Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x02 - The Seed

5x02 - The Seed

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 19.7.2008 08:33:41
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak jsem se na ten díl podíval a celkem se mi líbil. Atlantis měnící se na hive, nápad celkem zajímavý.
Potěšil mě Carson, jak se obětavě zhostil případu. Bylo to zas jako za starých časů.
Škoda, že ho pak hned poslali pryč.
Zelenka si taky docela zahrál, ale mohl přihodit i nějakou českou hlášku. Například, když vidí, jak se wraithské úponky napojily na elektřinu a říká "Oh my!". To mohlo být klidně česky.
A teď to hlavní: Woolsey.
Zdál se mi překvapivě manipulovatelný. :D Všechny jeho předpisy a "standard procedures" jdou pryč, po výměně názorů s ostatními z týmu. To jeho shrnutí, kolik nařízení porušil, ale že to nakonec dopadlo lépe, než kdyby se jimi řídil, nám ukázalo, jak ho hravě opracovali. :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 19.7.2008 08:43:42
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Teď jsem se podíval na tento díl a můžu říct, že se mi celkem líbil.
9/10 bodů
+Atlantis měnící se na hive
+znova Carson
&
-Carson zase rychle odchází
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 19.7.2008 09:37:17
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díl to byl nádherný. Woosley byl skvělý a musí Carsona poslat zpět, přece nemůže nechat klon pracovat na tak choulostivém místě, na Zemi si ho určitě pořádně vyslechnou aby zjistili copak nám to s Michalem 2 roky kutili... Hive nápad byl neotřelý, Radek si taky užil a myslím že Woosley nakonec s Johnem na ošetřovně jasně vyjádřil že předpisy jsou tu pro něco, ano někdy vyjde riskovat, ale 9/10 případů (v reálném světě) to ohrozí všechny a Woosley se tím bude řídit.... jsem zvědavý na příští díl.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 19.7.2008 10:23:33
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

se tak na to divam tak se me zda že atlantis se nejak musel zvetsit

Příspěvek 19.7.2008 10:26:56
Matthewxplp Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Diel bol pekny tak 9/10
Btw..vsimli ste si niekto, ze jeden z tych technikov co davali Carsona na nositka po oziveni mal na ramene nejaku vlajku podobnu Českej? LEbo mne sa zdala až velmi podobna.
My english is very good .
Was 5-th in country olympics

Příspěvek 19.7.2008 10:37:42
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jestli to nebyla vlajka Filipín :D

EDIT: Jo, je to skutečně tak. Zrovna jsem to zchecknul. :)
[img][images/thumbs/Nohajc_filipvlpd4.jpg]http://img176.imageshack.us/img176/4058/filipvlpd4.jpg[/img]

Příspěvek 19.7.2008 11:07:49
Matthewxplp Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Aha..zaujimave..no kedze tam bola len chvilku tak sa tazko studovala :)
My english is very good .
Was 5-th in country olympics

Příspěvek 19.7.2008 11:23:33
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Vždycky můžeš použít pauzu. :wink:

Příspěvek 19.7.2008 11:29:47
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Nevíte někdo jestli už jsou titulky, zrovna jsem to stáh a ted na ně čekám.Bez titulků to není ono, tak se na ten díl podívam až budou :wink:
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 19.7.2008 12:08:06
Poul Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po shlédnutí: Zelenka neumře.

Příspěvek 19.7.2008 12:21:47
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

naprosto zbytečná epizoda o ničem. Pořád to samý dokola. Jedinej Woolsey byl dobrej

Příspěvek 19.7.2008 13:26:50
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak mně se to líbilo, ale jak je u SG zvykem, tak úplně nezvládli konec. Většina zápletek, s nimiž přijdou, má potenciál nejméně na dva díly, ale oni vždycky na konci hledají rychlé řešení.
Ale postupně - 3/4 epizody se mi opravdu líbila. Přinést si něco takového z cizí laboratoře, to je docela fajn nápad. Dává smysl a občas se to může stát.
Interakce mezi postavami byly fajn. Přiznám se, nikdy jsem nebyla na nějaké párování, ale Rodney s Jennifer jsou smoc pěkná dvojka. Jak ocenila, že Rodney chodí za Carsonem a jak k ní pak šel Rodney a jak se o ní bál, to bylo prostě dokonalé. Nemusí z toho být vztah, ale i jako přátelství je to moc super. Snad na to nezapomenou a zapracují na tom. Carson je zpátky ve formě, a až na ty příšerné vlasy, se činil. Zelenka si taky užil kus slávy :D
Woolsey byl super. Myslela jsem si, že to jeho "podle pravidel" bude protivné, ale ono to funguje! Zarazil jim jejich "hurá" akce hned na začátku a správně řekl, že nemá cenu honit se za Michaelem, pokud nevědí kde je a jestli je vůbec naživu (což nejspíš je, ale faktem je, že proto není důkaz). Totéž platí o Athosianech, kteří můžou, ale nemusí být v pořádku a to, že je tam Teylin skoro-manžel na tom nic nemění. Jeho následné rozhodování mohlo být zpočátku váhavé, ale vlastně dělal, co mohl.
Teyla s dítětem nebyla tak protivná, jak jsem si původně myslela, vlastně její rozhovor s Jennifer byl moc hezký. Dává smysl, že tyhle dvě spolu budou přátelit. Nejen, že jsou tam jediné dvě ženy ve vyšším postavení, ale také jsou si věkově blízko. Ale zase ve mně hlodá podezření, že to zůstane jen u jednoho rozhovoru za sezónu. U 4. série se mi taky prvních pět epizod líbilo...

A teď ten konec - to zase nezvládli. Bylo to moc uspěchané. Totiž, ano, na řešení přišli, ale zase, ano zase, všechny zachránil Sheppard. Tedy, to je celkem normální, je to přece ten zatracený hrdina. Ale jde o to, jak to udělal. Asi by mu ten jazyk upadl, kdyby jednou řekl svému velícímu, co má v plánu. Nezabralo by mu to víc jak půl minuty. A Woolsey by mu to určitě i dovolil, protože jim zkrátka došly možnosti. Ale ne, on se Sheppy musí "vzbouřit", vzít Jumper, nikomu nic neříct a hrdinně se vrhnout do nebezpečí. :roll: Neměl k tomu přece důvod. Nikdo mu nic nezakazoval a byl sice v karanténě, ale co by ho to obtěžovalo, že? Rádio je celkově taková nepotřebná věc...:roll: Samozřejmě z toho nebudou zase následky, ale tyhle jeho samostatné akce - co to jako je?

Ale jinak musím říct, že jsem byla mile překvapená z celé epizody, hlavně taky proto, že o ní nevyžvanili spoilery a celou zápletku. A Woolsey se mi prostě líbí, je to příjemná změna. Jen doufám, že to takhle bude pokračovat, a že on velet opravdu bude.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 19.7.2008 15:19:31
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Po totalnim fiasku 1. dilu je tohle obrat o 100%. Dokonce sem ani nepretacel Teylu, coz je ume vykon :D . Sice trosicku divne jak propalil zed Atlantis jumperem a prezil, ale tak je to prece superhero... Dycky to muze byt lepsi takze 8/10

Příspěvek 19.7.2008 15:25:42
makrela4 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tim ze prezil ten prulet bych spis svedl na stity, ktery tam jsou videt :D

Příspěvek 19.7.2008 16:18:03
Smith Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem to zrovna dokoukal a musím říct, že to bylo dost průměrné až podprůměrné, spíš to vypadalo jako béčková Pohotovost či Nemocnice Chicago Hope :( Scénáristi nezklamali a hvězdná brána byla opět "jen na okrasu".
Tady si asi scénáristi řekli, že celý děj zaplácnou nudnými dialogy a 5 % akce.
Moje hodnocení: 4/10

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách