První spoiler vypadal skvěle. Ten druhý...k tomu se snažím postavit ala "tonoucí se stébla chytá". Co se týče alespoň Elizabeth.
FRAN jsem sice považovala za zajímavou postavu, nicméně nijak přehnaně ulétlá jsem na ni nebyla. Úloze v příběhu "posloužila" dobře. Tím chci říct, že kdyby to s ní udělali jinak, ztratila by na zajímavosti.
Předně řečeno - pravá Elizabeth, ta, která mě zajímala nejvíce, je, podle všeho, mrtvá. Což mě samozřejmě velmi trápí a stejně, jako v případě Carsona, to bude nad SGA viset jako temný mrak, který nelze odehnat.
Když se ale vrátím k tomu stéblu, existuje někdo, kdo má stejnou osobnost, jako měla Elizabeth. Jediný problém je s vědomím. Je to trochu dilema, jak se na takovou postavu dívat. Ne jako na pravou Elizabeth, ale jako na Elizabeth ano. Já chci pro oblíbené postavy to nejlepší. A když už existuje někdo takový, jako ona...prostě, určitým způsobem...neřekla bych přímo vítám...i když já to ještě nemám srovnané v hlavě. Je to složitý

.
Tenhle díl píše Binder. Mám ráda jeho psaní. Jo, ne všude je to tak dobrý (Missing, ale až na ty bugy, kdybych si tam dosadila třeba Johna s Rodneym a jim uzpůsobené prostředí...), ale napsal většinou díly, co se mi opravdu líbí.
Další věc - Binder to umí s Radkem, který tam má být. Snad mě tedy nezklame. Takže to je další plus.
Mno a ta hlavní věc se spoilery - rozhodně zajímavý nápad s možností povznesení. Je velmi špatné, že Torri odmítla účast, to bychom ji tam měli. Nějak to zaplácat...mno, neřekla bych, že je tohle zrovna nejlepší řešení. Nevím tedy, jak to chtějí okecat, ale jsou věci, co mě trápí víc. Třeba hraní Elizabeth. Pokud to takto chtějí udělat, vyžaduji, aby herečka FRAN předvedla ne FRAN, ale Elizabeth...s veškerými gesty, způsobem mluvy, chováním atd. Aby se člověk podíval a řekl si...hele, Elizabeth. Což mi nepřipadá příliš pravděpodobné

. Špatné taky je, že hodně lidí mělo FRAN ve veliké oblibě (jako většina tady) a přijmutí této nové role pro ně bude neakceptovatelné. Osobně bych raději, kdyby tam byla zářící chobotnička ala povznesená bytost (nebo nějakým nanitovějším způsobem ztvárněná...i když, nanitoElizabeth měla v sobě nanitů jen pár, vždyť byla vyrobena "jinak", Asuřani jsou replíci v pořádným slova smyslu...to teda taky nevim, jak to chtějí přesně udělat, jestli to chtějí připodobňovat). Takováto bytost by nemusela mít tvar...nebo by mohla mít občas záblesky obličeje počítačově udělané a hlas by se upravil. To by bylo asi ideální, ale přenést do FRAN, to se mi taky moc nezdá.