Ten začátek u mně vyvolal mírné zalapání po dechu...o 4 roky později John s Teylou? Ale jen na chvilinku, takový počáteční šok, jinak jsem si rychle uvědomila, že to bude zas nějaká halucinace nebo něco podobného. Objevení Aidena bylo skvělé

. Prostě takový okamžim, co vyvolá vzpomínky, zároveň také posílí Johnovi výčitky svědomí.
Co se mi ALE POŘÁDNĚ LÍBILO, bylo to oddálení od planety, systému až k dalšímu. Prostě ten efektní průlet částí galaxie. Já mám tohle prostě hrozně ráda

. Ukončení průletu mě na okamžik vyrazilo dech, protože jsem si také pomyslela "Sluneční soustava a wraithský křižník"??? Ale rychle mě to přešlo, protože na tohle Michael nemá. Co by tam taky dělal a jak by se tak rychle dostal zpět (a jak by se vůbec dostal tam). Ale podobné naší soustavě to bylo. Nicméně, při a těsně po průletu galaxií jsem v úžasu zírala na monitor a gestikulovala do prázdna, jako že se mi to fakt líbilo

.
Co se týče úvodních titulků - objevila se Jewel (proč před Picardem

). Ta tam má ovšem velmi pěkný obrázek. Nicméně, obávám se, že v mých očích je ztracená

. Protože když jí vidím, vidím tu nehoráznou propagaci k sezóně 4, která mi prostě nedovolí, abych se na ni dívala pozitivně

. Co se týče dílu samotného, na pozitivum to nepřidalo, i když měla pěkný vtípek na Johna na konci.
A co dalšího nového v titulkách - Picardo

. Paráda, tohle ze mně vyloudilo takový ten zvuk...jak ho popsat... takové to roztomilé zakňučení "owwwww"

. I když Woolsey sám na konci tohle rozhodně nevyvolal

.
Byly tam dobré hlášky... "Michael's Wiki"

, nebo s tím pivem Duff (to znám vskutku jen ze Simpsonů). Taky se mi líbily efekty (rozpad hyperokna, již zmiňovaný průlet galaxií, přibližování na Atlantis...).
Velice jsem vítala Caldwellovu přítomnost. Mám tohodle chlapa fakt ráda

. Mmch., Sam nazvala Caldwella křestním jménem. Nevím, zda jsem si toho nevšimla někdy dřív, ale tady to působilo příjemně přátelsky

.
Sam se mi tu velice líbila. Velitel (a trochu i ten vědec). Takhle to být furt, to by bylo skvělé.
Taky jsem se na chvilku pozastavila nad tím "nejlepší velící důstojník", ale správně usoudila, že se nejedná o civilní velitele, takže jsem nikoho kvůli Elizabeth proklínat nezačala

.
Sam měla poměrně pěkný rozhovor s Rodneym, i když bych uvítala opravdové rozloučení (jako kdyby věděl, že už ji jen tak neuvidí).
Co se mi líbilo méně, byly již mnohokrát zmiňované štíty. To si to nemůžou sjednotit???

A možné obětování lodi proti pár lidem...mno, jasně, hrdinů, ale...jako, je to fakt dost. Aspoň mohli nějak víc kličkovat nebo zaletět za planetu.
Další věc, spíš věcička k usmátí...hrdinná vojanda sestřeluje Dart

.
Taky se mi nelíbil porod. Já nevim, že to furt někam cpou. Takové oblíbené téma. Samozřejmě v tu nejméně vhodnou dobu. Rodney nejprve fňukal, pak se vzchopil. Ale osobně bych tuhle celou scénu vyškrtla. Porodů ve filmech a seriálech mám vážně po krk.
Co se mi ještě velice nelíbilo, bylo to náhlé odvolání Sam z pozice velitele. Doufám, že to nějak blíže vysvětlí. Tohle bylo takové wtf

.
Mno a jinak jsem zvědavá, jestli Michael z toho Jumperu něco vyzkoumá nebo ho bude prostě jen používat.