Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x01 - Search and Rescue

5x01 - Search and Rescue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 05.7.2008 23:07:58
SiMiK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

fuj tohle je negativni forum :D
nu co k hodnoceni bych dal 9/10
hodne veci se mi libilo....prulet kamery ke krizniku, Rodney, konecne se trefeni do hyperpohonu a pozastavil sem se jen nad tema stitama...ale sam si presne nepamatuju jestli nekdy portovali dovnitr pres stity.
Hmm dil se mi nadprumerne libil a nevim jestli to je tim, ze uz sem dlouho zadny SGA nevidel a nebo tim, ze sem to videl v 11 hodin vecer :D po sichte, ktera trvala 10 hodin
(\./) This is Bunny. Copy Bunny into your
(o.o) signature to help him on his way to world
( X ) domination.

Příspěvek 06.7.2008 19:29:53
ysabell Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě se to líbilo 8)

Ale nechápu, jak se snaží celou dobu najít a zachránit Athosiany a pak je jako vodstřelí i když tomu Teyly slíbili, že ho vrátí do původního stavu??? :roll:
If I was an animal, I’d be a lion
If I was a car, I’d be an Aston Martin
If I was a genius, I’d be Rodney McKay
If I was a hero, I’d be Jack O'Neill

Příspěvek 06.7.2008 20:12:11
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

-moje hodnocení 9/10
všechno bylo perfektní až na transport skrz štíty.Konečně je Teyla v pořádku a už za ní nebude zběsilé honění (ikdyž bude její děcko stejně ještě Xkrát uneseno a Xkrát zachráněno)A nakonec Rodney-porodní asistent, to byla síla.
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 06.7.2008 22:12:49
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

9/10. Super epizoda. Dobrá kamera. Statečný Rodney. :D A to s těma štítama se mi líbilo, konečně bylo alespoň vidět jak vybuchujou různý subsistémy a části lodi a ne celá loď najednou. Jen pro zajímavost. Myslíte že to Michel přežil :?: :?: :?:
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 07.7.2008 07:30:44
oby wan Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tipuju, že odletěl v tom Jumperu. Přijít o takovýho záporáka, by pak už neměli co vymýšlet :D. Už si ale nevzpomínám, jestli někdy dostal ATA gen a projíždět všechny díly se mi nechce. Pokud ho má, přijde mi to dost nezodpovědné od expedice, že mu ho vůbec dávali. :roll:

Příspěvek 07.7.2008 07:52:34
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ptáte se tu jestli Michael přežil, jestli odletěl v Jumperu...
Odpověď:
Toto je spoiler!!!:
Michael se znovu objeví ve druhé půlce 5. série v epizodě 5x14 The Prodigal a jak jinak, přiletí na Atlantis ukradeným jumperem. Viz spoilery zde na fóru, případně na gateworld.net
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 07.7.2008 19:22:03
enj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tenhle dil me teda opravdu nenadchnul... Snad se to zlepsi :)

Příspěvek 08.7.2008 22:47:27
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

oby wan píše:
Tipuju, že odletěl v tom Jumperu. Přijít o takovýho záporáka, by pak už neměli co vymýšlet :D. Už si ale nevzpomínám, jestli někdy dostal ATA gen a projíždět všechny díly se mi nechce. Pokud ho má, přijde mi to dost nezodpovědné od expedice, že mu ho vůbec dávali. :roll:

Mno jeliko můžeme vycházet z toho, že zhruba dva roky držel klon, který měl stejné vědomosti jako člověk, který vytvořil uměle ATA gen a zároveň se Michael vyznal solidně v genetice (jinak by nebyl schopen udělat hybrdy jaké udělal) tak asi ani expedice na Atlantis neměla zapotřebí mu gen dávat a on si ho obstaral sám, ten se hodi vždycky...

Uff

Příspěvek 09.7.2008 07:16:20
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Myslím si, že posledné diely sú už paródia sama na seba.

Ako tu raz niekto spomínal, z SGA sa pomaly stáva Telenovela zasadená v našom obľúbenom prostredí vesmíru Stargate.

Absolútna pasivita Cartrovej (tento diel sa to snažil napraviť, no teda nič moc), neskutočne afektované výkony Rachel Luttrell (Teyla), Rodney, ktorý je síce skvelá postava, jediná vec, ktorá mi vadí, je že vždy všetko vie. Dokáže sám opraviť behom 30s úplne neznámu loď, ale čo ma najviac serie, dokáže sa ÚPLNE VŠADE pichnúť s tým jeho PC... Jasné, Wraithi určite používaju FireWire...

Ronon je viacmenej zachrípnutá postava s minimom dialógov, ktorá je tam takpovediac zbytočná (aspoň v dnešných epizódach).

Táto časť ma tiež veľmi nezaujala. I keď pôrod bol super :)

Příspěvek 09.7.2008 08:27:17
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ori: Tak FireWire určitě nepoužívají, ale na druhou stranu, je to buď wraithská technologie nebo replikátorská (většinou) a u tý replikátorský, čili antický to vyloženě zmiňovali, že si Rodney vytvořil interface, pomocí kterého se připojuje. Takže u wraithských zařízení má něco podobného a pak už by neměl být problém...
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 09.7.2008 10:09:48
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mno tak ten harddisck nevypadal ztrovna moc na wreitskou technologii...Michael docela kombinuje naší i wreitskou technologii a navíc Rodney už má s wreitskou tech dost zkušeností

Příspěvek 09.7.2008 19:54:15
bulantik Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Je na tuto epizodu nějaký trailer??? Jestli jo tak sem pls dejte odkaz

Příspěvek 13.7.2008 01:47:57
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ten začátek u mně vyvolal mírné zalapání po dechu...o 4 roky později John s Teylou? Ale jen na chvilinku, takový počáteční šok, jinak jsem si rychle uvědomila, že to bude zas nějaká halucinace nebo něco podobného. Objevení Aidena bylo skvělé :D. Prostě takový okamžim, co vyvolá vzpomínky, zároveň také posílí Johnovi výčitky svědomí.

Co se mi ALE POŘÁDNĚ LÍBILO, bylo to oddálení od planety, systému až k dalšímu. Prostě ten efektní průlet částí galaxie. Já mám tohle prostě hrozně ráda :D. Ukončení průletu mě na okamžik vyrazilo dech, protože jsem si také pomyslela "Sluneční soustava a wraithský křižník"??? Ale rychle mě to přešlo, protože na tohle Michael nemá. Co by tam taky dělal a jak by se tak rychle dostal zpět (a jak by se vůbec dostal tam). Ale podobné naší soustavě to bylo. Nicméně, při a těsně po průletu galaxií jsem v úžasu zírala na monitor a gestikulovala do prázdna, jako že se mi to fakt líbilo ;-) :bravo: .

Co se týče úvodních titulků - objevila se Jewel (proč před Picardem :e-e: ). Ta tam má ovšem velmi pěkný obrázek. Nicméně, obávám se, že v mých očích je ztracená :-(. Protože když jí vidím, vidím tu nehoráznou propagaci k sezóně 4, která mi prostě nedovolí, abych se na ni dívala pozitivně :?. Co se týče dílu samotného, na pozitivum to nepřidalo, i když měla pěkný vtípek na Johna na konci.
A co dalšího nového v titulkách - Picardo :yes: . Paráda, tohle ze mně vyloudilo takový ten zvuk...jak ho popsat... takové to roztomilé zakňučení "owwwww" ;-). I když Woolsey sám na konci tohle rozhodně nevyvolal :?.

Byly tam dobré hlášky... "Michael's Wiki" :lol: , nebo s tím pivem Duff (to znám vskutku jen ze Simpsonů). Taky se mi líbily efekty (rozpad hyperokna, již zmiňovaný průlet galaxií, přibližování na Atlantis...).

Velice jsem vítala Caldwellovu přítomnost. Mám tohodle chlapa fakt ráda :D. Mmch., Sam nazvala Caldwella křestním jménem. Nevím, zda jsem si toho nevšimla někdy dřív, ale tady to působilo příjemně přátelsky :).

Sam se mi tu velice líbila. Velitel (a trochu i ten vědec). Takhle to být furt, to by bylo skvělé.
Taky jsem se na chvilku pozastavila nad tím "nejlepší velící důstojník", ale správně usoudila, že se nejedná o civilní velitele, takže jsem nikoho kvůli Elizabeth proklínat nezačala ;-).
Sam měla poměrně pěkný rozhovor s Rodneym, i když bych uvítala opravdové rozloučení (jako kdyby věděl, že už ji jen tak neuvidí).

Co se mi líbilo méně, byly již mnohokrát zmiňované štíty. To si to nemůžou sjednotit??? :rules: A možné obětování lodi proti pár lidem...mno, jasně, hrdinů, ale...jako, je to fakt dost. Aspoň mohli nějak víc kličkovat nebo zaletět za planetu.
Další věc, spíš věcička k usmátí...hrdinná vojanda sestřeluje Dart :roll: .
Taky se mi nelíbil porod. Já nevim, že to furt někam cpou. Takové oblíbené téma. Samozřejmě v tu nejméně vhodnou dobu. Rodney nejprve fňukal, pak se vzchopil. Ale osobně bych tuhle celou scénu vyškrtla. Porodů ve filmech a seriálech mám vážně po krk.

Co se mi ještě velice nelíbilo, bylo to náhlé odvolání Sam z pozice velitele. Doufám, že to nějak blíže vysvětlí. Tohle bylo takové wtf :evil: .

Mno a jinak jsem zvědavá, jestli Michael z toho Jumperu něco vyzkoumá nebo ho bude prostě jen používat.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.7.2008 10:53:22
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Co se mi ještě velice nelíbilo, bylo to náhlé odvolání Sam z pozice velitele. Doufám, že to nějak blíže vysvětlí. Tohle bylo takové wtf .

To udělali kvůli Continuu aby tam Sam mohla bejt, ikdyž to šlo udělat trochu jinak.Už jsem to tady jednou psal! Ty sis nevšimla v tom rozhovoru na konci mezi Sam a Rodnym, že se tam zmínila o Baalově popravě(vyjmutí)?

Jinak se mi tvé hodnocení epizody celkem líbilo a souhlasim s většinou cos tam napsala. Konečně člověk, kterej jen všechno nekritizuje a dokáže pochválit.Chvílema to tady vypadalo jako schůzka klubu AntiSGA, kterej má heslo v SGA je všechno úplně blbě a udělal bych to líp :roll: :roll:
Naposledy upravil Jackson D. dne 13.7.2008 10:59:33, celkově upraveno 1
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 13.7.2008 10:58:12
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Kdeže, Sam skončila protože Amanda neprodloužila smlouvu. Chce se naplno věnovat Sanctuary.

Vysvětlovat to imho nijak nebudou, prostě tam přijde Woolsey on jim to oznámí, řeknou si navzájem tři věty a to tak bude vše.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách