Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x20 - The Last Man [Poslední muž]

4x20 - The Last Man [Poslední muž]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.3.2008 19:47:22
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Ale o to přesně jde, děláte IMO z komára velblouda. Mihnul se s žádným vyzněním, většině lidí je to fuk, scénáristi taky asi tři hodiny nebrainstormovali na téma "jak znemožníme Zelenku tentokrát," není to hlavní postava.

To, že to není hlavní postava, vůbec neznamená, že ho musí znemožňovat. A ano, záleží mi na tom, jednak proto, že ho mám ráda (jasně), ale taky proto, že už toho mám plné zuby a je vcelku fuk, jestli by se jednalo o něj či jinou postavu, která by si to "zasloužila" stejně, jako on.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 19:55:43
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To, že to není hlavní postava znamená, že jim to je vcelku jedno. Zelenku jako postavu mám taky rád, takže jsem rád, že se mohl v 420; co vadí mnohem více je vystřižená scéna z Common Ground (nebo odkud) alias Zelenka s dámskými botami. Tohle tady bylo bezvýznamné.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 09.3.2008 20:15:06
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Raynor: Ale prosím...to nebyla žádná vystřižená scéna, to jenom Mallozzi zase "vtipně" odpovídal... :roll:
Kdyby tam Radka postavili na hlavu se spodkama na hlavě, to bys byl taky rád? Mno, jsem ráda, že máš tu postavu rád..

Edit: Ale fuj, takovou blbou hrubku..opraveno.
Naposledy upravil Tar-ara dne 09.3.2008 21:14:23, celkově upraveno 1

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 20:45:05
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Aha, to já nevím, četl jsem, že to je vystřižená scéna. Jestli zase Josef zkoušel svůj ostrohumor, nerozpoznal jsem to.

Ano, jen proto, že mi to nepříjde přehnané ho asi nenávidím...
Ale Zelenku tam nepostavili na hlavu se spotkama na hlavě, že ne? Tak proč bych se zbytečně rozčiloval? Až ho zabijou, budu naštvaný. Až z něho udělat transvestitu, budu naštvaný. Až řeknou, že je to celý seriál ve skutečnosti ashrak, budu naštvaný. Ale nebudu se přece rozčilovat kvůli tomu, co bylo v Last Man ;-) Způsob, jakým zachránil v Quarantine město taky nebyl úplně heroicky důstojný, jak by to dopřáli Sheppardovi, prostě ho píší jinak; nejsme v drama, aby ho psali jako člověka, jsme v SG, kde vedlejší (i hlavní) postavy píší jak se jim zachce a ta scéna v 420 nebyla v ničem rozdílná proti stovkám jiným s ním nebo bez něho.
Obrázek

Příspěvek 09.3.2008 20:49:54
Spec.Fugaz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Bylo to něco jako jinej Unending ,celkem dobrej part ,ale Rononovu smrt mohli trochu zlepšit třeba že se bude bít až dokonce apod.Ovšem umřel s úsměvem na tváři a to je dobrý
O'Neill:Tak co si myslíš o Ashrakovi Teal'cu?
Teal'c :Myslím že nám něco tají.
O'Neill:A co?
Teal'c :To nevím vždyť to tají.

Příspěvek 09.3.2008 21:12:59
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Raynor: Hmm, tak toho jsem se bála, že to někdo nerozpozná (i když až poté, co si jeden člověk nebyl jistý). Paráda, takže takhle si několik lidí myslí, že to byla vystřižená scéna. Supr, o důvod víc, proč toho blba zabít :roll: .

Každopádně však, NE! Nemyslím si, že bys ho nenáviděl, to mi zase do úst nedávej. Ty máš vůbec takový jiný pohled :). Ty si toho ani nevšimneš, ale mě to přijde velice urážlivé. Kdyby to tam bylo jednou, dobrý, ale jelikož to tam slýchám furt, tak mě to štve.

Příspěvek 09.3.2008 21:16:10
The Best Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Myslim že to bylo dost rychlý a tam jak vynechali takovej kus mezi tím jak vešel do stáze a tím jak se vrátil na Atlanis :roll: , mohli z toho udělat dva díly (z tohohle jednoho), bylo by to mnohem přehlednější a taky by potěšilo ukázat něco z budoucnosti kdy byla Atlantis na poušti (něco jak je na tom pegasus v budoucnosti). Ale jinak tomu dávám tak 8,5/10

Příspěvek 09.3.2008 21:26:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dva díly vyprávějící McKay byl bylo IMO zase příliš roztahané. Tak jako tak měl IMO Last Man končit Sheppardem procházejícím zpátky bránou, aspoň by zbyl čas na future Atlantis.
Obrázek

Příspěvek 09.3.2008 21:48:42
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já připojím pár svých poznámek a myšlenek:
-jako příznivci časovek se mi tahle epizoda nemohla nelíbit
-škoda, že neukázali, co se stalo v Pegasu po 48k letech
-zase další zmatení do srovnávání sil lodí. Na pár ran dáme asgardskýma zbraněma loď Ori i antický křižník. Pokud by to platilo i teď, tak půltuctem ran sestřelí všechny tři hivky
-v souvislosti s předchozím se nabízí otázka, proč neopětovali palbu hned?
-o klasickém klišé "Opětujte palbu" - "Nemůžeme, právě vyřadili zbraně" ani nemluvě. Alespoň to nezopakovali s hyperpohonem (já bych v této situaci hned zmizel, nebo alespoň opětoval palbu hned. Žádné úhybné manévry, pokud nemam u kormidla Travise, nebo alespoň Toma Parise...)
-klišé z alternativních linií, že všichni umřou, jsem čekal. Co jsem, ale nečekal, bylo jakým způsobem. Hlavně Rononova linie byla ... zajímavá
-vím, že to tu bylo řečeno mockrát, ale kde je Carson a proč lidi z Atlantis odešli?
-to, že Teylino dítě je turning point v osudu Pegasu je docela přetažené, ale budiž
-abych jen nekritizoval, zalíbilo se mi krátké zařazení Zelenky (nejen obrazově, ale i slovně), generál Lorne a účast Jeanie Millerové
-proti Rodneymu s Jennifer nic nemám. Naopak, v seriálu chudém na osobní vztahy to jen vítám
-nejlepší cliffhanger by byl, kdyby John po 700 letech vytočil adresu, vlezl do brány, animace červí díry a "To be continued" - nšco jako v Return. Tenhle konec je tak klišovitej, že pokud by je na začátku S5 vytáhl Daedalos, mohly by se tyhle dva záběry použít jako demonstrativní příklad cliffhangeru na škole pro scénáristy (pokud si vybavuju použití transportéru v SG, vybavuju si jen záchranu na poslední chvíli a evakuaci posádky - jo, ještě nějakej mrakodrap. Co to mohlo bejt? :D )
-Woolsey. Když jsem ho viděl, tak jsem si myslel, že Federace změnila barvu uniforem pro PZH. Pak jsem si až všiml, že má brýle. Stejně jsem si nemohl pomoct a čekal jsem hlášku typu "I'm doctor, not a doorstop!". Každopádně tahle uniforma se k němu nehodí (zato to v podobným modelu seklo Liz)
-ještě k Sam. Poprvý to byla Samatha Carterová, ne nějaká blondýna z komparzu, která se shodou náhod stejně jmenuje. Možná to bylo tím, že nevelela Atlantis
-určitě toho bylo víc, ale nechce se mi moc dlouho přemýšlet
-hodnocení: 9.985/10 (ten kousek tam chybí kvůli slabšímu zakončení)
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 09.3.2008 22:20:02
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To jak si tady hodne lidi preje aby ukazali 48k let v budoucnosti... Vemte to z pohledu scenaristu. Proc ukazovat tak vzdalenou budoucnost u serialu kteremu visi existene na vlasku? Nemuzou neco takoveho udelat, protoze by tim dali kurs celemu vyvoji XX potencionalnich serii a pokud by nam ukazali "armagedon" budoucnost tak by ste zase camrali ze alternativni linie dycky konci spatne. bavte se, uzijte si to, v nasledujicim dvojdile bude opet Teyla prepdokladam,takze tenhle dil bych radsi prehodnotil :D

Příspěvek 09.3.2008 22:29:26
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Teyla celou dobu ztrácí na popularitě a je tam vlastně uplně bezvýznamná a ted je osudem celýho vesmíru :lol: , nebo aspon galaxie Pegasus a možná i té naší...

Mirra: S tou lodí, jak umřela Sam máš pravdu, tohle bylo hodně špatný...

Nevím, co se vám na tom konci nelíbí? Sice tu cestu zpět na Atlantis bych tam dal, aspon tu animaci, ale jak se na ně zbortil ten barák a bylo jasně vidět, že jsou tam uvízlí... myslím, že tohle je lepší :P
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 23:30:25
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

a Proč nenapsat nějaký ten slash, otevřou trhlinu do alternativního vesmíru nebo prostě jedna z postav se tam na chvilku staví a ono ojhle vesmír kde 4 procentní menšina jsou hetorosexuálové............. bylo by to funny...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 09.3.2008 23:33:45
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

lidi kdy vyjde 5. serie?
coming soon or later

Příspěvek 10.3.2008 00:28:21
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Proč já se s těmi novinkami píšu?! Stačí se podívat na úvodní stránku nebo do News Comments. 5. série bude v létě.

spike kree Tak zajímavé by to být mohlo....vlastně jsem na něco takového slyšela teorie už v McKay and Mrs. Miller o tom, jak alte-Rodney vyprávěl o Sheppardových večírcích...samozřejmě, divoké teorie slasherů. Ale jak říkám, tohle je PG show, rodinná, a nikdy nejspíš nebude víc. Mně osobně to stačí, nemusí s tím dělat psí kusy, nemluvě o tom, že by to ten seriál pohřbilo. I když tak nějak pochybuju, že už to může být horší :) Třeba by to sledovanost zvedlo. Beztak půlka diváků jsou ženy :) Osobně se mi slash moc nelíbí, hlavně tedy mezi mými oblíbenými postavami a nevidím v tom víc, ale proti gustu...
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 10.3.2008 05:26:24
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Lirael píše:
Raynor píše:
V 1969 SG-1 taky zadala jinou planetu ale šla ze Země na Zemi. Sheppard nemusel IMO chodit nikam, prostě z Atlantis zadal svět XY, ale erupce ho hodila zpátly na Atlantis v roce Z.

Pochopila jsem to stejně, ale potom je pitomost, že se objevil na Atlantis na začátku dílu, měl by přece skončit na planetě, ze které zadával adresu, nebo ne?

to nereste hvezdnou branu nemame a nejsme tak vyspeli abysme mohli ji pochopit vytvorit a sprovoznit jak chceme , scenaristi to muzou nejak okecat , takze bych to fakt neresil

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách