Díl za mnou a pokud bych měla hodnotit bodově, tak si myslím těch 8/10 zaslouží... hlavně tedy díky tomu, že oproti předchozí sérii je tu jasné zlepšení. Průlet kamery od planety, kde byl zasypaný tým, k Michaelovi se mi líbil. Hudba taky příjemně překvapila, třebaže kromě té úvodní scény u Michaela jsem ji jinde moc nezaznamenala. Zdálo se mi, že kamera obecně došla zlepšení, ale možná je to jen pocit
|
Toto je spoiler!!!:
|
A teď už do spoileru. Co se týče děje, tak nějaká zásadní výtka by nebyla. Jen pár rušivých drobností. Klišé k SGA už asi patří, ale ty štíty a přenesení Johna s Rononem na palubu to bylo vážně moc (Michealovi hybridi mrknou do kamery a *bzum* naši dva hrdinové jsou pryč v posledním možném momentu). Šlo to určitě udělat trochu méně předvídatelně. Carterová se mi v tomhle díle líbila, docela mě zamrzelo, že odchází. Jediný moment, kdy to zaskřípalo, byl, když Caldwella nutila do té záchrany Shepparda s Rononem. Zase, dovedu si to představit provedené mnohem lépe, aby z toho velitel Daidala nevyšel jako ten, co si nechá kecat do velení. Další klišé, porod Tayly na nepřátelském území... já nevím, tohle nemám moc ráda, ale zase Rodney nezklamal Další rušivý moment, výbuch hyperpohonu... uáá! Ne, že vybuchnul, ale to zpracování. Připomnělo mi to pád té budovy na konci 4. série. Naopak vyloženě dobrý pocit mám z nástupu Woolseyho. Jsem hodně zvědavá, jak se s tím scénáristé poprali, protože jeho oznámení, že přebírá velení Atlantidy...! Jo, to se mi líbilo A pak samozřejmě Ford, nečekala jsem ho a překvapil mě hezky, bylo by pěkné, kdyby se ještě někdy ukázal. |
Celkový dojem - příjemné překvapení. Nevím, jestli to bylo tou pauzou, co jsem naposledy viděla SGA, nebo tím včerejším alkoholem a tudíž přetrvávajícím lehce zastřeným vnímáním, ale pokud se zbytek série ponese v podobném duchu, asi si nebudu stěžovat