Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x10 - First Contact

5x10 - First Contact

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 04.4.2008 18:00:49
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

HAck píše:

"The premise is that Daniel shows up in Atlantis to do some research. He's been excited to come to Atlantis for five years now,

WTF?Není těch 5 (pět) let trochu přehnaná doba?

Jak je to teda se sladěním těchto seriálů?
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 04.4.2008 18:06:20
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No pět let je nějaké divné, vždyť tam byl v Pegasus Projectu (nebo díle Atlantis?) jak odhalili hologram Morgan.

Jinak mně to zní jako celkem klasická epizoda, nad níž nemá asi smysl se moc vzrušovat... mno, možná trochu z té nové rasy, ale copak se dalo očekávat něco jiného, když Wraithy vyhubí?

btw, někde jsem zaslechl, že pátá řada má být temnější a mnohem provázanější než kterákoli jiná...heh

V úvodním článku pak samozřejmě chybí informace, že onen Janus v tu dobu začal pracovat na jekési kronice.
Naposledy upravil stalker dne 04.4.2008 18:08:28, celkově upraveno 1
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 04.4.2008 18:07:33
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To mi zase neva, v Pegasus Project tam byl jen na skok.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 04.4.2008 18:44:48
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Raynor: Tím jsem chtěla říct, že Rodney je vším tím, čím je prezentován. Že nejde jen tak jednoduše říct, když sleduju např. nějakou scénu s ním "Tohle není on." Chápeš? Nevím, jak lépe to vysvětlit :).

Alfa samec :rflmao:. Tak to je hustý přirovnání :D. I když spolu s Johnem vlastně...jsou :lol:. V tom slova smyslu :).
Ovšem, že by Daniela všichni milovali? Vždyť ho ani pořádně neznají. Možná, že ho někdo drží v úctě jako legendu, ale určitě při jeho příjezdu nepadnou na zadek :roll: . Co se týče důležitějšího osazenstva Atlantis - Teyla ho nikdy neviděla, i když předpokládám, že s ním může vycházet v poho. Ronon ho taky nikdy neviděl, ovšem Daniel není jeho krevní skupina :). John ho viděl chvíli v Pegasus Project a z dřívějška ho neznal. Jestli ho párkrát potkal, když byl na Zemi...? Rodney se s ním mohl vídat ještě při pátrání po Atlantis, ale pokud jde o něco jiného, s Rodneyho povahou a zaměřením by to stejně nevypadalo. Woolsey - tak možná tady by mohl dostat trochu vřelejšího přijetí, sice nejprve jako nepřátele, ale postupně se dobrali...řekněme k příměří. I když od Richarda zas tak vřelé přijetí...příměřové přijetí :). Radka párkrát viděl, viz i jako Rodney, ale viz zaměření obdobné. Lorne, toho zná, extra přátelší mi ovšem taky nepřipadali, a taky je to voják (ono to zaměření je všeobecně problém, jediný vhodný kandidát je mrtev :-( ).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 04.4.2008 19:16:55
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

stalker píše:
btw, někde jsem zaslechl, že pátá řada má být temnější a mnohem provázanější než kterákoli jiná...heh

:laugh: :laugh: :laugh: Tohle jsem slyšela už o 4. sérii. Tam to vypadalo, že zapomněli zaplatit za elektřinu (proto ta "temnota") a neviděli na to, co píšou. :lol: Nevěřím jim už ani nos mezi očima. Jediné, co mě zajímá, jsou nějaké novinky k epizodám a postavám, ale nějaké prorocké kecy o tom, jak bude kde jaká epizoda nebo série skvělá, to ne. To se přesvědším sama, až to uvidím.

Tar-ara: Právě, nikdo ho tam nezná. Takže normální přístup "seznamte se, tohle je Teyla...". A hlavně doufám, že Sheppard si zase nebude dělat z Rodneyho srandu před očima naprostého cizince. To je tak...ponižující. :?
Já si klidně řeknu, "to není on", protože si tak nějak umím vytvořit obraz toho, jak by se měl už teď chovat (beru si příklad z Tao of Rodney) a mám nějakou představu, jak bych to chtěla. Ale to zase chci já a pak to někdo chce jinak, tak to je těžký :D

Rozhodně může být zajímavá spíš interakce Daniel/Woolsey. To může být opravdu pěkné, protože spolu něco zažili a nemají se moc v lásce.
Spíš jsem myslela, aby to nebylo jako s Jackem v Return. To sice bylo super, vidět Jacka a tak, ale přišlo mi, že tam bylo hodně jeho a tým mu jakoby přicrmndával a byla to jako "poslední velká štace Jacka O´Neilla", tak aby to neprovedli i s Danielem. Spíš bych to ráda viděla jako s Teal´Cem v Midway. Rovnocenní partneři. Vždyť s McKayem můžou normálně pracovat, on je astrofyzik, Daniel archeolog. To "McKayovi se jeho přítomnost nebude líbit" mi přijde jako "vtipná vsuvka a že prostě ani nechtějí připustit, že by McKay mohl s někým bezkonfliktně pracovat či co a hledají konflikty i tam, kde být nemusí.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 04.4.2008 19:25:04
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Yep, už chápu. No já nevím, to záleží jak věrná jsi jejich pojetí SGA. Jasně, že nejde popřít celou episodu SGA (a pokud ano, tak je to časovka), ale to je možná ten rozdíl mezi náma, že v mých očích prostě určití lidé SG zkazili a stále kazí a tak mám raději tendenci spoustu episod nebo scén přehlížet... Raději řeknu, že tady se někdo choval blbě a tohle téma udělali blbě a "bylo by doopravdy jinak", než se ho křečovitě držet v, hmm, to už asi souvisí spíše s autorskou tvorbou, takže jako bych neřekl. :-)

A stejně tak bych řekl, že jeho jméno na Atlantis bude určitě větší, než popisuješ. Můžou ho milovat právě proto, že ho neznají... vlastně, není to pointa milování někoho?
OK, on je to především chlápek, který objevil adresu Atlantis, hledal ji celou řadu; nebýt jeho, tak není Expedice. Teyle a Rononovi to možná bude docela fuk, Woolsey nebude nadšený (sakra, mohla by tam být dokonalá scéna, kdy se McKay a Woolsey shodnou), právě proto by měla být nadšenější zbytek expedice, ale jinak bych se nedivil, kdyby se osazenstvo Atlantis k němu chovalo, když to trochu přeženu, jako k polobohovi. ;-)
(a teď bych mohl napsat, že jím vlastně i byl, ale nebudu házet trapné vtipy)
Obrázek

Příspěvek 04.4.2008 19:49:32
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak takhle, když jsou nějaké scény, které...nejsou takové, jaké by "měly být", tak...prvně si je zkoušim okecávat (bylo to tak, protože...), pak dokreslovat (aneb, co se stalo mimo záběr) a když ani to nezabere, zkouším je ignorovat (jako Unending a teď nemluvím jen o tom, co se stalo "mimo čas"). Bohužel, nemůžu nad vším zavírat oči a ať se mi to líbí nebo ne, nemůžu prostě říct "Tohle se vůbec nestalo, je to naprostá blbost a že je to důležitý pro další děj, mě nezajímá". Ono v tom okecávání a dokreslování jsou docela dobré možnosti :). Jistě, bohužel někdy nestačí, ale i tak :-(.

Daniel, jak jsem řekla, oni ho mohou mít za legendu. Mohou ctít jeho práci, mohou ho obdivovat, někdo se na něj i může dívat jako na boha :D, ale není tu ten jiný vztah. Mohou po něm pokukovat a usmívat se, snažit se ho něčím potěšit, snažit se, aby je uznal, protože...je to jeden z těch, co xkrát zachránili svět, protože je to člen SG-1 :). Ale co si myslím, že někteří už mají o sobě nebo celkově expedici Atlantis poměrně vysoké mínění, vždyť taky už leccos dokázali (přestože to většinou byly hlavní postavy, ale...oni jsou s nimi :)). I když, záleží tu hodně na povaze toho kterého člověka - někteří ho mohou bezmezně obdivovat, někteří si budou říkat "jo, je dobrej, ale my taky" a jiný si pomyslí "to je zas ten, co na nás přivedl Goa'uldy i Ori...i když vlastně i Atlantis, i když vlastně tím i Wraithy (tak to už přeháním, i když, teoreticky...;-))). (I když, kdyby jeho nebylo, Anubis by už dávno zničil život v galaxii ;-) a tím myslím, že by bylo fuk, že by lidi ze Země neznali, udělal by to stejně :).).
A...k tomu polobohovi...měl tu moc :D.

Klenotka: Ehm...poslední velká štace Jacka O'Neilla? Kdyby ten díl byl tak dobrej v podání Daniela, jako byl tento s Jackem, tak jsem navýsost spokojená. Chci se bavit. Raději uvidím zábavného Daniela na Atlantis, než Teylu...ehm, ok, Teylu ne, špatný příklad :), než nudný díl i třeba s Rodneym v hlavní roli (kde by např. byl komandován Johnem a na oplátku by komandoval Radka, přičemž by si přitom, co by se rozhodovalo o životě a smrti přítele staral o to, že má špatné zažívání :? ...ok, přeháním, ale prostě raději dobrý díl než špatný :)...čímž netvrdím, že to bude skvělé (doufám), ale v orovnání s Return...;-)) .

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 04.4.2008 20:26:56
General
General

Odpovědět s citací

OK, to s tou poslední štací jsem trochu přehnala. :) Ale jo, Jack tam byl skvělý a kdyby to tak mělo být s Dannym, tak by to bylo fajn. Jenom prostě rovnocennost, no, víc nechci. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 04.4.2008 20:49:41
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak já jen dodám, že pro mě je Jack-Woolsey jediný důvod, proč Return sledovat... takže opravdu nevím, jestli je pro SGA dobře, že je v tomhle konkrétném případě koukatelné jen díky dvěma vedlejším postavám a jestli by měli stejně dělat i Welcome to Atlantis, Dr. Jackson (asi si to uložím pod tímhle názvem - můj příklad opravování seriálu).
Obrázek

Příspěvek 04.4.2008 20:53:29
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To nechápu, co se ti tak na názvu First contact tak nezdá :D
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 04.4.2008 21:05:59
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kromě asociace s jistým filmem se mi prostě zdá lepší WtADJ.
Obrázek

Příspěvek 04.4.2008 21:11:13
General
General

Odpovědět s citací

Taky mě nejdřív napadl ST. :D
Chvíli jsem na to WtADJ koukala a říkala jsem si, wtf? :)

Příspěvek 04.4.2008 21:44:32
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jj, jasnej ST :D.

Příspěvek 04.4.2008 22:54:16
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

At ta rasa bude jakakoli, ve chvili kdy se objevi mame jistotu, ze ji stejne nase
Terra Supreme Inferior ovladana psychotickymi opicemi porazi. :roll: :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 05.4.2008 00:25:10
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ovšem nezapomeň, že zpočátku s tou rasou budou lítě bojovat... než dojde na nějaký zlom/zázrak/zásah povznesených/skvělou antickou/replikátorskou technologii, která je na konci sedmé řady vyhubí. (osmá řada bude o tom, že se objeví nepřítel z jiné galaxie - povznesení Wraithové, kteří budou čerpat sílu nikoli vysáváním těl, nýbrž vysáváním věřících.)

Sakra, to by ale byl dobrý námět na jedenáctou řadu SG-1!

Pardon, zrovna jsem přišel z hospody.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách