrt (okolnosti, které by normálně vedli k smrti, náhle nemají význam, protože je tu jedna s těchto neskutečných možností, které odporují principu) :wink:

Příspěvek 22.7.2008 16:09:43
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak já sem nebyl moc obeznámen s návratem D. Jacksona do seriálu - jestli byli nějaké petice nebo něco takového. Navíc byl povznesený, zřetelně ukázali ten díl ve kterém zemře, že se bude dál v seriálu objevovat popřípadě že prostě existuje :). Když vybouchl Carson, tak žádná zadní dvířka neudělali. Okolnosti tudíž byly jiné. Celý ten humbuk s návratem Carsona mi byl proti srsti. Jinak myslím, že by smrt měli respektovat i ve sci-fi tvorbě. Toť můj názor.
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Příspěvek 22.7.2008 16:10:30
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já osobně miluju tohle v sci-fi, ale když je to provedeno elegantně, jako například s Danielem. Carson je mrtvý a pochovaný ve svém rodišti, tohle je nějakej klon který poslední 2 roky pomáhal Michaelovi v jeho plánech, chybí mu ten rok s atlantis týmem, takže je to v podstatě úplně jiná postava., ale nebudem to rozebírat. Doufám že Woosley budde v dalších dílech stejný a více jako v prvních minutách na poradě.... :D

Příspěvek 22.7.2008 16:35:06
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tohle mě také hodně šte. :evil: Ve stargate mohou přežít jenom klony dětí,třeba malý Onell nebo dítě od reetou,všechny stroje které existují nemohou žít mezi lidma,jako replikátoři a tak dále.Tohle je humální stránka stargate,pravý Carson umřel,tohle je klon,navíc vytvořen michaelem a oni se k němu chovají jako ke carsonovy.On je klon nemá tam co dělat a uplně mení pravidla stargate světa.Ty pravidla,že jakýkoliv klon musí zemřít,to že mezi lidma nemohou existovat androidi jako třeba ve star treku.Jak to asi udělají :roll: Na konci bude Carson znova umírat v houfu všech plačících už podruhé to bude opravdu srdce drásající scéna. :roll: :roll:

Příspěvek 22.7.2008 17:05:46
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Problém je tu v tom, že klon dostal Carsonovo vědomí, jeho vzpomínky. Pro něj je to, jako by on byl ten pravý. Proto není tak jednoduché ho odepsat. Je to prostě on. Bez ohledu na "pár telomerů" a na to, že poslední rok musel strávit s Michaelem. Podle mě tohle není žádná radikální změna ve filozofii Stargate. Je to vždy dilema. Podobně jako androidka Reese. Daniel jí říkal, že bez ohledu na to, že je stroj, je to prostě myslící bytost a má právo na dejmetomu slušné zacházení. Nebyla ani vpodstatě bad guy, ale okolnosti byly jiné.

Tady je jasné, že se na Carsonově návratu podíleli i fanoušci, ale mně to nevadí. Reakce tvůrců na diváky je důležitá. Vemte si fanouška, kterému po třech letech seberou jeho oblíbenou postavu. Když ji dostane zpátky, máte větší šanci, že u seriálu zůstane. Ve větším měřítku to pomůže sledovanosti a z toho plyne, že se budeme moct těšit na další díly.

Já říkam: lepší nějaký Carson než žádný.

Příspěvek 22.7.2008 17:34:56
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

no nevím jestli se ještě na další SGA díly dívám s nadšením, ale budiž...

Příspěvek 22.7.2008 21:25:07
RobColonel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem to teď dokoukal. No musim říct, Woolsey hodně rychle změknul. :D ale stejně je divná skutečnost, že je mezi hlavníma postava člověk, který vlastně vyšetřoval členy SG1 a byl to takovej Stargate "Earth Bad guy", i když je pravda, že občas v názorech šel proti zbytku IOA

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách