Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné 4. série SGA - zhodnocení

4. série SGA - zhodnocení

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Příspěvek 11.3.2008 18:13:20
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak chtěl bych žíct že podle mě je 4. řada zatim jedna znej... Byli tu dobré bitvy a zápletky (jak kdy)..

Ale nutno říct že tu taky byly například špatné efekty.. Kde bylo poznat že je to opravdu počítačově uděláno....

Ale jinak je to nelepší série ;)

Příspěvek 11.3.2008 18:40:18
Spec.Fugaz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Čtvrtá série byla moc povedená,prostě o něčem jiným,ale dobrá.Zklamání bylo když sem se dozvěděl že vztah Kellerová a Ronon prostě vypustí..............
O'Neill:Tak co si myslíš o Ashrakovi Teal'cu?
Teal'c :Myslím že nám něco tají.
O'Neill:A co?
Teal'c :To nevím vždyť to tají.

Příspěvek 11.3.2008 19:32:50
Wofer10 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mne sa 4seria lubila rozhodne bola lepsia ako ta 3seria
4seria mala chyby hlavne vo veleni (sam)nejak mi tam nepasovala

Příspěvek 11.3.2008 20:20:41
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

mirek.happy píše:
Mno asi tak jsem velmi rád, že tato sezona skončila byla to hrůza. Z 20-ti dílu dobrých tak 5. Při čtení některých komentářů př. to byl super pohodový díl atd. se mi ježily vlasy - kotastrofa. Doufám, že 5ta sezona bude lepší anebo ať není vůbec.

poradim ti, nečekej od toho žádný zlepšení. Já už to vzdal hodně dávno. Lepší je se smát u SGA, než se u toho vztekat. Tenhle seriál je akorát k smíchu.

Příspěvek 11.3.2008 20:24:08
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Balial píše:
Jen dodám, že dívat se na každý díl seriálu, který se mi nelíbí může jen imbecil...

no comment...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 11.3.2008 20:29:46
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Lidi, co napíšou "no comment" ať tedy nekomentují :lol:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 11.3.2008 20:33:22
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já s Balialem naprosto souhlasím.Kritika jistě,ale tohle je už moc.S4 mi prostě připadala nejslabší,ale rozhodně se kvůli tomu na SGA nepřestanu dívat,ale jistým jedincům bych to už pomalu radil... :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 11.3.2008 20:43:15
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

oujé, jsem čekal kdo s tim přijde jako první. Když se vám to nelíbí, tak se na to nedívejte :lol: to miluju :!:

Geser:můžu vědět co je podle přijatelná kritika? Když někdo napíše, že SGA je hrozná, je to v normě, nebo ne? Nebo když někdo napíše, že ty příběhy jsou pořád to samý, atd.

Příspěvek 11.3.2008 20:46:48
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Přidám taky jeden "stručný" osobní rozbor, aneb divák trpící grafomanií v akci ;)

Po 3. sezóně zaznamenávám drobné zlepšení, ale jsem relativně nenáročný divák, když nad tím tak přemýšlím. Nemůžu říct, že bych nemohla dospat, jak jsem byla natěšená na novou epizodu, ale stal se z toho příjemný rituál - v průběhu soboty zkouknout nový díl SGA.
Narozdíl od většiny zarytých fanoušků Atlantis mě příchod Carterové neděsil, nicméně první polovina série byla z tohoto pohledu velkým zklamáním. V některých momentech vysloveně chyběla. A těch momentů bylo víc než je zdrávo. Že herečka měla zároveň natáčení SG-1 filmů tvůrci Atlantis věděli, tak to měli napsat tak, aby její nepřítomnost tolik nebila do očí.
Další nová postava, neboli doktorka Kellerová. Jewell Staite mám ráda od Firefly, takže s tou sem problém taky neměla. S nepřítomností Carsona jsem se ve výsledku vypořádala mnohem lépe než s nepřítomností Elizabeth. Jeho nahrazení mi nebylo proti srsti (ačkoli sem ho měla ráda, ten skotský přízvuk sem si oblíbila) a Jennifer se ukázala - hlavně v závěru sezónu - důstojnou nástupkyní.
Už zmíněný odchod Elizabeth mě mrzel. Třebaže mám Sam ráda, Elizabeth patřila na Atlantis a když už nebyla v pozici velícího základny, měli ji tam udržet třeba jako tu replikátorku. Tu postavu jsem měla opravdu ráda a zpráva, že se v páté sérii neobjeví mě zamrzela hodně.
Rodney... co k němu říct, zůstává mou nejoblíbenější postavou z celé SGA a Davida Hewletta už snad ani nelze zbožňovat víc :)
Shepperd... nevadí mi, nepatřím mezi jeho obdivovatelky, ale je součástí Atlantis a bez něj by to nebylo ono. Některé momenty se mu podaří na výbornou, některé míň, ale nedokážu posoudit, zda je to hercem či scénáristy.
Teyla... ehm, co k ní říct. Nechovám k ní ani zdaleka tak silnou averzi jako někteří zde, ale na druhou stranu se těm některým nemůžu divit. Ona je tam opravdu občas (většinu času) dost navíc. I u ní se sem tam objeví světlejší momenty, ale jsou krutě válcovány těmi slabými.

Má dlouhodobá paměť není ani zdaleka tak dobrá jako to krátkodobá, takže nebudu hodnotit epizodu po epizodě (edit po dopsání celého příspěvku: Kecám ;)). Jen zmíním, že úvod sezóny vypadal nadějně. Adrift, Lifeline a i Reunion mě příjemně navnadily, potom tam byl Doppelganger... nápad nebyl špatný (třebaže ne naprosto originální) a některé momenty mi v paměti uvázly, ale musela jsem si ho připomenout. Nebyl špatný, ale silnější dojmy nevyvolal.
Travelers si pamatuji jen díky té ženské, která se tam pošťuchovala se Shepperdem.
Na druhou stranu Tabula Rasa na mě zapůsobila velice dobře, ta temná stránka mi nebyla proti srsti, bylo to něco nového a musím přiznat, že se mi líbila velice.
Missing žádný zázrak, příliš mnoho Teyly, ale Kellerová se mi tam docela líbila.
The Seer - pamatuju se, že po dokoukání se mi epizoda líbila hodně, ale už v únoru jsem si jen matně vzpomínala o čem byla.
Miller's Crossing trochu zklamání - potenciál, který dvojice Hewlettových má, byl značně nevyužitý, McKay and Mrs. Miller jednoznačně lepší.
This Mortail Coil, tady jsem čekala mnohem víc, vzhledem k tomu, že to byl vrchol první poloviny sezóny, ale v celkovém měřítku 4. série to tak špatné nebylo.
Be All My Sins Remember'd - jeden z nejlepších dílů s4, líbil se mi hodně a závěrečný průlet kamery mezi asteroidy byl opravdu úchvatný.
Spoils of War, také jeden z těch lepších dílů s4. Nemám moc co bych řekla, protože si toho zrovna moc nevybavuju :D
V Quarantine se mi líbil pochopitelně Zelenka, potom Carterová a koneckonců i Lorn. Jako mínusy jednoznačně Johnovo šplhání po stěně a visení za konečky prstů (ježíš, vidíte to klišé?), Teylyno vykukování z okna (moje první reakce: "Bože! Kam to leze?!", má jediný štěstí, že zase zalezla) a to, co scénáristé provedli McKayovi. Celkově docela chabý díl.
Z Harmony si pamatuji nejvíce tu malou "Adriu" a závěrečný obraz, stand-alone epizoda, která příliš neurazila, ale ani zdaleka nenadchla.
Outcast, nic moc, přiznám se, ale už druhá (resp. třetí) sympatická replikátorka v s4 jestli se nepletu.
Trio se mi líbilo hodně, sice tvůrci opět promrhali mnoho potenciálu, dvojka Sam & Rodney má na víc, ale co se dá dělat. Kellerová sekundovala zdatně. Hodnotím jako jednu z těch lepších epizod.
Midway - jako u mnohým přede mnou i pro mě nejlepší díl 4. série. Teal'c a Ronon byli perfektní dvojka.
The Kindred... noo... nečetla jsem v tomhle směru spoilery, takže jsem opravdu netušila, že se Carson objeví v tomhle dvoudíle, takže to pro mě byl docela šok. A nemůžu říct, že příjemný - sice sem věděla, že se má eventuálně objevit, ale asi sem tak trochu doufala, že to udělají stylem nějakého flashbacku než stylem klonu. Ano, Beckett mi chyběl, ale tohle bylo příliš násilné. The Kindred mě dvakrát neoslovil.
A konečně The Last Man - mám ho nejčerstvěji v paměti a rozhodně ho řadím mezi nejlepší díly s4. Rodneyho vyprávění se mi líbilo, jeho vztah s Jennifer také (osobně doufám, že to zkusí scénáristé přenést nějak i do 5. série). TLM měl i své nedostatky, třeba závěrečný opravdu dechberoucí To be continued... (už nikdy, NIKDY nečíst Mallozziho před odvysíláním epizody, jeho "největší cliffhanger jaký kdy v SG byl" mě dvakrát nebral a to nemluvím o mizerném technickém provedení).

Jak to shrnout... Jak už tu víckrát padlo, byla to série promrhaných příležitostí. S tímhle výrokem se ztotožňuji. Nato že měli autoři více času na psaní díky ukončení SG-1 nic moc. Ale přesto všechno se mi čtyrka líbila, vidím tam ty nedostatky a přesto se mi to líbí a na pátou sérii kouknu stoprocentně. Ne, SGA nepatří mezí mé top seriály, ale svý má jistý a ráda se na ni budu koukat dál.
Je zajímavý, jak nejvíce seriál kritizují jeho největší přiznivci. I přesto, že náhodnému posluchači (čtenáři) svým líčením o nedostatcích té a té epizody, musí zákonitě celou show znechutit, oni sami se koukají dál... Baví je to i přes ty chyby a to se počítá.

Kdo dočetl až sem - gratuluji ;) Omlouvám se, ale já vážně neumím psát stručně (a obávám se, že ani poutavý to dvakrát není) :oops:

Příspěvek 11.3.2008 20:55:42
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Geser:můžu vědět co je podle přijatelná kritika? Když někdo napíše, že SGA je hrozná, je to v normě, nebo ne? Nebo když někdo napíše, že ty příběhy jsou pořád to samý, atd.

Přijatelná kritika je,když kritizuješ epizody,které se ti nelíbí.ALE NE KDYŽ JE KRITIZUJEŠ VŠECHNY.Když se ti nelíbí všechny,tak si založ anti SGAP,nebo se zpakuj :)

Ale já vím,že na SGA se koukáš abys věděl,jak to dopadne... :wink:
Obrázek

Příspěvek 11.3.2008 21:20:24
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Geser: ty by sis měl podat ruku se zastáncema SGA na GW. Určitě by jste si rozumněli

a ještě něco, ty řeči o zpakování se si nech laskavě pro sebe. Nejseš tu admin/moderátor, abys mi něco nakazoval :wink:

Příspěvek 11.3.2008 21:28:58
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Na GW sem nebyl už pár měsíců,protože tamní komunita je extrém+ extrém,a nevidim k podávání ruky důvod.Sem zklamanej fanda,ale stále ještě fanda.

Nic ti nenakazuju,ale doporučuju :wink: a jestli tě k ústupu donutí jenom nějakej admintak snad se toho nějakej ujme,budu doufat :)
Obrázek

Příspěvek 11.3.2008 21:39:49
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Lidi, tohle je zhodnocení a tak je jedno, jestli se to někomu líbí nebo ne! Jde o zhodnocení a tak má každý právo na svůj názor! To, že se někomu nelíbí 4. série, ještě neznamená, že nesnáší seriál a naopak a není kvůli tomu imbecil, blbec a podobné přirovnání. To si radši přečtěte název topicu.
Imo nemůže soudit sérii někdo, kdo viděl pár dílů a to ještě na základě subjektivních názorů cizích lidí, ale to je zase taky čistě jeho věc, a nemá absolutně žádné právo kohokoliv urážet a nadávat.
Ne, že bych se chtěla g.o.d a zastávat, ale ten aspoň viděl celou sérii a nenadává lidem do debilů.
Takže klid! Ještě jeden OT příspěvek a celý ten flame vám smažu.

Jmenuje se to "zhodnocení 4. série", a ne "jsi debil, že na to koukáš/nekoukáš". Takže prosím držte konverzaci v přijatelných mezích.

Geser: Jo, Tabula Rasa se mně osobně taky líbila :D To byl ten začátek série, kdy se mi ty první díly opravdu líbily.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 11.3.2008 21:50:47
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

TOHLE je kritika :D !
ano Tabula rasa měla nápad,a Zach Selwyn mě dostal.On si myslel že tam bude mít úkol asi jako Zelenka v Quarantine :lol: pardon za OT
g.o.d.e to s tim vyhazovem sem asi přehnal,ale za zbytkem si stojim :D
Obrázek

Příspěvek 11.3.2008 22:42:24
mirek.happy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mé hodnoceni jsem napsal jako milovník tohoto seriálu kdy jsem se doslova těšil na každý díl a líbil se mi každý vice méně. Jo potěšil mě poslední díl má to dobrý nápad tak jsem zvědav :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Obecné