Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x14 - Prodigal

5x14 - Prodigal

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 06.6.2008 16:40:05
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nepleteš si trochu Kavana s Lornem ? Nikde nebylo zmíněno,že je to superčlověk jako hlavní cast...(nic proti,ale přijde mi to tak). Taky mi přijde,že Danny Trejo a Stephen Culp tam byli na nic,a přitom to jsou větší hvězdy než kdokoliv ze Stargate. Když je Kavan tak skvělý(já to nevím,jinde než v SG sem ho neviděl),tak si určitě najde lepší flek. Zatím mu to zřejmě tolik nevadí,či to neřeší...
V tomhle konkrétním díle má(podle toho,co jsem pobral) mít prostor nějaký uklízeč záchodů,který má naše hrdiny zachránit. Zřejmě i Shepman a McKaystein (skvěle vymyšleno Raynore :D ) se budou plácat jak nudle v bandě...
A ty nové informace: Michael měl IMO zaútočit na Atlantis mnohem dřív,než ve 14. epizodě. Ví,co odtamtud může čekat.Ale asi má problémy s wraithy,které musí kvůli Shepově časové intervenci likvidovat zase :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 06.6.2008 16:40:10
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak já nevim jestli Smith hraje ještě v něčem jinym, pokud ne, tak chápu, že v SGA zůstává. Já bejt na jeho místě a hrát v jinejch věcech, tak se na SGA vykašlu. Ať si tam jde šaškovat někdo jinej.

Příspěvek 06.6.2008 16:59:48
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser Asi jsem málo inteligentní, ale teď jsem nějak nepochopila, z čeho usuzuješ, že si pletu Kavana s Lornem. No nevadí. Asi jsi mě tak úplně nepochopil (no neva, já tebe taky ne). Kavan je herec, který hraje (nebo hrál) ve spoustě seriálů nebo filmů, ale většinou jen v epizodních nebo vedlejších rolích (vyberu jich jen pár - Krajní meze, The 4400, Battlestar Galactica, Blade: The Series, Zóna soumraku, Instinkt zabijáka, Smallvile - u těch posledních jmenovaných jsou to opravdu jen epizodní role), to ale neznamená, že je to špatný herec. Naopak, je to herec velice dobrý, který je schopný bez problémů zahrát řadu charakterů a všechny budou zahrané kvalitně. Ono jde o to, že v SGA, tak jak tam píšou postavy, dobré herce naprosto zazdívají. A proč to ti herci teda hrají, to už je asi otázka pro ně, nemyslíš?
A když jsem si teď tvůj příspěvek pročetla asi po čtvrté, tak jsem možná částečně pochopila, jak jsi to myslel. No, nevadí mi, že tam Lorne denně všechny nezachraňuje, ale vadí mi, že je tam téměř denně za blba. Ukaž mi alespoň tři díly, ve kterých se objevil, kde dokázal něco zachránit nebo alespoň něco udělat dobře. Většinou neudělá nic nebo ho po pár minutách někdo omráčí. O tohle mi jde. a už si začínám připadat hodně divně, protože to píšu v každém třetím příspěvku. Asi si na to přestanu stěžovat, protože to stejně nikam nevede a moje příspěvky jsou pak poněkud monotónní. :)

Příspěvek 06.6.2008 17:17:49
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jsem asi hloupější než syn vesnickýho idiota a televizní rosničky, ale nějak mi unikl smysl toho, proč chce Michael to kluka. Vim, že zlepší svoje hybridy. Ale jak je zlepší, budou silnější, budou skákat výš, začnou ovládat telekinezi, nebo něco jinýho?

Příspěvek 06.6.2008 17:19:06
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

A já doufal,že to bylo srozumitelně :D tak znova:
S těmi seriály,kde se objevil je to větší,než jsem myslel. O.K.
Připusťme,že má vyjímečné herecké schopnosti,ale dosud se s tím nikde neuchytil. Jenže má pointa byla,že nikde v SG neukázal,že stojí za víc,než za jméno ve statistikách ztrát. Je to stabilní vedlejší postava. Jako Chuck,jako Radek. Je to Zelenkův ekvivalent pucfleku svého nadřízeného. Jistěže kdyby ho napsali jako tajného zachránce galaxie,který mezi látáním Shepových ponožek podniká nebezpečné akce na záchranu Pegasuských dětí,tak by se mu zvýšil prostor. Ale čím je zajímavý? Hrál by na stejnou strunu jako Sheppard,jenže z mého laického pohledu heterosexuála by byl horší.
Blb to je,aby hlavní postavy měly pravdu. Je to jejich úděl. Kdyby tam rozvedli Treja nebo Culpa,tak se i main cast může jít koupat v slzách pokoření.
Tři díly,kde nebyl za blba? Teď mě zpatra napadá jen Tabula rasa. Ale jinak:Ukaž mi tři díly,kde je podhodnocen. A nemyslím tím,že udělal tohle,když logické by bylo něco jiného. To klidně může být jeho domnělá šikovnost,a ne zvrhlý plán scénáristů na ztrapnění úžasné postavy,která nic nepředvedla (nic proti. Jsem obecně proti kultu postav. I třeba O'neilla. Totéž platí i o antikultu Teyly)

SG je popkorn o hrdinech zachraňujících vesmír. Věděl jsem,do čeho jdu,a nic víc od SG neočekávám. Pokud někdo chcete sci-fi s rozvinutými postavami,tak doporučuji Babylon 5, Heroes a částečně BSG
g.o.d. :asi aby mu vydrželi dýl jak křeček,a aby nevypadali jak ti z 3x19. Ale už mě to taky napadlo:wtf ? :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 06.6.2008 19:01:49
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

G.O.D: nikde to tam řečený není, ale jestli si vzpomínám dobře tak pořád nebyl schopnej normální lidi měnit v hybridy, jedinej byl ten Teylin kamoš a to proto, že měl část Wraithské DNA jako ona. Genetická stavba jejich potomka, potomka dvou lidí co mají "dar", by zřejmě vyřešila tenhle problém a on by byl schopnej stavět z lidí armády hybridů. Zatím jeho výzkum tedy není kompletní.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 06.6.2008 19:12:45
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no jo, ale proč by to dělal? Pokud naverbuje lidi, dá jim výzbroj, vybavení, tak ho budou poslouchat.

nejspíš může ty hybridy nějak ovládat, nějaká forma kondicionování (nebo jak se to píše). Lidi si furt stěžujou, hybridi asi ne. Nic jinýho mě nenapadá.

Příspěvek 06.6.2008 19:27:57
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Máš pravdu. Ty hybridy dokáže nějak telepaticky ovládat, má v nich pojistky, jako v Carsonovy. Myslím ale, že lidský žoldáky využívá taky, jak říkáš má to svoji logiku.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 06.6.2008 21:50:34
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Balial: On ten základní nápad episody, že někdo obsadí Atlantis není blbej, mě více vadí, že vsadím-kilo se to celé vyřeší tu samou episodu. Takhle co řadu třikrát obsadí Atlantis, třikrát někdo umře a obživne atd. Nevýhoda toho, že se nedotknou storyarcu ani dvoumetrovou tyčí je, že znáš konec už od začátku... Chybí tomu napětí, chybí tomu překvapení.

Teylu nekomentuju, ta je ChzH někdy od druhé řady a i když bych ji čas od času snesl, nepříjde mi vzhledem k hereckým (ne)schopnostem Rachel rozumné stavět na ní hlavní vážný příběh.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 04.9.2008 23:42:55
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Fotky Shepparda s McKayem jsou úžasné :laugh: :

http://spoilertv.blogspot.com/2008/09/stargate-atlantis-episode-514-prodigal.html
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 05.9.2008 12:45:34
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nové (a tytéž jako ty o příspěvek výš) promofotky jsou také na Gateworldu...
http://gateworld.net/gallery/thumbnails.php?album=648

Řekl bych, že z toho jak Teyla drží to dítě (výraz radši ani komentovat nebudu) bude opět příběh ze soudku "Michael chce unést Teylina fakana a ovládnout s ním galaxii"... Jako bychom si toho už neužili dost ve 4. řadě.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 05.9.2008 12:57:07
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Halajda:tak přesně o tohle v tom díle pude. Michael chce jejího fakana a s nim ovládnout galaxii a vylepšit svoje hybridy a zatim nikdo neví jak to dítě vlastně pomůže. Prostě další stupidní díl. Ještěže to končí.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 05.9.2008 13:15:24
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mě na těch fotkách spíš přijde, že Rodney se Shepem si budou hrát a Teyla jim přijde vynadat, že jí budí dítě. No jo, zodpovědná matka...Na ten závod s autíčky se těším :lol: Proč mám dojem, že s nimi vrazí do nějakého skla a rozbijou ho? :smile:
Upřímně mě už štve jak Teylu Michael unáší. Kdyby mu zase jednou nakopala zadek. Doufám, že jí toho kluka neunesou, protože nechci zbytek série poslouchat, jak hledá syna a křičí "Where is my son?" místo "Where are my people?" ze série minulé. Štve mě, že jí musí dávat nějakou motivaci pro to, aby v týmu zůstávala. Nejspíš proto, že s porážkou Wraithů už jejím lidem bezprostřední nebezpečí nehrozí a ona nemá tím pádem důvod v týmu zůstávat.
Trochu mě děsí to, co Rachel říkala v nějakém rozhovorou, že prý její syn "v seriálu bude, aspoň tedy na začátku série". Doufám, že tím myslela, že ho pak pošle třeba s Kanaanem někam na pevninu nebo tak a ne, že jí ho unesou.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 05.9.2008 13:41:12
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak ten obličej Teyly je opravdu :puker:

Příspěvek 05.9.2008 14:18:07
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ať jí Michael unese a konečně si jí nechá. Můžou někam zmizet.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách