Tak mně se to líbilo, ale jak je u SG zvykem, tak úplně nezvládli konec. Většina zápletek, s nimiž přijdou, má potenciál nejméně na dva díly, ale oni vždycky na konci hledají rychlé řešení.
Ale postupně - 3/4 epizody se mi opravdu líbila. Přinést si něco takového z cizí laboratoře, to je docela fajn nápad. Dává smysl a občas se to může stát.
Interakce mezi postavami byly fajn. Přiznám se, nikdy jsem nebyla na nějaké párování, ale Rodney s Jennifer jsou smoc pěkná dvojka. Jak ocenila, že Rodney chodí za Carsonem a jak k ní pak šel Rodney a jak se o ní bál, to bylo prostě dokonalé. Nemusí z toho být vztah, ale i jako přátelství je to moc super. Snad na to nezapomenou a zapracují na tom. Carson je zpátky ve formě, a až na ty příšerné vlasy, se činil. Zelenka si taky užil kus slávy
Woolsey byl super. Myslela jsem si, že to jeho "podle pravidel" bude protivné, ale ono to funguje! Zarazil jim jejich "hurá" akce hned na začátku a správně řekl, že nemá cenu honit se za Michaelem, pokud nevědí kde je a jestli je vůbec naživu (což nejspíš je, ale faktem je, že proto není důkaz). Totéž platí o Athosianech, kteří můžou, ale nemusí být v pořádku a to, že je tam Teylin skoro-manžel na tom nic nemění. Jeho následné rozhodování mohlo být zpočátku váhavé, ale vlastně dělal, co mohl.
Teyla s dítětem nebyla tak protivná, jak jsem si původně myslela, vlastně její rozhovor s Jennifer byl moc hezký. Dává smysl, že tyhle dvě spolu budou přátelit. Nejen, že jsou tam jediné dvě ženy ve vyšším postavení, ale také jsou si věkově blízko. Ale zase ve mně hlodá podezření, že to zůstane jen u jednoho rozhovoru za sezónu. U 4. série se mi taky prvních pět epizod líbilo...
A teď ten konec - to zase nezvládli. Bylo to moc uspěchané. Totiž, ano, na řešení přišli, ale zase, ano zase, všechny zachránil Sheppard. Tedy, to je celkem normální, je to přece ten zatracený hrdina. Ale jde o to, jak to udělal. Asi by mu ten jazyk upadl, kdyby jednou řekl svému velícímu, co má v plánu. Nezabralo by mu to víc jak půl minuty. A Woolsey by mu to určitě i dovolil, protože jim zkrátka došly možnosti. Ale ne, on se Sheppy musí "vzbouřit", vzít Jumper, nikomu nic neříct a hrdinně se vrhnout do nebezpečí.

Neměl k tomu přece důvod. Nikdo mu nic nezakazoval a byl sice v karanténě, ale co by ho to obtěžovalo, že? Rádio je celkově taková nepotřebná věc...

Samozřejmě z toho nebudou zase následky, ale tyhle jeho samostatné akce - co to jako je?
Ale jinak musím říct, že jsem byla mile překvapená z celé epizody, hlavně taky proto, že o ní nevyžvanili spoilery a celou zápletku. A Woolsey se mi prostě líbí, je to příjemná změna. Jen doufám, že to takhle bude pokračovat, a že on velet opravdu bude.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.